Eğitim

Kar ve Kül – Kısım 2 – Diana Gabaldon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kar ve Kül – Kısım 2 – Diana Gabaldon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kar ve Kül – Kısım 2 kimin eseri? Kar ve Kül – Kısım 2 kitabının yazarı kimdir? Kar ve Kül – Kısım 2 konusu ve anafikri nedir? Kar ve Kül – Kısım 2 kitabı ne konu alıyor? Kar ve Kül – Kısım 2 PDF indirme linki var mı? Kar ve Kül – Kısım 2 kitabının yazarı Diana Gabaldon kimdir? İşte Kar ve Kül – Kısım 2 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Diana Gabaldon

Çevirmen: Mert Doğruer

Orijinal Adı: A Breath of Snow and Ashes

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944829021

Sayfa Sayısı: 640


Kar ve Kül – Kısım 2 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Zamanımızın en popüler yazarlarından kabul edilen Diana Gabaldon, Yabancı serisinin altıncı kitabıyla 18. yüzyıldan İskoçyalı Jamie Fraser ile 20. yüzyıldan gelen karısı Claire’in destansı öyküsünü anlatmaya devam ediyor.

“Elinizden bırakamayacaksınız.”

-The Cincinatti Post-

“Tarih ve efsaneleşmiş katmanlarıyla kuvvetli bir hikâye. Her sayfasından zevk aldım.” 

-Nora Roberts-

KAR VE KÜL

KISIM II

Yıl 1772, Amerikan Devrimi’nin arifesi, isyanın fitili çoktan ateşlendi. İnsanlar Boston sokaklarında ve Kuzey Carolina’nın taşrasında, ormanlardaki tenha kulübelerde öldürülüyor.

Kaos patlak vermek suretiyle, hükümet Jamie Fraser’dan, Kral adına taşradakileri birleştirmesini ve koloniyi müdafaasını istiyor. Ama Jamie karısı yardımıyla, üç yıl sonrasında silahların ateşleneceğini ve bunun sonucunda bağımsızlığın duyuru edileceğini -Kral’a sadık olanlarınsa ya öldürülüp ya da sürgüne gönderileceğini- biliyor. 

1776 yılından bir gazete kupüründeki Jamie ve ailesinin öleceği haberi ise daima Fraser ailesinin aklında. 

Jamie vakit yolculuğu icra eden ailesinin bir kez olsun yanılmış olmasını umuyor.

(Tanıtım Bülteninden)


Kar ve Kül – Kısım 2 Alıntıları – Sözleri

  • “Eğer ölürsem,” diye fısıldadı karanlıkta, “beni takip etme. Sen ufaklıklara lazimsin. Onlar için kal. Ben beklerim “
  • “Aramızda yeterince hayalet var Sassenach. Eğer geçmişin kötülükleri bizi yıldıramıyorsa gelecek korkusu da zayıflatmamalı. Bazı şeyleri arkamızda bırakıp devam etmeliyiz. Değil mi?”
  • O an oldukca garip bir şey hissettim, sanki içindeki gücü bırakmıştı… Ve o güç benim içime doluyordu. Kendimi vücudumun içinde tutmamı elde eden zayıf bağ bu güçle sağlamlaştı, kalbim o eski, sağlam ve tertipli ritmine geri döndü.
  • “Eskisi kadar yürekli değilim artık anlıyor musun?” dedi oldukca yumuşak bir sesle. “Sensiz yaşayabilecek kadar yürekli değilim.”
  • ‘Tanrım, bana verdiğin bu yaratığın kanını ve etini kutsa,
    İnsanları yaratan ellerinle yaratıldı,
    Yaşatmak için ölecek.
    Ben ve benden olanlar bu hediyeyi şükranla yesin diye,
    Ben ve benden olanlar kendi kanını ve etini feda edişine şükretsin diye,
    Yaşatmak için ölecek.’
  • Sarhoş olunca daha iyi hikayeler mi konu alıyor,yoksa biz sarhoşuz diye hikayeler oldukca iyi mi sanıyoruz?
  • “Biz evli değiliz,asla evlenmeyeceğiz de”Bir an gözlerini uzaklara dikti.”Ama evlenmiş olsaydık,elimden geldiğince seni sever,sana oldukca ehemmiyet verirdim.Sanırım senin için de aynısı geçerli.Değil mi?”
  • “Ben buraya ilişkin değilim,”dedim yumuşakça.”Brianna,Roger…Onlar da.Jemmy burada olmamalı,televizyonda çizgi filmler seyredip pastel boyalarla otomobil ve tayyare resimleri çizmeli,yaşı geldiği anda eline tabanca alıp geyiğin iç organlarını sökmeyi öğrenmemeli.”
  • “Acele etme esasen tatlım.Senin yerinde olsam durumdan memnun olurdum.Seni mahkemeye çıkarmadan asamazlar.Beklemenin ölüm bulunduğunu söyleyenleri de gördüm,evet fakat beklerken öleni görmedim.Yine de sonrasında,halatın ucunda can verdiklerini gördüm işte.Pis bir şey…”
  • “Yine de,” diye ekledi düşünceli bir edayla, “sonu güzel bitiyorsa gerisi de güzeldir, değil mi hanımefendi?”
  • “Bir adam dünyaları kazansa ne yarar, eğer ruhunu kaybedecekse?”
  • “Bilmediğim şeyden endişeleneceğime bildiğime üzüleyim, daha iyi.”
  • “Tanrı güldüğünde iyi mi bir ses çıkıyor diye merak ediyor musun?”
  • “Yirmi dördümdeydim,” dedi sonunda, ters bir ifadeyle. “Bir mantığım olmasına ihtiyacım yoktu.”
  • “Oldukca rahatlatıyor insanı,” dedi Jamie sonunda, “güneşin batışını, doğuşunu görmek. Mağarada yaşarken, hapisteyken, ışığın gelip gitmesi bana ümit verirdi, dünyanın kendi işine baktığını düşünürdüm.”


Kar ve Kül – Kısım 2 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu seri bitecek diye moralim bozuluyor açıkçası. Bir yazar bu kadar gerçeğe yakın bu kadar insanı içine çeken bir seri yazabilir. Karakterlere o denli bağlandım ki son kitabın gelmesini istiyor muyum güvenilir değilim. Yeni sezonu gelmeden dizinin kızlarla 6. kitabı okuyalım dedik. Ben durgun geçmesine karşın kitapları seviyorum fakat bu 6 kitap heyecanın zirve yapmış olduğu, soluksuz okumama niçin olacak kadar mükemmel ilerledi. Serinin ortası olduğundan bir şey dersem spoiler olacak. Jamie ve Claire ile Brianna ve Roger’ı da bol miktarda okumuş oldum fakat Brianna ve Roger olmasa kitap benim gözümde bir şey kaybetmezdi.
Bu kitapta birkaç sır ve bir tane de büyük bir gizem çözüme kavuşuyor. Kitap öyleki bir bitti ki öteki kitabından ilkin sanki bir dönemin kapısı kapanmış oldu. Şimdi daha da heyecanlıyım yeni kitap için fakat ilkin dizinin yeni sezonunu izleyeceğim.
5 size durgun geldiyse ve 6’yı okuyup okumayacağınızdan güvenilir değilseniz benden bir tavsiye kesinlikle okuyun. (Tuğçe Yaman Sarıgül)

Dizinin 6.sezonuna azca bir vakit kalmışken, 5.sezonda da 6.kitabından epey sürpriz bozan yer almışken, izlemeden ilkin 6.kitapları bitirmeye karar verdik kızlarla. Malumunuz 5.kitaplar benim için oldukca boş geçmişti. Sonrasında da araya epey vakit girmiş oldu doğal. Fakat 6 beklentimi epey aştı. Karakterlerimizi çoook özlemişim. Bazı yerlerde yazar kendini yine ediyor benzer biçimde geliyor fakat katlanılır düzeyde bence.
Bu seride yazarın gerçekçiliğine fanatik olduğumu fırsat buldukça belirttim ve belirtmeye de devam edeceğim. Bu gerçekliği cümlelere öyleki güzel yediriyor ki, cümlelerin içinde gizli saklı bulgu yapmış benzer biçimde hissettiriyor bana. Aynı zamanda bir oldukca gerçek zamanı vaka/mekan/şahıs de gördük gene.
7.kitaplar için sabırsızız, bilginize. (angelsbooks)

Seriye devam ediyorum ve kitaplar azaldıkça moralim bozuluyor. Hiç bitmesin isterim, öylesine bağlandım. Neyse artık kendimi dizinin yeni sezonları ile avutacağım. Serinin en heyecanı ve entrikası yüksek kitaplarından biriydi. Zevk alarak hatta bazı noktalarda şok olarak okudum.

1776 yılı yaklaşırken Jamie ve Claire diken üzerindedir. Bir gazete küpürüne gore ailece ölecekleri haberi onları dikkatli olmaya iter. Bir taraftan Fraser tepesindeki hastalıklar, karışıklıklar ve siyasal sorunlarla uğraşırken bir taraftan da kızları Brianna, damatları Roger ve torunları Jem için kaygı duyarlar. Onların bu karışık dönemde kalmaları mı yoksa geleceğin güvenli kollarına dönmeleri mi daha iyi olacaktır? Jamie kendisi ve Claire içinde bir şeyler yapması icap ettiğini düşünür. Bağımsızlık savaşı yaklaşmaktadır ve Jamie yanlış tarafta durmaktadır. İşler kontrolden çıkmadan hikâyenin başladığı yere İskoçya’ya dönmeleri kim bilir en doğrusudur.

“Haydi canım! Oldukca abartıyorsun çikolatayı; ben de yedim o şeyden,” dedi Ian, gözlerini kıstı, dudaklarını mayhoş bir tat almış benzer biçimde büzdü ve devam etti: “Acı, kirli bir şeydi. Edinburgh’da bir de acaip para almışlardı bir fincanı için.”
Brianna güldü.
“Benim geldiğim yerde şeker koyarlar içine,” diye karşılık verdi. “Tatlıdır şu demek oluyor ki.”
“Şekerli çikolata ha? Ben bu şekilde saçma bir şey duymadım. Kıç silen kağıdı da geçti.” (Aşkın Nur Karataş)


Kar ve Kül – Kısım 2 PDF indirme linki var mı?


Diana Gabaldon – Kar ve Kül – Kısım 2 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kar ve Kül – Kısım 2 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Diana Gabaldon Kimdir?

Zooloji bölümünden mezundur. Yüksek lisansını deniz bilimi, doktorasını ekoloji üstüne yapmıştır. Eğitiminden değişik olarak edebiyat alanına yönelmiştir. İlk kitabı Yabancı ile New York Times gaztesinin oldukca satanlar listesine girmiştir.  Yabancı Starz yapım tarafınca dizi haline getirilmiştir.


Diana Gabaldon Kitapları – Eserleri

  • Yabancı
  • Kehribardaki Yusufçuk
  • Yolcu
  • Sonbahar Davulları: Kısım 1
  • Sonbahar Davulları: Kısım 2
  • Ateşin Çağrısı: Kısım 1
  • Ateşin Çağrısı: Kısım 2
  • Kar ve Kül – Kısım 1
  • Kar ve Kül – Kısım 2
  • Geçmişin Yankısı: Kısım 1
  • Geçmişin Yankısı: Kısım 2
  • Kalbimin Kanıyla Yazdım Kısım 1
  • Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2
  • The Scottish Prisoner
  • Lord John and the Hand of Devils
  • Lord John and the Brotherhood of the Blade:
  • Lord John and the Private Matter


Diana Gabaldon Alıntıları – Sözleri

  • Bir adam istediği kadar gülümsedin,gene de fena olabilir. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • İnsanın fizyolojik gücünün tükendiği anda bile bedeli ne olursa olsun savaşı bitene kadar dayandığı ve kendini kuvvetli hissettiği anlamış olur vardı. Bu güce hanımefendiler doğum yaparken erkekler de cenk alanında ulaşıyorlardı. (Yabancı)
  • “Dünyanın sonu gelse de sevgi ve müzik var olmaya devam edecek.” (Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2)
  • “Savaşta kaybetmek utanılacak şey değildir, mo caraidh,” dedi yavaşça. “Büyük savaşçıların erdemi bunun üstesinden gelmeyi başarmalarında saklıdır.” (Kehribardaki Yusufçuk)
  • “Aramızda yeterince hayalet var Sassenach. Eğer geçmişin kötülükleri bizi yıldıramıyorsa gelecek korkusu da zayıflatmamalı. Bazı şeyleri arkamızda bırakıp devam etmeliyiz. Değil mi?” (Kar ve Kül – Kısım 2)
  • “Daha ilkin asla bu tarz bir olay görmemiştim Sassenach. Bana mikroplardan bahsetmiştin fakat onları asla bu şekilde hayal etmemiştim! Dişleri bulunduğunu sanıyordum fakat yokmuş. Bu kadar güzel kuyruklarının olacağını ve bu şekilde kalabalık bir halde yüzeceklerini tahmin edemezdim!”
    “Bazı mikroorganizmalar böyledir,” dedim merceğe bakmak için mikroskoba yaklaşırken. “Bu ufak şeyler mikrop değil, sperm.”
    “Ne?”
    Boş gözlerle bana baktı.
    “Sperm,” dedim sabırla. “Erkek üreme hücreleri. Bebeklerin iyi mi bulunduğunu biliyorsun, değil mi?”
    Nefesi kesiliyor sandım. Ağzını açtı, yüzü kıpkırmızı oldu.
    “Tohum mu şu demek oluyor ki?” dedi hırıltılı bir sesle. “Döl mü?”
    “Yani… evet.” Kaynayan çayı temiz bir gözlem tüpüne döküp kendine gelmesi için Jamie’ye verdim. Çayı istemede ve sanki her an mercekten bir şeyin fırlayıp ayaklarımızın altında dolanmaya başlayacağından korkuyormuş benzer biçimde gözlerini mikroskoptan bir saniye ayırmadı.
    “Sperm,” dedi kendi kendine. “Sperm.” Başını sert bir halde sallayıp bana doğru döndü. Aklına korkulu bir düşünce gelmişti.
    “Kimin onlar?” diye sordu. Sesinde karanlık bir kuşku vardı.
    “Eee… senin doğal olarak.” Biraz utanmıştım, boğazımı temizledim. “Başka kimin olacak ki?”
    Eli refleks olarak bacaklarının arasına gitti. Kendini korumaya çalışıyor gibiydi.
    “Nasıl aldın onları?”
    “Sence iyi mi almışımdır?” dedim soğuk bir sesle. “Bu sabahleyin onlarla uyandım.”
    Elini bıraktı. Kendini ufak düşmüş hissetmişti, yanakları kızardı. Çay tüpünü alıp sıcaklığına aldırmadan tem yudumda içip tamamlamış oldu.
    “Anladım,” diyip öksürdü. (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • Düşünmemeye çalış.Elindekileri kabul et ve haiz olmadıklarını düşünme. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • ‘Hodie mihi cras tibi – sic transit gloria mundi.
    Benim günüm bugün- seninki yarın. Ve böylece dünya şanı da gelip geçecek.’ (Kar ve Kül – Kısım 1)
  • “O gün şu demek oluyor ki ayrılmamız ihtiyaç duyulan gün vardığında.” Dedi usulca, dönerek bana baktı, “eğer son sözlerim ‘seni seviyorum’ eğer olmazsa, bil ki bunun sebebi zamanımın kalmamış olmasıdır.” (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • “Tavsiye mi istiyorsun? Tavsiye verilmek için fazla yaşlı, tavsiyeye uymak içinse fazla gençsin.” (Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2)
  • Şanslıydık. Yağmur dönmüş, bulutlar çekilince ortaya çıkan gümüş renkli ay, aksak fakat ışıklı bir halde Black Dağı’nın yamaçlarından yükseliyordu; gizli saklı bir aile düğünü için uygun bir ışıklandırmaydı bu. (Ateşin Çağrısı: Kısım 1)
  • “Hiçbir şey yok olmaz,Sassenach,yalnız değişmiş olur.”
    “Bu termodinamiğin ilk yasasıdır ,”dedim burnumu silerken.
    “Hayır,”dedi.”Bu inançtır.” (Sonbahar Davulları: Kısım 1)
  • “Ah, Claire, beni seni sevmeye mecbur bırakarak kalbimi öyle kırıyorsun ki.” (Kehribardaki Yusufçuk)
  • Zaman, insanların Tanrı hakkında söylediklerinin bir çoğuna uyar.
    Ilk olarak, öncesiz ve sonsuz bir varlıktır. Gücü her şeye yeter, ne de olsa hiçbir şey zamana dayanamaz, değil mi? Ne dağlar, ne ordular…
    Elbette, vakit bunun haricinde her şeyi iyileştirir de. Herhangi bir şeye yeterince vakit verdiğinizde hallolur: tüm acılar yok olur, tüm zorluklar silinir, tüm kayıplar telafi edilir.
    Küller küllere, toprak toprağa karışır. Unutma: topraksın, topraktan yaratıldın ve gene toprağa döneceksin.
    Eğer Zaman birazcık olsun Tanrı’ya benzeyen bir şeyse, o halde Hafıza’nın da Şeytan olması icap ettiğini düşünüyorum. (Kar ve Kül – Kısım 1)
  • “Eğer kendini bir çelişkinin ortasında bulursan, hakikatin kenarında durduğundan güvenilir olabilirsin.” (Geçmişin Yankısı: Kısım 1)
  • Kiliseleri ya da Claire’i düşünüyor olmak ona başka bir kiliseyi hatırlatmıştı – evlendikleri kiliseyi, bunu hatırladığında kendi kendine gülümsedi. Pek rahat bir bekleyiş değildi. İçeri girdiğinde kalbinin göğsünde gümbür gümbür attığını hala hissedebiliyor, terinin çok kötü kokusunu -azgın bir keçi benzer biçimde koktuğunu Claire’in fark etmemesini ummuştu- ve doğru muntazam nefes alamayışını hatırlıyordu. Buz benzer biçimde soğuk, ufak parmaklarını ve destek almak için onu yakalayan elini elinin içinde hissedişi…
    Tapınak. Birbirleri için hep öyleki olmuşlardı ve hala öyleydiler. Kanın benim kanım. Ufak kesik iyileşmişti, soğukkanlı bir halde söylediği bu cümleye gülümseyerek başparmağını ovdu. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • “Eskisi kadar yürekli değilim artık anlıyor musun?” dedi oldukca yumuşak bir sesle. “Sensiz yaşayabilecek kadar yürekli değilim.” (Kar ve Kül – Kısım 2)
  • “O gün, yani ayrılmamız gereken gün geldiğinde,” dedi usulca, dönerek bana baktı, “eğer son sözlerim ‘seni seviyorum’ olmazsa, bil ki bunun nedeni zamanımın kalmamış olmasıdır.” (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • “Tüm insanoğlu aynı yazar tarafınca yazılmıştır,” dedi Jamie yavaşça, “ve tek cilttir. Biri öldüğü vakit, kitaptan bir bölüm yırtılıp atılmaz, daha güzel bir dile çevrilir ve tüm bölümler bu şekilde çevrilmelidir.” (Geçmişin Yankısı: Kısım 1)
  • Sana acıma gösterebilirim,hem de cennetten düşen bir çiy damlasının saflığında ve nazikliğinde… (Yabancı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş