Eğitim

Hedef Turan – Sinan Ateş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hedef Turan – Sinan Ateş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hedef Turan kimin eseri? Hedef Turan kitabının yazarı kimdir? Hedef Turan konusu ve anafikri nedir? Hedef Turan kitabı ne konu alıyor? Hedef Turan PDF indirme linki var mı? Hedef Turan kitabının yazarı Sinan Ateş kimdir? İşte Hedef Turan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sinan Ateş

Yayın Evi: Kripto Yayınevi

İSBN: 6054125586

Sayfa Sayısı: 224


Hedef Turan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tarih içinde Pantürkizm de denilen Turancılığın ne olduğu ve kapsamı hakkında Türkiye kamuoyu kasıtlı olarak yanlış bilgilendirilmekte. Bu yanlış bilgilendirme sonucu kendi milletinin kuvvetlenmesine, yücelmesine karşı olan bir insan tipi ortaya çıkmış du-rumda ki bunu idrak etmek mümkün değil. Bir milletin evladı iyi mi olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda iyi mi bir çekince görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar naturel ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesidir.

Sinan Ateş bu kitaptaki yazılarıyla seneler süresince edebiyata, fikre, siyasete, tarihe, şehirlere, özetle derhal her şeye bakıyor. Fakat oldukca hususi bir bakışla. Mustafa Kemal’in üslubu ile “en evvel ve her şeyden evvel”, Türk milliyetçiliğinin gözüyle, Türk milliyetçiliğinin gönlüyle ve Türk milliyetçiliğinin zihniyle bakıyor.

(Tanıtım Bülteninden)


Hedef Turan Alıntıları – Sözleri

  • “İnatla girmeyin soy sop faslına, itse it, kurtsa kurt döner aslına.”
  • “Köpek, suyu içerken gürültü çıkarır, korkunca havlar, darbe alınca da inler. Oysa kurt suyu sessiz bir şekilde emer, ay ışığında aşkını ulur, ölüm karşısında şikâyet etmez.”
  • Başbuğ Alparslan Türkeş der ki: Ülküsüz insan ruhsuz ceset gibidir, çamurdan farksızdır. İnsanları insan icra eden; fikirleri, idealleri, ülküsü ve heyecanlarıdır. Asil duygularıdır. Asil inançlarıdır.
  • “Atatürk’ü Atatürk icra eden değerler dışlanarak Atatürkçü olunabilir mi?”
  • “Burada bir ihtimal inandıklarımın hepsini yazmayacağım fakat inanmadıklarımı asla yazmayacağım.”
  • “… şu anda durumun hangi boyutta bulunduğunu inkâr etmenin bizlere bir faydası yok.”
  • “Milletlerin tarihî dostları ve düşmanları olmaz, bir tek menfaatleri olur.”
  • Ord. Prof. Dr. Fuat Köprülü’nün Atatürk’ e Türkiyat Enstitüsü’nün ambleminin iyi mi olması icap ettiğini sordurulmuş olduğu vakit Atatürk:
    Fuat Bey! Karlı Tanrı Dağları’nın önünde meş’ale tutan bir BOZKURT olsun, bu meş’ale genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilminin ifadesi olsun.
    Ergenekon’dan çıkmamızın kılavuzu olan bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kurtuluşunu ifade etsin der.
  • “… bunu söylemek cehaleti bile utandırmaktır.”
  • Bir milletin evladı iyi mi olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda iyi mi bir çekince görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar naturel ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesi değil midir?


Hedef Turan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Eski Ideal ocakları eğitim ve kültür başkanımız Doç. Dr. Sinan Ateş beyin kitabını şimdi okumak nasip oldu. Yeni bilgiler öğrendik yardımıyla. (yasemin)

Dikkat spoiler ihtiva eder.
Gazi Üniversitesi mezunu, Bursalı, SonKale.org sitesinin yöneticilerinden ülkücü bir öğretmen olan yazarın Türk milliyetçiliği hakkında, çeşitli siteler, gazeteler ve dergilerde yazılan yazılarının birleştirilmiş hali olan oldukça güzel bir araştırma eseri. Yazar burada bilhassa PKK teröründen dolayı Türk Kürt çatışmasına değişik bir anlam yüklüyor ve genelin aksine şiddetin çözüm olamayacağını belirtiyor. Atatürk’ün kurt sevgisi, Başbuğ Türkeş’in Kürtlere perspektif, ideal ocakları, Necati Sepetçioğlu, Nihal Atsız şeklinde yazarların eksikliği, web ve yeni nesilin aymazlığı, Van depreminden sonrasında toplumsal ve kültürel olarak yaşanmış olan tartışmalar, Arap baharı, AKP döneminde oluşturulan kiliseler, öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmemesi şeklinde pek oldukca mevzu tartışılıyor. Farklı bir perspektif arayanların keyifle okuyacağı bir kitap. (Serdar Poirot)

Kısa Bir Hedef Turan İncelemesi: Kitap ismindeki şeklinde “Türk Milliyetçiliği Üzerine Zor Zaman Yazıları”nı konu alıyor. Turan hayallerimi bir kez daha alevlendiren bu kitap o denli akıcı ki elinize alır almaz bitebilir.
Kitap daha oldukca güncel mevzular üstünde durmuş ve yaşadığımız zamanlarda olan fakat fark edemediğimiz mühim şeylerden bahsetmiş. Ve kesinlikle insana oldukca şey katıyor.
MHP ve Devlet Bahçeli’den oldukca fazla bahsediliyor. Acaba yazarımız Sinan Ateş bu kitabı bugünlerde yazsa onlardan bu kadar övgüyle bahsedebilir miydi ki…
Kitabın güncel konulardan yoğun olarak bahsetmesinin yanında ATSIZ’dan, Türkeş’ten bahsetmesi de oldukca hoşuma gitti. Hatta diyebilirim ki: “Türkçülüğe bakış açım biraz değişti.”
Son olarak, kitabın son iki sayfasındaki mektup beni oldukca etkiledi. Fazlaca doğru bir noktaya parmak basılmış. Keşke daha oldukca şahıs okuyabilse onu. Yanlış bilinenler doğruya kavuşsa. Okuyun okutun! (Esra)


Hedef Turan PDF indirme linki var mı?


Sinan Ateş – Hedef Turan kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Hedef Turan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sinan Ateş Kimdir?

İlk orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamlamıştır.

2002-2006 yılları aralığında lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’nde tamamlamıştır.

2007-2009 yılları aralığında yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlamıştır.

2010-2018 yılları aralığında doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde tamamlayarak hekim unvanını almıştır.

Bursa Ideal Ocakları Ortaöğretimden yetişmiştir. 2000-2002 Bursa Ideal Ocaklarında Lise Başkanlığı,

2002-2003 Gazi Eğitim Fakültesi Başkanlığı 2003-2004 Ankara Ideal Ocakları Üniversiteler Masası Başkan Yardımcılığı,

2005-2006 Ideal Ocakları Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2007’den Genel başkan olarak atandığı 2019 yılına kadar Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın danışmanlığı görevini üstlenmiştir.


Sinan Ateş Kitapları – Eserleri

  • Hedef Turan
  • Türkiye’de Din Politikaları ve Din – Siyaset İlişkisi
  • Kür Şad Destanı
  • Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935


Sinan Ateş Alıntıları – Sözleri

  • “… şu anda durumun hangi boyutta bulunduğunu inkâr etmenin bizlere bir faydası yok.” (Hedef Turan)
  • “Köpek, suyu içerken gürültü çıkarır, korkunca havlar, darbe alınca da inler. Oysa kurt suyu sessiz bir şekilde emer, ay ışığında aşkını ulur, ölüm karşısında şikâyet etmez.” (Hedef Turan)
  • Uygar bir yurttaş yetiştirmeye aracılık eden bir Millet Mekteplerinde eğitim faaliyetleri durağan(durgun) ve gezici olarak uygulanır. Böylelikle A ve B dershanelerinde, halk okuma odalarında, köy yatı dershanelerinde yapılır. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • Millet Mektepleri öncesi 1927-1928 yılları arası Halk Dershaneleri olarak oluşturulan bu kurumlar 1928-1935 yılları arası Millet Mektepleri, 1936-1950 yılları arası ise Ulus Okulları adıyla faaliyetlerini sürdürmüştür. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • (A) ve (B) Dershanelerinde okuma-yazma bilmeyen Arap harflerini bilenler öğretim görür. (A) dershanesinde öğretim Kasım ve şubat ayları arasındadır. Katılıma nazaran adam, hanım yada karma şekilde 15-40 arası talebe sayısından oluşur. Öğrencilerin yaş sınırı ise 16-45 arasındadır. Cuma günleri hariç her gün 1 saat ders yapılır. Dönem sonu yapılacak sınavda başarı göstermiş olana mezuniyet belgesi verilir. B dershanelerinde öğretime başlayanlara günlük yaşamda lüzumlu bilgiler verilirdi. Söz konusu bu dershaneler dil, tecim ve sanat dersleri de vermiştir. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • Millet Mekteplerinde 1928-1935 yılları aralığında erkekler için 33560, bayanlar için 12853 toplamda 47828 (A) dershanesi açılmıştır. Bu dershanelerde ders alan talebe sayısı 2.092.392 şahıs olup 970.140 talebe belge almıştır… 116.119 şahıs ise açıktan (A) dershanesi imtihanlarına girerek belge aldı. (B) dershanelerinde ise sürekli talebe 380. 955, belge alan 240.982, dışarıdan sınavlara girerek belge alan 26.914 kişidir. s. 91-92. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • ” Mustafa Kemal Paşa Konya’da Türk Ocağında yapmış olduğu bir konuşmada, milliyet fikrini dağıtmaya çalışanların başarı göstermiş olamayacağını belirtti.
    Milliyetçilik düşüncesinin baskın geleceğine dair inancının temel sebebi ise “tarih, vukuat, hadisat ve müşahedat”ın devamlı milliyetçiliğin hakim geldiğini gösterdiğini söylemiş oldu; karşıt fikir ve eylemlerin mevcut olmasına karşın milliyet duygusunun kalımlı kaldığını belirtti. ”
    |Sinan ATEŞ (Türkiye’de Din Politikaları ve Din – Siyaset İlişkisi)
  • Ord. Prof. Dr. Fuat Köprülü’nün Atatürk’ e Türkiyat Enstitüsü’nün ambleminin iyi mi olması icap ettiğini sordurulmuş olduğu vakit Atatürk:
    Fuat Bey! Karlı Tanrı Dağları’nın önünde meş’ale tutan bir BOZKURT olsun, bu meş’ale genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilminin ifadesi olsun.
    Ergenekon’dan çıkmamızın kılavuzu olan bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kurtuluşunu ifade etsin der. (Hedef Turan)
  • Töre hayatta kalırsa millet hayatta kalırdı. (Kür Şad Destanı)
  • ” Tüm tebaanın eşitliği anlayışının tam yasal nitelik kazanmasını elde eden 1876 ‘ Kanuni Esasi ‘ ile din hürriyeti ve serbestliği devlet güvencesi altına alınarak devlet yaşamı dini hükümlerden ziyade beşeri bir esasa bağlı kılınmış; böylece yarı dini seviye yasallaşmıştır. Diğer taraftan Kanuni Esasi’nin tam laik yapısı da bulunmamaktadır
    Madde 2’de “Devlet-i Osmaniye’nin dini, Din-i İslam’dır.” ve madde 4’te ise “Devlet reisi hem de, Halife sıfatıyla, İslam dininin hamisi ve en yüksek ruhi lideridir” ibarelerinin bulunması, dini vasfın tümüyle terk edilmediğini göstermektedir. ”
    |Sinan ATEŞ (Türkiye’de Din Politikaları ve Din – Siyaset İlişkisi)
  • Halk Derslikleri harf inkılabı sonrası “Millet Mektepleri” isminde teşkilatlanıp halka yeni harfleri öğretme görevi üstlenir. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • “… bunu söylemek cehaleti bile utandırmaktır.” (Hedef Turan)
  • “Milletlerin tarihî dostları ve düşmanları olmaz, bir tek menfaatleri olur.” (Hedef Turan)
  • Çin’de Türk olmak yasaktı. (Kür Şad Destanı)
  • Türk milletinin dili Türkçedir. Türk Dili dünyada en güzel, en varlıklı ve kola olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini oldukca sevip onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk Dili, Türk milleti içi mukaddes bir hazinedir. Bu sebeple Türk milleti geçirdiği sonsuz anılarını, çıkarlarını, kısacası; bugün kendisini millet icra eden her niteliğinin, dili yardımıyla korunduğunu görüyor. Türk Dili, Türk ulusunun yüreğidir, beynidir.
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • II. Meşrutiyet’in ilanı sonrası gündeme harf ve yazım konusu yeniden gelmiştir. Harf ve imlayı düzeltmek için resmi ve hususi girişimler olmuştur. İlk hususi girişim 12 Kanun- ı Evvel(Aralık) 1908 tarihinde kurulan Türk Derneği tarafınca gerçekleştirildi…Dernek kısa sürede dağılmasına karşın El-Kitabü Lügati’t-Türkiyye ve Anton Tıngır’ın Sarf-ı Tahlil-i Lisâni Türkî adlı eserlerini ve yedi sayı çıkabilen Türk Derneği Dergisini yayınladı…İlk resmi girişim 1909’da Maarif Nezareti’de kurulan İmla Komisyonu tarafınca yapılmış oldu. Yarı resmi girişim ise Recaizade Mahmut Ekrem öncülüğünde kurulan 1911 tarihindeki Islah-ı Huruf Cemiyetince yapılır. Maarif Nazırı Şükrü Bey zamanında “Sarf, Sözlük ve İmla Encümenleri” ve 1914’te “Islahat-ı İlmiye Encümeni” adı altında dört encümen daha kuruldu. s. 20-21. (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)
  • ” Mustafa Kemal dini Türk milletinin ve devletinin ilerlemesi önündeki engelleyici bir unsur olarak değerlendirmedi.
    Din kisvesi altında bazı grupların toplumu yanlış izleyeceği yolu göstermeye çalıştığını ve böylelikle şeriat iddialarıyla halkın vicdani ve içsel saflığından istifade ettiğini söyleyerek tarihteki olayların ışığında ” Milleti mahveden, tutsak eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi altındaki sövgü ve melanetten gelmiştir” yorumunda bulunmuş oldu.
    Her türlü siyasal ve toplumsal hareketin din ile karıştırıldığının vurgusunu icra eden Mustafa Kemal; “Halbuki Elhamdülillah, çoğumuz Müslümanız, çoğumuz dindarız. Artık bizim dinin icabını öğrenmek için şundan bundan derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur” sözleriyle de dini eğitim ve örgütlenmelerin bir düzenlemeye doğal olarak tutulacağının sinyallerini verdi. ”
    |Sinan ATEŞ (Türkiye’de Din Politikaları ve Din – Siyaset İlişkisi)
  • “Atatürk’ü Atatürk icra eden değerler dışlanarak Atatürkçü olunabilir mi?” (Hedef Turan)
  • Bir milletin evladı iyi mi olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda iyi mi bir çekince görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar naturel ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesi değil midir? (Hedef Turan)
  • “Ancak anladık ki yaşamak hakkını haiz olan bir milletin varlığını anlatmak ve yaşadığını hissettirmek için lisan ve onun nakil vasıtalarında tekâmül esastır.
    İşte yeni Türk harfleri de bu esasın hissettirdiği ihtiyaçtan dünyaya geldi. Yazıldığı şeklinde okunan ve okumuş olduğu şeklinde yazılan bir yazı yaşamın ve medeniyetin yazısıdır. Biz Türkler bu hakikati anlatmakta bile geç kaldığımıza nazaran kârlı olduğumuz uhutulmamalıdır.” (Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri 1928-1935)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş