Eğitim

İnsanlığın Geleceği – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İnsanlığın Geleceği – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İnsanlığın Geleceği kimin eseri? İnsanlığın Geleceği kitabının yazarı kimdir? İnsanlığın Geleceği konusu ve anafikri nedir? İnsanlığın Geleceği kitabı ne konu alıyor? İnsanlığın Geleceği PDF indirme linki var mı? İnsanlığın Geleceği kitabının yazarı Michio Kaku kimdir? İşte İnsanlığın Geleceği kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Michio Kaku

Orijinal Adı: The Future of Humanity

Yayın Evi: ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık

İSBN: 9786057744029

Sayfa Sayısı: 370


İnsanlığın Geleceği Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsan uygarlığı, Dünya’nın ötesinde yaşamı sürdürmenin sınırında. Peki bu iyi mi olacak? Dünyaca ünlü fizikçi Michio Kaku, bizi gelecekte bir yolculuğa çıkarıyor ve günün birinde yuvalarımızı yıldızların içinde kurmamızı sağlayacak robotbilim, nanoteknoloji ve biyoteknolojideki akıllara durgunluk veren gelişimleri önümüze seriyor.


İnsanlığın Geleceği Alıntıları – Sözleri

  • Neden yıldızlara gitmeli?
    Zira biz aşağıyı bir sonraki tepeden süzmeyi tercih etmiş primatların torunlarıyız.
    Zira sonsuza kadar burada yaşamayı sürdürmeyeceğiz.
    Zira yıldızlar taze ufuklarıyla orada bizlere sesleniyor.
  • Her hayal bir hayalperestle adım atar.
  • Mars’ın Olympus Mons’u Güneş Sistemi’ndeki malum en büyük yanardağdır. Everest Dağı’ndan neredeyse 2,5 kat daha yüksektir.
  • Birkaç gün devam eden görevler büyük bir problem yaratmaz sadece astronotlar Ay’da aylar geçirecek olursa kanser olma olasılıklarını ciddi seviyede arttıracak kadar radyasyona maruz kalabilirler.
  • Yerimizi alacak olanları kendimiz yaratıyoruz. İnsan için at ya da köpek ne ise makine için de insan o şekilde olacak. Zamanla robotlar bizlerden daha akıllı hale geldikçe kendimizi yetersiz hissedebilir ve kendi yaratımımız tarafınca gölgede bırakılabiliriz.
  • Dr. Shostak, bizimkinden daha ileri bir uygarlığın büyük olasılıkla suni zekayı geliştirmiş olacağını ve bu sayede uzaya robot göndereceğini söyledi. Nihayetinde tanışacağımız uzaylılar biyolojik değil de mekanik çıkarsa şaşırmamalıydık.
  • Dinozorların soyu tükendi bundan dolayı bir uzay programına haiz değillerdi. Biz de uzay programımız olmadığı için yok olacak olursak hak ettiğimizi bulmuşuz anlama gelir.
    Larry Nıven
  • Bundan beş milyar yıl sonrasında Güneş gökyüzünün tamamını kaplayan devasa bir kızıl yıldız halinde genişleyecek. Güneş o denli büyüyecek ki Dünya’nın yörüngesi onun aşırı sıcak atmosferinde duracak ve hararetli ısısı bu cehennemde yaşamı olanaksız hale getirecek.
  • Milyarlarca yıl ilkin Mars, Dünya’dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA’nın kaynağının Mars bulunduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya gore, devasa bir meteor çarpması uzaya çok büyük miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da ondan sonra Dünya’ya inerek ona Marslı DNA’sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız ihtiyaç duyulan, aynaya bakmaktır.
  • Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars’a dikerken Bezos Ay’a gitmek şeklinde daha acele gerçekleşebilir bir gösterime haiz.


İnsanlığın Geleceği İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İnsanlığın Gelceği: Genellikle insanlarda bilim-teknoloji-mühendislik kitapları okumaya dair bir önyargı bulunduğunu görüyorum. Kafam karışır ben formül bilmiyorum fizik bilmiyorum şeklinde düşünceleri var insanların ve kesinlikle anlıyor ve düzgüsel karşılıyorum fakat bu kitap kolay bir dili olan, merak uyandırıcı bir kitap. Soğuk cenk yıllarındaki uzay savaşından insanlığın 1000 yıl sonrasına kadar güzel bir yolculuğa çıkaracak sizi. Bu platformda bu kadar azca okunduğunu görmek beni oldukça üzdü. (Berra Nur Güneş)

Öncü olmamız ihtiyaç duyulan uzay çalışmalarında ne kadar geride kaldığımızı, gökyüzüne baktığımızda ufkumuzun ne kadar dar bulunduğunu bizlere bir noktada hatırlatan bir kitap. Hem meydana getirilen emekler nezdinde hem de neler yapılabileceğine dair birçok bölüm var. Okunulması ve üstüne düşünülmesi gerek. Uzak kaldığımız bir evren var ve her geçen gün büyüyor. Daha kendi dünyamızı keşfedememişken, Kur’an’ın bizlere anlattığı, esin olarak almamız ihtiyaç duyulan şeyleri bizim değil de batının anladığı ve esin olarak aldığını bir nebze yüze çarpan bir kitap. Marsta yaşayabilir miyiz ya da o günleri görür müyüz bilmiyorum fakat yaşadığımız gezegeni ve çevremizi bilmemiz gerekiyor. (Necmeddin Talha Al)

İnsanlığın geleceği haakında okuduğum en acayip kitap . Diğer kitaplar size tarih verir;
-Önümüzdeki 50 yıl içinde suni zeka insan seciyesini geçecek .
-İnsanlık evrenin gizemini çözmeye yaklaştı
Ve benzeri yazılar ,tahminler her kitapta vardır bu kitap ise okurken insanlığın geleceği hakkında ihtiyaç duyulan detayları yavaş yavaş veriyor her sayfasında yazara hak verdiğiniz acayip bir halde evet aslına bakarsak bu yöntemler mümkün dediğiniz ve birazcık okuru gaza getiren bir yaratı (metehan ipek)


İnsanlığın Geleceği PDF indirme linki var mı?


Michio Kaku – İnsanlığın Geleceği kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de İnsanlığın Geleceği PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michio Kaku Kimdir?

Michio Kaku, City College of New York’ta kuramsal fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına haiz kuramsal fizikçidir. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara yetişmesi için iş koşturmacasındadır. Fizik ve benzeri mevzular üstüne birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Oldukça satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Beynin Geleceği (2014) adlı üç tane eseri bulunmaktadır.

Kaku BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel adlı kanallarda birçok program sunmuştur.


Michio Kaku Kitapları – Eserleri

  • Geleceğin Fiziği
  • Olanaksızın Fiziği
  • Einstein’ın Evreni
  • Zihnin Geleceği
  • Einstein’dan Ötesi
  • İnsanlığın Geleceği
  • Paralel Dünyalar
  • Hiperuzay
  • Visions


Michio Kaku Alıntıları – Sözleri

  • …büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır .
    Senaryonun birinde, evrenimiz devamlı genişleyen bir çeşit de­vasa balondur. Biz bu devasa balonun üstünde yaşarız (sinek kağıdı üstüne yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üstünden ay­rılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, öteki balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu ev­renler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çar­pışabilir ya da daha minik baloncuklara bölünüp, sonrasında genişleyebilirler. (Geleceğin Fiziği)
  • Bizler başkalarıyla bağ oluşturmayı seven toplumsal hayvanlarız. (Zihnin Geleceği)
  • Kübistlere gore pozitivizm, hayal gücümüzü bastırarak bizleri laboratuvarda ölçülebilen şeylerle sınırlandıran bir deli gömleğiydi. (Hiperuzay)
  • Stephen Hawking şuna dikkat çeker:
    “Eğer Büyük Patlama’dan bir saniye sonraki genişleme oranı yüz bin milyonda bir bile daha küçük olsaydı Evren mevcut boyutuna ulaşmadan ilkin içine çökerdi…
    Aynı oranla daha süratli olsaydı bu sefer de evren dağılır giderdi.
    Bir bilim adamı olarak bu işte tanrının parmağına gerekseme duyuyorum” (Paralel Dünyalar)
  • Bedenlerimizdeki ağır elementler, Güneş’imiz yaratılmadan ilkin meydana gelen bir süpernova patlamasında sentezlenmişti. (Hiperuzay)
  • Milyarlarca yıl ilkin Mars, Dünya’dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA’nın kaynağının Mars bulunduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya gore, devasa bir meteor çarpması uzaya çok büyük miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da ondan sonra Dünya’ya inerek ona Marslı DNA’sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız ihtiyaç duyulan, aynaya bakmaktır. (İnsanlığın Geleceği)
  • Bir zincir en zayıf halkasından daha güçlü değildir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Babası başöğretmene Albert’in hangi mesleğe yönelmesi icap ettiğini sordurulmuş olduğu süre, şu cevabı almıştı: “Hiç fark etmez; hiçbir şeyde başarı göstermiş olması mümkün değil.” (Einstein’ın Evreni)
  • Kimi bilim adamları geçmişi Roma’ya dayanan bir sözü tekrarlar: “Populus vult decipi, ergo decipiatur [İnsanlar kandırılmak isterler, öyleyse bırakın kansınlar].” (Hiperuzay)
  • Aslında kuantum kuramı hatalı olsaydı bedenimizdeki atomlar çöker ve o anda parçalarımıza ayrılırdık. Maxwell denklemlerine gore bir atomda dönen elektronlar, bir mikrosaniye içinde enerjilerini yitirmeli ve çekirdeğe saplanmalıdır. Bu ani çöküşü önleyen şey, kuantum kuramıdır. (Hiperuzay)
  • Bir gazeteci, Isaac Newton’dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein’ dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonrasında yanıtladı, “Eğer A başarıysa, formülün A = X + Y + Z bulunduğunu söyleyebilirim, burada X emek verme, Y oyundur.”
    “Ya Z nedir?”, diye sordu gazeteci.
    “Çeneni kapalı tutmak.” (Einstein’ın Evreni)
  • Mitolojilerin tanrıları şeklinde, cisimleri zihinleri­mizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşünceleri­mizi sükunet içinde okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sa­dece fikir ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, kısaca genellik­le yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene haiz olacağız.
    Biyoteknolojinin gücüyle muhteşem vücutlar yarata­bilecek ve yaşam süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze­ yinde daha ilkin asla yürümemiş yaşam formları yaratabileceğiz.
    Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe­ ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli otomobillere değil, neredeyse asla yakıt kul­lanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık otomobillere bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımız­daki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız.
    Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine rağmen, tüm bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko­ nuşurken bile. Bize bu gücü veren çağıl bilimdir, tanrısal ya da büyülü sözler değil. (Geleceğin Fiziği)
  • Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Evren sandığımızdan daha şaşırtıcı ve hayret verici olmak bir yana, sanabileceğimizden de daha acayiptir. (Paralel Dünyalar)
  • “Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış.”
    (William Gibson) (Geleceğin Fiziği)
  • Her hayal bir hayalperestle adım atar. (İnsanlığın Geleceği)
  • Eğer beyinlerimiz anlaşılabilecek kadar kolay olsaydı, onları anlayacak kadar parlak zeka olmazdık.. (Zihnin Geleceği)
  • Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebi­liyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007′ de, ilk nefes borusu 2009′ da üretildi. (Geleceğin Fiziği)
  • “Kuantum kuramı, gelmiş geçmiş en başarı göstermiş fizik kuramlarından birisidir. ” (Einstein’ın Evreni)
  • Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars’a dikerken Bezos Ay’a gitmek şeklinde daha acele gerçekleşebilir bir gösterime haiz. (İnsanlığın Geleceği)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş