Eğitim

Nikola Tesla – Marc J. Seifer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nikola Tesla – Marc J. Seifer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nikola Tesla kimin eseri? Nikola Tesla kitabının yazarı kimdir? Nikola Tesla konusu ve anafikri nedir? Nikola Tesla kitabı ne konu alıyor? Nikola Tesla PDF indirme linki var mı? Nikola Tesla kitabının yazarı Marc J. Seifer kimdir? İşte Nikola Tesla kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marc J. Seifer

Çevirmen: İnci Yılmazlı

Orijinal Adı: Wizard: The Life and Times of Nikola Tesla – Biography of a Genius

Yayın Evi: Geoturka

İSBN: 9786056474354

Sayfa Sayısı: 672


Nikola Tesla Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Bırakın gerçeği gelecek söylesin, herkesi işlerine ve başarılarına nazaran değerlendirsin. Bugün onların ; uğrunda hakkaten oldukça çalıştığım gelecek ise benimdir.”

Bu kitabın sayfalarında icatlarıyla dünyayı değiştirmiş bir dâhinin yaşamını okurken, aslına bakarsak tüm mekanik dehasını sakat bir güvercini yine uçurmak için kullanan naif bir insanla da tanışacaksınız: Nikola Tesla.

Radyonuzun, televizyonunuzun ve bilgisayarınızın asla olmadığını düşünün. Cep telefonunuzu kapatın. İnterneti unutun. Odanızın ışığını karartın. Sadece bunlar bile olmadan dünyamız iyi mi bir yer olurdu, kıyaslayın.


Nikola Tesla Alıntıları – Sözleri

  • “Tesla: ‘Kumarı kalbimden, geriye en küçük bir talep kalmayacak şekilde çıkarıp attım. O zamandan beri, ona karşı ilgisizliğim aynı kürdanla diş karıştırmaya olan ilgisizligim benzer biçimde.’ Tesla’nın daha sonraki zamanlarda oldukça özgür bir halde kumar oynadığı ve Amerika’ya ilk geldiğindeki bilardo tutkunluğu bilinmiş olduğu için bu ifade birazcık abartılı görünmektedir.”
  • “Evrende sana bahşedilebilecek hiçbir şey yoktur. Kişi sadece bedelini ödediği kadarını alır”
    “Tanrılar Okulu”
  • ‘Kablosuz telgraf osilatörümle, bir ileti alacak kadar detayları var ise Mars gezegeninin sakinleriyle konuşabilirim Dünya’nın herhangi bir yerindeki insanlarla kabloların yardımı olmadan herhangi bir mesafeden konuşabilirim.”1899-Tesla
  • ‘Yalnızca yüzeysel bir mevzuda cinsiyetinin ilerlemesini öngören çağdaş hanım, ırkın merkezinde daha derin ve daha kuvvetli kışkırtan bir şeyin yüzeysel bir semptomundan başka bir şey olması imkansız.Kadınlar ilkin eşitliklerini sonrasında da üstünlüklerini adamların sığ fizyolojik taklidi ile değil, hanımefendilerin aklının uyanışıyla kanıtlayacaktır.Nesiller ilerledikçe, averaj bir bayan averaj adam kadar eğitilecek ve ondan sonra daha da iyi eğitilecek, şundan dolayı beyninin uykuda olan kabiliyetleri, yüzyıllar süresince devam eden durgunluk sebebiyle daha da yoğun olacak bir faaliyete teşvik edilecektir.’
  • Tesla oldukça emek vererek dört senelik okul süresini üç yıla indirdi ve papazlığa girmeme, onun yerine mühendislik okuma planlarını babasına söyleyebilmek için ona yaklaşma yolunu planlamaya başladı. Babasına, “İnsanları değil, insanlığı seviyorum” demeye çalıştı.
  • ‘Edison ile buluşmak hayatımda unutulmaz bir vakaydı.Avantajları ve bilimsel bir eğitimi olmadan bu kadar oldukça şey başaran bu mükemmel adama şaşkınlık ettim.Bir düzine dil üstüne çalıştım, edebiyat ve sanatla uğraştım ve en iyi yıllarımı kütüphanelerde geçirdim ve hayatımın çoğunun boşa gittiğini hissediyorum.’
  • ‘Benim sevgili Luka,
    Tebrikleriniz için teşekkürler.Senin benzer biçimde azimli bir insanın bu payeyi vermesi oldukça şey ifade ediyor.Bin yıl içinde Nobel Ödülü’nün binlerce sahibi olacak.Ama teknik literatürde benim ismimle özdeşleşmiş minimum dört düzine eserim var.Bunlar hata hayata geçirmeye eğilimli birkaç şahıs tarafınca değil, nadiren hata icra eden tüm dünya tarafınca bahşedilen gerçek ve kalıcı onurlardır.Bunlardan herhangi biri için önümüzdeki bin yıl süresince dağıtılacak tüm Nobel ödüllerini verirdim.’
  • 1931’de ölümü sonrası Tesla Edison hakkında ‘Bir samanlıkta bulacak bir iğnesi olsaydı, en ihtimaller içinde bulabileceği yere dair akıl yürütmekten vazgeçmezdi.Bir arının hararetli gayretiyle aradığını bulana kadar, samanları tek tek aramaya devam ederdi Sadece minik bir kuram ve hesaplamanın onu iş gücünde yüzde doksandan kurtaracağını bilerek yaptıklarına neredeyse mutsuz bir halde tanıklık ediyordum…Tamamen kendi icat eden içgüdüsüne ve ergonomik Amerikan anlayışına güveniyordu.Muazzam başarılarının olağanüstülüğü neredeyse bir mucizedir.’demistir.
  • ‘Hayatımda karşılaşabileceğim en müstesna ayrıcalıktı.Gençken Niagara Şelalesi’nin görüntüsüne fanatik kalmıştım.Hayal gücünde şelalenin geçmiş olduğu büyük bir tekerlek hayal ettim. O vakit amcama Amerika’ya gideceğimi ve bu planı yapacağımı söyledim.Otuz yıl sonrasında fikirlerimin Niagara’da gerçekleştirildiğini gördüm ve zihnin sırrına varılmaz gizemine fanatik kaldım.’Nikola Tesla
  • İşçinin “makinenin bir uzantısı ” bulunduğunu gören Karl Marx’ın aksine , Tesla , makinelerin işçiyi özgür bırakacağını fark etti .


Nikola Tesla İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap tam anlamıyla muhteşem araştırma ve çabanın ürünü olmuş.
Tesla Sıplı bir aileden geliyor. Çocukluğu köyde geçmiş. Rivayet edilir ki, kardeşinin bindigi atın dikkatini dağıtması sebebiyle kardeşinin ölümüne sebebiyet vermiş. Böylelikle de cok sevilmiş olduğu annesinin senelerce sevgisini kaybettigini düşünmüş.
Cocukken yapmış olduğu hatasinin bedelini insanliga fedakarlik yaparak odemeye calışmış. Tesla’nın aslına bakarsan kanadı kırılan güvercini yine uçurmaya emek vermesi da ne kadar naif, duygusal bir kisilik bulunduğunu tesçil etmeye yetiyor.
Bizim bir atasözümüz vardır. “Tavşanı tazı meblağ, çalımı avcı atar,” diye.
Gercekten de Tesla’nın yaşamı da aynen tam da bu şekilde olmuş.
Edison ile içinde amansız bir rekabet var. Edison ampülü buluyor. Ama ondan kat be kat daha uzun ömürlü florasan lambayı Tesla buluş ediyor, oysa Edison’un adı dillerdeyken Tesla’nın adı bile anılmıyor. Bir öteki bilim adamı ise Marconi: radyoyu buluş eden olarak biliniyor. Ama işin aslı {hiç de} o şekilde değil. Tesla yapıyor aslolan radyo icadının temellerini, Marconi Tesla’dan kalpazanlık yapmış olduğu bilginin üstüne konuyor bir tek. Tesla daha ilkin de elektriğin kablosuz sinyal bağlantılarıyla iletimini elde etmiş ve bunu telsis için kullanmayı başarmış.
Kitapta ek olarak çocuk edebiyatı yazarı Mark Twain ile Tesla’nın dostluğuna da şahit oluyoruz. Ve Tesla ömrü süresince hic evlenmemiş ömrünü yalnızca insanlığa hizmet ederek, bilime adamış.
86 senelik uzun bir ömürden sonrasında gözlerini hayata yummuş ve meydana getirilen araştırmalarına FBI el koymuş. Bu araştırmalarda Tesla’nın X ışınını kısaca -ölüm ışını- olarak nitelendirdiği çalışmasını sonuclandırıp sonuçlandırmadığı bilim dünyası tarafınca hep merak konusu olmuş.
Kuşkusuz, efsanevi, tüm övgüleri üstünde toplayan, kusursuz bir bilim adamı:Tesla. Şuan hayatta olsaydı: İnsanlık O’nun Nigara Şelalesinde yapmış olduğu deneylerle elektriği, karşılığında hiçbir ücret ödemeden -ücretsiz- kullanabilecekti.
Ruhu şad olsun. Okuyun, okuyun kitabı, hem de ısrarla… Neticede kesifler dünyasının rekabetine, finasman -yatırımcı- bulabilmek için bilim adamlarının çırpınışlarına, bitmek tükenmek bilmeyen emek harcama enerjilerine tevafuk olacaksınız.
En derin samimiyetimle… (Gizemli okur)

Kitap Hakkında: Aslında kitaba ilk başladığımda oldukça hayal kırıklığına uğradım.Çünki beklentim Tesla benzer biçimde bir şahsiyetin bitmek tükenmek bilmeyen buluşlarını,başarılarını okumak ve bu şahsiyetin bilinmeyen yanlarını keşfetmekti.Ancak kitabın başlarından itibaren bir bir çok aklımda kalmayan o dönemde etkili olan birçok icat eden ve iş adamı öne çıkmaya başladı.Okumaya devam ettikçe ara ara Tesla ne vakit sahneye çıkacak diye düşündüm.Tesla bazen sahneye çıkıyor doğrusu sadece hiçbir vakit istediğimiz kadar kalamıyor ve o beklediğimiz etkisi altına alan son gerçekleşmiyor.İlk başta bu durumu yazarın bir edebiyatçı olmamasına bağlamıştım ve herhalde bu Tesla’ nın en iyi biyografisi değil dedim.Ancak kitap ilerledikçe anladım ki maalesef Tesla buluşları ile takdir edilmekten daha oldukça onları hayata geçirmek için yatırımcı,fon bulmakla uğraştı ve asla ehemmiyet vermediği para sebebiyle acı çekti.”Çağının ötesinde”, ” döneminde anlaşılamayan” sözlerini Tesla hakkında hep duyarız.Gerçekten onu özetlemenin en kolay yolu bu.Ben şahsım adına çokça konusulmamis bilhassa hanımlarla ilgili çağının ötesindeki düsüncelerini alıntıladım.Son yıllarında oldukça sevilmiş olduğu güvercinlere benzettim onu. Vahşi kapitalizm tarafınca kanatları paramparça edilmiş beyaz bir güvercindi o… (Emine Nur Gönen)

En uzun sürede bitirdiğim kitap oldu kendisi.
Tesla’ya hayranım, bu kitapla da hayranlığım arttı. Uzun sürede bitirme sebebim, yaşam öyküsü oldukça fazla okumayı tercih ettiğim bir tür değil. Bu kitabı Tesla hayranlığımdan ve armağan olmasından dolayı okudum. Kitap boyut olarak büyük, sayfa sayısı fazla, inanılmaz minik puntolardan oluşuyor. Okumayı zorlaştırıyor. Soğumamak için bölüm bölüm okudum. Araya kitaplar sıkıştırdım bir sürü, sonrasında gece sessizliğinde aldım elime sakin sakin okudum. Taşındım, koptum, hayatımı düzene sokunca yine aldım elime derken 1,5 senede bitti sanırım 🙂 (Martı Jonathan)


Nikola Tesla PDF indirme linki var mı?


Marc J. Seifer – Nikola Tesla kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Nikola Tesla PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marc J. Seifer Kimdir?


Marc J. Seifer Kitapları – Eserleri

  • Nikola Tesla


Marc J. Seifer Alıntıları – Sözleri

  • 1931’de ölümü sonrası Tesla Edison hakkında ‘Bir samanlıkta bulacak bir iğnesi olsaydı, en ihtimaller içinde bulabileceği yere dair akıl yürütmekten vazgeçmezdi.Bir arının hararetli gayretiyle aradığını bulana kadar, samanları tek tek aramaya devam ederdi Sadece minik bir kuram ve hesaplamanın onu iş gücünde yüzde doksandan kurtaracağını bilerek yaptıklarına neredeyse mutsuz bir halde tanıklık ediyordum…Tamamen kendi icat eden içgüdüsüne ve ergonomik Amerikan anlayışına güveniyordu.Muazzam başarılarının olağanüstülüğü neredeyse bir mucizedir.’demistir. (Nikola Tesla)
  • “Evrende sana bahşedilebilecek hiçbir şey yoktur. Kişi sadece bedelini ödediği kadarını alır”
    “Tanrılar Okulu” (Nikola Tesla)
  • ‘Kablosuz telgraf osilatörümle, bir ileti alacak kadar detayları var ise Mars gezegeninin sakinleriyle konuşabilirim Dünya’nın herhangi bir yerindeki insanlarla kabloların yardımı olmadan herhangi bir mesafeden konuşabilirim.”1899-Tesla (Nikola Tesla)
  • ‘Benim sevgili Luka,
    Tebrikleriniz için teşekkürler.Senin benzer biçimde azimli bir insanın bu payeyi vermesi oldukça şey ifade ediyor.Bin yıl içinde Nobel Ödülü’nün binlerce sahibi olacak.Ama teknik literatürde benim ismimle özdeşleşmiş minimum dört düzine eserim var.Bunlar hata hayata geçirmeye eğilimli birkaç şahıs tarafınca değil, nadiren hata icra eden tüm dünya tarafınca bahşedilen gerçek ve kalıcı onurlardır.Bunlardan herhangi biri için önümüzdeki bin yıl süresince dağıtılacak tüm Nobel ödüllerini verirdim.’ (Nikola Tesla)
  • ‘Yalnızca yüzeysel bir mevzuda cinsiyetinin ilerlemesini öngören çağdaş hanım, ırkın merkezinde daha derin ve daha kuvvetli kışkırtan bir şeyin yüzeysel bir semptomundan başka bir şey olması imkansız.Kadınlar ilkin eşitliklerini sonrasında da üstünlüklerini adamların sığ fizyolojik taklidi ile değil, hanımefendilerin aklının uyanışıyla kanıtlayacaktır.Nesiller ilerledikçe, averaj bir bayan averaj adam kadar eğitilecek ve ondan sonra daha da iyi eğitilecek, şundan dolayı beyninin uykuda olan kabiliyetleri, yüzyıllar süresince devam eden durgunluk sebebiyle daha da yoğun olacak bir faaliyete teşvik edilecektir.’ (Nikola Tesla)
  • Tesla oldukça emek vererek dört senelik okul süresini üç yıla indirdi ve papazlığa girmeme, onun yerine mühendislik okuma planlarını babasına söyleyebilmek için ona yaklaşma yolunu planlamaya başladı. Babasına, “İnsanları değil, insanlığı seviyorum” demeye çalıştı. (Nikola Tesla)
  • İşçinin “makinenin bir uzantısı ” bulunduğunu gören Karl Marx’ın aksine , Tesla , makinelerin işçiyi özgür bırakacağını fark etti . (Nikola Tesla)
  • “Tesla: ‘Kumarı kalbimden, geriye en küçük bir talep kalmayacak şekilde çıkarıp attım. O zamandan beri, ona karşı ilgisizliğim aynı kürdanla diş karıştırmaya olan ilgisizligim benzer biçimde.’ Tesla’nın daha sonraki zamanlarda oldukça özgür bir halde kumar oynadığı ve Amerika’ya ilk geldiğindeki bilardo tutkunluğu bilinmiş olduğu için bu ifade birazcık abartılı görünmektedir.” (Nikola Tesla)
  • ‘Hayatımda karşılaşabileceğim en müstesna ayrıcalıktı.Gençken Niagara Şelalesi’nin görüntüsüne fanatik kalmıştım.Hayal gücünde şelalenin geçmiş olduğu büyük bir tekerlek hayal ettim. O vakit amcama Amerika’ya gideceğimi ve bu planı yapacağımı söyledim.Otuz yıl sonrasında fikirlerimin Niagara’da gerçekleştirildiğini gördüm ve zihnin sırrına varılmaz gizemine fanatik kaldım.’Nikola Tesla (Nikola Tesla)
  • ‘Edison ile buluşmak hayatımda unutulmaz bir vakaydı.Avantajları ve bilimsel bir eğitimi olmadan bu kadar oldukça şey başaran bu mükemmel adama şaşkınlık ettim.Bir düzine dil üstüne çalıştım, edebiyat ve sanatla uğraştım ve en iyi yıllarımı kütüphanelerde geçirdim ve hayatımın çoğunun boşa gittiğini hissediyorum.’ (Nikola Tesla)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş