Eğitim

İSMEK 2022 Kayıtları Nasıl Yapılır? Online Kurslar Başvuru Sayfası

Enstitü İstanbul İSMEK tarafından kurs kayıt dönemi başladı. Online olarak alabileceğiniz tüm kursların listesi ve kayıt aşamalarını inceleyebilirsiniz. İSMEK online enstıtu.ıbb.ıstanbul kayıt başvuru formu, iletişim numaraları ve tüm detaylar haberimizde..

2022 Güncel:

  • İSMEK Kurslarına Kayıt ve Başvuru
  • İSMEK Başvuru Kayıt Tarihleri 2021-2022 Dönemi
  • Enstitü İstanbul İSMEK Kayıtları Nasıl Yapılır?
    • UZEM Enstitü İSMEK Uzaktan Eğitim Kurs Listesi
    • İSMEK Sitesine T.C. Kimlik Numarası ile Giriş Yapılır
    • İstanbul İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi Giriş
    • İSMEK Kursiyer Formu Doldurulur
    • İSMEK Kurs Programı Seçimi
    • İSMEK Kurs Kayıt Onayı SMS ile İletiliyor
    • UZEM İSMEK Eğitimlerine Nasıl Bakılır?
  • İSMEK Kurs Listesi 2022 Güncel
  • İSMEK Eğitim Verilen Kurslar Hangileridir?

İSMEK Kurslarına Kayıt ve Başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları olarak bilinen bu eğitimler, vatandaşların bilgi ve birikimlerini, meslek bilgilerini, hayat kalitelerini arttırmak için verilmektedir. Tamamen ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Bu yıl da yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte kayıtlarda İSMEK internet sitesinden alınmaya başladı. İlk defa kayıt yaptıracak olanlar için tüm kayıt aşamalarını anlattık. T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ile giriş yaptıktan sonra, online başvuru ekranından şartlara onaylayarak giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca, kayıt şartları, öğrenci şartnamesi ve Kişisel Verilen Korunması Kanunu (KVKK) aydınlatma ve rıza metnini okuyarak onay vermeniz gerekmektedir.

İSMEK Başvuru Kayıt Tarihleri 2021-2022 Dönemi

Sisteme kayıt olarak hem online/uzaktan eğitim hem de uzaktan eğitimler için başvuru yapabilirsiniz. İSMEK bünyesinde verilecek kurslar için kayıtlar 24 Eylül 2021 tarihinde başladı. Eğitim merkezlerine şahsen giderek yüz yüze eğitimlerinizi tamamlayabildiğiniz gibi, online uzaktan eğitim seçeneği ile bağlanarak da tüm eğitimleri tamamlayabilirsiniz. İSMEK 2022 kayıt olabileceğiniz kurslar ve nasıl kayıt olunur? aşama aşama açıkladık.

Enstitü İstanbul İSMEK Kayıtları Nasıl Yapılır?

Ücretsiz olarak sunulan bu eğitimlere kayıt olabilmek için öncelikle, https://kursiyer.ibb.istanbul/ sitesine giriş yapılarak gerekli bilgilerin doldurulması gerekmektedir. T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile İSMEK kayıt aşamaları aşağıda sıralanmıştır.

Uzaktan ve Yüz Yüze Eğitim İSMEK Web sayfası kayıt aşamaları:

UZEM Enstitü İSMEK Uzaktan Eğitim Kurs Listesi

Almak istediğiniz ve verilen ücretsiz tüm eğitimleri Enstitü web sayfasından inceleyebilirsiniz. Uzaktan eğitim programında şu an toplamda 60 tane eğitim yer alıyor. Bulunduğunuz ilçelerdeki kurs merkezleri, eğitim listesi, ders branşlarını bu siteden kontrol ederek, daha sonra kayıt olabilirsiniz.

ismek 2022 kayitlari nasil yapilir online kurslar basvuru sayfasi 61fae986e0091
İSMEK Kayıt ve Eğitim Sayfası

İSMEK Sitesine T.C. Kimlik Numarası ile Giriş Yapılır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK uzaktan eğitim merkez, tarafından verilecek eğitimlere kaydolmak için kursiyer.ibb.istanbul sitesine girilir. Bu ekranda T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi girilerek ‘Giriş’ butonuna Basılır.

İstanbul İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi Giriş

Doğum tarihiniz ve T.C. kimlik numaranız ile kayıt için giriş yaptığınız sayfada karşınıza Kursiyer Şartnamesi, Kayıt Şartları ve Açık Rıza Metni Çıkacaktır. Bu sayfada, ‘okudum, anladım, onaylıyorum’ kutucuğu işaretlenerek 3 başlıkta yer alan şartname, KVKK metni, şartlar kabul edilerek onaylanır. Kursiyer şartnamesi eklenmiştir.

KURSİYER ŞARTNAMESİ:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’ne bağlı olan Enstitü İstanbul İSMEK, eğitimlerini ücretsiz vermektedir. Kursiyerler eğitim ile ilgili malzeme ve materyallerini kendileri temin etmekle sorumludur.

Kursiyerler Enstitü İstanbul İSMEK’ten bir eğitim döneminde ders başlama ve bitiş tarihleri çakışmamak şartı ile birden fazla programa başvuru yapabilirler. Enstitü İstanbul İSMEK’te önceki yıllarda herhangi bir programdan MEB Sertifikası / Sertifika / Katılım Belgesi alan kursiyerlerin başvuruları aynı program için kabul edilmeyecektir. Belge alınan programa başvuru yapılması halinde kursiyer adaylar, yedek listeye alınacak, ancak kontenjanlar müsait olduğu takdirde başvurular kesin kayda dönüştürülecektir. Kesin kayda dönüştürülerek derse devam eden kursiyerlere, yeni bir MEB Sertifikası / Sertifika / Katılım Belgesi düzenlenmeyecektir.

Kayıt yaptırılan eğitime devam zorunludur. Mazeretli veya mazeretsiz olarak ders saati süresinin 1/5’inden fazla bir süre devamsızlık yapan kursiyer, devamsız olarak belirlenir.

Bir yetişkin eğitimi kurumu olan Enstitü İstanbul İSMEK, kursiyerlerin devam durumlarını MEB Sertifikası / Sertifika / Katılım Belgesi vermek için takip eder. Eğitimlerden ders bitmeden, izin almadan ayrılan kursiyerler yoklamada devamsız gösterilir. Derse gelmeyen veya eğitim merkezini terk eden kursiyerlerin karşılaşacağı olumsuzluklardan Enstitü İstanbul İSMEK sorumlu tutulamaz. Eğitime geç kalmayı alışkanlık haline getiren, eğitim öğretimi aksatan, eğitim merkezine çocuk getiren, dersin normal düzenini bozan kursiyerlerin eğitim merkezi ile ilişikleri kesilir ve Enstitü İstanbul İSMEK‘in daha sonraki eğitimlerine katılamazlar.

Aynı eğitim döneminde devamsızlıktan kaydı silinen kursiyer, takip eden öğretim dönemindeki eğitimlere kayıt yaptıramaz.

Eğitim dönemi sonunda TC. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ders saatini dolduran ve başarı gösteren her kursiyerye, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü “MEB Sertifikası”, Enstitü İstanbul İSMEK tarafından belirlenen ders saatini dolduran ve başarılı olan kursiyerler ise “Katılım Belgesi – Sertifika” verilir, ancak devamsızlık ve disiplinsizlik nedeniyle kaydı silinen kursiyer, belge alma hakkını kaybeder.

Kursiyerler, eğitim gördüğü merkezde üçüncü kişilere veya kurs merkezi demirbaşlarına zarar verdikleri takdirde, söz konusu zararı karşılamakla yükümlüdür. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin eğitimle ilişikleri kesilir.

Eğitimlere misafir kursiyer kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Enstitü İstanbul İSMEK, gerek eğitim dönemi içerisinde gerekse sonunda yerel, ulusal ve uluslararası sergiler düzenler. Kursiyer, ürettiği ürünleri Enstitü İstanbul İSMEK’in düzenleyeceği yerel, ulusal, uluslararası etkinliklerde talep edildiği takdirde sergilemekle yükümlüdür. Enstitü İstanbul İSMEK, söz konusu sergilerinde kursiyer ürünlerinden sergilenmeye değer gördüklerine yer verip vermeme hakkına sahiptir.

Enstitü İstanbul İSMEK; kursiyerlerinin eğitimi sırasında çekilen/kaydedilen ses/kamera-video/ fotoğraf kayıtlarını, kursiyerlerin ürettiği eserlerin üretimi ve sergilenmesi esnasında çekilen/kaydedilen ses/ kamera-video/fotoğraf kayıtlarını, Enstitü İstanbul İSMEK bünyesinde verilen eğitim, seminer, sempozyum, atölye çalışması, workshop, online eğitim ve Enstitü İstanbul İSMEK eğitim merkezlerinin içerisinde çekilen/kaydedilen ses/kamera-video/fotoğraf kayıtlarını Enstitü İstanbul İSMEK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımı amacıyla her türlü yayın organında ve sosyal medyada kullanma hakkına, ayrıca gerekli görüldüğü takdirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ulusal ve uluslararası basın organlarıyla paylaşma hakkına sahiptir.

Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Gıda Teknolojisi alanlarında eğitim verilen okul ve kurs merkezlerinde; eğitimden önce, eğitim sırasında veya eğitim bittikten sonra Enstitü İstanbul İSMEK adı ve logosu geçen materyallerin, eğitim esnasında çekilmiş başkasına ve başkasının çalışmasına ait bir görüntü kaydının, öğrenme materyallerinin, reçetelerin başkalarıyla paylaşılması yasaktır.

Bazı programlarda hijyen kurallarının sağlanması için kursiyerlerin önlük giymesi zorunludur.

Enstitü İstanbul İSMEK’te resmi ve genel tatil günleri; 1 Ocak, Yarıyıl Tatili, MEB Ara Tatilleri,23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim ve dini bayram günlerine rast gelen günlerdir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve/veya Valiliğin orta öğretim düzeyindeki okullarda; kar, sel, fırtına vb. sebeplerle eğitime ara verdiği günlerde Enstitü İstanbul İSMEK eğitim merkezlerinde de eğitime ara verilecektir. Enstitü İstanbul İSMEK’in bu tatil günlerinde kursiyerleri arayıp bilgi verme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kursiyerler, şahsi eşyalarını eğitim merkezlerinde bırakamaz. Aksi durumlarda ortaya çıkabilecek kayıplardan Enstitü İstanbul İSMEK sorumluluk kabul etmez.

Enstitü İstanbul İSMEK halk oyunları eğitimlerinde, kursiyerler eğitime başlamadan önce sağlık anketi formu doldurarak, kişisel beyanda bulunacaktır. Engel durumu olan kursiyerlerden Engel Durum Bildirir Raporu talep edilerek, engel derecesine göre başvuruları kesin kayda çevrilecektir. Eğitim aldıkları halk oyunları programlarında doğabilecek her türlü sağlık sorunlarından, sağlık anketi formundaki yanlış ve noksan bilgiden eğitime katılan kursiyerlerin kendileri sorumludur. Kursiyerler, halk oyunları eğitimlerine, seans saatinde ve eğitmen nezaretinde katılabilir. Kursiyerler, halk oyunları eğitimlerinde meydana gelebilecek; yaralanma, sakatlanma, vefat gibi risklerden haberdar olduklarını, olası risklerin gerçekleşmesi halinde kendileri veya vekil/murislerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kurs çalışanları, Enstitü İstanbul İSMEK Yönetimi’nin hukuki ve cezai sorumluluğunun bulunmadığını kabul ve beyan ederler.

Kurs merkezlerimize HES kodu ile giriş yapmak zorunludur.

Enstitü İstanbul İSMEK sebep belirtmeksizin, kurs tarihlerinde değişiklik yapma veya kursu iptal etme hakkına sahiptir.

Kursiyerler pandemi süresince Enstitü İstanbul İSMEK Yönetimi ve İstanbul Valiliği İl Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan kurallara uymak zorundadır. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayan kursiyerler kursa alınmayacaktır.

Kursiyerler, eğitimlere kesin kayıt yaptırdığında Covid-19 hastalığı taşımadığını ve belirtisinin olmadığını taahhüt eder. Eğitim süresince herhangi bir Covid-19 hastalığı belirtisi göstermesi veya aynı evde yaşadığı kişilerde Covid-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda kurs yönetimine bilgi vererek gerekli sürede kursa devam etmeyeceğini taahhüt eder.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre etkinlik, kültür sanat ve spor salonu gibi alanların girişlerinde aşı veya PCR test zorunluluğu getirilmiştir. Enstitü İstanbul İSMEK’te eğitim alacak olan kursiyerlerimizin, aşı veya PCR testi zorunluluğu bulunmaktadır.

Pandemi koşullarından dolayı yüz yüze eğitimlerin aksaması durumunda Enstitü İstanbul İSMEK Yönetimi’nin uygun göreceği bazı Katılım Belgeli / Sertifikalı eğitimlerin kalan bölümü “uzaktan eğitim” yöntemiyle devam edebilir.

Kursiyerler, bu şartnamede yer alan tüm kuralların yanı sıra eğitim merkezlerinde asılı olan her türlü yazılı kurallara ve kendilerine yapılan sözlü bildirimlere uyacaklarını kabul ve beyan ederler.

Yukarıda belirtilen genel kuralları okuduğumu ve bunlara uyacağımı, verdiğim bilgilerin gerçek ve doğru olduğunu, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığının tespiti halinde Enstitü İstanbul İSMEK eğitim merkezlerinden istifade etmemin engelleneceğini, beyanında bulunmadığım kronik hastalık ve engel durumundan doğabilecek maddi ve manevi her türlü sonuca katlanacağımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Enstitü İstanbul İSMEK Yönetimi ve çalışanlarının hukuki ve cezai sorumluluğu yoluna gitmeyeceğimi gayri kabili rücu şeklinde kabul, beyan ve taahhüt ederim.

İSMEK Kursiyer Formu Doldurulur

Eğitimler ve kurslar için ilk defa kayıt olacaksanız KVKK metni, kursiyer şartnamesi onaylandıktan sonra, kursiyer bilgi formu doldurulmalıdır. Kursiyer Bilgi formunda doldurulması gereken alanlar:

  • Kişisel Bilgiler/ Kimlik Bilgileri
  • İletişim bilgileri
  • Adres açıklaması
  • Güncel HES kodunuz
  • Eğitim, Çalışma, Meslek seçimi yapılır.
  • Engellilik Durumu (Varsa) seçilir.
  • Şehir veya gazi yakını olanlar bu bilgileri işaretler.

Ayrıca, İSMEK tarafından aldığınız eğitimlerden sonra Bölgesel İstihdam Ofisi sizin iş bulmanızda yardımcı olabilir ve destek olabilir. İBB Personel alımı yapılan yerlerde iş bulmak için destek istiyorsanız bu kutucuğu da işaretleyerek onay verin.

İSMEK Kurs Programı Seçimi

Açılan sayfada yüz yüze veya uzaktan eğitimlerden size uygun olanı işaretleyin. Eğitimin verileceği şekli işaretledikten sonra, ilçe ve eğitim merkezlerini listeleyin. Eğitim merkezleri ve program tercihleri sayfasından sonra Program Tercihi Sihirbaz Paneli ile program tercih etme sebebi seçilerek kayıt onayı verilir.

İSMEK KURS KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

İSMEK Kurs Kayıt Onayı SMS ile İletiliyor

Eğitim kaydınız onaylandığında 24 saat içinde mail veya SMS ile kayıt mesajı iletilecektir. Cep telefonunuzdan kontol edebilirsiniz. Eğitimlerin başlama tarihi ise 4 Ekim 2021’dir.

UZEM İSMEK Eğitimlerine Nasıl Bakılır?

Kayıt olduğunuz veya olmak istediğiniz eğitimleri uzem.ıbb.gov.tr resmi adresinden görebilirsiniz. Sayfaya girdiğinizde GİRİŞ butonuna tıklanarak kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Daha sonra kayıt olduğunuz veya açık olan tüm kurslar listelenecektir.

İSMEK Kurs Listesi 2022 Güncel

Meslek ve bilgi edinmek için kayıt olunan kurslar çocuk eğitiminden, saç bakımına, muhasebeden mesleki eğitimlere kadar bir çok alanda verilmektedir. İSMEK Kurslarının alanlarının listesi:

  • Bilişim Teknolojileri (6 Bölüm-70 Program)
  • Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (2 Bölüm-14 Program)
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları (4 Bölüm 57 Program)
  • Grafik ve Teknik Tasarım (2 Bölüm 20 Program)
  • Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (5 Bölüm 32 Program)
  • Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi (4 Bölüm 49 Program)
  • Muhasebe ve Finans (1 Bölüm 13 Program)
  • Robotik ve İnovasyon (1 Bölüm 4 Program)
  • Turizm ve Otelcilik (1 Bölüm 1 Program)
  • Yönetim ve Hizmet (4 Bölüm 14 Program)
  • Ziraat (2 Bölüm 11 Program)
  • Dil Eğitimleri
  • Kişisel Gelişim ve Eğitim
  • Sahne ve Gösteri Sanatları
  • Sanat ve Tasarım
  • Ahşap Tasarımı ve Teknolojileri
  • Kuyumculuk ve Takı Tasarımı
  • Örgü ve İşleme Sanatları
  • Süsleme Sanatları
  • Tekstil Tasarımı

İSMEK Eğitim Verilen Kurslar Hangileridir?

Online olarak alabileceğiniz bu programlara kayıt yapmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. Tüm eğitim listesi resmi sayfasında yer alıyor. Verilen 60 ayrı eğitimin bazıları ise şöyle:

  • Access ile Temel Veri Tabanı Tasarımı
  • Adobe XD ile Mobil Uygulama Tasarımı
  • İngilizce A1 Seviyesi
  • Diksiyon
  • Pastacı Çırağı
  • Çeyiz Ürünleri Hazırlama
  • Algoritma ve Programlama Temelleri
  • Android Programlamaya Giriş
  • Blog Web Sitesi Yapımı ve Bloggerlik
  • C# Programlamaya Giriş
  • Çevrim İçi Anket Uygulaması : Google Formlar Kullanımı
  • Çevrim İçi Sunum Uygulaması: Google Slaytlar Kullanımı
  • Eğitim Teknolojileri Uygulamaları
  • Karakalem Eğitimi 1. Seviye
  • Ahşap Boyama
  • Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)
  • Hasta Kabul İşlemleri
  • Giyim Üretiminde Temel İşlemler
  • Şiş Örücülüğü
  • Eğitimde Google Classroom Kullanımı
  • Google Uygulamaları
  • Opencart ile E-Ticaret Sitesi Yapımı
  • SQL Server ile Temel Veri Tabanı Tasarımı
  • Temel Ofis Programları
  • Uygulamalarla İleri Excel Formülleri
  • Word ile Akademik Doküman (Tez) Hazırlama
  • Kahvenin Yolculuğu ve Kahve Yapım Teknikleri
  • Autocad İle İki Boyutlu Çizim
  • Bitkisel Yağlarla Cilt Tipine Uygun Ürün Hazırlama
  • Saç Topuz Teknikleri
  • Özel Gün Makyaj Uygulamaları
  • Kurumsal Yazılı İletişim Teknikleri
  • Düğme Dikimi ve İlik Açma Teknikleri
  • Muhasebe İşlemlerinin Kaydedilmesi
  • Mikro Programı ile Ön Muhasebe İşlemleri
  • Raspberry Pi ile Robotik Programlama 1
  • Dilekçe Yazım Kılavuzu

Yüz yüze Eğitim alabileceğiniz kurslardan bazıları; Autocad İle İki Boyutlu Çizim,Aşçı Yardımcısı, Blog Web Sitesi Yapımı ve Bloggerlik, Algoritma ve Programlama Temelleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Çikolata ve Special Kek Yapım Teknikleri Atölyesi, Geleneksel Türk Mutfağı vb. olup eğitim merkezlerinde yapılacaktır.

İSMEK Eğitim merkezleri haritada gösterilmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş