Eğitim

Kule Efendisi – Anthony Ryan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kule Efendisi – Anthony Ryan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kule Efendisi kimin eseri? Kule Efendisi kitabının yazarı kimdir? Kule Efendisi konusu ve anafikri nedir? Kule Efendisi kitabı ne konu alıyor? Kule Efendisi PDF indirme linki var mı? Kule Efendisi kitabının yazarı Anthony Ryan kimdir? İşte Kule Efendisi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Anthony Ryan

Çevirmen: Barış Tanyeri

Orijinal Adı: Tower Lord

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786053755081

Sayfa Sayısı: 648


Kule Efendisi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuzgunun Gölgesi serisi ikinci kitabıyla fantastik yolculuğuna devam ediyor!

Ben eşine Al Sorna hakkında tüm bildiklerimi eksiksiz bir halde anlatırken general zevk kölesiyle beraber aşağıdaydı. Alltor önümüzde yanarken saatler süresince konuşmuştum. Generalin eşi meraklı bir hanımdı ve pek oldukca sorusu vardı fakat nedense Umut Katili’nin kabiliyetlerini abartmaya eğilimli gibiydi.

“Yani halkının anlattığı o büyük güçleri görmedin mi?” diye sordu imparatorlukta Al Sorna hakkında anlatılan pek oldukca hikâyeden birkaçını anlatmamı dinledikten sonrasında. “Yalnızca bir insan, Hanımım,” dedim. “Oldukça becerikli ve kurnaz, doğru fakat insanoğlu bu sezgi kabiliyetini büyüyle karıştırıyorlar. Akıl okuyabildiğine, hayvanların ya da ölülerin ruhlarıyla konuşabildiğine dair bir kanıt görmedim.”

Altıncı Nişan’ın büyük savaşçısı Vaelin Al Sorna, nam-ı öteki Umut Katili ya da Karanlıkkılıç… Ulusunun karşılaşmış olduğu büyük yıkımın peşinden savaşın izlerini, ölümleri ardında bırakmak ve kendiyle yüzleşmek amacıyla Krallık’a, evine geri döner. Kral tarafınca Kuzey Kulesi’nin Efendisi duyuru edilir. Ama Kan Şarkısı’nın sunmuş olduğu kaderde sakin ve rahat bir yaşam yoktur. İntikam arayışında olanlar ve Umut Katili’nin haiz olduğu yeteneğin varlığını bilenler Vaelin Al Sorna’nın izini sürer. Frentis ise savaşın peşinden tutsak düşmüştür ve onu elinde tutanların Vaelin’in krallığı ile ilgili beklenmedik planları vardır. Ve Diyar, bir kez daha büyük tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

“Fantastik edebiyatın yeni ustası.”

-Michael J. Sullivan-

(Tanıtım Bülteninden)


Kule Efendisi Alıntıları – Sözleri

  • Lyrna ani bir ürperti hissedince arkasını döndü ve pencerelerin açık bulunduğunu görmüş oldu.Rüzgâr ve yağmur içeri giriyor,perdeler uçuşuyordu.Tekrar yaşlı adama döndü ve onu yanağından öptü.”Keşke daha iyi bir insan olsaydın,baba.”
  • Neden fizyolojik meşgalelere ilgi duymadım ki?diye homurdandı Verka’nın sert zemine her basışını hissederken.Kitaplarımdan bir saat ayrı kalsam ölmezdim ya.Ama bu at beni öldürecek.
  • O vakit ıskala. Tekrar at ve ıskala. Tekrar ve yeniden, ta ki vurana kadar. O vakit nasılını öğrenmiş olursun.
  • Dağ kadar sual var fakat yanıt yok
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.”
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.”
  • “Büyük adamlara hep bu şekilde olur, gölgelerinde yaşayanların bıçaklarını göremezler.”
  • Ben daha fazlasını isterim ve alacağım da , yanımda seninle birlikte.
  • “Kadına iyi bir sebep verirsen yüz insanla savaşır, zayıf bir adam korku ve nefretle dolduğunda güç kazanır.”
  • “Sözcükler ok değildir,geri alınabilir.”
  • Büyük adamlara hep bu şekilde olur, gölgelerinde yaşayanların bıçaklarını göremezler.
  • ”Kadına iyi bir sebep verirsen yüz insanla da savaşır. Ve zayıf bir adam korku ve nefretle dolduğunda güç kazanır.”
  • “Sapkın inançlarının deli bir bilgesi o. Yalanlarına o denli tutulmuş ki mantığı uçmuş.”
  • “Ortalığı velveleye vermişiz. Doğal tabii. Tanrılarından bir tanesi kendi tapınağının yakılmasını engelleyemediğinde bu akılsız garibanların aklı iyice şaşıyor.”


Kule Efendisi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Wow! Kalın bir kitap olmasına karşın inanılmaz sürükleyici ve her sayfa için ay şurayı da okuyayım bırakıcam şurası bitsin bırakıyorum diyerek ilerledim. İlk kitabını okumadığım için bazı yerlerde önceki kitaba gönderme vardı oldukca anlayamadım fakat onun haricinde bambaşka bir mevzudu ve oldukca sevmiş olarak okudum. Tek mesele oldukca oldukca oldukca fazla karakter olmadı ve isimlerinin benzerliği tam bir kağıt alıp kim kimdir diye bir sıralama çıkarıyım diyordum ki en arka sayfada o listeyi bizim için çıkarmış olduklarını gördüm. Ayrıca son olarak sayfada bizlere anlattıkları oyun oldukca keyifli geldi tecrübe etmek isterim. Okumayı düşünen var ise kesinlikle tavsiye ederimmmmm (Dilara)

Kalınlığına aldanmayın sayfalar su benzer biçimde akıyor. Üçüncü kitaba hemen hemen geçmedim fakat sevdiğim epik fantastiklerin arasına girmeyi başardı.
Konusuna gelecek olursak kendisiyle yüzleşmek adına Krallığa geri dönen Al Sorna Kuzey Kulesi’nin efendisi duyuru edilir. Kız kardeşini de alarak kuzeye giden Al Sorna’yı kaderi bırakmaz. Büyük bir cenk onu bekler. (Beril DOĞAN)

Nihayet bittii! Üç hafta bir ihtimal birazcık daha çok sürdü bitmesi, hem kitap oldukca sarmadı, hemde istediğim kadar vakit bulamadım.
İlk kitap bekleneni vermese de yazar bu kitapta perspektifi genişleterek öteki karakterlerin bölümlerini de kitaba katmış ve vakaları büyüterek Vaelin odaklı bir seri olmaktan çıkarmış. Bu serinin dinamizmi açısından oldukca yararlı olsa da yazarın değişik karakterlerin açısından yazmakta zorlandığı gerçeğini de gözler önüne sermiş, Reva benzer biçimde değişik inanca haiz yeni bir karakteri tanıtmakta ve inandırıcı kılmakta sorun yaşamış bu da kitaba adapte olmamı zorlaştırdı. İkinci yarıdan sonrasında yazar artık o acemiliği üstünden atmaya başlıyor ve karakterler yerine oturmaya başlıyor ki ondan sonrasını okumak oldukca daha iyiydi.
Farklı karakterle değişik perspektif getiren yazarın bence en büyük problemi karakterlerin görüşlerine inanmamaktı, her ne kadar o karakterin yanlış yaptığını ya da hatalı düşüncelere haiz bulunduğunu bilsek de yazarın o kadarakterin bakışından yazarken karakterin görüşlerine inanarak, vakalara onun bakış açısından yaklaşabilmesi gerekirdi. Bu durum beni epey rahatsız etti.
!!Spoiler!!
Reva, Ata’ya ve rahibin söylediklerine sarsılmaz bir şekilde inanıyor ve Vaelin’in peşinden katı bir inançla koşuyor, yazar Reva’nın ilk bölümlerinde bile onun yanlış öğretilere inandığını ve süratli bir şekilde inançlarını sorgulamasını aktarıyor sadece onun inandırıcı bir karakter olması için yazarın onu haklı çıkaran sebeplerle bizlere sunabilmesi lazımdı. Reva’ya kitap süresince pek ısınamadım bu yüzden.
!!Spoiler Bitti!!
Kitaptaki öteki büyük sorun da baş karakter ve onlara en yakın olan her insanın fazla yetenekli oldukca hususi kahramanlar olmaları, (bkz. senelerce cemiyet içine bile girmemiş bir kız iki günde müthiş bir kumandan oluyor, tabanca kullanmak ve ordu-halk yönetmek bambaşka şeyler). Karakterlerin içsel savaşlarını güzel yansıtsa da herbirinin epey kusursuz oluşuna artık bu okurlar tok, sıkıldık.
Bir de “karanlık” şu demek oluyor ki büyü kabiliyetleri var ki ben pek anlayamadım, en şahane ve ulaşılamaz beceri Vaelin’inki benzer biçimde gösterilse de bana en saçma olan o benzer biçimde geliyor.
Frentis’in bölümlerinde de oldukca sıkıldım, bitse de gitsek diye okudum.
Kuzgunun Gölgesi üçlemesini öteki fantastik serilerden ayıran neredeyse hiçbir şey yok benzer biçimde, fena bir seri değil fakat size yeni şeyler de sunmuyor. Ortalama bir fantastik kurgu okusam dediğinizde okuyabileceğiniz bir seri. Son kitabı okuyup seriyi bitirmek istesem de vakit harcamasam mı diye kararsızım. (Esma T)


Kule Efendisi PDF indirme linki var mı?


Anthony Ryan – Kule Efendisi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kule Efendisi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Anthony Ryan Kimdir?

1970’te İskoçya’da dünyaya geldi. Araştırmacılık yaparken kendi başına yayımladığı düşlem romanı Kan Şarkısı büyük bir ilgi görüp Penguin Books tarafınca basıldıktan sonrasında tam zamanlı olarak yazarlığa başladı. Halen Londra’da yaşayıp, Kuzgunun Gölgesi serisinin devam kitaplarını yazmaktadır.


Anthony Ryan Kitapları – Eserleri

  • Kan Şarkısı
  • Kule Efendisi
  • Ateş Kraliçesi


Anthony Ryan Alıntıları – Sözleri

  • Bir çok adamdan daha uzun boylu olsa da duydum hikayelerin aksine dev benzer biçimde olmadığını gördüğümde şaşırmıştım. Yüz hatları sert dursa da yakışıklı olduğu söylenemezdi. Kaslı bir yapısı vardı fakat öykü anlatıcılarının anlata anlata bitiremediği adalelere haiz değildi. Dış görünüşünde, hakkından yaratılan efsaneye yakışır tek şey gözleriydi: oltu taşı kadar kara ve atmacanın ki kadar delici. Gözlerinin insan ruhunu soyabildiğini,bakıştığı birinin ondan hiçbir sır saklayamayacağını söylerlerdi. Buna asla inanmamıştım fakat şimdi diğerlerinin niçin inanmış olabileceklerini görüyordum. (Kan Şarkısı)
  • ”Birinin yalanı bir başkasının gerçeğidir.” (Ateş Kraliçesi)
  • O vakit ıskala. Tekrar at ve ıskala. Tekrar ve yeniden, ta ki vurana kadar. O vakit nasılını öğrenmiş olursun. (Kule Efendisi)
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar….
    Kuzgunun Gölgesi 3-Ateş Kraliçesi
    Sayfa 535 (Ateş Kraliçesi)
  • Ben daha fazlasını isterim ve alacağım da , yanımda seninle birlikte. (Kule Efendisi)
  • “Genç adamlar bana pek oldukca ıvır zıvır verir. Ama daha ilkin hiçbiri bir tabanca vermemişti.” “Sizde kalsın,”dedi Vaelin “İzninizle, Ekselans.” Eğilerek merhaba verdi ve gitmek suretiyle arkasını döndü.
    “İzin vermiyorum,”dedi düzgüsel bir ses tonuyla. “Konuşmamız bitmedi. Gel,” diye işaret etti elindeki bıçağı gidecekleri yönde sallayarak. “Yıldızların altında konuşacağız, sen ve ben. Sanki bir şarkıdaymışız benzer biçimde olacak.” (Kan Şarkısı)
  • “Nişan’da hepimizin değişik görevleri var. Çoğumuz savaşırız,bazılarımız krallığı gezip sapkınları avlar,bazıları gizli saklı işlerini yapmak için gölgelere karışır,birkaçımız öğretmenlik yapar ve oldukca azımız,oldukca oldukca azımız da liderlik eder.”
    “Benim liderlik etmemi mi istiyorsunuz?
    “Suret bunun senin görevin bulunduğunu söylüyor ve o nadiren yanılır.”
    Vaelin başını taş duvara dayadı ve içini çekti: Liderlik.Yeterince yüküm yok mu?.. (Kan Şarkısı)
  • Lyrna ani bir ürperti hissedince arkasını döndü ve pencerelerin açık bulunduğunu görmüş oldu.Rüzgâr ve yağmur içeri giriyor,perdeler uçuşuyordu.Tekrar yaşlı adama döndü ve onu yanağından öptü.”Keşke daha iyi bir insan olsaydın,baba.” (Kule Efendisi)
  • ” Benden nefret ediyor musun, lordum?”
    “Nefret için tutku gerekir,” diye yanıt verdim. (Ateş Kraliçesi)
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.” (Kule Efendisi)
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.” (Kule Efendisi)
  • ”Kadına iyi bir sebep verirsen yüz insanla da savaşır. Ve zayıf bir adam korku ve nefretle dolduğunda güç kazanır.” (Kule Efendisi)
  • Onur yalnızca bir kelimedir. Onur, yenen ya da içilen bir şey değildir, fakat gene de nereye gidersem gideyim insanoğlu onurdan bahsediyor ve hepsi de anlamı hakkında değişik bir şey söylüyor. (Kan Şarkısı)
  • Keskin tarafı olmayan bir balta yalnızca bir çubuktur. (Kan Şarkısı)
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar… (Ateş Kraliçesi)
  • Vaelin başını salladı. “Seneler ilkin bende gördüğün şey buydu. Daha benim haberim yokken sen anlamıştın.”
    “Senin yeteneğin nadir bulunur türden ve oldukca kıymetli. Annem ona Avcı’nın Çağrısı adını veriyordu. Dört Derebeylik zamanında Savaş Görüsü olarak bilinirdi.” (Kan Şarkısı)
  • Babam onu buraya beni görsün diye mi göndermiş?Neden ki?Halâ hayatta mıyım diye bakması için mi?Ne kadar uzadığımı görsün diye mi?Göğsünde yükselen,artık aşina olduğu tinsel acıyı bastırdı.Neden bir yabancıdan nefret edeyim ki?Nefret edecek bir babam yok benim. (Kan Şarkısı)
  • “Savaşlarda hep böyle olur. Çarpışmalar olur ve küçük insanlar ölür.” (Ateş Kraliçesi)
  • ‘Kışdönümü Arifesi … Tüm kırgınlıkların affedildiği bir vakit olduğu söylenir; şu sebeple kışın güçlükleri içinde kim kin gütmek ister ki?” (Ateş Kraliçesi)
  • Zeka ve cenk nadiren birbirlerine eşlik ederler lordum. (Ateş Kraliçesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş