Eğitim

Hayırlısı Neyse O Olsun – Bekri Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayırlısı Neyse O Olsun – Bekri Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayırlısı Neyse O Olsun kimin eseri? Hayırlısı Neyse O Olsun kitabının yazarı kimdir? Hayırlısı Neyse O Olsun konusu ve anafikri nedir? Hayırlısı Neyse O Olsun kitabı ne konu alıyor? Hayırlısı Neyse O Olsun PDF indirme linki var mı? Hayırlısı Neyse O Olsun kitabının yazarı Bekri kimdir? İşte Hayırlısı Neyse O Olsun kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Bekri

Yayın Evi: Arunas Yayıncılık

İSBN: 9786054751648

Sayfa Sayısı: 240


Hayırlısı Neyse O Olsun Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her insan bir işe başlamadan ilkin işin sonunda mutlu olmayı, düşündüğü şeyin gönlüne gore olmasını ister. Kendi dünyasında, kendi düşüncesinde dilediklerinin kendi istediği şekilde sonuçlanmasıyla mutlu olacağını düşünür. Ancak hep unutulan bir şey vardır. Ya düşündüğünüz ya da olmasını istediğiniz şey aslen sizin için hayırlı değilse? Bir düşünün oldukça istediğiniz bir evlilik yada biri, kim bilir bir iş. Oldukca para, başka bir ev kim bilir başka bir yaşam yeni dostlar vs. İstemenin sınırı yoktur ve yüce rabbimden isteyeceğiniz hiçbir şey ona ağır gelmez. Dilek ve yakarma kapısı sonsuzdur. Önemli olan hep hayırlısını istemektir. İsteklerimizin hayırla neticelenmesi, önümüzde duran, fakat göremediğimiz koca engellerin aşılması için yapmamız gerekenler nedir? İşte tüm bunların cevaplarını kolay, mütevazi ve keyifli bir anlatımla bir araya getirdik. Bunun haricinde hayırlı bir evlilik için yapılması gerekenler, affetmek, güzel terbiye, edep, kul hakkı, acıma şeklinde iyi bir insanda olması ihtiyaç duyulan tüm vasıfları, mevzu sonlarındaki birbirinden güzel yaşanmış vakalar ve hikâyelerle beraber paylaşmaya çalıştık. Kitabı okuduğunuzda yüreğinizdeki sevgiye, bazı bölümlerde gözyaşlarınıza bazı bölümlerde ise tarifi olmayan duygularınıza ortak olmaya çalıştık. Kitabı bitirdiğinizde ise o gülen gözlerinizi zihnimize resmettik ve o tutkuyla sizlerle buluştuk. Hayırlara vesile olsun…

“Allah, gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı eylesin,

Hakkınızda hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin..”


Hayırlısı Neyse O Olsun Alıntıları – Sözleri

  • Ya kırdığın kalbi Allah seviyorsa?
    Bilemezsin,
    bilseydin taviz kopardı dokunamazdın
  • Talih yoktur, Allah neyi nasip ederse o vardır..
    •Hayırlısı her neyse o olsun•
  • Yavrum! Şimdi sana kırk senelik evliliğimin tecrübelerine dayanarak bazı nasihatlerde bulunacağım. Bu nasihatlerime uyarsan, dünyada mutlu bir yaşam geçirdiğin şeklinde, ahirette de sonsuz saadete ulaşırsın.
     1- Kanaatkâr ol! Yani, kocan tarafınca getirilen yiyecek ve giyecek her şeyi memnuniyetle kabul et! Şu sebeple, kanaat, kalbi huzura kavuşturur.
     2- Söylenenleri daima iyi dinle ve kocanın   meşru emirlerine itaat et!
     3- Evin ve her şeyin, daima temiz, intizamlı ve tertipli olsun!
     4- Eşinin yiyecek saati ile uyku saatine dikkat etmelisin! Açlık insanı huysuz eder, uykusuzluk ise, öfkelendirir.
     5- Evinin mallarını ve eşyasını iyi koru! Yaptığın işleri, iyilikleri başa kakma! İyiliğe karşı iyilik acele unutulur, fakat kötülüğe karşı meydana getirilen iyilik unutulmaz.
     6- Eşinin yakınlarına güzel muamelede bulun! Kocanın hatalarını, yalnız iken, yumuşak bir halde söyle!
    7- Kocanın gizemini asla hiç kimseye söyleme! Karı-koca arasındaki sırlar kabre beraberlerinde gömülmelidir.
     8- Eşinin üzüntüsünü ve neşesini paylaş! Ona her yönüyle iyi bir yaşam arkadaşı ol! Yalan, yuvayı içten içe yıkan bir kurttur.
    9- Aranızdaki problemleri kendiniz halledin! Sakın bu tarz şeyleri, bizlere ve başkasına taşıma!
    10- Kocandan, almakta zorlanacağı, gücünün yetmeyeceği şeyleri isteme!
    11- Kadının güzel huylusu, eşine Cennet nimetidir. Sen kocana Cennet nimeti ol! Azap çektirme!
    12- Bunları yapabilmen, sadece, onun isteklerini kendi isteklerine, onun rızasını kendi arzularına tercih etmenle mümkün olabilir. Hep kendi talep ve arzularını ön plana çıkartırsan, bu tembihleri tutman mümkün olmaz.
    13- Beş zaman namazını şartlarına uygun kılmazsan esasen bu, yıkım olarak sana da, kocana da, çocuklarına da yeter. Beş zaman namazın doğru olması için gusül ve abdestin doğru olması lazım. Bunların yararını görmen için itikadının doğru olması lazım. Doğru itikad Ehl-i sünnet itikadıdır…
    Her şeyden ilkin bu tarz şeyleri öğren ve uygulama et. Bunlar var ise her şey zaman içinde düzelir.
  • İnsana bela gelmez, Rabbimiz yazmadıkça,
    Rabbimiz bela vermez, o insan azmadıkça.
  • Yaşlı adam, sakin bir ses tonuyla:
    -Ümidini hiçbir süre yitirme dedi. Bence yakarma etsen oldukça iyi olur.
    Çocuk büyük bir sevinçle:
    -Dua etsem topum geri gelir mi ? diye sordu. Denize düşmüş olduğu yeri bilir mi?
    -ALLAH isterse eğer, ona öğretir dedi yaşlanmış. Topun geri gelmese de, dualarının sevabı sana yeter.
  • ▪İnsanın kıymeti; idrakinin,ehl-i sünnet büyüklerinin hakikatlerini anladığı kadardır.
    ▪İnsana lazım olan ilkin Ehl-i sünnete uygun inanmak, sonrasında ALLAH’u Teâlanın buyruk ve yasaklarına uymak, ondan sonra tasavvuf yolunda ilerlemektir.
    ▪Tüm kerametleri bizlere verseler, fakat itikadımız muntazam değilse, hâlimiz haraptır. Eğer tüm harapları, çirkinlikleri verseler itikadımız muntazam ise, asla üzülmemeliyiz. Doğru inanç, muntazam inanç, ehl-i sünnet itikadıdır.
  • Hiç kuşkusuz bu bahtiyar neslin, rahat ve mutluluk dolu bir yaşam yaşamalarına sebep olan onlarca niçin saymak mümkün. Ancak bu sebepler içinde en can alıcı olanı ashabı kiramın, Resulullah (ﷺ) karşı olan sevgileriydi. Onlar, kendilerini cahiliye sürecinin zifiri karanlığından çıkartıp hidayete ulaştıran Efendimizi (ﷺ) canlarından oldukça sevdiler. Kuru kuruya bir sevgi değildi bu. O’nu (ﷺ) sevmenin, Ona benzemeyi gerektirdiğini biliyorlardı. Ona benzemek için oldukça çalıştılar. Ona hakkıyla doğal olarak oldular. Onun (ﷺ) öğrettiği yaşam ölçülerini hayatlarına taşıdılar. Böylece gerçek huzuru yakaladılar. Hem dünyada hem ahirette.
  • Alçakta olanı,sel alır gider
    Yüksekte olanı , yel alır gider..
  • Arkadaşını günün birinde aranızın açılabileceğini hesaba katarakt sev! Düşmanınında günün birinde. Dost olabileceğini düşünerek düşmanlıktan ileri gitme!)
    [Tirmizi]


Hayırlısı Neyse O Olsun İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Sizin hayırlınız ahiretini dünyası için, dünyasını da ahireti için terk etmeyendir. Hayırlı mümin, hayatına da ahiretine de çalışan, her ikisinden de nasibini alandır. Herşeyin sahibi ve maliki, her şeye kâdir, sonsuz kerem ve kayra sahibi Cenab-ı Allah’a sonsuz hamdler olsun Unutmayın ki bir şey sizin için hayırlı olmasına rağmen siz ondan tiksinebilirsiniz ve bir şey sizin için şer olmasına rağmen siz onu sevebilirsiniz.Allah bilir ,siz bilmezsiniz…(Bakara /216) Hakkınızda her daim hayırlısı olması dileğimle iyi okumalar… (Kübra Sarı)

Hayırlısı Neyse O Olsun
Uzun zamandır elimde olan sayfalarını dönerek dolaşıp okudugum aylar ilkin gene paylaşımını yaptığım bu guzel cep kitabini bu kez okudum ve bitti.Ilerleyen zamanlarda tekrardan okuyabilirim şu sebeple içindeki bilgiler insana rahatlık verir özellikte.Manevi yolculuğa çıkıyorsunuz kitapla beraber.Henüz okumadiysaniz ve size hikayeler eşliğinde gerceklikler sunan yazılardan hoşlanıyorsanız bu kitap size gore diyebilirim.
________________Dinimizi bilmeyen bir kimsenin Islamiyetin hanıma verdiği değerden bahsetmesi,körlerin fili tanım etmesine benzer.Körün biri,filin bacağına dokunur.Fil direk şeklinde der.Biri karnına dokunur,Fil duvar şeklinde der.Diğeri de hortumuna dokunur,Fil yılan gibidir der.Görenle görmeyen bir olmadığı şeklinde ,bilenle bilmeyen de bir olmaz.
______________Sizlerde yakarma etmeyi denediniz mi sıkıntılı anlarinizda? Belki dualarimiz derhal gerçekleşmeyebilir fakat o duaların sevabi yeter sizlere….Yeni öğrendim bende.Dua en kıymetli bir gömü bizim için. ..Biter diye korkmayın istediğiniz kadar kullanın… O şekilde bir gömü ki sınırsız ve karşılıksız verilmiş hem de….. (Nilgün)

bekri nin okuduğum ikinci kitabı oldu hayırlısı teriminin Allah’ın insanlara verdiği en büyük ilaç bulunduğunu düşünüyorum ve bu mevzuda bir kitap okumak benim açımdan mutluluk vericiydi ️
Hayırlısı terimi ve başka mevzular üzerindede durulmuş hadis ve ayetlerle desteklenmişti ️ eleştiri olarak ifade olarak birazcık basitti ve bazı kısımlarda tekrara oldukça kaçılmıştı diyebilirim fakat yinede zevkle okudum (Büşra)


Hayırlısı Neyse O Olsun PDF indirme linki var mı?


Bekri – Hayırlısı Neyse O Olsun kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Hayırlısı Neyse O Olsun PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Bekri Kimdir?


Bekri Kitapları – Eserleri

  • Allah Nasip Ederse Olur
  • Hayırlısı Neyse O Olsun
  • Yeter Ki Bismillah De


Bekri Alıntıları – Sözleri

  • Su, ateş ve ahlâk dostluk kurmuşlar. Bir gün ormanda dolaşmaya çıkmışlar. Fakat bir süre sonra içlerine bir korkudur düşmüş. Orman oldukça büyük ve oldukça karmaşıkmış.
    Her türlü ihtimale karşı birbirlerini kaybederlerse, iyi mi bulacaklarını düşünmeye başlamışlar.
    Ateş ve ahlâk suya sormuş:
    -“Kaybolursan seni nasıl bulacağız?”
    Su cevaplamış:
    “Nerede bir şırıltı duyarsanız ben oradayım.” demiş.
    Sıra ateşe gelmiş.
    Su: -“Seni yitirirsek ne yapalım?” diye sormuş.
    Ateş:-“Duman gördüğünüz yerde ben varım.” yanıtını vermiş.
    Sıra ahlâka erişince cevabı şu olmuş:
    -“Beni asla kaybetmeyin; eğer kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız!” (Yeter Ki Bismillah De)
  • Emek vermeden yakarma eden, silahsız harbe giden gibidir.”
    (Hadis-i Şerif) (Allah Nasip Ederse Olur)
  • “Ey. Bizim Yüce Rabb’imiz. Bize bu dünyada iyilik ve güzellik ver, ahirette de iyilik ve güzellik ver. Bizi cehennem ateşinden koru.” (Yeter Ki Bismillah De)
  • ALLAH , nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz ..
    (Hz. Osman) (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Hazret-i Ali – kerremallahu veche- Efendimiz buyururlar ki :
    “Devan sendedir bilmezsin.
    Derdin de sendedir görmezsin
    Sen kendini küçücük bir cirim zannedersin,
    Halbuki tüm alemler sende dürülmüştür de bilmezsin.” (Yeter Ki Bismillah De)
  • ” Göklerin ve yerin sırrı yalnız Allah’a aittir. ” (Yeter Ki Bismillah De)
  • Müminin silahı sabır ve duadır. (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Besmele insanoğlunun Rabbi ile iletişime geçmek için kullandığı Allah tarafınca verilmiş bir parola, bir şifredir. İnsan maveraya bu gizyazı yardımıyla ulaşır ve ötelere sesini bu sayede duyurur. (Yeter Ki Bismillah De)
  • Ya kırdığın kalbi Allah seviyorsa?
    Bilemezsin,
    bilseydin taviz kopardı dokunamazdın (Hayırlısı Neyse O Olsun)
  • Hiç kuşkusuz bu bahtiyar neslin, rahat ve mutluluk dolu bir yaşam yaşamalarına sebep olan onlarca niçin saymak mümkün. Ancak bu sebepler içinde en can alıcı olanı ashabı kiramın, Resulullah (ﷺ) karşı olan sevgileriydi. Onlar, kendilerini cahiliye sürecinin zifiri karanlığından çıkartıp hidayete ulaştıran Efendimizi (ﷺ) canlarından oldukça sevdiler. Kuru kuruya bir sevgi değildi bu. O’nu (ﷺ) sevmenin, Ona benzemeyi gerektirdiğini biliyorlardı. Ona benzemek için oldukça çalıştılar. Ona hakkıyla doğal olarak oldular. Onun (ﷺ) öğrettiği yaşam ölçülerini hayatlarına taşıdılar. Böylece gerçek huzuru yakaladılar. Hem dünyada hem ahirette. (Hayırlısı Neyse O Olsun)
  • Alçakta olanı,sel alır gider
    Yüksekte olanı , yel alır gider.. (Hayırlısı Neyse O Olsun)
  • “Allah’ım sen benim dünyada işlerimi, ahirette hesabımı kolaylaştır.” (Yeter Ki Bismillah De)
  • Hayatı Besmeleli geçen biri, yaşamını ibadete dönüştürmüş biridir. (Yeter Ki Bismillah De)
  • Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir.
    Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür.. (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Yaşlı adam, sakin bir ses tonuyla:
    -Ümidini hiçbir süre yitirme dedi. Bence yakarma etsen oldukça iyi olur.
    Çocuk büyük bir sevinçle:
    -Dua etsem topum geri gelir mi ? diye sordu. Denize düşmüş olduğu yeri bilir mi?
    -ALLAH isterse eğer, ona öğretir dedi yaşlanmış. Topun geri gelmese de, dualarının sevabı sana yeter. (Hayırlısı Neyse O Olsun)
  • İnsana bela gelmez, Rabbimiz yazmadıkça,
    Rabbimiz bela vermez, o insan azmadıkça. (Hayırlısı Neyse O Olsun)
  • Günlerden bigün şeytanın yolu bir köye düşmüş. Keyfi yerinde olan şeytan sırtını bir ağaca dayamış ve buzağısı kazığa bağlı olan ineğini sağan genç bir hanımı uzaktan izlemiş. Şeytan hanımı epeyce izledikten sonrasında yerinden kalkıp kazığa bağlı buzağının ipini birazcık gevşetmiş.
    Buzağı bu azca ötede annesinin sütünün kovaya sağılmasını aç karnına izlemeye daha çok dayanamamış debelenmiş ve boynundaki ip çözülmüş. Koşarak annesini emmeye giden buzağı süt kovasını devirmiş. Sağdığı süt ziyan olunca sinirlenen genç hanım eline geçirdiği odunu buzağıya vurunca yavru yere yığılmış. 
    Yavrusuna saldırılan inek kayıtsız kalamayıp bir tekmede hanımı yere serip öldürmüş. Uzaktan geçmekte olan kadının kayın pederi, ineğin ´gelinini öldürdüğünü görüp ineği tüfekle vurmuş. Silah sesini duyan koca , karısını yerde cansız yatar babasını da elinde tüfekle görünce silahını çekip babasını öldürmüş. Kısa bir süre sonrasında gerçeği öğrenen delikanlı , bu kadar acıya dayanamayıp intihar etmiş.
    Tüm bu vakaları bir kenardan izleyen şeytan;
    “BU FELAKETİ DE BANA YÜKLERLER, BUZAĞININ İPİNİ GEVŞETMEKTEN BAŞKA BEN NE YAPTIM ŞİMDİ” demiş. (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Esas yaşam, ahiret hayatıdır. (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Allah, dilediğini, dileyene, dilediğince “nasip” eder. (Allah Nasip Ederse Olur)
  • Arkadaşını günün birinde aranızın açılabileceğini hesaba katarakt sev! Düşmanınında günün birinde. Dost olabileceğini düşünerek düşmanlıktan ileri gitme!)
    [Tirmizi] (Hayırlısı Neyse O Olsun)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş