Eğitim

Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak – Joe Dispenza Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak – Joe Dispenza Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kimin eseri? Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabının yazarı kimdir? Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak konusu ve anafikri nedir? Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabı ne konu alıyor? Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak PDF indirme linki var mı? Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabının yazarı Joe Dispenza kimdir? İşte Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Joe Dispenza

Orijinal Adı: Breaking The Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One

Yayın Evi: Butik Yayınları

İSBN: 9786055154608

Sayfa Sayısı: 428


Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Genleriniz tarafınca hayatınızın geri kalanında belirli bir halde olmak için kaderinize terk edilmediniz. Tüm insanları seçtikleri gerçekliği yaratmaları için yetkilendiren yeni bir bilim dalı ortaya çıkıyor. Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak adlı bu kitapta ünlü yazar, konuşmacı, araştırmacı ve kiroprakti uzmanı Dr. Joe Dispenza size hakkaten nelerin mümkün bulunduğunu göstermek için kuantum fiziği, nörobilim, beyin kimyası, biyoloji ve genetik alanlarını bir araya getiriyor.

Yalnızca benliğinizin herhangi bir hususi durumunu değiştirebilmek için ihtiyaç duyulan bilgiye haiz olmakla kalmayacak, bununla birlikte yaşamınızın herhangi bir alanında ölçülebilir değişimler yapmak için öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz adım adım araçlar öğreneceksiniz. Dr. Dispenza, eski çağ anlayışlarının önündeki gizem perdesini kaldırıyor ve bilim ile spiritüellik arasındaki uçurumda bir köprü yaratıyor. Kuvvetli imalathane emekleri ve konferanslarıyla 24 ülkeden binlerce insan bu ilkeleri baştan aşağı değişmek için kullandı. Siz de kendiniz olma alışkanlığını kırıp zihninizi gerçek anlamda değiştirdiğinizde, hayatınız tekrar asla eskisi şeklinde olmayacak!


Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak Alıntıları – Sözleri

  • Eskiyi elemek ve yeniye yer açmak, bir dönüşüm sürecidir.
  • Dış dünyanız içsel gerçekliğinizin bir parçasıdır.
  • Kuantum akılla, sanki o sizi iyi tanıyormuş, fazlaca seviyor ve önemsiyormuş şeklinde konuşun… şundan dolayı bunlar gerçektir.
  • Gerçekte kim olduğumuzu ve geçmiş hatalarımızı kabullenmek ve kabul edilmeyi istemek, biz insanoğlu için yapması en zor şeylerdendir.
  • Çoğumuz, dış dünyanın sunmuş olduğu uyarıcı israfı ve karmaşasıyla karşı karşıya kaldığımızda, hayatta kalma moduna çekilir ve stres kimyasalları üretiriz.
  • Düşüncelerinizi ne kadar amaçlı bir halde yönetir ve bu durumdan sıyrılmanın sevincini ne kadar fazlaca yaşarsanız, daha üstün bir iradeyle, onun aklıyla ve sevgisiyle o denli fazlaca örtüşürsünüz.
  • Siz bir insan olarak farkındalığınızı istediğiniz şeye yöneltme özgürlüğüne sahipsiniz. Bu güç bolluğunu yönetme ve uygun şekilde kullanma becerinizi geliştirmek armağandır. Fikir ve farkındalığınızı nereye koyarsanız, orası sizin gerçekliğinize dönüşür.
  • Duygular iş başındaki enerji olduklarından, dış yaşamınızdan deneyimlediğiniz ve etkileşim kurduğunuz her şey, kendisine bağlı enerji yüklü bir duygu ihtiva eder.
  • Değişim gösterdiğinizde, her türlü çevresel koşuldan daha üstün bir içsel düzeni ezberlemişsinizdir. Bu, enerjinizi yüksek meblağ, yeni bir gerçeklikte bedeninizden, çevreden ve bağımsız olarak bilgili kalmanızı sağlar.
  • Yıkıcı duygusal evrelerden birini değiştirdikçe, gövde daha azca kontrolden çıkar ve siz öteki pek fazlaca kişilik hususi durumunu değiştirirsiniz.


Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabı kişisel gelişim kitapları içinde en somut verilere dayalı olan bilinçaltı güçlendirme kitaplarından. Yazar bu kitapta bilimsel verilere dayaranak bilinçaltının enerjisini daha net bir halde ortaya koymuş. Bu izlediği yolu ben beğendim, şundan dolayı kendisini değişiklik yapmak istemeyen bir çok insan inanmama ve inkar etme yoluna gidiyor. Bu açıdan kitap buna dur diyor ve düşünecelerimizin hayatımızı iyi mi etkilediğine dair sebep netice ilişkilerini ortaya koyuyor. Ayrıca meditasyona dair uygulamalı ve açıklayıcı program da eklemiş. Nlp uzmanı olarak tavsiye ediyorum. (Betül Uzun)

Kişisel gelişim kitapları söz konusu olduğunda bilhassa son yıllarda insanların büyük çoğunluğu mesafeli yaklaşıyor. Psikolog, psikiyatrist, nörolog, sosyolog ya da insanı bilimsel olarak inceleyen herhangi bir alanda uzmanlaşmamış kişiler, rasyonel bir altyapı sunmadan kendi yaşam tecrübelerini ya da görüşlerini amiyane tabirlerle ifade ettikleri kitaplar yazıyorlar. Dolayısıyla eğer bu türde bir kitap okumaya karar verdiysem bana bilimsel bir doyum sağlayacak olması önceliğim oluyor.
Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak imtihanı başarıyla geçerek benim için bu kategoride okunmayı hak eden kitaplardan biri oldu. Joe Dispenza bir nörobilimci. Kuantum fiziği ve nörobilim ışığında bilinçaltını ehlileştirerek şuur ve bilinçaltı üstünde iyi mi denetim sağlayabileceğimizi fazlaca kuvvetli argümanlarla ele almış. Kitabın içinde bu serüvende somut bir adım atabilmek için tüm ayrıntılarıyla paylaşılmış dört haftalık bir meditasyon emek vermesi da bulunuyor. Birkaç bölümde  Joe Dispenza bu yaklaşımın hem kendi hayatına hem de tanıklık etmiş olduğu başka hayatlara iyi mi mucizeler sunduğuna da yer vermiş.
Uzun zamandır bilinçaltı mağaralarına daha aydınlık bir fenerle ışık tutmaya çabalayan bir kendini keşfetme yolcusu olarak aynı heyecanı taşıyan her insana kolaylıkla önerebileceğim bir kitap. Uzun vadede bu yolun yolcusu olan ben de dahil her insanın daha farkındalıklı, özerk ve hakimi oldukları bir yaşama kavuşabilmelerini temenni ediyorum. (Feyza Nur Demir)

Diğer birçok öznel kişisel gelişim kitaplarından objektif anlatımıyla ayrılıyor. Kitap kişisel gelişim kitaplarına bu sebeple önyargılı bakanlar için başta ön yargıları kırmaya çalışıyor. Asıl amaç bu değil sadece yazarın kitabın başlangıcında yapmış olduğu açıklamalarla bence otomatikman bu önyargılar kırılır. Çekim yasasına, spiritüelizme asla inanmayanlar yada zayıf bir inanışta olanlar için başlangıçta yapmış olduğu açıklamaların tatminkar bulunduğunu düşünüyorum. İlerleyen kısımlarda haftalara yayılmış uygulamalara yer veriliyor kitapta. Yani hopp bugün aldım 2 3 güne bitiririm diyeceğiniz bir kitap değil, zamanınızı alıyor. Ancak diyebilirim ki bu zamana kesinlikle değiyor. (Ideal Yıldız)


Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak PDF indirme linki var mı?


Joe Dispenza – Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Joe Dispenza Kimdir?


Joe Dispenza Kitapları – Eserleri

  • Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak
  • Plasebo Sensin
  • Doğaüstü Olmak
  • Plasebo Sensin


Joe Dispenza Alıntıları – Sözleri

  • Düşüncelerinizi ne kadar amaçlı bir halde yönetir ve bu durumdan sıyrılmanın sevincini ne kadar fazlaca yaşarsanız, daha üstün bir iradeyle, onun aklıyla ve sevgisiyle o denli fazlaca örtüşürsünüz. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Ve hepsi sonsuz şimdide olmaktaydı. (Doğaüstü Olmak)
  • Hepimiz değişik etkilenebilirlik ve telkin seviyelerine sahibizdir ve bu da oldukça geniş bir etkilenebilirlik yelpazesi ortaya çıkarır. Herkes ister dış ister iç gerçekliklerden gelsin düşüncelere, telkinlere ve emirlere karşı kendi etkilenebilirlik seviyesine haizdir ve bu seviyeler de çeşitli değişkenlerle dalgalanma gösterir. Kendi etkilenebilirlik seviyenizi ve tersi olan analitik düşünebilme ile ilgili seviyelerinizi düşünün. Analitik zihniniz ne kadar büyükse (ne kadar çözümleme ediyorsanız), o oranda azca etkilenebilirsiniz anlamına gelir ve tersi de doğrudur, doğrusu ne kadar azca analitik zihne sahipseniz etkilenebilirliğiniz de o oranda artar.Analitik zihin (ya da eleştirel zihin) bilgili zihninizin bir parçasıdır ve onun farkındasınızdır. O neokorteks düşüncelerin bir işlevidir. Neokorteks beynin bilgili farkındalığının olduğu yerdir; o düşünür, gözler, anımsar ve sorun çözer. Analiz eder, karşılaştırır, yargılar, tekrardan düşünür, inceleyip sorar, kutuplaştırır, soruşturup mantığa vurur, akla döker ve yansıtır. O, geçmiş deneyimden öğrenilenleri alır ve onları gelecek sonuçlar üstüne ya da hemen hemen deneyimlenmemiş olan bir olgunun üstüne uygular. (Plasebo Sensin)
  • Kuantumda var olmanın tek yolu farkındalıktır ya da daha iyi bir ifadeyle, bu âlemi deneyimlemenizin tek yolu farkındalığınızdır, duyularınız değil. Bilinç, farkındalık olduğundan ve farkındalık da dikkat etmek ve fark etmek olduğundan, bir kez duyuların dünyasının ötesine geçtiğinizde, doğrusu kuantum alanının enerjisine dikkatinizi verdiğinizde, bilinciniz frekansın ve bilginin daha büyük bir seviyesine bağlanmış olur.
    Bu, kulağa ne kadar garip gelirse gelsin kuantum alanı boş değildir. O frekans ve enerjiyle dolu sonsuz bir alandır ve tüm frekanslar informasyon taşır. Dolayısıyla kuantum alanını, maddenin fizyolojik dünyasının ve duyularımızın ötesinde titreşmekte olan sonsuz oranda enerji ile dolu bir alan olarak düşünün (yaratma işinde kullanabileceğimiz görünmez enerji dalgaları).Potansiyellerin sonsuz denizinde yüzen tüm bu enerjiyle tam olarak ne yaratabiliriz? Bu bizlere bağlıdır, şundan dolayı özetle, kuantum alanı tüm olasılıkların var olduğu bir haldir. (Doğaüstü Olmak)
  • Yıkıcı duygusal evrelerden birini değiştirdikçe, gövde daha azca kontrolden çıkar ve siz öteki pek fazlaca kişilik hususi durumunu değiştirirsiniz. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Tüm parçacıklar, uzam ve dönemin ötesinde maddi olmayan, görünmez bir informasyon alanıyla birbirlerine bağlanır ve bu alan (fikir) ve enerjidir (frekans, şeylerin titreşim hızı). Şundan dolayı her atom, örneksiz bir imzaya ve enerji alanına haizdir. Atomlar, kolektif olarak molekülleri oluşturduğunda onlar, informasyon alanlarını paylaşır, sonrasında kendi eşi olmayan enerji desenlerini yaymaya adım atar. Evrende atomlardan oluşan her şeyin yaymış olduğu örneksiz ve eşi olmayan bir enerji imzası var ise sizin ve benim de bu şekilde bir imzamız var anlamına gelir. Siz de ben de varlık halimiz temelinde, daima elektromanyetik bir enerji halinde informasyon yaymaktayız. (Plasebo Sensin)
  • Eskiyi elemek ve yeniye yer açmak, bir dönüşüm sürecidir. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Dikkatimizi maddi dünyadan çekip odaklanmamızı bilinmeyen alemine yönelttiğimiz ve şimdiki anda kaldığımız süre beyin tutarlı bir tarzda çalışır. (Doğaüstü Olmak)
  • Plasebo tesiri, bir tek fikir yardımıyla iyileşmekle ilgilidir. Bununla birlikte, düşüncenin kendisi hemen hemen belirmemiş olan bir duygudur. Düşünceleri duygularla bir araya getirdiğimiz süre, onlar gerçek olmaya adım atar. Yani o süre gerçeklik haline dönüşür. Duygusal bir imzaya haiz olmayan bir fikir, boş bir deneyimdir ve bundan dolayı da uykudadır. Bilinmeyen, bilinir kılınmayı bekliyordur. Bir düşünceyi bir deneyimin içine kabul edersek ve sonrasında onu bilgelik haline getirirsek insan olarak evriliriz. Bir aynaya bakıp da yansımanızı gördüğünüzde onun, fizyolojik varlığınızın görüntüsü bulunduğunu bilirsiniz. Peki fakat gerçek benliğiniz, egonuz ve ruhunuz kendilerini iyi mi görecektir? Yaşamınız, zihninizin aynadaki görüntüsüdür ve gerçekte kim olduğunuzdur. (Plasebo Sensin)

  • Bir daha asla aynı şahıs olmayacaktım. (Doğaüstü Olmak)
  • Her şey bilincin bir düşüncesiyle adım atar.. (Doğaüstü Olmak)
  • Bazı insanoğlu bu deneyimi ruhun karanlık gecesi olarak adlandırırlar. O kendini kül olana kadar yakan anka kuşudur.
    Eski beniniz yeni bir tanesinin doğumu için ölmektedir. Elbette hastalık hissedeceksiniz!
    Fakat merak etmeyin problem yok şundan dolayı bilinmeyen, yaratmak için en muhteşem yerdir. Bilinmeyen, olasılıkların var olduğu bir yerdir. Bundan daha iyi ne olabilir? Çoğumuz bilinmeyenden kaçmaya şartlanmışızdır, o halde şimdi bizim bilinmeyenin ya da boşluğun içinde ondan korkmak yerine rahat olmayı öğrenmemiz gerekir.
    Şimdi bana boşluğun içindeyken, yönünüzü bulamayacağınız, karşınıza ne çıkacağınızı bilmediğiniz yada geleceği öngöremediğiniz için rahatsız olduğunuzu söylüyorsanız, size aslen bu durumun mükemmel bulunduğunu söylerim, şundan dolayı geleceği öngörmenin en iyi yolu onu yaratmaktan geçer – bilinenden değil, bilinmeyenden. (Plasebo Sensin)
  • Dış dünyanız içsel gerçekliğinizin bir parçasıdır. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Siz bir insan olarak farkındalığınızı istediğiniz şeye yöneltme özgürlüğüne sahipsiniz. Bu güç bolluğunu yönetme ve uygun şekilde kullanma becerinizi geliştirmek armağandır. Fikir ve farkındalığınızı nereye koyarsanız, orası sizin gerçekliğinize dönüşür. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Yeni bir şey düşündüğünüz süre, nörolojik, kimyasal ve genetik olarak değişmeye başlarsınız. Aslında, sıradışı bir öğrenme süreci, yeni düşünme biçimleri ve taze deneyimler ile saniyeler içinde bile binlerce yeni bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bu, bir tek düşünerek, yeni genlerinizi derhal bireysel olarak aktive edebileceğiniz anlamına gelir. Bu zihnin maddeye olan üstünlüğüdür. (Plasebo Sensin)
  • Dikkatinizi geçmişin şimdiki gerçekliğinden ya da öngörülebilir gelecek gerçekliğinden uzaklaştırdığınızda, enerjinizi geri çağırmış olur ve kendi elektromanyetik alanınız inşa etmiş olmuş olursunuz. (Doğaüstü Olmak)
  • Kendinizi ya da kendinizin ve yaşamınızın anılarını aşmayı öğrendiğiniz süre sizi geçmişim şimdiki gerçekliğine bağlayan her şeyle, beraberce, her yerle ve tüm zamanlarla bağlarınızı koparmış olmuş olursunuz. (Doğaüstü Olmak)
  • Duygular iş başındaki enerji olduklarından, dış yaşamınızdan deneyimlediğiniz ve etkileşim kurduğunuz her şey, kendisine bağlı enerji yüklü bir duygu ihtiva eder. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)
  • Şundan dolayı hiçbir süre yeterince süre yoktur ve her şey fazlaca süre alır. (Plasebo Sensin)
  • Değişim gösterdiğinizde, her türlü çevresel koşuldan daha üstün bir içsel düzeni ezberlemişsinizdir. Bu, enerjinizi yüksek meblağ, yeni bir gerçeklikte bedeninizden, çevreden ve bağımsız olarak bilgili kalmanızı sağlar. (Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş