Eğitim

Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir – Ali Türkşen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir – Ali Türkşen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kimin eseri? Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabının yazarı kimdir? Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir konusu ve anafikri nedir? Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabı ne konu alıyor? Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir PDF indirme linki var mı? Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabının yazarı Ali Türkşen kimdir? İşte Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ali Türkşen

Yayın Evi: Kaynak Yayınları

İSBN: 9789753437646

Sayfa Sayısı: 400


Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 1996 senesinde Yunanistan ve Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi esnasında kayalıklara Türk bayrağını diken SAT Timinin komutanıdır.

Bu kitapta, Türk Ordusu’nun kahraman subaylarının ABD-AKP-F Tipi Cemaat ortaklığının tertibiyle iyi mi tutsak alındığını okuyacaksınız.

Neden SAT Komandoları hedefte?

Ergenekon ve Balyoz tertiplerini düzenleyen dış destekli ekibin şeması…

Amerikan Konsolosluğuna ilişkin vasıta Poyrazköy’de ne arıyor?

Asrın iftirası Balyoz Davası…

Oramiral Eşref Uğur Yiğit’le web vesilesiyle haberleşen hainler…

F Tipi Cemaat TSK’da kadrolaştı mı? Yarbay Ali Tatar’ın vasiyeti… Alevi personel hedefte mi? TSK ne hata yapmış oldu, hatadan iyi mi dönülecek? Hasdal’da yaşam.

(Tanıtım Bülteninden)


Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir Alıntıları – Sözleri

  • ”Milli menfaatlerimizin korunması kapsamında, bilhassa Ege ve Doğu Akdeniz’de eleştiri görevler deruhte eden ve en kuvvetli sürecini yaşayan Deniz Kuvvetlerimizin; devletimizin stratejik menfaatlerine katkıları sebebiyle devamlı hedef alınarak yıpratılmasının bir rastlantı olmadığını, bu anlamda yaşadığımız sürecin iyi tahlil edilmesi icap ettiğini değerlendirmekteyim.
  • Biz asker kişiler olarak başımıza gelebilecek her tür duruma hazırlıklıydık bir ihtimal fakat bizlerle evlenirken böylesi hainliklere muhatap olacaklarını bilmeyen eşlerimizin ve en önemlisi evlatlarımızın bu mağduriyetini kim, iyi mi giderecekti?
  • …Türk Deniz Kuvvetleri’yse bu kahpe savaşın en fazla zayiat veren tarafı oldu. Bir zamanların denizcileri yutan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin çağıl uyarlaması Adaletin Şeytan Üçgeni Beşiktaş-Silivri-Hasdal, bahriye personelini de içine alarak her gün daha da genişledi. Yalnız görevdeki değil emekli personelin de cezalandırıldığı ve yok edilmeye çalışmış olduğu bu üçgende, kanıt yok, bilim yok, adaletse asla olmadı.
  • Balyoz’un düzmece dijital verileri tasnif ediledursun, sıradaki en yakın tehdit Poyrazköy iddianamesiydi. İlk kez elime aldığım ağır cezalık bir davanın iddianamesini satır satır okuduktan sonrasında ilk yaptığım ”Bu ne hayal gücü” demek oldu.
  • Akıl ve bilimin yerine, en hafifinden yüzlerce şüphenin egemen olduğu mahkeme salonunda, bu kuşku ve sahtekarlıklar mevzusunda heyeti bir türlü ikna edemiyorduk.Adaletin aslına bakarsan ağır aksak yürüdüğünü bildiğimiz devletimizde bir de bazı güçler, bir yaşam vatanına hizmette kusur etmemiş insanları demir parmaklıklar arkasında tutmaya adeta ant içmişti
  • Olabildiğince azca haber seyredilmeye çalışılan koğuş ortamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekranda görünmesiyle kanalın değiştirilmesi içinde geçen bir saniye civarındaydı.
    Ancak kaçış olmayan gazetelerden okuyabildiğimiz kadarıyla Başbakan yapılanları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç temizliği olarak görüyordu
  • Dünün kahramanları bugünün teröristleri ikan edilebiliyordu.Koskoca bir devlet bakanı da ” Kahraman olmak hiç kimseye kabahat işleme ayrıcalığı getirmez ” dememiş miydi ?
  • “Adliye binasında tüm bu gelişmeler sürerken ben de Beykoz’daki lojmanımızdan Beşiktaş’a doğru yola çıktım. Gece yarısına sadece bir kaç saat kalmıştı. Silah arkadaşlarımın özgürlüklerine ilişkin önemli bir karar verileceği sırada ailemle birlikte olmayı gururuma yediremedim. Hiç bir şey yapamasamda gider en azından yakınlarında bir yerlerde olurdum.
  • “Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.” Yarbay Ali TATAR (saygıyla, rahmet ve saygıyla)


Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İmzalı kitaplarımdan:): Bu kitabı 2013 senesinde Kocaeli Kitap Fuarında satın almıştım. Sanırım mart ayıydı. Yazarımız Ali Türkşen ceza evindeydi. Yakın uzak farketmez her türlü tarihle ilgili kitabı okumayı, vakaları da dinlemeyi severim sadece bu vakalara içim kanıyordu. Standtan ayrılamadım zira bir fazlaca komutanımızın kitapları vardı ve hepsini alıp okumak istiyordum malum bütçem uygun değili:))O sırada stantta görevli bir çocuk “Sevim hanım da burada isterseniz aldığınız kitabı imzalar” dedi. O şekilde tanıştım yazarın Değerli eşi Sevim Türkşen hanımla.Evet kitabım imzalı ve kitaplığımın en kıymetli kitapları içinde. İkinci kez okudum ileriki zamanlarda yeniden okuyabilirim. Tarih özetleyen kitapların daima bir adım önde olduğuna inanırım, her kitapta tarih olmalı. Milletçe tv başlangıcında elimizde kumanda esnerken ülkede neler yaşandı bilmek gerekir. (Meriç)

Kurmay Albay Ali Türkşen nin Sat komandosu olduğu yılları Yunanistan ile gerçekleşen kardak krizininde iyi mi bir rol üstlendiği ve sonrasında bana gore CIA kaynaklı siyasal ve askeri yapılanmanın harekatı ile türlü bahaneler ile balyoz davasından iyi mi cezaevine girdiğini konu alıyor. Cezaevi anıları, arkadaşları, çektikleri sıkıntılar bu şekilde devam edip giden meseleler. Vatan hainliği damgası yiyip intihar eden subaylar, zor zamanlar. Ali Türkşen sonradan siyasete girdi kitapta yok doğal olarak bu günümüz vakaları, anlamış oldu ki bence zamanında kendilerini cezaevine atan adamlar şimdiki politika te rol alıyorlar ve muhatap olduğu parti ile her türlü çıkar davasında aynı masaya oturabiliyor lar. İşte tüm sorun bu. (Ö D)

İnsanları iftiralarla içeri atan bir zihniyetin anatomisini okuyacaksınız. Üst düzey eğitimden geçmiş Sat Komandolarına kurulan bir kumpası okuyacaksınız. Kararan hayatlar, onur intiharları, acıklı bir kitap. Günümüzü iyi idrak etmek istiyorsanız bu kitabı ne olursa olsun okumalısınız. Tavsiye ederim. (Orhan Aydın)


Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir PDF indirme linki var mı?


Ali Türkşen – Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ali Türkşen Kimdir?

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Ocak 1996’da Kardak Adası’na çıkan SAT Timi’nin komutanıydı. Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Hasdal Askeri Cezaevi’nde 3.5 yıl hapis yattı ve ‘Hak ihlali’ ve ‘yeniden yargılama’ sebebi öne sürülerek özgür bırakıldı.


Ali Türkşen Kitapları – Eserleri

  • Asla Vazgeçme Asla
  • Sat Komandoları ve Anılarım
  • Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir


Ali Türkşen Alıntıları – Sözleri

  • Hayatımın bazı dönemlerinde aynı kısır döngüye ben de tutulmuş olsam da, elli beş yaşımı sürdüğüm şu günlerde mühim bir gerçeği açık seçik görebiliyorum artık. Bugüne kadar yaşadığım her ne var ise, bugünkü beni oluşturdu ve bundan değişik her olasılık ne daha iyi ne de daha kötüdür. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Bugün, SAT Komutanlığı’nın derhal girişinde, paraşüt kulesinin birlik girişine bakan kısmında büyük harflerle yazılı bu çarpıcı söz şöyleydi: DİSİPLİN ŞİARIMIZ, GÖREV AŞKIMIZ, FEDA CANIMIZ. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • ”Milli menfaatlerimizin korunması kapsamında, bilhassa Ege ve Doğu Akdeniz’de eleştiri görevler deruhte eden ve en kuvvetli sürecini yaşayan Deniz Kuvvetlerimizin; devletimizin stratejik menfaatlerine katkıları sebebiyle devamlı hedef alınarak yıpratılmasının bir rastlantı olmadığını, bu anlamda yaşadığımız sürecin iyi tahlil edilmesi icap ettiğini değerlendirmekteyim. (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • “Ne geçmişimizi geride birakabiliyoruz ne de gelecek için kaygı etmekten vazgeçebiliyoruz. ” (Asla Vazgeçme Asla)
  • Son olarak, kitabın, nice kahramanlıklara imza atacağına inandığım genç SAT komandolarına rehber olması, yüce Türk milletinin iftiraya uğramış bir grup vatan aşığı askeri daima hatırlanması ve hayatlarını aziz vatanımız uğruna kaybeden şehitlerimizin unutulmamasıdır. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • SAT adını bir tek fiziki kabiliyetlere bağlayan bazı sığ görüşlerin aksine SAT komandosu olmak demek aslına bakarsak bir yönüyle yeni bir karakter sadece kesinlikle bir yaşam seçimi seçmek anlama gelir. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kişisel özellikleri ürkü hayata geçirmeye uygun ve kapalı yer korkusu olan birinin asla geçmeyeceği bu benzer biçimde testleri tek tek aşmadıkça kursun sonunu görmemiz zor gözüküyordu. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • İşin ilginci bu kurallar bir tek başlangıç kurallarıydı ve bir yaşam itaat edilerek sorgulanmayacak yazılı olmayan SAT kanunlarının başlangıcında geliyordu. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • “Sana hiçbir arzu arzu verilmemiştir ki onu gerçekleştirecek olan güç de beraber verilmiş olsun. Ancak bunu elde etmen için çalışman gerekebilir.” (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • … Bu nedenle İstanbul Boğazı’nda IBS botla kürek çektiğimiz bir gece denizin üstünde koşarken gördüğüm tavşanlar, Cehennem Haftası’nın en garip deneyimlerinden biri oldu benim için. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kimsenin unutmaması ihtiyaç duyulan bir gerçek vardı: SAT olarak doğmamıştık fakat SAT olarak ölecektik. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kaybettiğinizde , hata yaptığınızda ya da başarısız olduğunuzda elinizden gidenleri, bigün size fazlaca daha fazlasıyla geri dönecek yatırım araçları olarak görün ve başarısızlığın başarıdan daha iyi bir öğretmen bulunduğunu ihmal etmeyin. (Asla Vazgeçme Asla)
  • “Adliye binasında tüm bu gelişmeler sürerken ben de Beykoz’daki lojmanımızdan Beşiktaş’a doğru yola çıktım. Gece yarısına sadece bir kaç saat kalmıştı. Silah arkadaşlarımın özgürlüklerine ilişkin önemli bir karar verileceği sırada ailemle birlikte olmayı gururuma yediremedim. Hiç bir şey yapamasamda gider en azından yakınlarında bir yerlerde olurdum. (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Bugün, SAT Komutanlığı’nın hemen girişinde, paraşüt kulesinin birlik girişine bakan kısmında büyük harflerle yazılı bu slogan şöyleydi: DİSİPLİN ŞİARIMIZ, GÖREV AŞKIMIZ, FEDA CANIMIZ. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • “Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.” Yarbay Ali TATAR (saygıyla, rahmet ve saygıyla) (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Dünün kahramanları bugünün teröristleri ikan edilebiliyordu.Koskoca bir devlet bakanı da ” Kahraman olmak hiç kimseye kabahat işleme ayrıcalığı getirmez ” dememiş miydi ? (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Eğer bugününüzden mutlu değilseniz, güvenilir olun geriye dönerek hayatınızı değiştireceğiniz her olasılık başka mutsuzluklara da kapı açabilir. Öyleyse aslolan olan geçmişte bir şeyleri değişiklik yapmak yerine bugüne haiz çıkıp geleceğimizi şekillendirmek için elimizden geleni yapmak olmalıdır. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Düz denizde hepimiz iyi kaptanlık yapabilirdi. Asıl olansa, fırtınada gemisini limana sağ salim döndürecek kaptanların varlığıydı. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Dünya güzeli bir doğaya ve yüzyılların derin kültürünü barındıran bir tarihe haiz, gene de yaşaması oldukça zor bir ülkenin vatandaşıyız. Huzur içinde, anlayışla, sevgiyle, saygıyla, yaşamımızdan kaygı etmeden bir yaşam sürmek istiyoruz. Oysa bizim bayağı bir günde, oldukça sıradanlaşan yaşamımız, uygar bir ülkede koca bir ömrün kâbusu olabilir. Öyleki bir ülkede yaşıyoruz ki, bigün kendinizi refah ve güvende hissederken ertesi gün hayal dahi edemeyeceğiniz endişeli bir güne uyanıveriyorsunuz. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Akıl ve bilimin yerine, en hafifinden yüzlerce şüphenin egemen olduğu mahkeme salonunda, bu kuşku ve sahtekarlıklar mevzusunda heyeti bir türlü ikna edemiyorduk.Adaletin aslına bakarsan ağır aksak yürüdüğünü bildiğimiz devletimizde bir de bazı güçler, bir yaşam vatanına hizmette kusur etmemiş insanları demir parmaklıklar arkasında tutmaya adeta ant içmişti (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş