Eğitim

Hissiz – Lemariz Müjde Albayrak Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hissiz – Lemariz Müjde Albayrak Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hissiz kimin eseri? Hissiz kitabının yazarı kimdir? Hissiz konusu ve anafikri nedir? Hissiz kitabı ne konu alıyor? Hissiz PDF indirme linki var mı? Hissiz kitabının yazarı Lemariz Müjde Albayrak kimdir? İşte Hissiz kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Lemariz Müjde Albayrak

Yayın Evi: Postiga Yayınları

İSBN: 9786054799497

Sayfa Sayısı: 528


Hissiz Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Aşkın en derinden, inkâr edilmiş olduğu yerden ortaya çıkışı! Kendilerini ve birbirlerine duyduğu aşkı feryat çığlığa ve sessiz bir şekilde inkâr etseler de, aşkları ortalığı yakıp kavuruyor!

Alexander, hissiz, acımasız, yakışıklı, kuvvetli ve varlıklı… Daha küçücük bir çocukken öğrendi tüm bu özelliklere haiz olabilmeyi. O hislerini acımasızca rafa kaldırmış, kendi sonuna doğru ilerliyordu. Ama bilmediği, her sonun bir başlangıca hamile olduğuydu. Heaven karşısına çıktığında tüm inançları ters yüz olurken, kendi sonu aniden başlangıcı olduğunda ne yapacağını elbet bilemezdi.

Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya… Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında, Alexander’ın fırtınasına karşı direnirken, bir aşk ateşi yakmak için vardığında asla tek bir yananının olamayacağını bilemezdi.Var olmadığını zannettiği kalbi boğulurcasına çırpınırken soluksuz kalmış olarak tekrarladı: “Hissetmiyorum, hissetmiyorum, hissetmiyorum…”


Hissiz Alıntıları – Sözleri

  • “O aşk hastası.” Adrian’ın bu ani sözleri ile şaşıran Jasmine’nin boşluğunu Adriano doldurdu.
    “Aşk fena bir şey mi?”
  • Şeytanlar kirlenmezdi, onlar esasen kirli doğardı.
  • “Beni hatırladınız mı?”
    “Daha bunamadım evlat. O isyan eden mutsuz bakış­ları nerede görsem tanırım. Seninki kadar fırtınalar azca kişinin yüreğinde kopar!”
  • Bir papatya bir fırtınaya ne kadar dayanırdı?
  • “Ben onu mutlu ede­mem. Ben ona hiçbir şey veremem. Olmayan bir kalbi iyi mi verebilirim ki? Cehennemde yargı devam eden bir şey­tanı hangi aden alır?”
  • “Bir şeytanı yenmek için yapılabilecek en iyi hamle, elbet daha kuvvetli bir şeytanla ortaklık yapmaktır.
  • “Söylesene, bir şeytanı yenmek için yapılabilecek en iyi hamle nedir ? Dur, ben söyleyeyim, elbet daha kuvvetli bir şeytanla ortaklık yapmaktır. O da sen oluyorsun evlat.“


Hissiz İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Aşkın bir rengi vardı onun için.O en derin turkuazı yaşamış,en kırmızı halini görmüştü aşkın.Beyazdı Heaven ‘ın aşkı, onunla yeşil olmuş umuda kurdele bağlamıştı.Buz mavisi olmuş sevdiğinin gözlerinde sonsuza uzanmıştı.Moru yaşamıştı en bilinmeyenli denklemlerle.Şimdi ise derin bir siyahtı yüreğinin olması gerektiği yerde aşkından arta kalan.Karanlığa ,hiçliğe kapı açan derin ve sonsuz siyah …
Alexander ;hissiz , acımasız , yakışıklı, kuvvetli ve varlıklı…
Daha küçücük bir çocukken öğrendi ihaneti , güvenmemeyi,hissetmemeyi .Hissetmemek onun zırhı olmuştu.Geçmişinden, korkularından,en önemlisi beklentilerin koruyordu onu.Hislerini rafa kaldırmış ,kendi sonuna doğru ilerliyordu.
️Alexander, çocukluğunun tek iyi anısı olan çiftliği satın almak istediğinde çiftliğin sahibi yaşlı George ‘un tek bir şartı vardı.Daha altı yaşlarında iken anne babasını bir tayyare kazasında kaybedip sessizliğe bürünen torunu Heaven ‘ı Alexander’in himayesine bırakacak bir senelik süre zarfında Alexander onu çiftlik dışındaki hayata hazırlayacaktı. Heaven ‘a zarar gelirse çiftlik tûm borçları ödenmiş halde Heaven’a devredilecekti.
️Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya… Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında Alexander’ın fırtınasına karşı direnirken güvenli kozasından da çıkacaktı. Alexander’la asla bilmediği bir dünyanın kapısını aralarken aşk ateşinin yakmak için vardığında asla tek bir yananın olamayacağını da öğrenecekti. Heaven, Alexander’la suskunluğunun ardına gizlediği korkularını yenerken Alexander zarif bir kır papatyasıyla hislerini keşfedip güvenmeyi öğrenecekti.
Her satırla ilmek ilmek işlenmiş aşkı,can bağları ile kurulan dostlukları heyecanla okudum.Yer yer gülümseten (Adrian karakteri müthişti)bazı karakterlere öfkelenerek (Selly bu sensin cadı neyseki layığını buldun)okuduğum unutamayacağım kitaplardan biriydi. Gûzel yazarımızın kalemine sıhhat Alexander ve Heaven ile fırtına sonrası yaşamın renklerini görmeyi istersiniz inanırım.Bu öylesine bir fırtına ki etrafı darmadağin edip kavuracak.
Devam kitabı olan #yoksun ‘da görüşmek suretiyle canlar
#okuyantosbikler #okuhayaletveyaşa
#hissiz #lemarizmüjdealbayrak #aşk #sadakat #instabook #keşfetteyiz
#tavsiyekitap (Emel Güler)

Açıkça konusmak gerekirse yazarın adı garip geldiği için okumaya başladım.Dedim güzel isim iyi edebiyat parçalar.(Ne alakaysa:))Ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadım.Bir kere karakterler bence oldukca dengesizdi.Sanki ellerinde bir senaryo var onu uzun uzun okuyorlarmış hatta rol halletmeye çalışıyorlarmış havası aldım.Kızın defterine yazdığı cümleler oldukca uzundu.Yani bir olmamışlık vardı.Her şey bu kadar düzgüsel karşılanamaz bence.Fazlaca fazla tekrarlanan cümleler ve belli bir süre sonrasında kıymetini kaybeden kelimeler oldukca vardı.Dram yapmak istemiş yazar olmamış.Kızın masumluğu bana geçmedi.Daha oldukca saf salak benzer biçimde bişeydi.Bana kalırsa geçişlerde büyük sorun vardı.Kitap samimi değildi.Kıza devamlı masum melek,papatyam,çocuk hanım..yeminle fenalık geçirdim.Her tanıştığı adam çocuk hanım diye hitap etti.Siz hayırdır?Aranızda ağız birliğimi yaptınız:)Kısacası inandırıcı değildi.Bilhassa adam karakterler. (Yağmur Kar)

Hissiz Serisi 1. Kitap: Seri üç kitabından oluşuyor. Her kitap değişik bir karakter hakkında. Ben ilk başta üç kitapta aynı karakterler hakkında zannedip korkmuştum, Allahtan değilmiş ;))
Kitap 2014 senesinde basılmış. O süre okusaydım beğenirdim fakat şimdi oldukca fazla benzeri kitap ve karakter okudum. Bu yüzden beğenemedim. Nereyi okusam aşırı klasik geldi.
Yetişkin içerik içeren bir kitap.
Seriye devam etmeyeceğim sanırsam. Bir gün edecek olursam da o bigün yakınlarda gelmez.
İyi okumalar. (Ayşenur)


Hissiz PDF indirme linki var mı?


Lemariz Müjde Albayrak – Hissiz kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Hissiz PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Lemariz Müjde Albayrak Kimdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kısmı ve İngiltere’de Portsmounth Universitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunudur. Arkasından MBA yüksek lisansını tamamlamıştır.. Evli ve iki çocuk anası olan yazar, Wattpad’de yayınladığı Hissiz ile tanınmıştır.


Lemariz Müjde Albayrak Kitapları – Eserleri

  • Hissiz
  • Maske
  • Frezya
  • Safir
  • Yoksun
  • Zambak Baharı


Lemariz Müjde Albayrak Alıntıları – Sözleri

  • “Seni muhteşem ve eşi olmayan derecede benzersiz kılan, senin kusur gördüklerin.” (Maske)
  • Şeytanlar kirlenmezdi, onlar esasen kirli doğardı. (Hissiz)
  • Ve birden bilirsin: Yeni bir şeye başlamanın ve başlangıcın sihrine güvenmenin zamanıdır.
    Meister Eckhart (Zambak Baharı)
  • “Hint açelyası, her şey bitti demek.”
    “Onu asla cezalandırdın mı?”
    “Hayır… O, en başından beri cezalandırılmayı asla hak et­medi. ”
    “Beni cezalandıracak mısın?”
    “Bu senin cezandı… Yarın seninle petunya alacağız.”
    “Petunya ne demek?”
    “Umudunu yitirme…” (Frezya)
  • Her süre onlarca düşmanla muharebeye bilirsin. Ama hiçbiri bir bayan kadar tehlikeli olması imkansız!!! (Safir)
  • Tek kelime:’Bitti’
    Bir insan kaç kez ölürdü? Dirilip dirilip ölmek diye bir şey var mıydı? Marcus’u uzaklaştırdığı gün ölmüşse eğer, Josephine bu her ifadeden yoksun söylenmiş sözle bir kez daha ölmüştü işte. (Yoksun)
  • Yaşam sevdiğinin gözlerinde güzeldir… (Maske)
  • Kimi süre güzellikler kusurların birleşmesinden doğar. (Yoksun)
  • “Herkesin beklentileri vardır. Kimse çok olduğunu düşünmez ama ister.”
    “Ben istemem.”
    “Neden?”
    Rakısından bir yudum aldığında kalbimin ortasında asla kapanmayan yaram bir damla kan sızdırdı. Bir gün hakkaten tamamı kabuk tutacak mıydı acaba? Dinecek miydi kanaması, yoksa beni o kanamadan öldürene dek yavaş yavaş sızacak mıydı?
    “İstemek hayallerle alakalı. Benim hayallerim yok.” (Zambak Baharı)
  • “Beni hatırladınız mı?”
    “Daha bunamadım evlat. O isyan eden mutsuz bakış­ları nerede görsem tanırım. Seninki kadar fırtınalar azca kişinin yüreğinde kopar!” (Hissiz)
  • Aşk hakkaten de garip bir zehirdi. Caci’nin söylediği benzer biçimde, bazı zehirler insanoğlunun bedenini iyileştiriyordu hakkaten. (Safir)
  • Hayal ettiğiniz her şey gerçektir.
    Pablo Picasso (Zambak Baharı)
  • “Seni muhteşem ve eşi olmayan derecede benzersiz kılan, senin kusur gördüklerin.” (Maske)
  • “…Sana şu kadarını söyleyeyim evlat, geçmişle bu kadar oldukca savaşırsan uğrunda savaşacak bir geleceğin olmaz.” (Safir)
  • “Yanılıyorsun. Seni çoktan kabullendik. Sadece hala hazmetmeye çalışıyoruz.’ (Maske)
  • Bilmezdim. Bilemezdim ne büyük konuştuğumu. Kimsenin yokluğu öldürmüyormuş meğer. Öldürmüyormuş da öldürmemesine iki kanadı da kopmuş kuş gibi bırakıp süründürüyormuş. Bilmiyordum işte. (Zambak Baharı)
  • “ İnsan kimi zaman elini uzatsa dokunacak kadar yakın olduğunu bile özler.” (Yoksun)
  • Huzursuzdum.Aklında birbirinden değişik onlarca fikir var gibiydi. Ben konuşmaya, dertleşmeye alışık değildim. Bilirdim. Kimse kimsenin derdini dinlemez,yalnız kendine hisse çıkaracağına bakardı. Ben de öyleki yapıyordum. (Zambak Baharı)
  • “frezyalara dokunmaya bile hakkım olamayacak kadar suçluydum”|217 (Frezya)
  • “Kimi süre güzellikler kusurların birleşmesinden doğar.” (Yoksun)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş