Eğitim

Işık Yılları – Kass Morgan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Işık Yılları – Kass Morgan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Işık Yılları kimin eseri? Işık Yılları kitabının yazarı kimdir? Işık Yılları konusu ve anafikri nedir? Işık Yılları kitabı ne konu alıyor? Işık Yılları PDF indirme linki var mı? Işık Yılları kitabının yazarı Kass Morgan kimdir? İşte Işık Yılları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kass Morgan

Çevirmen: Uğur Mehter

Editör: Büşra Oktay

Orijinal Adı: Light Years

Yayın Evi: GO! Kitap

İSBN: 9786058030206

Sayfa Sayısı: 320


Işık Yılları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Işık Yılları, The 100 serisi ile New York Times’ın en fazlaca satan yazarları arasına giren Kass Morgan’ın yeni, coşku verici ve duygusal bilim kurgu serisinin ilk kitabı.

Gizemli bir düşman tarafınca meydana getirilen yıkıcı bir saldırıdan kurtulan Quatra Filo Akademisi, yeni dönemde yalnız Tridyalı gençlere değil, öteki gezegenlerden seçilen yetenekli öğrencilere de kapılarını açar.

Temiz havanın parayla alındığı Deva gezegeninden kurtulabilmek için ölen ağabeyinin kimliğiyle Akademi’ye katılan Cormak, gerçek kimliğini gizleme çabasındadır.

Tridya gezegeninden gelen Vesper, bununla beraber Akademi’nin müdürü Amiral Haze’in kız evladıdır ve yaşamı süresince annesini hayal kırıklığına uğratmamak için çalışmıştır. Annesinin takdirini kazanmanın tek yolu kaptan seçilmektir ve Vesper kaptan olabilmek için elinden gelen her şeyi halletmeye hazırdır. Ancak yeni arkadaşlıklar, Vesper’ın çevresindeki yanlışları fark etmesini sağlar.

Her vakit buzlu olan Chetire gezegeninden gelen Arran ise ilişkin olabileceği bir yer ararken aşkı bulacağını asla düşünmemiştir.

Ve Orelia, etrafındaki herkesi ölüme sürükleyecek bir görevi tamamlamak suretiyle filoya sızmıştır. Gerçekte kim olduğu öğrenilirse cezası ölüm olacaktır.

Farklı dünyalardan gelen bu dört talebe, hayatta kalmak istiyorlarsa birbirlerine güvenmek zorundadır. Fakat nefret etmeyi öğrendiğiniz insanlara iyi mi güvenebilirsiniz?

(Tanıtım Bülteninden)


Işık Yılları Alıntıları – Sözleri

  • Ne kadar çalışırsan çalış, talih yüzüne ne kadar gülerse gülsün, bir şeyler ne olursa olsun sarpa sarardı.
  • Geçmişimiz bizi şekillendirebilir fakat tanımlamaz. Seçim yapma şansımız var.
  • “Bizi geçmişimiz şekillendiriyor fakat geçmişimiz bizi tanımlamaz. Seçim yapma şansımız var. “
  • bu yaşam insanlara, dost edinmeyi, aşık olmayı, kalp kırıklığı yaşamayı vadediyordu.
  • Bana eşlik edecek mükemmel düşlerim varken iyi mi yalnız kalırım? Tek yapmam ihtiyaç duyulan gökyüzüne bakmak.
  • Geçmişimiz bizi şekillendirebilir fakat tanımlamaz. Seçim yapma şansımız var.
  • Umursanacak kimsen olmayınca her şeyi ardında bırakmak daha kolaydı..
  • “Sadece kimi zaman bazı şeylerin kontrolümüz dışında geliştiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta tamamımız geçmişimizin ürünleri değil miyiz?
    Bizi geçmişimiz şekillendiriyor fakat geçmişimiz bizi tanımlamaz. Seçim yapma şansımız var.”
  • Sadece kimi zaman bazı şeylerin kontrolümüz haricinde geliştiğini kabul etmemiz icap ettiğini düşünüyorum. Sonuçta tamamımız geçmişimizin ürünleri değil miyiz?
  • Herkes ne kadar da mutlu görünüyordu….masum insanları öldürmek suretiyle eğitildiklerinin bilincinde bile değillerdi…


Işık Yılları İncelemesi – Kişisel Yorumlar

The 100 serisi ile adından söz ettiren ve New York Times fazlaca satan yazarları arasına giren Kass Morgan’dan duygusal bilim kurgu serisi Işık Yılları ile heyecanlı bir okuma deneyimine hazır olun.
Tam bir günde bitirdim Işık hızıyla ilerleyen kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Bilim kurgu kitaplarında genel anlamda dikkatsizlik edilen karakterlerin psikolojisi ve duygusal kimliklerine yer verilmesi empati yapmanızı kolaylaştırıyor.
Quadra Filo Akademisi, gizemli düşmanları ile baş edebilmek için yüzyıllardır devam eden ayrımcılığına bir son verir ve Güneş Sistemi’nin uzak ve dışlanmış gezegenlerinden de talebe kabul etmeye adım atar.
Buzlarla kaplı Chetire gezegeninden matematik dahisi Arran, tozlarla kaplı Deva’dan zorluklarla mücadele etmeye alışmış Cormak, Sylva’dan gizmen olarak yetiştirilmiş ve Akademi’ye sızmaya başarmış Orella, zenginlerin gezegeni olarak adlandırılan Trigya’dan gelen ve bununla beraber Amiral Haze’in kızı Vesper. Birbirlerinden oldukça değişik dört karakterin oluşturduğu bu ekibin düşmana karşı başarıya ulaşmış olmak için birbirlerine güvenmekten başka yapabileceği bir şey yoktur. Orelia’nın durumu ortaya çıkırsa onu bekleyen ceza ölümdür.
İlk kitap o şekilde bir yerde bitti ki, bu yorumu yazdıktan derhal sonrasında serinin ikinci kitabı Supernova’ya geçmeye karar verdim.
Sevdim ben, ümit ederim siz de seversiniz. (kitabimkahvem)

Daha ilkin bilim kurgu, distopya okumayanlar için güzel bir başlangıç olabilir. Konusu tamamen orijinal olmasa da güzel düşünülmüş bence. Ama bazı açılardan yüzeysel buldum, birazcık daha detaylı işlense daha fazlaca hoşuma giderdi gene de bu haliyle de yormayan, akıl dağıtan ve okuması kolay bir kitap olduğundan reading slump durumunda kurtarıcı olacağını düşünüyorum. (GK)

•IŞIK YILLARI – KASS MORGAN
Selamlar, nasılsınız? Kasım ayınında okumuş olduğum son kitap olan Işık Yılları ile geldim size.. Yazarı okuyucu kitlesi oldukça fazlaca olsa da ben ilk kere bu serisi ile tanışma fırsatı yakaladım. Kitabın baş sayfaları kahramanlarımızı tanımak ile geçiyor bu bölümde birazcık sıkılsanız da karakterler birbirleriyle iletişime geçtiğinde kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Akademiye bu yıl bir kural dışı yapılarak göçmen talebe alınması sonucu Deva, Chetire ve Loos gezegenlerinden öğrenciler kabul edilir. Özetlemek gerekirse bu öğrencileri tanıtmalıyım zira niye olmasın.. Rex, kardeşini korumak adına giriştiği işte başarısız olarak ölür ve kardeşi Cormak’ a bıraktığı mektupta yerine geçerek akademiye gitmesini söyler. Orelia ise bir Hortlak’ tır fakat akademiye girdiğinde nereden geldiğini herkesten saklar zira bir planı vardır.. Vesper, akademinin başlangıcında olan Amiral Haze’ nin kızı. Dash ise Larz Muscatine’ nin oğlu. Son olarak Arran ise inek olarak adlandırılan kişilerden.
.
Akademiye geldiklerinde bir imtihan yapılarak hangi görevde olacaklarına karar verilen öğrenciler süratli bir halde adapte olarak görevlerini yerine getirirler. Cormak kimliğinin ortaya çıkmasını istemediği için eski patronu Sol’ u arar ve yardım ister, Cormak artık rahatlamıştır. Vesper ile devamlı münakaşa halinde zira Vesper’ in gözü kaptanlık koltuğunda. Kitapta en sevdiğim karakter istisnasız Vesper oldu doğal olarak bir kaç ufak ayrıntıyı göz ardı edersek. Sevdiğim karakter haricinde sevmediğim bazı yönleri de oldu kız sandığım karakterin adam çıkması benzer biçimde.. Tabi ben şok.. İlk kitap o şekilde bir yerde bitti ki anlatamam, okumanız lazım..
.
Cormak ve Vesper içinde neler gelişti?
Orelia’ nın aslolan planı ne?
Siz yazarı daha ilkin okudunuz mu? Yorumlarınızı temenni ediyorum..
Bana eşlik edecek mükemmel düşlerim varken iyi mi yalnız kalırım?
Bu yaşam insanlara, dost edinmeyi, aşık olmayı, kalp kırıklığı yaşamayı vadediyordu.
Geçmişimiz bizi şekillendirebilir fakat tanımlamaz. Seçim yapma şansımız var.
Ne kadar çalışırsan çalış, talih yüzüne ne kadar gülerse gülsün, bir şeyler ne olursa olsun sarpa sarardı. yazar/i9493 yazar/i9493 (Ayşegül)


Işık Yılları PDF indirme linki var mı?


Kass Morgan – Işık Yılları kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Işık Yılları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kass Morgan Kimdir?

Brown Üniversitesi’nde edebiyat ve tarih okuyan Kass Morgan, Oxford Üniversitesi’nde 19. yüzyıl edebiyatı alanında yüksek lisans yapmış oldu.

New York’un Brooklyn semtinde yaşayan Morgan, halen editör olarak çalışmaya devam ediyor. The 100, yazarın gençler için yazdığı ilk kitabıdır.


Kass Morgan Kitapları – Eserleri

  • The 100
  • The 100 – 21. Gün
  • The 100 – Eve Dönüş
  • The 100 – İsyan
  • Işık Yılları
  • Süpernova
  • Supernova


Kass Morgan Alıntıları – Sözleri

  • Dünya bir güzel genç kızken,
    Saçları beyaz buluttan bir tanrıçayken
    Gökteki yıldızlardan bir arzu diledi
    Sevgiyle doldurabileceği bir çocuk istedi (The 100 – İsyan)
  • “Birini sevmen , sana mantık dışı bir şey yapma hakkı vermez.” (The 100 – İsyan)
  • “Aceleci, pervasızca, biraz da fevri bir plan… Ama aynı zamanda da zekice ve cesurca. Sevdiğim her şey bir arada.” (The 100 – İsyan)
  • “Bir gün her yer güvenli olacak, Dünya isterse.” (The 100 – İsyan)
  • Ama önder olmak demek, doğru bildiğini yapmak demekti. Seni sevmemelerine niçin olsa bile. Bu babasının asla aklından çıkmasına izin vermediği bir dersti. (The 100 – 21. Gün)
  • “Bir gün her yer güvenli olacak, Dünya isterse.” (The 100 – İsyan)
  • “Kırık kalbi iyileştirecek kadar güçlü bir ilaç yoktu.” (The 100 – İsyan)
  • “Başardık,” dedi Wells, içi içine sığmıyordu. “Dünya’da yaşam sürdürelebileceğini kanıtlayacak kadar uzun süre dayandık. Şimdi ötekiler de geliyor.” (The 100 – Eve Dönüş)
  • “Sen neredeysen ben de orada olmalıyım.” (The 100)
  • Özveride bulunmak iyi hissettiriyor, o şekilde değil mi? (The 100 – Eve Dönüş)
  • Luke’un kalbini kurtarmanın tek yolu, onu kırmaktı. (The 100)
  • “kırık kalbi iyileştirecek kadar kuvvetli bir
     ilaç yoktu.” (The 100)
  • Dünya bu şekilde görünmeliydi işte: Huzurlu, güzel ve harikalarla dolu! (The 100 – Eve Dönüş)
  • katlanamayacağım bir şey var ise o da iki yüzlülüktür. (The 100 – 21. Gün)
  • Her şeyi kendi başına anımsamak zorunda değildi sanki. Yükünü paylaşabileceği biri vardı. (The 100 – Eve Dönüş)
  • Mühim değil. Acele etmemelisiniz. Ölen insanlarla vakit geçirmek önemlidir. Biz, birilerini gömmeden ilkin üçüncü günbatımını bekleriz. (The 100 – 21. Gün)
  • “Ölecek miyim?” diye fısıldadı kız, hırıltılı bir sesle.
    Clarke, başını sallayarak gülümsedi. “Hayır. Buna asla izin vermem. Daha Dünya’yı keşfedeceksin!” (The 100 – Eve Dönüş)
  • Ah, yalnız ben de babam hakkında o şekilde düşünürdüm. Bir Şansölye vardı, bir de benim babam. Bazen ikisi tamamen değişik kişilermiş benzer biçimde gelirdi. (The 100 – 21. Gün)
  • Dünya’da doğan birisine, çocukken onu uykusuz bırakan soruların hepsine yanıt verebilecek birisine bakıyor olduğuna inanamıyordu. Kar iyi mi bir şeydi? Hiç ayı görmüş müydü? Yıkılmayan kent var mıydı? New York’tan geriye ne kalmıştı? Chicago’dan? Kendini sorularla uyutup, onları rüyalarına araç-gereç yapmış olmalıydı. (The 100 – 21. Gün)
  • Güvenebileceği tek insanoğlunun kendisi bulunduğunu uzun vakit ilkin öğrenmişti. (The 100 – 21. Gün)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş