Eğitim

Kayboluyorsun – Christian Jungersen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kayboluyorsun – Christian Jungersen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kayboluyorsun kimin eseri? Kayboluyorsun kitabının yazarı kimdir? Kayboluyorsun konusu ve anafikri nedir? Kayboluyorsun kitabı ne konu alıyor? Kayboluyorsun PDF indirme linki var mı? Kayboluyorsun kitabının yazarı Christian Jungersen kimdir? İşte Kayboluyorsun kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Christian Jungersen

Çevirmen: Nur Beier

Orijinal Adı: Du Forsvinder

Yayın Evi: Ayrıntı Yayınları

İSBN: 9789755399652

Sayfa Sayısı: 416


Kayboluyorsun Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Onca yılı iyi mi yapayalnız geçirdiğimi o güne dek hep unutmaya çalışmıştım. Kız arkadaşlarımdan ve Niklas’tan başka gözlerimin içine bakacak, ıvır zıvır laflarımı dinleyecek ve ses tonundan ne hissettiğimi anlayacak bir kimsem olmadan geçen onca yıl. Başka türlü bir evlilik özlemiyle ve iyi mi olup da hâlâ Frederik’le beraber yaşayabildiğimin umutsuz şaşkınlığıyla geçen seneler. Bana ne yapmıştı? Neden çekip gitmemiş, niçin hep hayalini kurduğum birlikteliği aramamıştım?

Christian Jungersen, insan psikolojisine nüfuz etme maharetini bir kez daha kanıtladığı son romanı Kayboluyorsun’da, yaşamı aniden altüst olan bir kadının ayakta kalma mücadelesini konu alıyor. Yakışıklı ve başarıya ulaşmış kocası, delikanlılığa ilk adımlarını atan sempatik oğlu ve görünüşte mutlu bir birlikteliği vardır Mia’nın. Ancak ailecek çıktıkları tatilde kocası Frederik’in beyninde bir tümör olduğu ve bunun davranışlarını, hatta kişiliğini etkileyeceği ortaya çıkınca her şey değişmiş olur. Kısa bir süre sonrasında, Frederik’in müdürlük yapmış olduğu okulun parasını zimmetine geçirdiği anlaşılacak ve aile fertlerinin yaşamı tümden değişecektir. Yetmezmiş şeklinde kocasının ihanetleri de dökülür ortalığa. Mia bir taraftan art arda gelen darbelerin hastalıktan mı yoksa Frederik’in kişiliğinden mi kaynakladığını bilememenin sıkıntısıyla baş etmeye çalışırken, öteki taraftan kendisinin ve oğlunun geleceği için endişelenmektedir. Bir seçim yapmanın zamanı gelmiştir; ya kocası ve ailesini kurtarmak için savaşım edecek ya kendi yoluna gidecektir…

Güvenlik ve refah toplumunun çatlaklarına sızıyor Jungensen bu kitabında. Kıvrak üslubu ve çarpıcı hikâyesiyle güvenli hayatların kırılganlığını, bireydeki karanlık dürtüleri, bencilliği, ihaneti, kötülüğün sıradanlığını açığa çıkarıyor. 

(Tanıtım Bülteninden)


Kayboluyorsun Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanın en iyi dostları aslında birlikte susabildikleri kişilerdir.”
  • …sana ne yapacağını karar verdiren şey düşüncelerin değil.
    İçgüdülerin…
  • …”Arkadaşlarımdan yine yine aynı şeyi duyuyordum, 1erkeği hiç1zaman değiştiremezdin.”… :-)))
  • …”Nasıl yapıyorsan yapıyorsun, bizlere yaptırmak istediğin şeyi bizzat bizim sana önermemizi sağlıyorsun”…
  • …”Sevgi noksanlığı, kimi olsa çıldırtır.”…
  • …”Zorda olan 1çocuğa destek olmak, insanoğlunun hayatta yapabileceği en anlamlı vazife”…
  • …Nitekim şimdi mutluyum. Ve şimdi mutlu olabiliyorsam, başka vakit da mutlu olabilirim ve o vakit da hiç1şey olanaksız değildir…
  • …”İnsan ruhu ne doğar ne de yaratılır, o–maddeden ve evrenin oluşumundan bağımsız olarak– ezelden beri hep var olmuştur.”…
  • “Sen sadece titreşen atomlardan ibaretsin. Yaptığın her şey, doğanın milyarlarca yıl önce başlattığı süreçlerden başla bir şey değil, şimdi aldığın her karar daha o zamandan biliniyordu.”
  • “Bu adamın o kadar silik, kişiliksiz bir tipi var ki, adeta insanın gözüne batıyor.”


Kayboluyorsun İncelemesi – Kişisel Yorumlar

~~~KitapAğacıDevrialemKulübü~~~: ~~~AsılKaybolanSendin~~~
Danimarkalı yazar Christian Jungersen iletişimi eğitimi alıp, Sosyoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. Senaryo yazarlığı yapsa da hiçbiri yayınlanmamıştır. Metin yazarlığı yapmış oldu ve beyazperde dersleri vermiştir.
Kayboluyorsun yaşamı aniden tepetaklak olan Mia nin dik durma çabasının hikayesidir. Ailecek çıktıkları tatilde eşi Frederik in beyninde bir tümör olduğu tespit edilince ve hatta bu tümörün davranışları ve kişiliği de etkileyeceği öğrenilince yolunda görünen herşey aniden su yüzüne çıkar ve tüm ihanetler ortaya saçılır. Bir taraftan hastalığıyla uğraşırken bir taraftan da öğrendikleriyle savaşım eden Mia bu durumun eşinin kişiliğinden mi yoksa hastalıktan mı kaynaklandığının içinde kalırken yaşamış olduğu ruhsal durumu fazlasıyla hissettiren yazar kesinlikle akıcı diliyle yoğun bir dönemimde ilaç şeklinde gelen bir okuma oldu.
Hergün beraber yaşadığın kişinin birden hayatında hastalıkla kaybolması insanı karanlık, kederli ve kasvetli günler içine sürüklerken yaşanmış olan her ruhsal durumunun insanoğlunun iç hayatına oynarken tüm yaşananlarla hayaller hayatına sürüklenir insan, bu durumlarin en güzel anlatımı olmuş sanki kitap…
Güvenli ve rahat görünen bir aileden!!! toplumun su sızdıran problemlerine parmak basan yazar güvence görünen hayatların kırılgan duruşuna ve karanlık dürtülerdeki bencilliğin, ihanetin en güzel ifadelerinden biri olsa gerek Kayboluyorsun sevmiş olarak okudum, her insana sıhhatli anlamlı okumalar… (Ayşe…)

Okul Müdürü Frederik ile sallantılı bir evlilik yürüten Mia son 3 yılı rüyalarında ki şeklinde mutlu yaşar ve bigün senelerdir Frederik’in beyninde kurnazca büyüyen bir tümör bulunduğunu ögrenirler.
Tüm aileyi sarsan bu vaka Mia’nın iç hesaplaşma ve sorgulamaları ile tavan yapar.Zira hangisi gerçek Frederik’tir, Mia güvenilir olmadığı için çıkmaza sürüklenir.
İlk kez okuduğum Danimarkalı yazar insan psikolojisini her yönü ile oldukça iyi tahlil etmiş bundan dolayı kitabı fazlaca sevmiş olarak okudum.İyi ki okudum dediklerimden oldu.Bir yerlerde karşınıza çıkarsa kesinlikle alın. (Elizabeth Harmon)

Talih eseri tümör olduğu anlaşılan Frederich’in yaşamı değişirken eşi Mia’nın da yaşamı minimum onun kadar tepetaklak olmuştu. Eşinin hal ve hareketleri git gide değişirken Mia yaşamın içinde sıkıştığını ve onu boğduğunu farkına varır.
Mutlulukla geçen seneler arkasından hastalıkla gelen kasvet ve mutsuzluk artık ailenin sürekli dostu olmuştur. Bu süratli değişimle savrulan aileyi okurken yazarın yapmış olduğu duygu ve karakter analizleri göz doldurucuydu. Danimarkalı yazardan başka bir kitap okumak için sabırsızlanıyorum. Bencilliği ve ihanet olguları çarpıcı bir yöntemle değinilen bu metini okumanızı gönülden tavsiye ediyorum. Mutlaka bu yazarla tanışmanızı ertelemeyin.
#kayboluyorsun #duforsvinder #christianjungersen #ayrintiyayinlari (Aslihan Yayla)


Kayboluyorsun PDF indirme linki var mı?


Christian Jungersen – Kayboluyorsun kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kayboluyorsun PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Christian Jungersen Kimdir?

Danimarkalı yazar Christian Jungersen 10 Temmuz 1962 senesinde Kopenhag’da dünyaya geldi. İletişim eğitimini ve sosyoloji yüksek lisansını Roskilde Universitesi’nde bitirdikten sonrasında –asla biri sahnelenmeyen– senaryolar yazdı, metin yazarı, TV senaryo danışmanı ve film öğretmenliği şeklinde işlerde çalıştı.

İlk romanı Undergrowth (1999) eleştirmenler tarafınca beğenilmekle kalmadı, Danimarka En İyi İlk Roman ödülüne de kıymet görüldü ve ulusal fazlaca satanlar listesine girdi. Başarısı Jungersen’e Danimarka Sanat Vakfı’nın verdiği üç senelik yazarlık bursunu da kazandırmıştı. Böylece ona büyük bir başarı getiren ikinci romanı İstisna’ya başladı. İstisna 2004 Ekim ayında yayınlanmasından sonrasında, Danimarka fazlaca satanlar sıralamasında tam 18 ay ilk sırada kalmış olarak başka hiçbir romanın erişemediği bir başarıyı elde etti. Yirmiden fazla dile çevrildi, fazlaca sayıda ödülün sahibi oldu. Son romanı You Disappear (2012) ile başarısını sürdüren Jungersen halen Akdeniz’de, Malta adasında yaşıyor.


Christian Jungersen Kitapları – Eserleri

  • İstisna
  • Kayboluyorsun
  • Çalılık


Christian Jungersen Alıntıları – Sözleri

  • “İşimize yarayacaksa düşüncelerimizi de anılarımızı da çarpıtabiliyoruz. Duyusal algılarımız da güvenilir değil, onları da istediğimiz şeklinde yamultabiliyoruz.” (İstisna)
  • …”Zorda olan 1çocuğa destek olmak, insanoğlunun hayatta yapabileceği en anlamlı vazife”… (Kayboluyorsun)
  • “Alman mücrimlerin İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki yaşamlarını izleyen araştırmacıların verileri, onların arasındaki hata oranının, diğerlerine kıyasla daha çok olmadığını gösterir. Yani harp zamanında, slm vermedi diye bir sevili çekip vuran biri, sulh zamanında tıpkı öteki insanoğlu kadar kendine hakimdir.” (İstisna)
  • Yarbay Dave Grossman, On Killing adlı kitabında harp durumunda kurbanlarını uzak mesafeden öldüren kişiler içinde, işlediği cinayetlerden dolayı yaşamının sonraki bir safhasında travma geçiren tek bir kişiye bile rastlamadığını yazar.
    Katiller kurbanlarına yaklaştıkça onları öldürmeleri güçleșiyor. En zoruysa, kurbanıyla karşı karşıya dururken öldürmek.
    Ancak bugüne dek hiçbir hükumetin, soykırım planından, cinayetleri işletecek adam bulamadı diye vazgeçmiş olduğu asla görülmemiş. (İstisna)
  • “Zira uzlaşma sürecine çekingen yaklaşan çoğu kez kuvvetli olan taraftır.” (İstisna)
  • “İnsanları yaratan rolleridir.” (İstisna)
  • “İnsanın en iyi dostları aslında birlikte susabildikleri kişilerdir.” (Kayboluyorsun)
  • …sana ne yapacağını karar verdiren şey düşüncelerin değil.
    İçgüdülerin… (Kayboluyorsun)
  • …”Sevgi noksanlığı, kimi olsa çıldırtır.”… (Kayboluyorsun)
  • İnsanın,içinde çakan o minnacık kuşku kıvılcımını görmezden gelmesi,işte fenalık bu.Kimse kendinin fena bulunduğunu düşünmez.Fenalık böyle bir durum.İnsanin dogru olanı mı yaptıgına dair içinde uyanan o kuşku kıvılcımı,dogruyu seçmesi için elindeki tek talih.V insan bu kıvılcımı bir ihtimal iki ayda bir,o da bir ihtimal sadece on beş dakikacık hissedebiliyor,bir ihtimal daha da kısacık. (İstisna)
  • …”İnsan ruhu ne doğar ne de yaratılır, o–maddeden ve evrenin oluşumundan bağımsız olarak– ezelden beri hep var olmuştur.”… (Kayboluyorsun)
  • “Sen sadece titreşen atomlardan ibaretsin. Yaptığın her şey, doğanın milyarlarca yıl önce başlattığı süreçlerden başla bir şey değil, şimdi aldığın her karar daha o zamandan biliniyordu.” (Kayboluyorsun)
  • …”Nasıl yapıyorsan yapıyorsun, bizlere yaptırmak istediğin şeyi bizzat bizim sana önermemizi sağlıyorsun”… (Kayboluyorsun)
  • …Nitekim şimdi mutluyum. Ve şimdi mutlu olabiliyorsam, başka vakit da mutlu olabilirim ve o vakit da hiç1şey olanaksız değildir… (Kayboluyorsun)
  • Ancak bugüne dek hiçbir hükümetin ,soykırım planından cinayetleri işleyecek adam bulunamadı diye vazgeçmiş olduğu asla görülmemiş (İstisna)
  • …”Arkadaşlarımdan yine yine aynı şeyi duyuyordum, 1erkeği hiç1zaman değiştiremezdin.”… :-))) (Kayboluyorsun)
  • “Garip dünya, insanoğlunun gerçek yüzünü bu şekilde yerlerde değil ya işyerinde ya da evinde göstermesine izin var.” (İstisna)
  • “Sen kendinden fazlaca onlar için endişeleniyorsun! Komik bulunduğunun bilincinde değil misin? Otoyolun tam ortasında, otomobil farlarının içinde korkudan nüzul olmuş tavşandan farkın yok. İğrenç bir oyuna alet edilmişsin sen!” (İstisna)
  • “Bu adamın o kadar silik, kişiliksiz bir tipi var ki, adeta insanın gözüne batıyor.” (Kayboluyorsun)
  • “Katiller kurbanlarına yaklaştıkça, onları öldürmeleri güçleşiyor.” (İstisna)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş