Eğitim

Hayattan Keyif Almak İçin – Marie Kondo Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayattan Keyif Almak İçin – Marie Kondo Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayattan Keyif Almak İçin kimin eseri? Hayattan Keyif Almak İçin kitabının yazarı kimdir? Hayattan Keyif Almak İçin konusu ve anafikri nedir? Hayattan Keyif Almak İçin kitabı ne konu alıyor? Hayattan Keyif Almak İçin PDF indirme linki var mı? Hayattan Keyif Almak İçin kitabının yazarı Marie Kondo kimdir? İşte Hayattan Keyif Almak İçin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Kondo (Konmari)

Çevirmen: Zeynep Karagülle

Yayın Evi: Epsilon Yayıncılık

İSBN: 9786051734248

Sayfa Sayısı: 296


Hayattan Keyif Almak İçin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

40 ülkede piyasaya sürülen ve 8 milyon satan

Derle, Topla Rahatla’nın rehber kitabı

Kondo’nun yöntemi hakkaten hayatınızı değiştirebilir, doğal izin verirseniz.

-TODAY.com

Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla kitabıyla tüm dünyayı büyüleyen

düzenleme uzmanı, ruhunuzu canlandıracak daha çok öneriyle geri dönüyor.

-People

”Eğer ilk kitapta daha fazlasını aradıysanız, işte bu beklediğiniz kitap.”

-MindBodyGreen

Eğer ilk kitap KonMari Metodu’na bir tek bir girişse bu kitap kesinlikle derinlere iniyor…

Sonuç ise kaçınılmaz: hazla dolu bir yuva ve yaşam. -ArchitecturalDigest.com

…kim bilir dünyanın tek düzenleme ünlüsü.

-The New York Times

Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla’nın merakla beklenen bu

devam kitabında, Japon temizleme danışmanı Marie Kondo, buluş etmiş olduğu

KonMari Metodu’nu daha detaylı ve resimli olarak açıklıyor.

Dağınıklığı iyi mi giderebileceğinizi, mutfaktan banyo eşyalarına, işle ilgili evraklardan hobi

malzemelerine kadar evimizdeki her parçayı iyi mi organize edebileceğinizi kullanıcı dostu

çizimlerle kolayca anlayacaksınız.

Kondo bu kitabında lüzumlu olan fakat sizde keyif hissi uyandırmayan eşyalarla iyi mi başa

çıkacağınıza dair öğütler de veriyor. Tüm düzenleme sorularınıza detaylı cevaplar alacak,

daha tertipli, rahat ve sevinç dolu bir yaşam için lüzumlu adımları atacaksınız.


Hayattan Keyif Almak İçin Alıntıları – Sözleri

  • Bir şeyi tutmaya ya da atmaya karar vermenizdeki tek kriter o nesnenin size keyif vermesidir. … Yalnızca içinizde keyif hissi uyandıran eşyaları tutun. Bunu sağlamayan bir nesneyi atmadan ilkin ne olursa olsun ona teşekkür edin. Hayatınızda olan şeylerden minnettarlık hissiyle ayrılınca hayatınızdaki eşyaların kıymetini bilir ve onlara daha iyi bakma isteği duyarsınız.
  • Gerçek trajedi hayatınızı keyif vermeyen şeylerle geçirmeniz ve bunu asla fark etmemenizdir.
  • Kendinizi devamlı kaygılı hissediyor fakat nedenini bilmiyorsanız,eşyalarınızı düzene sokmayı deneyin.Sahip oldugunuz her şeyi elinizde tutun ve kendinize o eşyanın size keyif verip vermediğini problem.Sonra kendinize verdiğiniz kıymet şeklinde,saklamaya karar verdiklerinizin de kıymetini bilin ki hayatınızın her günü keyif dolu geçsin.
  • “Eğer düzenlemenin dağınıklığı ortadan kaldırmak bulunduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Esas amacın hakkaten sevdiğiniz şeyleri bulmak ve saklamak; keyif dolu bir yaşam yaşamak için bu tarz şeyleri gururla sergilemek bulunduğunu hep aklımda tutarım.”
  • ” Zihniniz haiz olduğunuz her şeyin kıymetini belirler.”
  • Sahip olduklarımızla dürüstçe yüzleşmek içimizde birçok duygu uyandırır. Bize yaşama luğu veren bu duygulardır.
  • Kitap başlıklarının ve içindeki kelimelerin enerjisi oldukca güçlüdür.Japonya’da kelimeler gercekligimizi oluşturur deriz.Gördüğümüz yada temas ettiğimiz kelimeler benzer yapıdaki vakaları çekerler.O anlamda,sakladığımız kitaplara uygun bir şahıs haline geliriz.Kitaplığınızdaki kitaplar,olmayı arzu ettiğiniz kişiyi yansıtıyor mu?
  • “Hayattan keyif almak için
    AT, KURTUL, FERAHLA”
  • Ancak başka insanların değerlerinin bizimkilerden değişik olabileceğini kosulsuzca kabul ettiğimizde düzenlemeyi bitirdigimizi söyleyebiliriz.
  • “Yalnızca size keyif veren şeyler iyi mi seçeceğinizi bildiginizde ideal yaşam tarzınıza ulaşabilirsiniz.”
    Hayattan Keyif Almak İçin, Marie Kondo


Hayattan Keyif Almak İçin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Marie Kondo’nun önceki kitabını oldukca ilkin okumuştum. Bu kitabın bir kısmı o kitapla aynı şeklinde geldi. Yani mevzu derlemek, toplamak, düzenlemek olunca dönerek dolaşıp bir ihtimal aynı şeyler anlatılıyor olabilir fakat sadeleştirmekten bahsederken birbirine benzer 2 kitap bana oldukca anlamlı gelmedi. Ama kitabı beğendim, keyifli buldum gene de söylediğim şeklinde birazcık gereksiz kısımlar vardı bence.
Kitabın mevzusuna gelirsek, etrafımızda genel olarak bizlere keyif veren şeyleri tutmamız gerektiği fikri hakim. Bir yeri düzenlerken ya da eşyaları atıp atmama mevzusunda kararsızken ilk düşünmemiz ihtiyaç duyulan şey bizlere keyif verip vermediği olmalıdır diyor yazar. Bir bakıma haklı bence, etrafımızda sevdiğimiz ve bizlere güzel enerji veren şeyler olduğu sürece bu, bizlere de yansır. Ve ikimiz de çevremize bu güzel enerjiyi yansıtırız. (Büşra)

Sadelik bizim kültürümüzün bir parçasıydi aslen ne ara bu kadar eşyaya bağımlı olduk ,yaşamdan keyif almayı unuttuk…
Ama Marie kondo bizlere bunu oldukca güzel hatırlatıyor gündelik işlerden bile keyif almayı oldukca güzel konu alıyor …Onunla bir yolculuğa çıkmak insana anne karnında olma huzuru veriyor.. Azdan oldukca olmak ,aslolan ihtiyacın olanı idrak etmek fazliliklarindan arınmak öyleki rahatlatıcı ki ..Bu zihnin için o denli arındırıcı ki bir kere minilazimle tanıştım mi hele ki konmari ile tanıştım mi bundan vazgecemeyeceksin. (Zühre)

Eviniz Havaya Uçmayacak: Bu kitap öncekinin (Derle, Topla, Rahatla) rehberi olup daha oldukca içinde yazarın bahsetmiş olduğu giysiler, kitaplar, kağıtlar, komonolar ve içsel kıymet taşıyan eşyalar için bilgilendirici ve yönlendirici bilgiler var. Kıyafetlerin iyi mi katlanmasından gardrop düzenlemesine mutfak tezgahi düzeninden banyo dolabında bulunması ve bulunmaması gerekenler şeklinde birçok bilgilendirme var. Aynı süre da önceki kitap şeklinde kendi gençlik ve danışanlarıyla olan deneyimlerimden kesitlerle de bazı ipuçları sunuyor. Ayrıca son bölümde kendi öz eleştirisini yapmış olması da mükemmel şundan dolayı o da günün sonunda bir insan ve hala ilerlemede olduğu ve bazı noksan yönleri bulunduğunu kabul ederek adeta bizlere danışır şeklinde yazmış. Her insanoğlunun hayata görüş açısı değişik olduğu şeklinde evine olan davranış ve görüşü değişik ve bu yüzden kendi açıklarını ve eleştirisini sunarak kendinde noksan olup bizde olanları görmemizi sağlayarak hem kendine hem de bizlere öz farkındalık da vermiş. Zira kitabı okurken insan bir tek evini değil bilgisayarının içindeki dosyadan tutun çevresindeki insanları bile kitapta temel alınan “Bu keyif veriyor mu?” sorusu ile düzenleme dürtüsüne giriyor.
Kesinlikle önceki kitapla birlikte ard arda okuyarak bu güzel düzenleme maratonuna katılmak lazım. (Meltem Uzun)


Hayattan Keyif Almak İçin PDF indirme linki var mı?


Marie Kondo – Hayattan Keyif Almak İçin kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Hayattan Keyif Almak İçin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Kondo Kimdir?


Marie Kondo Kitapları – Eserleri

  • Hayatı Sadeleştirmek İçin
  • Hayattan Keyif Almak İçin
  • The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story
  • Joy at Work


Marie Kondo Alıntıları – Sözleri

  • Bana bakılırsa etkin ev toplama sanatı iki temel eylemden oluşuyor evdekilerden Kurtulmak ve eşyaların nerede tutacağını karar verebilmek burada aslolan olan evdekilerden kurtulmak olmalıdır bu ülke daima sürekliliğini korur geri kalanını ise sizin kişisel olarak ulaşmak istediğiniz düzenlilik seviyesi belirler (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Good looks are no excuse for arrogance. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Sahip olduklarımızla dürüstçe yüzleşmek içimizde birçok duygu uyandırır. Bize yaşama luğu veren bu duygulardır. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • ” Zihniniz haiz olduğunuz her şeyin kıymetini belirler.” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • “Eğer düzenlemenin dağınıklığı ortadan kaldırmak bulunduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Esas amacın hakkaten sevdiğiniz şeyleri bulmak ve saklamak; keyif dolu bir yaşam yaşamak için bu tarz şeyleri gururla sergilemek bulunduğunu hep aklımda tutarım.” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • It’s all start with visualizing.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Ancak başka insanların değerlerinin bizimkilerden değişik olabileceğini kosulsuzca kabul ettiğimizde düzenlemeyi bitirdigimizi söyleyebiliriz. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • Gayri istemli satın almak, aşırı yiyecek ve içmek, stresi yatıştırma girişimleridir. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Discarding really means choosing what to keep.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Okunmayan tüm bu kitaplardan bir an evvel kurtulun. Tozlanmaya bıraktıklarınızı okumaktansa sizi hakkaten tesiri altına alan kitapları okumak oldukca daha iyi olacaktır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • “Hayattan keyif almak için
    AT, KURTUL, FERAHLA” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Bir şeyi tutmaya ya da atmaya karar vermenizdeki tek kriter o nesnenin size keyif vermesidir. … Yalnızca içinizde keyif hissi uyandıran eşyaları tutun. Bunu sağlamayan bir nesneyi atmadan ilkin ne olursa olsun ona teşekkür edin. Hayatınızda olan şeylerden minnettarlık hissiyle ayrılınca hayatınızdaki eşyaların kıymetini bilir ve onlara daha iyi bakma isteği duyarsınız. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • If we’ve read a book once, we’ve experienced it.
    ….
    Even if you don’t remember it well, it’s still inside of you. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • En sonunda elden çıkarıp çıkarmamak mevzusunda karar verirken kendime şu suali sormam icap ettiğini fark ettim: “Bu sana haz veriyor mu? Yanıt evetse, elindekine sıkıca sarıl. Hayırsa, at gitsin.” (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • – What should I get rid off ?
    +Simple. Whatever doesn’t spark joy. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Maybe , I ‘m greedy to want both a career and a love life. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Who you are now is more important than memories of your past. Be good to yourself. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • “Someday” never comes.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş