Eğitim

Karanlığın Külleri – İlknur Birdal Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Karanlığın Külleri – İlknur Birdal Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Karanlığın Külleri kimin eseri? Karanlığın Külleri kitabının yazarı kimdir? Karanlığın Külleri konusu ve anafikri nedir? Karanlığın Külleri kitabı ne konu alıyor? Karanlığın Külleri PDF indirme linki var mı? Karanlığın Külleri kitabının yazarı İlknur Birdal kimdir? İşte Karanlığın Külleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: İlknur Birdal

Yayın Evi: Postiga Yayınları

İSBN: 9786058410305

Sayfa Sayısı: 424


Karanlığın Külleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir adam, küllerinden tekrardan doğabilir mi? Ve bir bayan, zifiri karanlık bir yüreğe ne kadar dokunabilir?

Kalbini korumak için acımasız birine dönüşen bir adam ve aşkı için savaşmayı seçen bir bayan. Afra ve Devrim’in amansız mücadelesi…

Amansız bir mücadeledir aşk; kendinle savaşırsın, duygularınla savaşırsın, sevdiğinle savaşırsın. Bir an gelir ayrılıkla savaşırsın. Acısıyla, yokluğuyla, özlemiyle savaşırsın. Amansız savaşın asla bitmez aslen. Âşık olduğunda savaşmayı göze almalısın.

?Seninle ben olmayacak Devrim biz olacağız. Bir tüm olacağız. Hem de o şekilde güzel olacağız ki, bakan fanatik, duyan âşık olacak.”


Karanlığın Külleri Alıntıları – Sözleri

  • Hayat mı oldukca şey istiyor bizlerden, yoksa biz miyiz hayata gereğinden fazla anlam yükleyen?
  • İçindekileri kelimelere dökemediğinde devamlı susardı ve gene o şekilde yapmış oldu.
  • Başka türlü sevmesini bilseydik keşke!
    Kırmadan, dağıtmadan örneğin oldukca acıtmadan….
  • Oysa hiçbir şey görünmüş olduğu şeklinde değil… Sessiz çığlıkları şeklinde…
  • Gözyaşları niçin şeffaftır bilir misin? Şundan dolayı tüm renklerini kalbine yükler. Şeffaflaşır ve yalnızca acısını akıtır gözbebeklerinden.
  • Öyleki bir an gelirdi ki kimi zaman, gözyaşı değil düşler akardı
    gözbebeklerinden..
  • Aşk bir tek can yakan bir duyguydu..
  • Hayat ona zorla bir şeyin olmayaçağını en acılı şekilde göstermişti sonunda.
  • ”Sence o da beni özlemiş midir anne? Özlemi ateş olup yüreğini kavuruyor mudur?”


Karanlığın Külleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

SPOİ İÇERİR !: yazar/i11880 adlı yazarın dili mütevazı ve akıcıydı. kitap/kitap–43824 kitabını okurken Devrim karakterine acaip sinir oldum. Afra karakteri en sevdiğimdi. Kitapta sona doğru +18 sahne içinde ne olduğu vardı.
Oğuz Afra’nın çocukluk arkadaşı ve onu seven güzel adamdır.
Devrim soğuk, katı kalpli adamdır.
Afra kuvvetli, savaşmayı bilen hanımdır.
Devrim şizofreni sevgilisinin onda bıraktığı yaralarının izlerini o öldükten sonrasında taşımaktadır. Sonra karşısına ona 6 senedir aşık olan Afra çıkar. Devrim Afra’nın onu sevdiğini öğrendikten sonrasında eski şizofreni olan sevgilisinin yaşattıklarını yine yaşayacağını düşünür. O yüzden Afra’nın ondan uzak durmasını ister. Hatta Devrim bunun için o şekilde yol bulur ki Afra istediği şeklinde ondan uzak durur. Kitapta bir çok yerde Devrim’in dengesizliğini görüp sinirlenebilirsiniz. Tabi Devrim Afra’ya acı çektirir. Afra Devrim’in onda bıraktığı ruhundaki yara izleriyle başa çıkmaya çalışır…
Kitap sonu daha başka bitmeliydi.
Okuyacaklara Keyifli Okumalar (ÖZLEM)

Kitabın arka sayfasındaki “Seninle ben olmayacak Devrim biz olacağız. Bir tüm olacağız. Hem de o şekilde güzel olacağız ki, bakan fanatik, duyan aşık olacak.” sözüne aldanarak oldukça güzel bir aşk hikayesi okuyacağımı düşünmüştüm. Ama kitabın yarısında geçmişinden kurtulamamış bir adamı ve 6 yıl bir tek uzaktan uzağa görmüş olduğu bir adamı sevebilen ya da takıntı haline getiren bir bayanı, kalan yarısında da bu çiftin gençler şeklinde birbirlerine küsmelerini okudum. Yazı boyutu büyük olduğundan sayfa sayısı gözünüzü korkutmasın süratli aşama kaydediyor. Eğer boş zamanınız var ise türk filmi tadında kitap arıyorsanız okuyun, fakat aksi takdirde o kadar da mühim değil bir şey kaybetmezsiniz… (Clair de Lune)

(Dikkat spoi icerir!) Afra 30 yaşına yaklaşmış, babasını Devrimi tanıdıktan oldukca kısa bir süre sonrasında yitirmiş, o günden sonrasında firmanın başına geçmiş başarı göstermiş bir iş bayanı… İtalya’da yetişim yapmış olduğu dönemlerde görmüş Devrim Demiri. O gündür bu gündür aklından çıkaramamış, platonik aşkı günden güne içinde daha da büyümüş. Belkide Afranın kitapta bahsetmiş olduğu şeklinde yaşamış olduğu her fena vakada içindeki Devrime tutunması da aşkını yaşatmış ve büyütmüş. İtalyada karşılaştıktan sonrasında 6 yıl geçer. Afra Devrim’i gittiği her yerde takip eder. Devrimin kimlerle takıldığını, ne süre nerde olacağını adı şeklinde bilir Afra. Ve o oldukca uğraşlarının sonunda Devrimin şirketinle antak kalma tamamlanınca Afranın Devrimin hayatına giriş sahne perdesini gene kendi açar ve Devrimin hayatına efsane şeklinde giriş yapar.
    Devrim kendi iş yerlerinde başarı göstermiş bir mimardır. Hayatına Afra’dan ilkin Selin girmiştir ki ne bayanı unutabilmiş ne de hayatına devam edebilmiştir. Ailesiyle Slin yüzünden aralarında uçurumlar oluşmuştur. Afranın hayatına girmesiyle tam anlamıyla nevri döndü garibimin 🙂 Afra ne çektirdi be sana. Tamam Devrimde çektirmedi değil.  Afra resmen amazon bayanı şeklinde savaştı Helal olsun. Ağzından girdi burnundan çıktı Devrimi kendine aşık etti.
    Devrim o aşktan kaçmak için atmadığı takla çevirmediği dolap kalmadı.Ama Afradan yinede kurtulamadı. Genel olarak konusu farklıydı benim açımdan ve kitapta hakikaten oldukca güzel sözlerde mevcut 1000k da paylaşımlarım tavan yapmış oldu 🙂 Sağlıcakla kalınca…
https://renklikadife.blogspot.com/2019/03/karanlgn-kulleri-ilknur-birdal.html?m=1 (nazcan soydemir)


Karanlığın Külleri PDF indirme linki var mı?


İlknur Birdal – Karanlığın Külleri kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Karanlığın Külleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı İlknur Birdal Kimdir?


İlknur Birdal Kitapları – Eserleri

  • Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın
  • Karanlığın Külleri
  • Tadımlık Aşk


İlknur Birdal Alıntıları – Sözleri

  • “Sen, benim gerçekleşmeyecek düşümdün fakat gerçekleştin. Gönlüne bir kez düştükten sonrasında oradan düşmemem gerekir. Beni oraya yapıştırmalısın, Dinçer, eğer ben düşersem sen de düşersin.” (Tadımlık Aşk)
  • Hayatlar değişik, yaşamlar değişik
    Kimse aynı yoldan, aynı ayakkabıyla geçmiyor.
    Aynı taşa takılıp, düşmüyor kimse
    Yeniden aynı duyguyla, kalkmıyor ayağa
    Birini yargılamak için ;
    Yaşamak gerekir. (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • “Dudaklarıma bir parça aşk çalmıştı ve ben, o aşkın esiri olmuştum. Onun tarafınca sevilmek gururumu öylesine okşamıştı ki adeta körleşmiştim. Yetinmeyi bilmemiş, daha fazlasını istemiştim. Yazık ki aşkımızın ömürlük değil tadımlık bulunduğunu evlendikten kısa bir süre sonrasında keşfetmiştim. ” (Tadımlık Aşk)
  • Özgürlüğü içime çekmekti dileğim… (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • “Madem çekip gitmek istiyorsun ne var ne yoksa boşaltalım ortalığa. Ayrılmaya hep meraklıydın esasen değil mi? Sen beni bu şekilde mi seviyorsun Allah aşkına? Neden elimi defasında bırakan sen oluyorsun, söylesene bana?”
    “Sana sarılırsam düşmem,bir yanı hep gülmeye hazır dudaklarına baksam asla üzülmem, gözlerine sevdayla dalarsam kırılmam sandım. Düştüm, üzüldüm, kırıldım Dinçer. Beni paramparça etmekle kalmadın, her parçamı ayrı kuytulara attın. Bana sırtını dönen ilk sendin…” (Tadımlık Aşk)
  • Sen, benim gerçekleşmeyecek düşümdün fakat gerçekleştin. Gönlüne bir kez düştükten sonrasında oradan düşmemem gerekir. (Tadımlık Aşk)
  • Yüreğim atmayı bıraktığı anda
    Yeniden seninle atmasını sevdim. (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • Oysa hiçbir şey görünmüş olduğu şeklinde değil… Sessiz çığlıkları şeklinde… (Karanlığın Külleri)
  • Gözyaşları niçin şeffaftır bilir misin? Şundan dolayı tüm renklerini kalbine yükler. Şeffaflaşır ve yalnızca acısını akıtır gözbebeklerinden. (Karanlığın Külleri)
  • Kırgınım
    Konuştuğum sözler kadar
    Sustuğum cümleler kadar.
    Kime yada neye bulunduğunu mühim değil
    Sen kadar, senin kadar… (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • “En güzel mutluluklar, acıyla yoğrulduktan sonrasında gelir.” (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • “Hayırdır Dinçer Bey, niçin aradınız gece gece?” Allah’ım… Bir haftada bana söylenmesini bile özlemiştim. Gözlerimi kapattım ve sesini yudum yudum içe bilmeyi diledim. Yanımdayken beni deli eden o çenebaz halleri bile burnumda tütüyordu. (Tadımlık Aşk)
  • “Madem çekip gitmek istiyorsun ne var ne yoksa boşaltalım ortalığa. Ayrılmaya hep meraklıydın esasen değil mi? Sen beni bu şekilde mi seviyorsun Allah aşkına? Neden elimi defasında bırakan sen oluyorsun, söylesene bana?” (Tadımlık Aşk)
  • “Geldin, tekrar da gitmedin işte!” dedim hasret dolu bir sesle. Aklıma, yüreğime, evime gelmiş, tekrar da gitmemişti işte… (Tadımlık Aşk)
  • Başka türlü sevmesini bilseydik keşke!
    Kırmadan, dağıtmadan örneğin oldukca acıtmadan…. (Karanlığın Külleri)
  • “Aklıma sen geldin,” dedim ve anlaması için sustum. (Tadımlık Aşk)
  • “Sana sarılırsam düşmem,bir yanı hep gülmeye hazır dudaklarına baksam asla üzülmem, gözlerine sevdayla dalarsam kırılmam sandım. Düştüm, üzüldüm, kırıldım Dinçer. Beni paramparça etmekle kalmadın, her parçamı ayrı kuytulara attın. Bana sırtını dönen ilk sendin…” (Tadımlık Aşk)
  • ” Duyuyor musun ,
    Sana yalvaran çığlıklarımı?
    Sesim sağır ediyor mu kulaklarını?
    Beni idrak etmek gelmiyor mu içinden?
    Duyuyor musun?
    Kimseye ulaşamayan davet mı?
    Duymuyorsun…
    Canın yanmıyor mu benim şeklinde ,
    Mesela ölmeyi düşünüyor musun
    Benim düşündüğüm şeklinde,
    Vicdanin rahat etmesin sevgili
    Şundan dolayı ben, Allah a havale ettim seni!” (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)
  • Bazen büyümek için incinmek kaçınılmaz oluyordu. (Tadımlık Aşk)
  • Bazen içimizdeki zehir en olmadık zamanda akardı dışarıya . Kanatarak, yaralayarak, parçalayarak… (Satılık – Sen Benim Başıma Gelen En Güzel Yanlıştın)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş