Eğitim

İyi Hemşire – Charles Graeber Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Hemşire – Charles Graeber Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Hemşire kimin eseri? İyi Hemşire kitabının yazarı kimdir? İyi Hemşire konusu ve anafikri nedir? İyi Hemşire kitabı ne konu alıyor? İyi Hemşire PDF indirme linki var mı? İyi Hemşire kitabının yazarı Charles Graeber kimdir? İşte İyi Hemşire kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Charles Graeber

Çevirmen: Nuray Önoğlu

Çevirmen: Erhan Akay

Tasarımcı: Ebru Demetgül

Orijinal Adı: The Good Nurse

Yayın Evi: Okuyan Us Yayınları

İSBN: 9786055134488

Sayfa Sayısı: 480


İyi Hemşire Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Aralık 2003’te yakalanışının peşinden medya ona “Ölüm Meleği” adını taktı. Yaklaşık 300 hastayı öldürmekle suçlanan hemşire Charles Cullen kendine hususi yöntemleriyle yaptığı seri katilliğe ev hayvanlarından başlamıştı.

“Yumruk sesleri ve köpeğin viyaklamaları kimi zaman genç bayanı uykusundan uyandırırdı. Charlie köpeği eğittiğini iddia ediyordu fakat Adrianne’e bu bir cezalandırma gibimgeliyordu.”

Duyarlı bir evlat, ideal bir eş, şefkatli bir baba ve takdir edilen bir çalışan şeklinde görünüyordu. Kimse onun Amerikan tarihinin en üretken seri katili bulunduğunu tahmin edemezdi.

“Charlie, Somerset’te kaç kişiyi öldürdüğünü hatırlamıyordu, yalnız bunun Amy hastalanılmış olduğu günlerde başladığını hatırlıyordu ve bir kez başladı mı tekrar durmadığını…”

Charles Cullen 16 senelik iş yaşamında düzinelerce şikâyet ve disiplin soruşturmasıyla karşılaştı. 4 polis soruşturması, 2 yalan makinesi testi geçirdi, bir ihtimal 20 kez intihar girişiminde bulunmuş oldu ve 1 kez de tutuklandı… fakat bunların hiçbiri mesleki sicilini lekelemeye yetmedi, başvurduğu işlerden, garip bir halde, hiçbir süre geri çevrilmedi.

10 senelik bir araştırma sonucunda gazeteci-yazar Charles Graeber tüm hikâyeyi kitap haline getirdi. Yüzlerce gizli saklı polis kaydından, görüşmelerden, dinlemelerden yola çıkarak kitabı yazan Graeber, cezaevinde Cullen’la da görüştü. Graeber’ın en mühim kaynaklarından biri ise Cullen’ın yakalanması için yaşamını tehlikeye atarak gizli saklı muhbir olarak vazife meydana getiren ve ilk kez bu kitabın yayımlanmasıyla kamuoyuna duyurulmuş olan, Cullen’ın en yakın emek verme arkadaşı Amy idi.

“Gerçek kabahat kitaplarına son aşama rahatsız edici bir ilave.”

-Publishers Weekly-

“Dehşet verici”

-CNN.com-

“Size ulaşacak, ele geçirecek ve gitmenize izin vermeyecek. Bu gerçek kabahat hikâyesinin can alıcı yerine ulaşana kadar yiyecek yemeyi, konuşmayı unutacaksınız.”

-Pittsburgh Post-

(Tanıtım Bülteninden)


İyi Hemşire Alıntıları – Sözleri

  • “Şimdi bunu düşünelim, tamam mı?
    “Tamam”
  • Yeni alman hemşirenin değişik olduğu kesindi fakat bir hemşireyi oldukça fazla itina gösterdiği için iyi mi eleştirebilirdiniz ki?
  • Hiçbir anlamı yok şeklinde görünüyordu. Sanki Charlie bir oyun oynuyordu.
  • Charles Graeber, çocukluğunda hastanelerde uzun süre geçirdi; doktor olan babasıyla beraber hasta ziyaretinde bulunmuş oldu ve hastanelerde hemşire odalarında oturup onu bekledi.
  • Herhangi bir ölüm vakası olmamıştı fakat hastalarının, hakkaten de, tertipli olarak düşük şeker problemi yaşadığını keşfettiler.
  • Bazı acı verici yanıklar deri üstünde karanfil şeklinde kıvrımlı kabarıklıklardır, bazıları şişip su toplar, bazıları ise ince beyaz kesikler şeklindedir. Hemşireler bu acıyı gazlı bezlerin ve bantların altında; ilaç maskesinin peşinde saklamak için ellerinden gelenin en iyisini yaparlardı.
  • İyi hatırlanırlar, sonsuza kadar hatırlanırlardı fakat öldürecek kadar nefret edildikten sonrasında.
  • “Bağlantımızı koparmamamız gerek, bunu sen de biliyorsun” dedi Amy. “Ve ben kesinlikle bağlantımızı koparmayacağım… Aslına bakarsan, iyice nezaketsizlik ediyo-rum artık bu sebeple bir arkadaşımın telefonundan arıyorum, benimkinin pili bitti, onun için uzatmayayım en iyisi, esasen şehirlerarası arıyorum.”
    “Tamam, haklısın sanırım” dedi C harlie.
    “Öyleyse sana e-posta yollayacağım, arayacaksın beni.
    Söz mü?”
    “Ararım.”
    “Hayır, söz ver!”
    “Söz, söz veriyorum.”
    Tim, klik seslerini duyup iki tarafın da telefonu kapadığından güvenilir olana kadar bekledi, sonrasında ses bandının üstüne zamanı yazdı. Amy telefonda mükemmeldi; onu kendine çekmiş, ileride görüşmek için plan yapmış ve dedektiflerin başka türlü elde etmeleri imkânsız, mühim bilgiler öğrenmişti. Sorun bu data idi. Charlie Cullen hararetle iş arıyordu
  • Sadece bu aralar kendimi bombok hissediyorum,
    hakkaten bombok fakat.”
    “İyi değilsin ha? Biliyorum, değilsin.”
    “Şu sebeple, bunu söylemekten nefret ediyorum, fakat biliyorsun benim, benim kimliğimin oldukça mühim bir parçası işim. Kim olduğumun.”
  • “Bunu başka birine aktarmak isterim” dedi Ruck. “Bu, bu oldukça büyük bir problem.”
    “Öyleki” dedi Nancy. Sesi, Ruck’a biriyle konuşmaya gereksinim duyan bir bayan şeklinde geldi. “Bruce, bir de…” diye fısıldadı.
    “Evet?”
  • “İlk aklıma gelen laboratuvar sonuçlarının hatalı…”
  • BOLUM
    29
    Her dava bir telefonla adım atar. Araç dağıtım servisi heybetli bir otomobil gönderir ve cesetleri inceleyen üniformalı polisler kazayı intihardan ve “organik nedenlerle ölüm’ dedikleri şeyden ayırırlar. Bunların hiçbiri değilse ve ne olduğundan tam güvenilir değillerse katliam adını verirler.
  • Her ceset bir ölümdür fakat her ölüm bir kabahat yöresel değildir. Genellikle oldukça genç olanlar kazadır, oldukça yaşlı olanlarsa organik nedenlerle ölümdür ve geri kalanların bir çok vurulmuştur; en azından Newark”ta olan budur. İntiharlar devamlı intihar şeklinde görünmez. Yüksek binalardan düşmüş cesetler bununla beraber soruları da getirir: Atladı mı yoksa itildi mi? İstatistiksel olarak depresyondakiler atlamazlar, düşerler.


İyi Hemşire İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Charles Cullen’in gerçek yaşam hikayesi 16 senelik hemşirelik meslek yaşamı süresince işlediği cinayetler ve yakalanmasını konu alıyor.Gerçek yaşam hikayeleri benim ilgimi çektiğı için okudum gercek yaşam hikayelerini sevenleri okuyabileceği bir roman. (Sevda)

İyi Hemşire gerçek bir yaşam hikayesi alınarak yaşam öyküsü tarzında yazılmış bir kitap. Hastaları verdiği ilaçlarla öldüren bir hemşirenin yaptıkları gerçeklere bağlı kalınarak anlatılıyor. Başlangıç itibariyle garip olsa da , oldukça uzun ayrıntılar , tıbbi terimler , polisiye işlemlerin süreci vb. kitabı okunması zor hale getirmiş. Yarısına kadar dayandıktan sonrasında yine eden sürece kitabı bitirmiş olmak için katlanıyorsunuz bana bakılırsa. Keşke bu şekilde bir vaka kurgu haline dönüştürülüp kitaplaştırılsaymış hakkaten daha başarı göstermiş olurmuş kesinlikle.
Edebi bir yönü olmayan , gazeteci anlatımı tarzında olayların akışı şeklinde oluşturulmuş bu kitabı okuyun diyebilir miyim bilemedim … (dili_kitap)


İyi Hemşire PDF indirme linki var mı?


Charles Graeber – İyi Hemşire kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de İyi Hemşire PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Charles Graeber Kimdir?


Charles Graeber Kitapları – Eserleri

  • İyi Hemşire


Charles Graeber Alıntıları – Sözleri

  • “Bağlantımızı koparmamamız gerek, bunu sen de biliyorsun” dedi Amy. “Ve ben kesinlikle bağlantımızı koparmayacağım… Aslına bakarsan, iyice nezaketsizlik ediyo-rum artık bu sebeple bir arkadaşımın telefonundan arıyorum, benimkinin pili bitti, onun için uzatmayayım en iyisi, esasen şehirlerarası arıyorum.”
    “Tamam, haklısın sanırım” dedi C harlie.
    “Öyleyse sana e-posta yollayacağım, arayacaksın beni.
    Söz mü?”
    “Ararım.”
    “Hayır, söz ver!”
    “Söz, söz veriyorum.”
    Tim, klik seslerini duyup iki tarafın da telefonu kapadığından güvenilir olana kadar bekledi, sonrasında ses bandının üstüne zamanı yazdı. Amy telefonda mükemmeldi; onu kendine çekmiş, ileride görüşmek için plan yapmış ve dedektiflerin başka türlü elde etmeleri imkânsız, mühim bilgiler öğrenmişti. Sorun bu data idi. Charlie Cullen hararetle iş arıyordu (İyi Hemşire)
  • “Şimdi bunu düşünelim, tamam mı?
    “Tamam” (İyi Hemşire)
  • Herhangi bir ölüm vakası olmamıştı fakat hastalarının, hakkaten de, tertipli olarak düşük şeker problemi yaşadığını keşfettiler. (İyi Hemşire)
  • Yeni alman hemşirenin değişik olduğu kesindi fakat bir hemşireyi oldukça fazla itina gösterdiği için iyi mi eleştirebilirdiniz ki? (İyi Hemşire)
  • BOLUM
    29
    Her dava bir telefonla adım atar. Araç dağıtım servisi heybetli bir otomobil gönderir ve cesetleri inceleyen üniformalı polisler kazayı intihardan ve “organik nedenlerle ölüm’ dedikleri şeyden ayırırlar. Bunların hiçbiri değilse ve ne olduğundan tam güvenilir değillerse katliam adını verirler. (İyi Hemşire)
  • Bazı acı verici yanıklar deri üstünde karanfil şeklinde kıvrımlı kabarıklıklardır, bazıları şişip su toplar, bazıları ise ince beyaz kesikler şeklindedir. Hemşireler bu acıyı gazlı bezlerin ve bantların altında; ilaç maskesinin peşinde saklamak için ellerinden gelenin en iyisini yaparlardı. (İyi Hemşire)
  • Hiçbir anlamı yok şeklinde görünüyordu. Sanki Charlie bir oyun oynuyordu. (İyi Hemşire)
  • İyi hatırlanırlar, sonsuza kadar hatırlanırlardı fakat öldürecek kadar nefret edildikten sonrasında. (İyi Hemşire)
  • Charles Graeber, çocukluğunda hastanelerde uzun süre geçirdi; doktor olan babasıyla beraber hasta ziyaretinde bulunmuş oldu ve hastanelerde hemşire odalarında oturup onu bekledi. (İyi Hemşire)
  • “Bunu başka birine aktarmak isterim” dedi Ruck. “Bu, bu oldukça büyük bir problem.”
    “Öyleki” dedi Nancy. Sesi, Ruck’a biriyle konuşmaya gereksinim duyan bir bayan şeklinde geldi. “Bruce, bir de…” diye fısıldadı.
    “Evet?” (İyi Hemşire)
  • “İlk aklıma gelen laboratuvar sonuçlarının hatalı…” (İyi Hemşire)
  • Her ceset bir ölümdür fakat her ölüm bir kabahat yöresel değildir. Genellikle oldukça genç olanlar kazadır, oldukça yaşlı olanlarsa organik nedenlerle ölümdür ve geri kalanların bir çok vurulmuştur; en azından Newark”ta olan budur. İntiharlar devamlı intihar şeklinde görünmez. Yüksek binalardan düşmüş cesetler bununla beraber soruları da getirir: Atladı mı yoksa itildi mi? İstatistiksel olarak depresyondakiler atlamazlar, düşerler. (İyi Hemşire)
  • Sadece bu aralar kendimi bombok hissediyorum,
    hakkaten bombok fakat.”
    “İyi değilsin ha? Biliyorum, değilsin.”
    “Şu sebeple, bunu söylemekten nefret ediyorum, fakat biliyorsun benim, benim kimliğimin oldukça mühim bir parçası işim. Kim olduğumun.” (İyi Hemşire)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş