Eğitim

Katilin Özrü – Nurhan Işkın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Katilin Özrü – Nurhan Işkın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Katilin Özrü kimin eseri? Katilin Özrü kitabının yazarı kimdir? Katilin Özrü konusu ve anafikri nedir? Katilin Özrü kitabı ne konu alıyor? Katilin Özrü PDF indirme linki var mı? Katilin Özrü kitabının yazarı Nurhan Işkın kimdir? İşte Katilin Özrü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nurhan Işkın

Yayın Evi: Kozalak Yayınevi

İSBN: 9786055027490

Sayfa Sayısı: 208


Katilin Özrü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hava buz şeklinde… İliklerime kadar üşüyorum. Sanki sekiz yaşındayım ve sanki bugün babamın dayaklarına işkenceyi de eklediği gün. Üzerimde söndürdüğü sigaraların acısını duyuyorum fakat bir farkla; söndürdüğü bölgeler yanmıyor artık, aksine buz şeklinde. Attığı her ustura kesiğinin izleri duruyor fakat artık çirkin görünmüyor gözüme. Annem bir köşeden olanları izliyor, bağırmalarımı duymuyor, yalnız gözyaşı döküyor. Yoksa bir anne evladına ağlama demez mi, ben buradayım demez mi? Bu katil ruhlu insanın beni her gün birazcık daha ruhsuz yapışını öylece izler mi? Evladının geleceğini karartmasına izin verir mi?

Acaba annem, küçücük yüreğimde bu kadar nefret barınmasının tek sebebinin kendisi bulunduğunu bilse tekrar nefes alabilir miydi? Canımın yanışını izlerken karşı koymamasının bedelini asla düşünmemiş miydi? Şimdi her şey için oldukça geç. Bugün ilk cinayetimi işledim. Şu an kendimi olabildiğince kuvvetli hissediyorum.

Artık canım yanmıyor.

(Tanıtım Bülteninden)


Katilin Özrü Alıntıları – Sözleri

  • Size olan kinim, çocukluk yıllarımda gelişti. Bunu kişisel idrak etme Semra, benim nefretim sana değil, zayıflara. Neden mi, şu sebeple bende sizin kadar zayıf ve sizin kadar güçsüzdüm ve kuvvetli olana karşı koyamadım. Bu yüzden büyüdükçe nefretimi de büyüttüm içimde.
  • Neden bu kadar zayıfsınız? İki güzel söze kanıp, bir ay şeklinde kısa bir zamanda beni ilkin yüreğinize, sonrasında evinize, en sonda bedeninize alıyorsunuz. Buna hakikaten ben mi sebep oluyorum bilmiyorum. Buna kafa yormaktan yoruldum.
  • “Sana kahve sözü veriyorum, ellerimle Türk kahvesi yapacağım . Yorgun da olsan büyüleyici görünüyorsun, ah komiserim, ben seninle ne yapacağım?”
    Aylin sessiz kaldı, düşüncelerini o şekilde kolay dillendiremiyordu.
    “Sabah oluyor gündüzümsün, akşam oluyor gecemsin. Bu ikisi arasında sadece seni düşünüyorum, seni tanıdıkça gözümdeki yerin ulaşılmaza yaklaşıyor.”
  • SADECE GÖZLERİNE BAKMAK İÇİN BİLE CANIMDAN VAZGEÇERİM.
  • Neden bu kadar zayıfsınız? İki güzel söze kanıp, bir ay şeklinde kısa bir zamanda beni ilkin yüreğinize, sonrasında evinize, son olarak da bedeninize alıyorsunuz. Buna hakikaten benim cazibem mi yoksa sizin aptallığınız mı sebep oluyor bilmiyorum. Buna kafa yormaktan yoruldum.
  • Sakinleş, Mevlana’nın söylediği şeklinde, öfkede su şeklinde ol.
  • Bir insanoğlunun yaşamını sonlandırmak, tanrıyı oynamak iyi mi Allah’ın cezası bir duygu olabilirdi.
  • “Gelmeyin üstüme üstüme…”
  • “Seni minik Fahişe….Beni yenebileceğini mi düşündün? Boşuna kendini zorlama,birazdan tabanca esasen kendiliğinden düşecek elinden,sana yenilmeyeceğim.Buraya kadar.Neşteri Fetanil ile yıkadım.Ve bil bakalım seninle boğuşurken kanına ne zerk ettim.Eminim Fetanil kanına karıştı bile,bak bana direnemiyorsun.”


Katilin Özrü İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bugün oldukça sevdiğimim türlerden önde gelen polisiye bir kitabın yorumuyla geldim.
Keyifle okuduğum ,coşku, gerilimin asla bitmediği cok güzel bir kitaptı.
Katili tam buldum derken bir bakıyorum oklar başka yönü gösteriyor ve katili gene bulamadım.‍️
Bu kez baskomiserimiz bir kadın ve onunla birlikte katili aramaya çıkıyoruz.
Aylin Türkoğlu Serisinin 1 kitabı.
Yazarın yalın ve akıcı bir anlatımını cok sevdiğimi söylemeliyim.
270 sayfalık kitap o denli heyecanlı ve sürükleyiciydi ki elimden bırakamadım ve bir günde bitti.
Aylin Türkoğlu, başarıya ulaşmış ve güzel bir başkomiser.Bir akşam bir katliam suç duyurusu alır ve ekibiyle birlikte vaka yerine gidip cinayeti çözmeye çalışırlar.
Vahşice işlenen bir katliam. Öldürülen kadının sol göğsü alınmış, elleri karnının üstünde birleştirilmiş ve göğüs bölgesine kadar güllerle kapatılmış. Yapılan incelemeler sonucunda hicbir ize, kalıntıya rastlanmamış.
Iki gün sonrasında aynı şekilde işlenen bir katliam ve daha sonrasında başka cinayetler daha.
Hepsi aynı şekilde öldürülmüş ve hicbir kanıt bulunamammakta.
Başkomiser Aylin ve ekibi neler yaşayacak, katil kim
Hepsinin cevabı kitapda.
Kitapta katilin yazdığı bölümleri okurken insan kendini sorguluyor.
Babasından sertlik gören bir çocuk, buna izleyici kalan,canını yanışını izleyen bir anne ,çocuğun yaşadıkları, içinde büyüyen bir nefret ve bu yaşadıklarının onu iyi mi katil yapmış olduğu gözler önüne sermiş yazarımız.
Ben kitabı oldukça beğendim. Okumanızı tavsiye ederim. (Aylin Tunç)

▫️Yerli bir polisiye romandan anlatmak isterim. Başkomiser Aylin bir seri katille karşı karşıya kalıyor.
▫️Bir sabahleyin gelen ihbarla ekibiyle beraber vaka yerine giden Aylin Başkomiser mide bulandırıcı bir cinayetle karşılaşır. Maktülün sol göğsü kesilmiştir ve üstüne gül yaprakları koymuştur katil. Ardında hiçbir iz bırakmayan katili bulmak için ellerinden geleni meydana getiren Aylin Başkomiser ve ekibi için hepimiz şüpheli durumundadır. Bir taraftan katili bulmak için çabalayan Aylin asla ummadığı anda aşka kendini teslim eder fakat aşkı da onun için şüpheli konumundadır. Katil cinayetlerine devam ederken Aylin Başkomiser ve ekibi acaba onu yakalayabilecek mi? Katil niçin bu şekilde cinayetler işliyor?
▫️Kitap akıcı ve merak uyandırıcı bir halde aşama kaydediyor. Katil için kafanızda adlar oluşuyor sadece yazar ters köşe yaparak bizleri muallakta bırakıyor. Yazarımız uzun araştırmalar sonucunda mükemmel bir polisiye roman çıkarmış ortaya. Ayrıca kitapla katilin kısa monologlarını okuyoruz. Çocukken babasının ona yapmış olduğu işkencelerden ve zaman içinde iyi mi bir katile dönüştüğünden bahsediyor. Poliste türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. (Hayriye Şahin)

Yazarını tanıyor olmamız kitaba daha bir başka duyguyla başlamamıza niçin oluyor. Nurhan Hanım, toplumsal yaralarımızdan önde gelen Aile içi sertlik ve neticelerinden yola çıkarak, işlenen hanım cinayetlerini oldukça güzel bir kurguyla okuyucuya aktarmıştır. Ayrıca cinayetleri işleyen kişiyi ortaya çıkaran komiserin (Aylin) hanım olması kurguya daha da bir güzellik katmıştır. Baştan sona sürükleyici ve okuyucuyu ayrıntıya boğmayan, mütevazi anlatımı ile oldukça acele okunabilen bir kitap.
Yalnız Nurhan Hanımın affına sığınarak söylemek isterim ki Aylin – Hakan ve Aylin – Sinan arasındaki diyaloglar birazcık daha düzeyli olsaydı daha iyi olurdu.
Ben Nurhan Hanım’ı başka yazarlarla kıyaslamıyacağım, şu sebeple her yazarın kendine özgü bir stili olmalıdır diye düşünüyorum.
İlk kitabı olmasını göz önünde buludurarak başarıya ulaşmış bulduğumu ve her insanın okuması icap ettiğini söylemeliyim.
Bundan sonraki kitaplarının oldukça daha güzel olacağı inancıyla ikinci kitabını sabırsızlıkla temenni ediyorum. (Sadettin TANIK)


Katilin Özrü PDF indirme linki var mı?


Nurhan Işkın – Katilin Özrü kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Katilin Özrü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nurhan Işkın Kimdir?

Doğum yeri Almanya olan yazarımız aslen Sivas’lı olup İzmir’de yaşıyor.

İngilizce ve Almanca biliyor.

İlgi Alanları: Kitaplar, çocuklar ve dünya üstündeki her şey…


Nurhan Işkın Kitapları – Eserleri

  • Katilin Özrü
  • Geçmişten Gelen Cellat
  • Suskun Feryat


Nurhan Işkın Alıntıları – Sözleri

  • “Ben yanmaya yanarım da senin, ateşe tahammülün ne kadar?” (Geçmişten Gelen Cellat)
  • “Kimleri uğurlamadı ki bu yürek; kor olmayı da buz olmayı senden ilkin öğrendi… Eğer gitmek çözümse git, sana da bir yer bulur yüreğim, ya kot alevli sarayında ya da buz tutmuş olanında.” (Geçmişten Gelen Cellat)
  • Neden bu kadar zayıfsınız? İki güzel söze kanıp, bir ay şeklinde kısa bir zamanda beni ilkin yüreğinize, sonrasında evinize, son olarak da bedeninize alıyorsunuz. Buna hakikaten benim cazibem mi yoksa sizin aptallığınız mı sebep oluyor bilmiyorum. Buna kafa yormaktan yoruldum. (Katilin Özrü)
  • “Seni minik Fahişe….Beni yenebileceğini mi düşündün? Boşuna kendini zorlama,birazdan tabanca esasen kendiliğinden düşecek elinden,sana yenilmeyeceğim.Buraya kadar.Neşteri Fetanil ile yıkadım.Ve bil bakalım seninle boğuşurken kanına ne zerk ettim.Eminim Fetanil kanına karıştı bile,bak bana direnemiyorsun.” (Katilin Özrü)
  • Ne güzel söylemiş Mevlana: ‘Aşk, topuklarına etine kadar işlemiş bir nasırdır. Ya canın acıya acıya adım atacaksın ya da canını acıta acıta söküp atacaksın.’ (Geçmişten Gelen Cellat)
  • Ben yanmaya yanarım da senin,ateşe tahammülün ne kadar? (Geçmişten Gelen Cellat)
  • “Sana kahve sözü veriyorum, ellerimle Türk kahvesi yapacağım . Yorgun da olsan büyüleyici görünüyorsun, ah komiserim, ben seninle ne yapacağım?”
    Aylin sessiz kaldı, düşüncelerini o şekilde kolay dillendiremiyordu.
    “Sabah oluyor gündüzümsün, akşam oluyor gecemsin. Bu ikisi arasında sadece seni düşünüyorum, seni tanıdıkça gözümdeki yerin ulaşılmaza yaklaşıyor.” (Katilin Özrü)
  • Neden bu kadar zayıfsınız? İki güzel söze kanıp, bir ay şeklinde kısa bir zamanda beni ilkin yüreğinize, sonrasında evinize, en sonda bedeninize alıyorsunuz. Buna hakikaten ben mi sebep oluyorum bilmiyorum. Buna kafa yormaktan yoruldum. (Katilin Özrü)
  • “Bir yerde bir vaka vuku bulmuşsa, ilkin en yakınları soruşturmak lazım!” (Geçmişten Gelen Cellat)
  • Kimi vakit öğrendiğimiz bilgiler ruhumuzu dışarıdan gelebilecek fizyolojik darbelerden daha yıkıcı olabilir diye düşünmekten kendini alamadı. (Suskun Feryat)
  • “Gelmeyin üstüme üstüme…” (Katilin Özrü)
  • Bir insanoğlunun yaşamını sonlandırmak, tanrıyı oynamak iyi mi Allah’ın cezası bir duygu olabilirdi. (Katilin Özrü)
  • Disiplin ve sertlik ayrıştırılmalı. (Suskun Feryat)
  • Bu duygunun kendini ele gerçimesine izin vermemeliydi. (Suskun Feryat)
  • Yaşam insana ayakta kalmayı acı çektirerek öğretiyordu. (Suskun Feryat)
  • Bu suskun feryat katilinin bulunması için yürekleri dağlar,oradan vakası araştıran herkesi tutsak alırdı (Suskun Feryat)
  • Zulme sessiz kalan, mazluma ihanet ettiğini ne olursa olsun bigün anlayacaktır. (Suskun Feryat)
  • “Itimatını asla boşa çıkarmayacağımı biliyorsun Aylin. Sen yüreğimi viran eylesen de ben şükreder susarım, yeter ki yanımda, canımda, nefesimde ol.” (Geçmişten Gelen Cellat)
  • Sakinleş, Mevlana’nın söylediği şeklinde, öfkede su şeklinde ol. (Katilin Özrü)
  • Zulme sessiz kalan, mazluma ihanet ettiğini bigün ne olursa olsun anlayacaktır. (Suskun Feryat)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş