Eğitim

İskoç Onuru – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İskoç Onuru – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İskoç Onuru kimin eseri? İskoç Onuru kitabının yazarı kimdir? İskoç Onuru konusu ve anafikri nedir? İskoç Onuru kitabı ne konu alıyor? İskoç Onuru PDF indirme linki var mı? İskoç Onuru kitabının yazarı Jennifer Royce kimdir? İşte İskoç Onuru kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jennifer Royce

Yayın Evi: Parola Yayınları

İSBN: 9786257031363

Sayfa Sayısı: 520


İskoç Onuru Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Erkeklerin egemen olduğu dünyada görmezden gelinen ve gene onların harbinde bir piyondan fazlası olamayacağını anlayan genç bir karı…

Leydi Lindsey Irvine, dünyadaki varlığının görmezden gelinmesine katlanamayacağını anladığı gün, fazlaca dâhice ve delice bir yol buldu. Geriye kalan hayatında bu yolu izlerken duygularından, hayallerinden ve geleceğinden vazgeçti.

İngiltere’nin tanımadığı gayrimeşru İskoç Kralı Robert the Bruce’nin ülkesinin özgürlüğü için verdiği mücadelede güvenilmiş olduğu sadık Lordu Robert the Keith…

Savaş davullarına ilişik sesin fazlaca yaklaştığı bu şekilde bir dönemde, yalnız ülkesinin bağımsızlık savaşına odaklanmak isteyen genç insanın ne yüzlerce senedir kanlı bıçaklı olduğu Irvine Klanı’yla uğraşmaya ne de bu düşmanlığı sona erdirecek deli bir leydinin çılgınlıklarına tahammülü vardı.

Fakat Lindsey Irvine, genç insanın klanının ve yaşamının içine deyim yerindeyse bir efsane şeklinde düştü. Çevresine vereceği zarar ise kaçınılmazdı.

En başta da Rob’un kalbine…


İskoç Onuru Alıntıları – Sözleri

  • Özgür olarak doğmayan ve dünyanın o kafesten ibaret bulunduğunu düşünen biri, niçin özgürlük şeklinde bir bilinmezliğe uçsun? Kendini güvende hissettiği yerde kalmak istediği için onu suçlama!
  • İnsanlar, anlaşılmaz iç dünyalarını basitçe ortaya seren şeyden korkarlar, sonrasında buna delilik adını verirlerdi.
  • İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.
  • İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.”
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.”
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.”
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.”
  • Insanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır…


İskoç Onuru İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ayyy bayılıyorum bu şekilde leydili, düklü, lordlu, düşesli hikayelere. Ve bu tarzda tek geçeceğim yazar jennifer_royce, daha ilkin demiş miydim bilmiyorum fakat dediysem de demediysem de tekrarlıyorum yazın bunu bir kenara
.
Erkeklerin hakim olduğu bir dünyada görmezden gelinen ve gene onların harbinde bir piyondan fazlası olamayacağını anlayan genç bir karı, Leydi Lindsey Irvine. Güzelliğini arkasına saklamış olduğu ve şanını kadınlığıyla değil de bu yönde geliştirebileceğini düşündüğü dahice bir plan, delilik. Evet yanlış duymadınız, bakanın tekrar dönerek bakacağı, gözlerini görenin bile aklından çıkaramayacağı bu güzelliği örten bir perde onun ki; yüzünü boyayarak, saçlarını kabartarak, çanlar takarak, yırtıcı hayvanları evcilleştirerek, tahta ata binip tahta kılıç sallayarak kazanılmış bir ünvan, Deli Leydi İrvine. Bu uğurda kalbini her türlü duyguya, hayallere ve aşka kapatan leydimiz onu görene kadar deliliğiyle nam salmaya devam eder, Lord Robert the Keith. Bir taraftan cenk davulları çalarken bir taraftan İskoç Kralı tarafınca düşmanlığın bitirilmesi için başına sarılan deli Leydi ile uğraşmak zorunda kalan Robert, bakalım o görüntünün altındaki güzelliğin farkına varabilecek mi?
.
Bir çok sayfada kahkahalarla, kimi zaman de gözyaşlarıyla okuduğum bu görkemli öykü hepinize tavsiyemdir efendim (Leyla Avcı)

Tek kelimeyle harikaydı!!!
Allahım kraliyetler ,lordlar,leydiler, entrika,aşk,cenk herşey vardı herşey fazlaca beğenerek okudum su şeklinde akıp gitti sayfalar.Tarihi kurgu olmasına karşın içinde okuduğumuz savaşlarla ilgili bilgiler gerçekmiş ve tüm adlar tarihte yerini almış gerçek kişilermiş.İskoçların ve İngilizlerin yer almış olduğu bu kitap buram buram emek ve araştırma doluydu.
1300 lü yıllarda İskoçların ve İngilizlerin içinde bulunmuş olduğu cenk,klanlar arası husumet hız kesmiyordu.Bu çekişmeyi bir nebze de olsa durdurabilmek için klanlar arası evlilik yaygıngı.Leydi Lindsey’de istemediği evliliğe kurban gideceklerden yalnız biri.Fakat kendince bulmuş olduğu yöntemle bunu önleme çabasında.Ölen dostunun yaşadıklarından sonrasında evliliğe,aşka güce hiçbir inancı kalmayan Lindsey kendini ailesine klanına ve ülkeye deli şeklinde gösterek bundan kurtulma niyetinde.Nitekimde başarıyor.Öyleki ustaca hareket ediyor ki tüm ülke ve en yakınlarıda onun deli olduğuna inanıyor ve adı deli leydiye çıkıyor.
Tam tamına 5 yıl bu görevi sürdüyor.İntikamını almak evlenmemek için çabalar.Taki kraldan gelen emre kadar.Çıkacak olan büyük savaştan ilkin klanların anlaşması adına deli leydinin düşman olan klan lordunun kardeşiyle evlendirilmesini buyurur.1 yıl süresince düşman klanda duracak böylelıkle antak kalma devam edecek.Leydi yapmış olduğu çılgınlıklarla biran ilkin bu evlilik vakasının bitmesi için planlar hayata geçirmeye adım atar.Lakin hesaba katmadığı bir şey vardır Lord Rob müstakbel nişanlısının abisi ile sınırları zorlayarak büyük bir aşkın eşiğine düşerler.İngilizlerle olan cenk kapıdadır.Deli Leydinin çılgınlıkları tüm klanı çılgına çevirir.Hem keyifli hem akıcılığıyla yazılan bu zamanı kurguya taşımış olduğu gerçeklikleriyle bayıldım alın okuyun bu seçimi seviyorsanız asla pişman olmazsınız (Muazzez Demir)

Selam kitap dostlarım
Geçen haftalarda okuduğum sevgili yazarım jenniferroyce ın #iskoçonuru kitabını sizlerle paylaşacağım. Şunu belirteyim ki yazarın tüm kitaplarını okuyan ve fazlaca seven ben bu kitabına ek olarak vuruldum. Okurken o denli eğlendim ve güldüm ki sonrasında evde garip bakışlara maruz kaldım. Neler düşündüklerini idrak etmek asla zor değildi
1300’lü yılların başlarında İskoçya’da yaşam hiçte kolay değildi. Hem İngilizlerle olan savaşlar, hemde klanlar arası problemler fazlaca fazlaydı. Klanlar arası düşmanlıklara son vermek için en etkili yöntem evlilikti ve bayanlar onların sözde barışları için meta şeklinde öne sürülüyordu. Leydi Lindsey İrvine en yakın arkadaşının ölümünden sonrasında bu kaderi yaşamamak ve  özgürlüğüne dokunulmasını engellemek için hemen hemen 16 yaşlarında büyük kararlar alır.
1- Delire bildiğin kadar delir. Herkes seni deli bilsin.
2-İntikamını al.
2-Asla evlenme.
3-Asla aşık olma.
Tam 5 yıl… Beş yıl süresince deli leydi olarak tanındı Lindsey . Kirli ellerin ona ulaşmaması için geleceğinden vazgeçti. Hayallerinden vazgeçti. Taki kraldan gelen emre kadar. Dostluk antlaşması olarak düşman klana gelin gitmesi emredildi ve bir yıl süresince orada nişanlı olarak kalması gerekiyordu. Ama Lindsey vazgeçmeye asla niyetli değildi. Eve geri gönderilmek için sonuna kadar deli taklidi yapmış olup yaşamı onlara zindan edip, sınırları zorlayacaktı. Zorladı da. (Buralarda gülmekten gözlerimden yaşlar geldi. )Ama aklından çıkan bir şey vardı. Aşk ulaştığında kilitli kapılar pek bir işe yaramıyordu. Lindsey ‘in tüm yaşamı şeklinde aşkı da kolay olmayacaktı elbet. (İlkay Çağlıyan)


İskoç Onuru PDF indirme linki var mı?


Jennifer Royce – İskoç Onuru kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de İskoç Onuru PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jennifer Royce Kimdir?

Mersin’de doğup büyüyen Jennifer Royce, eşi ve iki çocuğuyla halen aynı şehirde yaşamaktadır. Derslik öğretmenliği yapmakta olan yazar, hobi olarak yazmaya başladığı zamanı aşk hikâyeleri ile kısa zamanda okurların gönlünde taht kurmuştur.


Jennifer Royce Kitapları – Eserleri

  • Gözlerinin Esareti
  • İntikamla Gelen
  • Esir Yürek
  • Zorba Aşık
  • Aşka Tutsak
  • İskoç Onuru
  • Aşktan Kaçış
  • Asil Serseri


Jennifer Royce Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. ” (Esir Yürek)
  • “Konuşmasalar ve birbirlerini görmezden gelseler de aynı ortamda olduklarında bile aralarında dalgalanan ve cızırdayan bir akım vardı.Trisha’nın göz ardı etmiş olduğu bu akım , insanın bedeninden kendi bedenine doğru şimşek hızıyla ulaşıyor ve nefesini kesiyordu. Tanrı aşkına ,bu saçmalıktı! Onun şeklinde duyarsız bir adamdan etkileniyor olamazdı.” (Asil Serseri)
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir yalnız Hırçın Kız’ın kocasına karşı ulaştığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…” (Esir Yürek)
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş şeklinde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal şeklinde alınıp satıldığını sanki yeni farkına varmış şeklinde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda fazlaca para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi. (Esir Yürek)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir.
    -Asil Korsanların Gizli Altın Kurallar Defteri’nden… (Aşka Tutsak)
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en fazlaca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. (Aşktan Kaçış)
  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim. (İntikamla Gelen)
  • Yüzlere kaldırılmış yelpazelerin devamlı ne işe yaradığını merak ederdi. Asıl amacın art niyetleri saklamak bulunduğunu şu son bir yılda öğrenmişti. İnsanlar çirkin yüzlerini saklamak için gerekseme duydukları aracı moda haline getirmişlerdi. (Aşka Tutsak)
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en fazlaca gerçeklerden korkarlardı.” (Aşktan Kaçış)
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.” (Zorba Aşık)
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu. (Zorba Aşık)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Hayat hiçbir vakit istediğini önüne sunmuyor. (Esir Yürek)
  • 65.madde
    Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir. (Aşka Tutsak)
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.” (İskoç Onuru)
  • Savaş meydanı ölmek için koşulan bir yerdi.
    Ölümü sevmiş olarak, bilerek gelen savaşçılara istediklerini elinde Roya ile El Kayran verdi. (Gözlerinin Esareti)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş