Eğitim

Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi – Ina May Gaskin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi – Ina May Gaskin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kimin eseri? Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kitabının yazarı kimdir? Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi konusu ve anafikri nedir? Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kitabı ne konu alıyor? Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi PDF indirme linki var mı? Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kitabının yazarı Ina May Gaskin kimdir? İşte Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ina May Gaskin

Orijinal Adı: Ina May’s Guide to Childbirth

Yayın Evi: Sinek Sekiz Yayınları

İSBN: 9786058537927

Sayfa Sayısı: 420


Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Nasıl doğduğumuzdan daha mühim bir şey yok. Fazlaca uzun süredir bu gerçeği unuttuk. Ina May’in kitabı, doğumun insanı güçlendiren güzelliğiyle yine bağlantı kurabilmek adına ihtiyacımız olan tek şey.”


Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi Alıntıları – Sözleri

  • Sizi neyin düzlüğe çıkaracağını asla bilemezsiniz..
  • Kadınlar, tedavi edemediğimiz hastalıklar yüzünden ölmüyor; toplumlar bayanların yaşamının kurtarılmaya kıymet bulunduğunun kararını veremedikleri için ölüyor.
    -Mahmoud Fathallah
  • Söz konusu doğum olduğunda bedenimizin oldukça iyi çalışıyor bulunduğunu aklınızda tutmanız gerek zira başka türlü olsaydı gezegenimizde bunca insan olmazdı.
  • Her vakit hatırlamalıyız ki korkan anneler, doğumu erteleyen yada engellemiş olan hormonlar salgılamaya eğilimlidirler. Bu tüm memeliler için geçerlidir ve tabiat ananın tasarımının bir parçasıdır. Korkmayanlar, doğumu daha kolay ve azca ağrılı, hatta kimi zaman zevkli hâle getiren hormonları bol miktarda salgılamaya eğilimlidirler.
  • Kadınlar , tedavi edemediğimiz hastalıklar yüzünden ölmüyor ; toplumlar bayanların yaşamının kurtarılmaya kıymet bulunduğunun kararını veremedikleri için ölüyor…
  • Bir kadının leğen kemiğinin ebatları bebeğini doğurmasına nadiren engel olur fakat 19.yüzyılın modern bayanları D vitamini eksikliği yüzünden leğen kemiği bozukluklarından muzdarip oldular ve bu durum vajinal doğum yapmalarını engelledi.
  • Yakınma etmeyi bıraktım, bundan dolayı bunun beni iyi mi sinirli ve suçlayıcı yaptığını gördüm.
  • “Anne tarafınca deneyim edilen doğum, tüm memelilerdeki fizyolojik işlevlerin Everest’idir.”
  • Bedeniniz limon değildir . Siz makine değilsiniz . Yaratıcı da dikkatsiz bir tasarımcı değil . Dişi insan bedeninin doğum yapabilme potansiyeli karincayiyenler, aslanlar , gergedanlar, filler , geyikler ve mandalarla aynıdır. Şu ana kadar yaşamınızda bu şekilde bir aliskanliginiz olmamış olsa bile bedeniniz hakkında pozitif yönde düşünmeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum .
  • Tüm dünyadaki geleneksel toplumlarda bayanlar, doğum için neredeyse devamlı dik pozisyonları seçerler… Kendi kültürlerinden gelen tersine bir baskı olmadığı sürece, bayanlar doğurmak için yatmayı tercih etmezler.


Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitabı ilk kez bir gazete tanıtımında görmüştüm. Yazıda bir tek hamilelerin değil her kadının okuması gerektiği yazılmıştı. Zamanla kitabı da yazarını da unuttum. Üç yıl ilkin sevgili Kitaplık Kedisi’nin bloğunda yorumuna rastlayınca bu sefer unutmadan derhal okunacaklar listeme not almıştım. Kitabı alalı bir süre olsa da okumam hamilelik dönemime denk geldi.
Ina May Gaskin, Amerikalı bir ebe. Amerika’da bir çiftlik kurarak burada bayanların hamileliklerini naturel yollarla geçirmelerini ve düzgüsel doğum yapmalarını sağlıyor. Kitabın ilk bölümünde bu çiftlikte meydana getirilen doğumların hikâyeleri var. İkinci bölümde ise daha teknik mevzulara yer verilmiş. Kadın vücudu, doğum iyi mi gerçekleşir, doğum sonrası depresyon vb. mevzular ele alınmış.
Hamileliğin naturel bir süreç bulunduğunu düşünen ve düzgüsel doğum isteyen bir anne talibi olarak bu kitap bana oldukca iyi geldi. Günümüzde birçok şey benzer biçimde doğum yapmak da bir sektör haline getirilmiş. Kendimi bu dünyaya ilişik hissetmiyorum. Geçmişte yüzyıllar süresince bayanlar doğum yaptılar. Hiçbir vakit bu vaka, günümüzdeki kadar yaygara koparmadı.
İna May’in bakış açısını kendime oldukca yakın buldum. Yazar kitabında özet olarak “Kadın vücudu doğum yapmak için yaratılmıştır. Eğer ekstra bir durum yoksa keyfi sezaryen yapılmamalıdır. Bu hem anneye hem bebeğe zarar verir. Her kadın normal doğum yapabilecek güçtedir. Buna inanırsanız bu işin üstesinden kolayca gelebilirsiniz.” diyor.
Pozitif düzgüsel doğum hikâyelerini okumak, hanım vücudunun doğum halletmeye ne kadar uygun bulunduğunun farkına varmak ve kendini ruhsal olarak doğuma hazırlamak isteyen her hamileye İna May’in Doğuma Hazırlık Rehberi’ni tavsiye ederim. Kitabı okuduktan sonrasında “Ben tarlada tek başıma bile doğurabilirim çocuğumu.” diyebilecek kadar gaza gelmeniz ihtimaller içinde 🙂 (şule uzundere)

Doğuma dair okuduğum en dolu dolu ve zihnimde canlı kalan kitap bu oldu son ay okudum ve aslen Doğumun ütopik bir vaka olmadığını anladım nefes oldukca mühim evet fakat İna may gaskin bahsetmiş olduğu yöntem daha mantıklı. Kendisi Doğum köyü dediğimiz bir köy oluşturuyor ve naturel müdahalesiz doğumlar sağlıyor annelerin rahat olduğu, ruhsal, fizyolojik en önemlisi beslenme ve duygusal her türlü desteğin sağlandığı, doğumun aslen tıbbi bir müdahaleden oldukca naturel seyrinde bir süreç bulunduğunu size hatırlatıyor. Başlarda anlatılan Doğum hikayeleri akılda oldukca güzel yer ediyor örnek olarak rahim kasılmalarını Deniz dalgalarına benzetmek, sezaryen olmaması için başvurulacak başka türlü seçenekler, bebekle annenin bağ kurmasının ve doğumun mahremiyetinin önemi, çene kasları ve rahim kaslarının birbiriyle bağlantısı, eşlerin Doğumdaki görevi, kendiyle konuşmanın bebekle konuşmanın Doğuma artıları,gene Doğumun ilerlememe benzer biçimde durumlarında tıbbi müdahaleden evvel naturel olarak ne yapılabilir? Her birine görkemli açıklamalar getiriyor (Koyusiyahli)


Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi PDF indirme linki var mı?


Ina May Gaskin – Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ina May Gaskin Kimdir?


Ina May Gaskin Kitapları – Eserleri

  • Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi
  • Ina May’in Doğum Meselesi
  • Ina May’in Emzirme Rehberi
  • Spiritüel Ebelik
  • Tod am Chiemsee


Ina May Gaskin Alıntıları – Sözleri

  • Sizi neyin düzlüğe çıkaracağını asla bilemezsiniz.. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Bedeniniz limon değildir . Siz makine değilsiniz . Yaratıcı da dikkatsiz bir tasarımcı değil . Dişi insan bedeninin doğum yapabilme potansiyeli karincayiyenler, aslanlar , gergedanlar, filler , geyikler ve mandalarla aynıdır. Şu ana kadar yaşamınızda bu şekilde bir aliskanliginiz olmamış olsa bile bedeniniz hakkında pozitif yönde düşünmeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum . (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorluklarını kurduk. Acıyı bir öğretmen değil, bir düşman olarak görmek üstüne eğitildik. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • İnsanları, eleştiriyorlarmış benzer biçimde hissettiren açıklamalar yapmadan eğitmek de mümkündür. (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Bir şeye kıymet verdiğinde, değerlidir; sevgi paylaştıkça çoğalır ki sonsuza dek sürmesini istediğin tatlı bir andır. Bir mucize her andır. Eğer hepimiz bunu yakalayabilse, dünyamız ne muhteşem, rahat, buna kıymet bir dünya olur.” (Spiritüel Ebelik)
  • “Cahil olmak bir aptalın cennetinde yaşamak anlama gelir.” (Spiritüel Ebelik)
  • “…doğum kendi başına bir ilaçtır. Bilincinizi, cildinizi esnettiği benzer biçimde değiştirir.: (Spiritüel Ebelik)
  • Başka hangi insan aktivitesi bebeğinize ihtimaller içinde en iyi beslenme ve sıhhat korunmasının sağlarken bununla birlikte uzun dönem sağlığınızı arttırmanıza ,en ekonomik bebek besinini sağlamanıza ve naturel çevreyi korumanıza izin verir? (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • Kendi yavrusunu bu şekilde güzel bir halde dünyaya getirip besleyebilecek bir makineyi kim tasarlayabilir?
    O denli ki, iyi mi yapacağınızı düşünmenize gerek bile yok! (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • İnsanın dişisinin tabiat ananın bir hatası olan, yeryüzündeki tek memeli olduğuna inanmak bana çılgınca geliyor. Duyduklarınızın aksine, biz bayanlar tıpkı bir hayvan benzer biçimde doğum halletmeye programlanmışızdır. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • Her vakit hatırlamalıyız ki korkan anneler, doğumu erteleyen yada engellemiş olan hormonlar salgılamaya eğilimlidirler. Bu tüm memeliler için geçerlidir ve tabiat ananın tasarımının bir parçasıdır. Korkmayanlar, doğumu daha kolay ve azca ağrılı, hatta kimi zaman zevkli hâle getiren hormonları bol miktarda salgılamaya eğilimlidirler. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Korkunun panzehiri cesarettir. (Spiritüel Ebelik)
  • Anne sütünün içinde ne olduğu anneden anneye değişmiş olur ve belirli bir annenin sütünün bileşimi de bebeğinin gereksinimlerine göre değişiklik gösterir.
    Bunun anlamı şudur: eğer yavrunuz prematüre doğar ise, sütünüz , bebeğinizin bu hususi gelişim aşamasında kendini en avantajlı gıda maddelerini içerecek şekilde otomatikman ayarlar. (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Gebelikte iyi beslendiğinizden güvenilir olmak, bebeğinizle ilgilenmenizin ilk adımıdır.” (Spiritüel Ebelik)
  • “Aceminin zihni” nde her şey ihtimaller içindedir; sadece, ustanın zihninde oldukca azca olasılık yer bulabilir. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • Yakınma etmeyi bıraktım, bundan dolayı bunun beni iyi mi sinirli ve suçlayıcı yaptığını gördüm. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Süt, sadece annenin gereksinimleri anlaşıldığında ve onlara saygı duyulduğunda en iyi ve en bolca şekilde akar (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Beden ve Zihin birdir.
    Bebeğinizin vücudunu yönlendirerek bebeğinizin zihnini etkilersiniz.” (Spiritüel Ebelik)
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorlukları kurduk. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • “Bir adamın doğum yaparken karısının yürekli bulunduğunu görmesi onu iyi bir adam yapar…Onu büyüler.” (Spiritüel Ebelik)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş