Eğitim

Işığı Arayanların Karanlık Yanı – Debbie Ford Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Işığı Arayanların Karanlık Yanı – Debbie Ford Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Işığı Arayanların Karanlık Yanı kimin eseri? Işığı Arayanların Karanlık Yanı kitabının yazarı kimdir? Işığı Arayanların Karanlık Yanı konusu ve anafikri nedir? Işığı Arayanların Karanlık Yanı kitabı ne konu alıyor? Işığı Arayanların Karanlık Yanı PDF indirme linki var mı? Işığı Arayanların Karanlık Yanı kitabının yazarı Debbie Ford kimdir? İşte Işığı Arayanların Karanlık Yanı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Debbie Ford

Çevirmen: Semra Ayanbaşı

Orijinal Adı: The Dark Side of the Light Chasers

Yayın Evi: Akaşa Yayın

İSBN: 9789756793329

Sayfa Sayısı: 216


Işığı Arayanların Karanlık Yanı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her insanoğlunun içinde karanlık bir yan vardır. Bu bizim kendi içimizde kabullenemediğimiz, kendimizden ve başkalarından gizlediğimiz ve bilgisizce başkalarına yansıttığımız yanımızdır. Karanlık yan ışığa çıkarılmadığı için karanlıktır. Onu ortaya çıkarıp, sahiplenip, onunla bütünleşmedikçe bu yanımız bizi devamlı engellemeyi, bizlere her türlü acıyı, korkuyu, mutsuzluğu yaşatmayı ve yaşamımıza bu yanımaza aynalık eden insanları çekmeyi sürdürecektir.

Bu karanlık yanımızla bütünleşmemiz, onun engelleyici ve yıkıcı etkisinden kurtulmamızı, kabul edemediğimiz yanlarımızı gizlemek için kullandığımız maskelerde kısılıp kalmış yaşam enerjimizin özgür kalmasını sağlar. Karanlık yanımız bizlere verecek büyük armağanlara da haizdir. O bizlere öğretmek, yol göstermek ve tüm benliğimizi sunmak için mevcuttur.


Işığı Arayanların Karanlık Yanı Alıntıları – Sözleri

  • Hava kuşlar için, su balıklar için, insan da kendisi için en büyük gizemdir.
  • “… oysa her şeyi kişisel olarak almak ilişkilerde daima benim en büyük sorunlarımdan biri olurdu.”
  • “Benim nadiren sıhhatli ilişkiler yaşamamın sebebinin içsel seslerimi dinlemek yerine konuşmakla fazlaca meşgul olmam bulunduğunu bildirdi.”
  • Çoğumuz iç huzuru deneyimlemeyi özleriz. Bu yaşam boyu devam eden bir arayış, tüm varlığımızı kucaklayıp benimsemeyi gerektiren bir hedeftir.
  • Ve o şeyleri kendi içinizde bulabildiğinizde, artık o kişiye bağlı olmayacak ya da ondan etkilenmeyeceksiniz.
  • “Biz benliğimizin özdeşleştiği her şey tarafınca yönetiliriz. Biz özdeşleşmeyi bıraktığımız her şeyi yönetip denetim edebiliriz.”
  • “Acılarım dünyanın ışığını gizler.” der, Mucizeler Kursu.
  • Kendimizle ilgili kanılarımız en mühim kanılardır.
  • “Ruhsal olarak gelişkin ve dış görünüş şeklinde dışsal şeylerden etkilenmeyen biri şeklinde görünüyordum fakat kendime yalan söylüyordum.”
  • Biz korktuğumuz her şeyi sevmeye hazır olmalıyız.


Işığı Arayanların Karanlık Yanı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Hepimizin başkalarında görmüş olduğu ve rahatsız olduğu şeyler vardır. Birine saygısız, küstah, aciz, yetersiz şeklinde yargılarda bulunup kendimizi rahatlatsak da aslolan vaka, bu özellikleri karşıda gördüğümüzde bizde niçin bir hastalık yaşattığıdır. Jung, buna gölge yanımız der. Yani bizde olan fakat kabul etmediğimiz o karanlık yönümüzü başkasında görmek bizi rahatsız eder. Başkalarına atfettiğimiz bu yargılarla da o özelliklerin bizde olmadığını varsayarak kendimizi rahatlatırız. Oysa işin aslı şudur; kendinde olmayanı bir başkasında göremezsin, görsen de bedenin, ruhun buna tepki vermez. Şu sebeple o sendendir ve sen bunu bilir, kendinden olanı da rahatsız olmadan kabul edersin.
Bu kitap der ki, o kabul etmediğin yanlarını bul ve bu tarz şeyleri da sahiplen, şundan dolayı o da sensin ve o yanlarını kabul etmezsen asla tam ve tüm olamayacaksın. Peki o yanlarımı iyi mi bulacağım? Karşındaki kişide seni rahatsız eden şey her ne ise, onun kendindeki karşılığına bak! Ben katil değilim diyenleriniz olacak, elbet değilsiniz sadece sevdiğinize ya da size zarar verecek olan biri karşısında kalırsanız, bu özelliğinizin de bulunduğunu farkına varacaksınız.
Herkes bir konunun içine doğuyor ve o filmi oynuyor. Senin oynadığın öykü değişseydi, karşıdakinin öyküsünü oynasaydın bir ihtimal sen de o şekilde davranacak o şekilde birine dönüşecektin. Mühim olan karşındakinde rahatsız olduğun o davranışın olma potansiyelinin senin içinde de olduğudur.
Hep iyi yanlarımızı göz önüne çıkarıp, fena diye adlandırdığımız yanlarımızı da bastırır ya da yok sayarız. Bu fena olan yanlarımızın olmadığını göstermez! Hepimizin içinde iyi ve fena olma potansiyeli vardır. Fena olanı yaşam biçiminize sokmasanız bile bu yanınınızın var bulunduğunu kabul etmelisiniz. Biz ying ve yang’ı içimizde taşırız. Bunu inkar ettiğimizde bütünümüzü ve yaratımımızı da inkar etmiş oluruz.
Kitabı okuyunca, karanlık tarafınıza geçecek ve hakkaten orda duran bu kısmınızı farkına varacaksınız. İster direnip onu dışlamaya ve dış dünyada yargılamaya devam edersiniz, isterseniz de o yanınızı sahiplenip dış dünyanızı daha güzel hale getirirsiniz. Bakın bu da bir seçim! (BrsnKs)

Çevreme, kendime bakış açımı sorgulatan ve değiştiren bir kitap oldu.Her bölüm sonu verilen alıştırmaları yapmak keskin bir yüzleşme gerektirdi.Midemin bulandığı,karnımın kasıldığı, nefes almakta zorlandığım bölgeler oldu bunun yanında kıpır kıpır hissettiğim kolaylıkla aktığım bölgeler oldu.Tıpkı tüm kitap süresince anlatılan şeklinde.Gölgelerimin içindeki armağanları bulmaya niyet ediyorum.Kendisiyle yüzleşmeye hazır olanlara tavsiye ediyorum ya da esasen hazır olduğunuzda bu kitap sizi bulur 🙂 Çeviride oluşan birkaç düşük cümle haricinde beğendim.Oldukca güzel içe döndüren bir kitap puanım 9/10 (Z’den A’ya)

Örnek ve alıştırmalarıyla beğendim bir kitap.Zihin-duygu-gövde üçlüsünü bir arada pozitif ve negatif yanlarımızı,hem kendi hem çevremizin yargılarını vb birçok mevzuda farkındalık kazandıran;hap bilgiyi iyi bir araştırma ile sunan bir kitap.Keyifli okumalar. (Yağmur Önal)


Işığı Arayanların Karanlık Yanı PDF indirme linki var mı?


Debbie Ford – Işığı Arayanların Karanlık Yanı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Işığı Arayanların Karanlık Yanı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Debbie Ford Kimdir?

Psikoloji derecesini JFK Üniversitesi’nden alan Debbie Ford, 2001 senesinde psikoloji emek harcamaları sebebiyle ödül aldı. 2004 senesinde doktorasını alan Ford fazlaca sayıda kişisel gelişim kitaplarına imza attı ve ABD’de birçok tv programına misafir oldu. Kitapları fazlaca satanlar listelerine de giren Ford,

17 Şubat 2013’te hayata gözlerini yummuştur.


Debbie Ford Kitapları – Eserleri

  • Işığı Arayanların Karanlık Yanı
  • Hayatınızın En Güzel Yılı
  • Cesaret
  • Gölgenin Sırrı
  • Niçin İyi İnsanlar Fena Şeyler Yaparlar
  • 21 Günde Bilinç Formatlama
  • Doğru Sorular – Yaşamınızı Değiştirecek On Soru
  • Spiritüel Boşanma


Debbie Ford Alıntıları – Sözleri

  • Sevgi savaşçıları olmalıyız.Kendimiz için savaşmalı ve gerek olduğumuz gerekse olmak istediğimiz fert için dimdik ayakta durmalıyız.Kurban değil, savaşçı olmalıyız. (Cesaret)
  • İstediğimizi söylediğimiz şeyle yaptığımız şey içinde fark olunca stresi ve mücadeleyi deneyimleyeceğiz. Arzuladığımız geleceğe ulaşamayınca kendimizi kuvvetsiz hissetmeye devam edeceğiz. (Doğru Sorular – Yaşamınızı Değiştirecek On Soru)
  • Duygularınızı bir rehber olarak kabul ettiğiniz sürece hedeflerinizi gerçekleştirme hakkınızı kaybedersiniz. (Doğru Sorular – Yaşamınızı Değiştirecek On Soru)
  • İnsanlar sizden uzaklaşabildiklerinde, bırakın gitsinler. Kaderiniz sizi terk eden biriyle asla bir değildir. (Cesaret)
  • Ne seçim fakat! Ya başkaları bizi dövüyor ya da biz kendimizi dövüyoruz. Her şekilde yaralanıyoruz. Her şekilde kaybediyoruz. (Gölgenin Sırrı)
  • Sevgi ve teslimiyet,özgürlüğe giden büyülü halıyı ayaklarınıza getirir. (21 Günde Bilinç Formatlama)
  • Çoğumuz iç huzuru deneyimlemeyi özleriz. Bu yaşam boyu devam eden bir arayış, tüm varlığımızı kucaklayıp benimsemeyi gerektiren bir hedeftir. (Işığı Arayanların Karanlık Yanı)
  • Bizi kendimiz için yaratmış olduğumuz sınırı olan gerçeklerin ötesine itmek için paramparça olmuş hayaller ve kırılmış bir kalbin dayanılmaz ıstırabı gerekir. (Niçin İyi İnsanlar Fena Şeyler Yaparlar)
  • Hayatımdaki her acı vaka bana çeşitli armağanlar sundu. Bu armağanlara kolaylıkla ulaşabiliyorum. (Gölgenin Sırrı)
  • Hava kuşlar için, su balıklar için, insan da kendisi için en büyük gizemdir. (Işığı Arayanların Karanlık Yanı)
  • “Benim nadiren sıhhatli ilişkiler yaşamamın sebebinin içsel seslerimi dinlemek yerine konuşmakla fazlaca meşgul olmam bulunduğunu bildirdi.” (Işığı Arayanların Karanlık Yanı)
  • Tüm geçmişimize bakabilmeliyiz, tüm acılarımızı, basiretsizliklerimizi, başarısızlıklarımızı ve yaşam derslerimizi kabullenmeliyiz. “Bunlar için sana teşekkür ederim Allah’ım” diyebilmeliyiz. Yaşadıklarımızın tümü bir tek bizlere özeldir ve yaşamdaki benzersiz katkımız için gereklidir. (Gölgenin Sırrı)
  • Dönüşümsel süreç, siz düşüncelerinizin inançlarınızın ve tercihlerinizin ötesine bakmış olduğunuzda adım atar. (Cesaret)
  • Görme kabiliyetimiz olsa bile dünyada göremediğimiz bir şahıs vardır: kendimiz. (Niçin İyi İnsanlar Fena Şeyler Yaparlar)
  • Ruh halimiz rehberimiz olmamalıdır. (Doğru Sorular – Yaşamınızı Değiştirecek On Soru)
  • Şimdiki gerçekliğimizden fazlaca daha muhteşem olan hayatımızın en güzel yılını yaşayabilmemiz için geçmişi tamamen temizlemeli ve yeniye yer açmalıyız. (Hayatınızın En Güzel Yılı)
  • Bilge bir insan bir keresinde şöyleki yazmış: “Kırgınlık söylediğin, zehir içip karşı tarafın ölmesini beklemek şeklinde.” Ama ölen yalnızca bizleriz. (Cesaret)
  • Acı yeni gerçeklere kapıyı zorlayarak açan ruhsal bir levyedir. (Niçin İyi İnsanlar Fena Şeyler Yaparlar)
  • Bilinçaltınızın karanlıklarında hiç kimseye güvenemeyeceğinizi ve yalnız olmanın daha kolay olduğuna karar vermiş olabilirsiniz. Böylelikle yaşamınızda aşkı ve yakınlığı istediğinizde daima yanlış eşi seçersiniz. Şu sebeple ilk niyetiniz kendinizle başbaşa olmaktır… (Doğru Sorular – Yaşamınızı Değiştirecek On Soru)
  • “Acılarım dünyanın ışığını gizler.” der, Mucizeler Kursu. (Işığı Arayanların Karanlık Yanı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş