Eğitim

Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez – H. Nur Artıran Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez – H. Nur Artıran Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kimin eseri? Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kitabının yazarı kimdir? Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez konusu ve anafikri nedir? Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kitabı ne konu alıyor? Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez PDF indirme linki var mı? Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kitabının yazarı H. Nur Artıran kimdir? İşte Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: H. Nur Artıran

Yayın Evi: Sufi Kitap

İSBN: 9786055215712

Sayfa Sayısı: 288


Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Korkma, hepimiz seni terk etse O terk etmez!

Herkes seni yalnız bıraksa O bırakmaz!

O yokluktadır, O yokluktan doğandır. 

O her şeyi bilir. 

O Latif’tir, Emin’dir, Mülk ve Saltanat sahibi bir Emir’dir.

O sığınaktır, cümle günahkârın sığınağıdır.

Eşi ve benzeri olmayan bir Nur’dur.

Gönüldeki her türlü acıyı, ıstırabı teskin edendir. 

Sen gizlesen de O senin tüm derdini bilendir.

Herkes seni terk etse de O terk etmez.

Hiçbir yerde seni yalnız, çaresiz bırakmaz.

Gel, O’nun yüce gölgesine gir. 

Korkma, hepimiz seni terk etse AŞK terk etmez. 

Hz. Mevlânâ

 

Hayat Nur Artıran Herkes Seni Terk Etse AŞK TERK ETMEZ’de Kur’an hükümlerinden, Sevgili Peygamberimiz’in hadislerinden ve başta Hz. Mevlânâ olmak suretiyle Allah arkadaşlarının, içsel büyüklerimizin sözlerinden, kıssalarından yola çıkarak AŞK’ı konu alıyor: Allah aşkını, Peygamber aşkını, Ehl-i Beyt aşkını, evliyaullah aşkını. Tüm güzellere duyulan aşkı… Okura, “Onlara tutun ki düşmeyesin” diyor. Biçim ve surette gizlenen tanrısal sırlardan bahsediyor.

 

Herkes Seni Terk Etse AŞK TERK ETMEZ aydınlığın içine yeni bir aydınlık, karanlığın içine yeni bir ışık uyandırabilmek gayesiyle kurulmuş bir söyleşi meclisi. Sözünü “aşk”la söyleyen bir gönül dostunun okurla samimiyetle söyleşmesi… 

 


Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez Alıntıları – Sözleri

  • “Arif insanların yanında gönlüne haiz ol”
  • Her şeyin bir miracı vardır güzel ahlâkın miracı ihlas-ı ameldir.
  • “Alem tekke bana, dünya mescid”
    Hz Mevlana (Kuddise sırruhu)
  • ..her şeyin bir miracı vardır, güzel ahlâkın miracı ihlas-ı ameldir.
  • “Kimseye kafir deme, asla kimseyi hor hakir görme, son nefesini iyi mi vereceğini sen bilemezsin, Allah bilir” der.
  • Hz. Mevlâna, “Puta tapmak nedir?” sorusuna şu şekilde yanıt verir :
    “Eğer biçim ve surette kalıyorsan insanları dış görünüşlerine nazaran değerlendiriyorsan puta tapıyorsun anlamına gelir.”
  • “Ey insan, sana hizmet etmek tüm varlıklara, tüm mahlukata farzdır. Akıl da düşünce de sana kul köle edilmiştir. İş bu şekilde olması durumunda sen kendini niçin böylesine ucuza satarsın. Yazıklar olsun sana…”
  • (…) Hakk’ın kapısı hiçbir vakit kapanmaz…
  • “Allah’ım, şuracıkta şu dünyada, kerem et de nurunu artır, artır da insanoğlunun aklı başına gelsin, nefsine uyup kaybetmiş olduğu insanlığını tekrardan bulsun.”
  • İç ve dış dünyamızda nice fırtınalar kopar. Güvendiğimiz cümle kaleler, ümitler yerle bir olur. Biz kullarla uğraşırken gerçek, hakikat çamurlara düşer, kaybolur.


Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Abdülkadir Geylani Hazretleri sınav mevzusunda şunu söyler .
” “İmtihan eğer olmazsa olmaz! Mutlaka gereklidir. İmtihan olmasaydı hepimiz kendini evliya zannederdi.” İmtihan sapla samanı birbirinden ayırır,unutulan elest sözünü kullara tekrardan hatırlatır.
.
Şunu da bir kez daha mühim belirtmek gerekir ki aslen Cenab-ı Hakk’ın kulunu sınav etmesine asla gerek kalmamıştır. O, yarattığı kulun nasıl biteceğini daha ruhlar alemindeyken bilir. Bu sınav kulların kendisini bilmesi , görmesi için gereklidir. Kendi küfrü isyanımıza karşılık Cenab-ı Allah’ın kullarına gösterdiği vefa ve dostluk başka türlü bilinip görülemez . .
.
Mesnevi’de şu şekilde geçer . İnsan tıpkı hali gibidir. Zamanla toz top toplar. Bazen elinde sopa halıyı döven insanoğlu görürsün. İşin hakikatini bilmeyenler bu davranışla halıya eziyet edildiğini düşünebilir . Fakat aslolan gayeden haberdar olanlar bunun halıya eziyet değil, onu toz ve topraktan arındırmak bulunduğunu bilirler . “
.
İnsan da zamanı toz toplamış bir halaya benzer ; hilkati ne yakışır bir halde yaşaması için tozlardan, kir ve pastan temizlenmesi gerekir. İnsanın başına gelen çeşitli sıkıntılar acılı ıstıraplar , temizlenmesi için halıya yaralanan sopaya benzer . İnsan bu acılar yardımıyla , “ Ben nerede hata yaptım ki başıma bunlar geldi ? “ diye düşünmeye adım atar. Günlük Hay alışkanlık içinde düşmüş olduğu uykudan uyanır. Kendini baştan ele alır . Maksat adına sınav denilen devenin iğnenin deliğinden geçme halinde , sessiz sakin fakat Rabbim şevkat ve merhametinden güvenli bir halde yolumuza devam etmektir.
.
“””
Korkma, hepimiz seni terk etse O terk etmez!
Herkes seni yalnız bıraksa O bırakmaz!
O yokluktadır, O yokluktan doğandır.
O her şeyi bilir.
O Latif’tir, Emin’dir, Mülk ve Saltanat sahibi bir Emir’dir.
O sığınaktır, cümle günahkârın sığınağıdır.
Eşi ve benzeri olmayan bir Nur’dur.
Gönüldeki her türlü acıyı, ıstırabı teskin edendir.
Sen gizlesen de O senin tüm derdini bilendir.
Herkes seni terk etse de O terk etmez.
Hiçbir yerde seni yalnız, çaresiz bırakmaz.
Gel, O’nun yüce gölgesine gir.
Korkma, hepimiz seni terk etse AŞK terk etmez. “”

–Hz. Mevlânâ– (Ceyda SEYYAH)

Herkes seni terk etse de o seni terk etmez.
Hiçbir yerde seni yalnız, çaresiz bırakmaz.
Gel onun yüce gölgesine gir.
Korkma, hepimiz seni terk etse de aşk terk etmez.
Divan–ı Kebir
Hz. Mevlâna (Yunus Emre Kaleli)

Kitap adını Hz. MEVLANA’nın beyitinden almakta.
“Herkes seni terk etse, Aşk terk etmez”
Aşk diye sırladığı Hakk Teala’dır. Kitabın adı bile okuyucuya rahatlık verirken ; içeriğini tahmin edin ️
Kitap kısa bölümlerden oluşmakta. Sohbet havasında ve akıcı bir üslupla yazar güzel tespitlerde bulunmakta ve Hakk aşıklarının deyişleri ile (mesnevi alıntısı daha fazlaca) kitabı zenginleştirmekte.
Kitap hem gönle, hem akla şifa olacak özellikte.
Yazarın fazlaca güzel tespitlerine de incelemem de yer vermek isterim zira fazlaca etkilendim. ️ Bu tespitleri özetlemek gerekirse kendi ifadelerimle özetlersem:
Aşk bir iddiadır ve kanıtlama ister. İspatı ise kesret alemini terk edip vahdet alemine vasıl olabilmekte. Terk et. Terk et bu hayal alemini ki, sen de bul seni asla terk etmeyecek olan o Zatı ️ Benliğinden geç, sen de bir İsa nefesi var tüm ölüleri dirilten. Benliğin ki adeta yularlı bir eşşek. Eşşek mi İsa’yı taşımalı, İsa’mı eşşeği taşımalı? Eşşeğin yularını tutmayı bilirsen ; nice ölüler dirilir senin nefesinde. Nefsini bil, nefsini zapt et. Zira Rabbini bilmen için ilkin nefsini bilmen gerekir. Yoksa Sen seni tüm artı ve eksilerinle bilmez iken seni Yaratanı iyi mi tefekkür edebilirsin ki? Sebeplere takılma. Sebebi yaratana dikkat kesil. Sebeplere takılmak senin putun olur yoksa. Şifayı ilaçtan, rızkı Kpss’den bilmek şeklinde örneğin.. Herşeyin Hakktan oldugunu bil. Bu iyi bu fena deme. Bunu dersen Hakkın işine karışmış olursun. Hakkın işine karışma sen, Hakka karış yalnız ️ içindeki putları yıkmadan tevhide eremezsin. İçindeki para, makam, şan şöhret, kibir, hased, riya şeklinde putları yık bir an ilkin. İkilikten sıyrılanlar bir olanın nidasını işitebilir zira. Uyanık ol, tefekkürü azığın eyle. Bir yaprağın rüzgara teslim olması şeklinde Hakkın buyruguna teslim ol. Teslim olan rahatlık bulur. Kısacası ölmeden ilkin ölünüz hakikatine bürün. İmtihan devam eden bitmeden nefsini terbiye et. Tek başına bu tarz şeyleri yapman zor olsa gerek. Başıboş olan insan hüsrandadır. Bu aşamaları geçmiş insanlarla takıl, onların tavsiyesine uy. Salihlerle olmanın meyvesini er geç yersin yeter ki samimi ol. O şekilde insanları iyi mi bulurum deme. Samimiyetle yakarma et. Elbet Hakk seni o zümreye ilhak eder. Üstünde güller biten topraktan bile bir süre sonrasında gül kokusu gelir. Hakk dostlarıyla takılan insanoğlu da bu örnek üzerinedir. (Kübra Karahan)


Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez PDF indirme linki var mı?


H. Nur Artıran – Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı H. Nur Artıran Kimdir?

16 Kasım 1954 de Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinin bir şehri olan Malatya’da dünyaya geldi. Yakın aile büyüklerinin sufî geleneğine fazlaca sıkı bağlı olması dolayısı ile tüm çocukluğu tekke ve dergâhlarda geçti. İlk manevî eğitimini annesinden aldı. Annesinin mürşidine karşı olan yüksek sadakati, sınırsız vefakâr ve hizmet ehli bir Nakşî dervişi olması daha çocukluk yaşlarından itibaren kendisinin de böylesi bir manevî yaşamın içinde olgunlaşarak, büyümesine vesile oldu. Hem sufî bir ailede yetişmesi hem de aile fertlerinin Nakşî, Kadirî, Rufaî şeklinde değişik tarikatlara mensup olmaları bu tasavvufî yaşamı fazlaca yönlü ve varlıklı bir halde, derinden hissetmesini mümkün kıldı.

H. Nur Artıran, öğrenimini tekstil üstüne tamamlayarak internasyonal firmalarda yönetici olarak çalıştı. Çocukluğundan beri tasavvufla da fazlaca yakın olarak ilgilendi.

İlk ciddi manada tasavvufî yolculuğu 1980’li yılların başlangıcında, Bursa’da ikamet etmiş olduğu dönemde Melamet terbiyesi ve adâbı içinde Niyâzi Mısrî Hazretleri’nin manevî huzûr-u âlisinde, onun eşi olmayan divânına teslim olmakla başladı. İslâmî yaşamın batınî derinliğini anlama yolunda geçen bu süreç on üç yıl sürdü. Her türlü tecellîsiyle hikmet dolu ve oldukça meşakkatli geçen bu rahmanî terbiyenin sonunda manevî yolu Hazreti Mevlânâ Celâleddin Rûmî’ye açıldı.

1998 de Mürşid-i Kâmil, Sertarîk, Mesnevîhan Hazreti Şefik Can ile tanıştı. Hazreti Mevlânâ Celâleddin Rûmî üstüne araştırma ve eserleriyle tanınan Hazreti Şefik Can bu zamanda, doksan yaşlarının üstünde, kemâl seviyesinin en üst mertebesindeydi. Bu tanışmanın derhal arkasından aralarında oluşan fazlaca kuvvetli manevî bir bağla, Şefik Can’ın tüm maddî manevî hizmetinde en yakını oldu[2]. Halka açık Mesnevî sohbetlerini beraber hazırlayıp, sunmaya başladılar. İki ciltlik Cevâhir-i Mesnevîye adlı yapıt, Farsça orijinal metni ile beraber; Mesnevî Hikâyeleri de Türkçe tam metin olarak ve daha evvel baskısı yapılmış olan Hz. Mevlânâ’nın Rubaileri adlı eserinin gözden geçirilmiş fazlaca kapsamlı bir fihristi bu zamanda beraber yayına hazırlandı. Hazreti Şefik Can’ın 2005 de vefatının arkasından ise Okullar İçin Mesnevî’den Seçmeler kitabı ve Hz. Mevlânâ’nın Rubaileri adlı eserin yeni bir baskısı, H. Nur Artıran tarafınca Şefik Can adına gösterim hayatına hazırlandı.

Mevlana Celaleddin-i Rûmi ve eserleri üstüne yapmış olduğu emek harcamalar ve yazdığı eserlerle yüzyılımızın en mühim araştırmacı yazarlarından kabul edilen merhûm ‘Sertarik Mesnevihan’ Şefik Can’ın ( 1909- 2005 ) uzun seneler yardımcılığını yapmış oldu, hizmetinde bulunmuş oldu.

Okullar İçin Mesnevi’den Seçmeler adlı kitabı yayıma hazırladı. Yurt içinde ve yurt haricinde birçok konuşma verdi. Radyo ve tv programlarına katıldı. Ulusal ve internasyonal sempozyumlarda tebliğleri, çeşitli yazı ve yazıları yayımlandı.

Merkezi Zürih’te bulunan ‘İsviçreli Mevleviler Topluluğu’nun başkan yardımcılığını yürüten H. Nur Artıran, merkezi Cezayir’de bulunan, Afrikalı ve Avrupalı bilim kadınlarının bir araya gelmiş olarak kurmuş oldukları ‘Afrika Birliği ve Dünya Barışı İçin Sûfi Kadınlar İttifakı’nın da kurucu üyesidir. Aynı zamanda; Uluslararası Mevlana Vakfı Bilim Kurulu ve Dünya Engelliler Vakfı Mütevelli heyetinde de hizmet veren H. Nur Artıran halen ‘Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği’ Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.


H. Nur Artıran Kitapları – Eserleri

  • Aşk Bir Davaya Benzer
  • Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez
  • Nun Kapısı
  • Tahura
  • Rûmî Ou L’ épreuve De L’ amour


H. Nur Artıran Alıntıları – Sözleri

  • Her insanoğlunun bu âlemde deve olup iğne deliğinden geçmiş olduğu bir periyodu kesinlikle vardır. (Tahura)
  • “Alem tekke bana, dünya mescid”
    Hz Mevlana (Kuddise sırruhu) (Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez)
  • Elbette Cenâb-ı Hakk’ın cemalini görmenin bir bedeli var, bedavaca o tanrısal şarap içilmez. Can vermeden canan görünmez. O nedenle âşıklığın şiarı bela ve ıstıraptır. (Aşk Bir Davaya Benzer)
  • Eğer sana bir diken battı, bir dikenle yaralandın ise o dikeni günün birinde kesinlikle kendin dikmişsindir… (Aşk Bir Davaya Benzer)
  • Hz. Mevlâna, “Puta tapmak nedir?” sorusuna şu şekilde yanıt verir :
    “Eğer biçim ve surette kalıyorsan insanları dış görünüşlerine nazaran değerlendiriyorsan puta tapıyorsun anlamına gelir.” (Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez)
  • Birilerinin kusurlarını etrafta söylemek, onları ufak düşürmek aynı hataya düşmeye sebep olur. Bundan dolayı dedikodu mahiyetinde söylenen her söz, para gibidir ; söylenen hata ve kusuru satın alır. (Nun Kapısı)
  • Yanıbaşımda olan nice kişiler bana fazlaca uzaklardayken fazlaca ötelerde olan da en yakınımdadır.” (Nun Kapısı)
  • Bundan dolayı kişinin kendisi diken olursa, güller dahi gözüne diken görünür. (Nun Kapısı)
  • Muhammed mukteda-yı enbiyadır
    Muhammed rehnüma-yı evliyadır Aziz Mahmud
    Hüdâyî (Aşk Bir Davaya Benzer)
  • “Her insan bir ev gibidir. Zaman vakit yıkılır, dökülür. Bu kırılıp dökülmeler; dağınık duygularımızın, düşüncelerimizin derlenip toplanmasına, yüzeyde fark edilmeyen nice değerlerin aşikâr olarak görünmesine, bilinmesine, yaşanmasına sebep olur.” (Nun Kapısı)
  • “Dedikodu mahiyetinde söylenen her söz,para gibidir;söylenen hata ve kusuru satın alır.” (Nun Kapısı)
  • “İnsan okuyarak öğrenir, fakat sevilmiş olduğu kadar anlamış olur.” (Aşk Bir Davaya Benzer)
  • “Her insan bir ev gibidir. Zaman vakit yıkılır, dökülür. Bu kırılıp dökülmeler; dağınık duygularımızın, düşüncelerimizin derlenip toplanmasına, yüzeyde fark edilmeyen nice değerlerin aşikâr olarak görünmesine, bilinmesine, yaşanmasına sebep olur.” (Nun Kapısı)
  • “Gönlünüz hüzünlenince, bunu ganimey biliniz. Zira insanoğlu, sadece sıkıntının ve meşakkatin bereketiyle bir bölgelere varırlar.” (Nun Kapısı)
  • Aşk yokluk deryasıdır. Sen kendi yokluğunu O’na sunarsan, O da sana kendi yüce varlığını sunar..! (Tahura)
  • Bildiklerimizi yaşamadan, bilmediklerimizin peşine düşmek; içsel yolculuğumuzu hem uzatır hem de oldukça zorlaştırır! (Tahura)
  • “Bizim sevgili dediğimiz varlık yalnız bir bahanedir. Aslında gerçek sevgili bir tek Allah’tır.” (Divan-ı Kebir) (Aşk Bir Davaya Benzer)
  • “Arif insanların yanında gönlüne haiz ol” (Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez)
  • (…) Hakk’ın kapısı hiçbir vakit kapanmaz… (Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez)
  • “Ey insan, sana hizmet etmek tüm varlıklara, tüm mahlukata farzdır. Akıl da düşünce de sana kul köle edilmiştir. İş bu şekilde olması durumunda sen kendini niçin böylesine ucuza satarsın. Yazıklar olsun sana…” (Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş