Eğitim

Kadife Geceler – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kadife Geceler – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kadife Geceler kimin eseri? Kadife Geceler kitabının yazarı kimdir? Kadife Geceler konusu ve anafikri nedir? Kadife Geceler kitabı ne konu alıyor? Kadife Geceler PDF indirme linki var mı? Kadife Geceler kitabının yazarı Jude Deveraux kimdir? İşte Kadife Geceler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jude Deveraux

Çevirmen: Melda Dinçel

Orijinal Adı: Scarlet Nights

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 6053436836

Sayfa Sayısı: 360


Kadife Geceler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Peşindeki suçlulardan habersiz, güzel bir genç hanım, Kasabanın sırrını keşfetmeye emin, çekici bir dedektif, Hız kesmeyen macerayla alevlenen, tatlı bir aşk… Sara Shaw’un, baştan çıkarıcı Greg Anders’la Edilean nahiyesindeki düğünü için her şey hazırdır sadece büyük güne haftalar kala Greg hiçbir izahat yapmadan kasabadan ayrılır. Üç gün sonrasında ise garip bir adam, Sara’nın uyuduğu odada belirir. Mike Newland, aslen gizli saklı görevde bir dedektiftir ve Sara’yı kullanarak genç kadının hemen hemen tanımadığı müstakbel kayınvalidesi ve azılı dolandırıcı Mitzi Vandlo’yu yakalamanın izini sürer. Mike, genç kadının itimatını kazanabilirse bu işi kolayca alledebileceğini düşünmektedir sadece başına geleceklerden bihaberdir. Mike ve Sara birbirini daha yakından tanıdıkça en gizli saklı sırrını paylaşacaklardır. Çözülmesi ihtiyaç duyulan gizemleri açığa çıkarmak için el ele verdiklerinde, karşılıklı sevgileri de büyüyerek asla beklemedikleri bir halde, geçmişin yaralarını iyileştirmeye başlayacaktır.

“Deveraux, bir kez daha kaslı erkekleri kendine bağlayan, asi ruhlu ve çekici bir kadın başkahramanla hayranlarının tüm beklentilerini karşılıyor… Kadife Geceler, macera dolu yasak aşk hikâyesiyle okuyucuları gülümsetecek.” Booklist

“Deveraux’nun nesiller boyunca süren, çoksatan romans serisinin bu kitabında da tarihi arka plan, mevcut hikâyeyi aydınlatmaktan çok daha fazlasını vadediyor.” Barnes & Noble

“Deveraux’nun Edilean serisinin üçüncü kitabı, tatlı sert bir macerayla zirveye ulaşan, yakıcı bir romans.” Kirkus Reviews

“Huzurlu ve sevimli Edilean kasabasında evlilik çanları çalıyor… ama geçmişe gömülü sırlar, aşkın seyrini tamamen değiştirmek üzere.” FictionDB.com

“Serinin okuyucuları Edilean’ın huzurlu dünyasını yeniden ziyaret etmekten memnun olacak; yeni okuyucular da bu dünyayı Mike ve Sara’nın gözünden keşfederken çok keyif alacak… Deveraux’nun renkli karakterleri ve rahat üslubu bu kitapta da ışık saçıyor.” Publishers Weekly

“Macera dolu hikâyesi, güçlü yan karakterleri, Sara ile Mike’ın tatlı ve seksi diyaloglarıyla çok eğlenceli bir romans.” RT Book Reviews


Kadife Geceler Alıntıları – Sözleri

  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine nazaran aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı hanımefendiler da bir kayığa tutunur şeklinde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı.
  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay.
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı kısaca? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar fazlaca şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.”
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı…


Kadife Geceler İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Serinin üçüncü kitabı Kadife Geceler, ilk kitap Lavanta Kokulu Sabahlar’dan tanıdığımız Sara’nın öyküsünü işliyor.
İlk kitaptaki karakterlerin kalabalığından yakınma etmiştim okurken. Üçüncü kitabı okuduktan sonrasında o şikayetimin yersiz bulunduğunu anladım, zira Kadife Geceler’de karakter yoğunluğu daha da artıyor. Ve gelen karakterler gene birilerinin kuzeni.
Edilean Serisinin okuduğum 3 kitabı içinde Kadife Geceler en sevdiğim oldu. Yazar birazcık polisiye, birazcık gizem ve öteki iki kitaba nazaran fazladan tutku katmış kitaba. Bu da okurken akıp gitmesine ve benim fazladan sevmeme niçin oldu.
Yazarın kurgularında ilkin dostluk kurdurup, adam ve hanım karakterleri içinde bir uyum kurdurmasını fazlaca seviyorum. Salt tutku ya da dış güzellikten gelen bir aşk değil, iki karakterin bir elmanın iki yarısı şeklinde birbirlerine uymalarını okuyoruz.
Sara, çevresinin sevmediği bir insanla nişanlı hatta evlenmek üzereyken, bilincinde olmadan direnme edip kendini kanıtlama çabası içinde. Herkesin kendisini zavallı gördüğünü düşündüğü için yanlış seçimde ısrar ediyor. Mike ise, gizli saklı bir vazife için geldiği Edilean’da genç ve güzel Sara’yı korumak ve niçin bu şekilde bir durumun içinde bulunduğunu bulmakla görevli.
Başta da söylediğim şeklinde seride en sevdiğim kitap Kadife Geceler oldu. Ne kadar kalabalık kadrodan yakınma etsem de bu kitap da dahil olan Frazier’ları sevdim. Tess fazlaca dahil olmasa da Luke ve Jocelyn çifti bol miktarda vardı. Kasabanın içine daha da dahil olmak ve o keyifli diyaloglar ise kurguyu daha da sevdirdi. (Ümmühan)

Sizlere Edilean serisini sevmek için milyon tane sebep sıralayabilirim, hepsi de makul sebepler olabilir fakat bir sebep var ki hepsini geride bırakıyor. Ne mi? Tabiki soylarının Iskoçya dan geliyor olması ve günümüzde de o caağnım beylere kilt giydirmeye devam etmeleri
.
.
Serinin ilk kitabından tanıdığımız, kırmızı elbiseli afet Tess’in polisi kardeşi Michael Newland, uzun süreden beri peşlerinde olduğu dolandırıcı hanım ve oğlunun yeni bir iş üstünde bulunduğunu öğrenir. Bu iş kızkardeşinin yaşamış olduğu Edilean nahiyesinde olunca mecburen mukaddes görevi kabul etmek zorunda kalır.
Dolandırıcı oğul Greg, kasabanın en sevilen, nazik, düşünceli ve kitaplardan fırlamış elbiseler giyen daha da önemlisi kızkardeşinin en yakın arkadaşı Sara Shaw ile nişanlıdır. Mike’in amacı nişanı bozmak, Greg ve annesini yakalamaktır. Lâkin minnak bir mesele var. 7’den 70’e herkesi kendisine hayrab bırakan Mike, Sara’yı bir türlü etkileyemez.
Sara, Mike’in bir şeyler gizlediğinden şüphelenir ve ona güvenmez. Sakladığı ne ise öğrenmek ister. Mike’cığımda mecburen kasabaya bir vazife için geldiğinden bahseder ve kendilerini aniden kiliside yemin ederken bulurlar.
Edilean kasabasını ve sakinlerini fazlaca seviyorum. Seride bir sonraki kitap Edilean’ın kızının öyküsünü konu alıyor.
Seriyi ne olursa olsun alın OKUYUN ve OKUTUN
KitapRüyasından Sevgilerle (KitapRüyasıOkuyor)

| Kadife Geceler ~ Jude Deveraux |
°
Edilean nahiyesinde geçiyor vaka. Komiser Mike’in kız kardeşinin yaşamış olduğu küçük kasabada senelerdir aranan bir insanın izine rastlanıyor ve bu vazife için Mike seçiliyor.
Aradığı adam Stefan kısaca malum adıyla Greg aslen kız kardeşinin en yakın arkadaşı Sara Shaw ile nişanlı.
Kardeşi yardımıyla hakkında birçok şey bilmiş olduğu Sara Shaw’ı korumak ve aslen suçlu anne oğulu, Mitzi ve Stefan’ı, bulmak için kasabaya gidiyor. Kız kardeşi Tess, onun kocası ve başka kişilerle lüzumlu ayarlamaları yapmış olup Sara Shaw’ın karşısına çıkıyor.
Bu karşıya çıkma vakaları da asla sakin olmuyor. Greg’in düğüne fazlaca azca kala kasabadan ayrılmasıyla birlikte dedektif Mike devreye giriyor ve birden Sara’nın uyuduğu odada beliriyor. Sara’ya itimat vererek, onunla yakınlaşarak suçluların neyin ardında bulunduğunu öğrenmeye çalışıyor. Ama kasabaya gittiğinde her şey değişiyor. Geçmişten gelen sırlar, birbirlerini tanıdıkça hissedilenler, çözülmesi ihtiyaç duyulan ve senelerdir süregelen bir dava ve daha birçok şey onları bekliyor. Sırları açığa çıkarmak için birlikte verdikleri harp ve sevgileri onları asla beklemedikleri noktalara götürüyor.
Olaylar Sara çevresinde şekilleniyor sanılırken bambaşka noktalara gidiyor ve onun geçmişi ve yaralarını okuyoruz. Bunları okumak o denli hoşuma gitti ki anlatamam. Bir taraftan hafifçe bir polisiye esintisi varken öteki taraftan dolu dolu bir aşk romanı esintisi hissettirdi.
Sevdiğim bir detay olarak Sara’nın eski dönem elbiselerini ilgisiydi. Uzun kollu, onlarca düğmeden oluşan uzun eski elbiseler. Ilk aşkından olaylı bir terk ediliş sonrasında yaşadıkları ve kimsenin onaylamadığı heyecanla ayrılmalarını beklediği nişanlısıyla hayata tutunma çabaları ve birden hayatına bodoslama dalan Mike. Geldiği andan beri iyilik elçisi şeklinde dolaşan, fazlasıyla nazik fakat tanıdıkça daha fazlaca tanımak istenen Mike. Aşırı tatlı bir karakterdi. Övmek için ne söylesem yetersiz kalır şeklinde geliyor
Kısacası efendim bu güzelliği fazlaca sevdim ve rahatça tavsiye edebilirim
. (Zeynep Şimşek)


Kadife Geceler PDF indirme linki var mı?


Jude Deveraux – Kadife Geceler kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kadife Geceler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jude Deveraux Kimdir?

Jude Deveraux, For All Time, Morning Ayışığı ve Parlayan Zırhlı Bir Şövalye şeklinde kırk üç New York Times bestselcisinin yazarlarıdır. Seçkin kariyeri için 2013’te Romantic Times Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı. Bugüne kadar, kitaplarının altmış milyondan fazla kopyası dünya genelinde basıldı.


Jude Deveraux Kitapları – Eserleri

  • Lavanta Kokulu Sabahlar
  • Yasemin Kokusu
  • Kadife Geceler
  • Dilek Taşı
  • İhtiras Çağı
  • Vahşi Orkideler
  • Yaz Evi


Jude Deveraux Alıntıları – Sözleri

  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay. (Kadife Geceler)
  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine nazaran aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı hanımefendiler da bir kayığa tutunur şeklinde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı. (Kadife Geceler)
  • Bana uygun biri mi? (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı kısaca? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar fazlaca şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.” (Kadife Geceler)
  • • .. kim bilir gurur ve hanımefendiler birlikte yürütülemiyordu .. (Yasemin Kokusu)
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı… (Kadife Geceler)
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun. (Yasemin Kokusu)
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.” (Yasemin Kokusu)
  • Okumayı bilen bayanları severim. (İhtiras Çağı)
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten fazlaca, canını yakıyordu. (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir. (İhtiras Çağı)


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi.. (Yasemin Kokusu)
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.” (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil. (İhtiras Çağı)
  • İffetli ve erdemli diye düşündü. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu. (Dilek Taşı)
  • Tek gercek aşk…. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir. (İhtiras Çağı)
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı fazlaca seviyor.”
    “Aslında fazlaca isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben fazlaca hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu şu sebeple bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri devasa açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.” (Dilek Taşı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş