Eğitim

Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize – Kuran Araştırmaları Grubu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize – Kuran Araştırmaları Grubu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kimin eseri? Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kitabının yazarı kimdir? Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize konusu ve anafikri nedir? Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kitabı ne konu alıyor? Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize PDF indirme linki var mı? Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kitabının yazarı Kuran Araştırmaları Grubu kimdir? İşte Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kuran Araştırmaları Grubu

Yayın Evi: İstanbul Yayınevi

İSBN: 9789758727001

Sayfa Sayısı: 464


Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuran’ın mucizelerini inceleyen kitabımız, Kuran’ın, Allah’ın gönderilmiş olduğu bir kitap bulunduğunu düşünen beraberce bu aşamada aynı fikirdedir. Bu kitap bu nokta haricinde Hanefi, Şafi, Alevi, Caferi, Sunni, Şii benzer biçimde herhangi bir mezhebin görüşüne nazaran yada herhangi bir mezhebe karşı fikirlerle yazılmamıştır. Dinin içinde geçen tartışmalar, tarihsel sorunların çözümü başka kitapların mevzusudur. Bu kitapta o mevzulara girilmemekte, Kuran’ın en temel meselesi olan Allah’ın ve dinin varlığı, Allah’ın kudretinin, sanatının, ilminin muhteşemliği işlenmektedir. Bu yüzden bu kitabın mezhepli, mezhepsiz tüm inananlarca takdirle karşılanacağını, ek olarak inkârcıların fikirlerini baştan gözden geçireceklerini ve din-bilim çatışmasının yanlışlığının anlaşılacağını umut ediyoruz. Ayrıca bu kitabın bir tek okunup da “Ah ne ilginç!” tanımlamasıyla sınırı olan bir tesir yapmamasını arzu ediyoruz. İstiyoruz ki bu kitabın anlattıklarının olmak ya da olmamak meselesi olan dinin anlaşılmasında, uygulanmasında bir tesiri, bir katkısı olsun. Hayatın en mühim, hatta tek mühim terimi olan Allah’a; inanılmasında, yönelinmesinde bir basamak olabilsin.

Kitabı yazarken ayrı ayrı dillerdeki birçok eseri taradık. Kimsenin dinine, mezhebine bakmadan alıntılar yaptık. Kuran’ın astronomi, fizik, kimya, biyoloji, arkeoloji, yerbilim benzer biçimde bilim dallarındaki mucizelerini incelediğimiz kitabımızın ilk kısmını 70 bölüme ayırdık. Kuran’daki matematiksel olağanüstü nimetleri incelediğimiz kitabımızın ikinci kısmının başını 50 tane KUM’a (Kelime Uyumlarındaki Matematiksel Mucize’ye) ayırdık. Bunların arkasından Kuran’daki 19 kodunu detaylıca işledik ve kitabımızı noktaladık.


Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize Alıntıları – Sözleri

  • De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl ve vicdan sahipleri
    ödül alır.”
    39- Zümer Suresi 9
  • Yeryüzünde böbürlenerek dolaşma;
    Bu sebeple sen ne yeri yarabilir ne de dağlarla ululuk yarişina girebilirsin.
    (İsra/28)
  • Insan kişiliğini devlete ezdiren, devleti insanoğlunun hizmetinde, insanoğlunun ürettiği bir yapı olarak görmeyen; insanoğlunun devletin hizmetçisi ve devletin içinde kaybolmuş bir unsur olarak gören bu görüş açısı, insanların çekmiş olduğu birçok acının sebebi olmuştur.
  • Gerçeği görmek isteyene, hakikat aşikardır!
  • Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
    Gerçekten de bunda inanan bir cemiyet için bir rahmet ve bir hat›rlatma
    vard›r.
    29- Ankebut Suresi 51
  • Yaklaştı saat ve yarıldı Ay.
    54- Kamer
    Suresi 1. ayetten Kuran’ın sonuna
    kadar 1389 ayet geçmesi oldukca ilginçtir. Bu sebeple Ay’a gidiş hicri takvime nazaran 1389 senesinde gerçekleşmiştir.
  • Eğer Allah vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.
  • “Bugün senin bedenini kurtaracağız ki senden sonrakilere bir kanıt olsun”
    -Yunus Suresi, 92. Ayet.
    Kuran, Firavun’un cesedinin kanıt olacağını söylediğine nazaran bu cesedin bulunması gerekmez miydi? Gerekirdi. Peki ne oldu? Her zamanki benzer biçimde, ihtiyaç duyulan gene oldu.CESET BULUNDU. Tam 3000 senelik uykunun arkasından… Kuran’da bahsedilen Firavun’un hangisi olduğu tartışılabilir fakat bu Firavun hangisi olursa olsun, bugün Kahire Müzesi’ndeki Kral Mumyaları Salonu’ndadır ve ziyaretçilere açıktır.
  • Kur’an’da ”kara(el-berr)” kelimesi 12, ”deniz(el-bahr) kelimesi 32 kere geçer. Bu oran 12/32=0.375’dir.
    Dünyanın kara yüz ölçümü 135 milyon km karelik alanı kapsar. Denizlerin yüz ölçümü ise 360 milyondur. 135/360=0.375’dir.
    Tesadüf?
  • Bilmediğinin peşinden gitme!
    Bu sebeple kulak, göz ve vicdanin hepsi bundan görevli tutulacaktır.


Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kuran: Hiç Tükenmeyen Mucize – Kuran Araştırmaları Grubu: Bu kitabı merak eden tüm Müslüman ahalinin, aşağıda yazacağım şeyleri baştan sona okumasını isterim. (Yavaşça, tane tane ve dikkatlice okumaya çaba edin.)
İncelemem iki parçadan oluşmaktadır:
1-) Kitabın genel çerçevesini özetlemek.
2-) Kitabın bazı noktalarına eleştirmek.
Genel Çerçeve:
Bu kitapta Kur’an’ın pek oldukca mucizesi verilmiş.
Mucizeler üç başlık altında toplanabilir.
1-) Matematiksel olağanüstü nimetleri,
2-) Sosyal bilimler alanına ilişik mucizeler (tarih, insanbilim, edebiyat benzer biçimde)
3-)Fen bilimlerine ilişik (fizik, kimya, kozmoloji vs.) mucizeler.
Eleştirdiğim noktalar:
Sosyal bilimler ile Fen bilimlerine ilişik mucizelere bir şey demiyorum. Bu iki alana ilişik mucizeler çeşitli yazılardan alıntılar ile okura sunulmuştur. Fakat, şu Matematik olağanüstü özelliklerine yönelik bir eleştiri yapacağım: Matematik bilimsel, sayılar ile oynanabilen bir ilim dalıdır. Dolayısıyla, matematik üstünden mucize üretmeye çalışmak çok da fazla doğru değildir. Bu şekilde bir şeye kalkışmak, metodolojik hatalara sebep olabilir. Yanlış hükümler verme riskimiz vardır. Tabi bu durum, Allah’ın matematiksel mucizesi olmadığı anlamına gelmiyor. Allah’ın matematiksel olağanüstü nimetleri vardır. Fakat, kâfirleri ikna edeceğiz diye suni mucizeler üretmeye gerek kalmamıştır. Elhamdülillah Müslüman olarak söylüyorum, bu matematiksel mucizelerin tamamı değil fakat bir kısmına kuşku ile bakmak gerekir. Zira kalbi hasta olan inkarcılar, Müslümanların sunmuş olacağı matematiksel argümanları ters çevirip tabanca benzer biçimde üzerimize doğrultabilir. Burada matematik ilminin boşluklarını idrak etmek zorundayız. Yani her inkarcıyı ikna edeceğiz diye, zayıf yan anlamlar üstünden matematiksel mucize üretmeye gerek kalmamıştır. Kanaatim şudurki; kalbi temiz bir insana, Fen bilimlerine ilişik mucizeler yeterlidir. Allah’ın hikmetini arayana bunlar yeterlidir. Tabi, diğeri (b)ilim dallarına ilişik mucizeler gereksizdir demiyorum, hâşâ, bu şekilde bir iddiam yok. Her bilim dalına ilişik gerçekçi mucize yorumları, başımızın tacıdır. Yani, şunu anlatmaya çalışıyorum: Kuran’ı Kerim, Allah’ın katından indirilen bir kitaptır, içinde mucizeler barındırmaktadır, ve bilim dünyası bu olağanüstü nimetleri zaman içinde keşfetmektedir. Biz Müslümanlar olarak, Allah’ın hikmetlerini aramalıyız fakat her kâfiri ikna edeceğiz diye zorlama yorumlar/zorlama mucizeler çıkarmamalıyız. İşte kitabın eleştirdiğim kısmı budur: Etimolojik yan anlamlar üstünden matematiksel mucizeler çıkarmak, bazı hatalara sebep olabilir. İlimde yanlış hükümler vermeye sebep olabilir. İtidalli hareket etmek zorundayız. Biz Müslümanlar olarak, ilim irfan ardında koşarken bu tür risklerden kaçınmalıyız, ve bilim ile uğraşırken yanlış anlamaya uygun yorumlardan kaçınmalıyız, titizliği elden bırakmamak zorundayız. Aksi taktirde İslam’a hizmet etmiş olmayız. Eleştirdiğim şey özet olarak budur. Hatta yazar şu şekilde diyor:”… Tartışmalı bir ortamın olduğu yerde, zayıf matematiksel bağlantılar, yanlış sayımlar derhal ortaya çıkmakta;19 kodu daha sıhhatli anlaşılmaktadır…” Ki esasen yazarların kendisi de, bu matematiksel olağanüstü nimetleri eleştiriyor kitabın son kısımlarında, üç dört sayfa halinde.
Şahsen, bu kitabı okurken, Kur’an’ı Kerim’in bazı matematiksel mucizelerini gördüm ve fark ettim. Bilhassa fen bilimlerine ilişik mucizelerini görünce, şaşkınlıklar içinde kaldım. Vicdanlı bir akla haiz olan şahıs, şu kitabı okuduktan sonrasında: “Hz. Muhammed aleyhisselamın getirmiş olduğu din, Hak dindir” demesi gerekir. Bu kadar eleştirdiğime bakmayın, kitap genel olarak mükemmel bir kitap. Akademik bir uğraşının emeği var bu kitapta. (Yukarıda eleştirdiğim noktalar hariç. Buradan bir puan kırıyorum.) Ve 9/10 veriyorum.
Ey Müslüman ahali, bu kitabı oku! Allah’ın bilimsel hikmetlerini gör, bunu oku ki, Allah’ın bilgeliğinin ve onun ilminin derinliğini algı et. Vesselam. (Cemil Meriç)

Ayetlerin manasını tek tek, tefsirden öte bilimsel olarak açıklayan bir kitap. Kesinlikle dini fark etmez, Allah’a inanmayan dahil hepimiz okumalı ve öğrenmeli.. (Pelin)

“DİLE GETİRİRKEN HAPSETTİĞİM HER DÜŞÜNCEYİ, EYLEMLERİMLE ÖZGÜR KILMALIYIM.”
Bu kitap, “Kuran ve Bilim” mevzusunda bugüne dek yazılmış en kapsamlı ve en entelektüel eserdir.
Uzun zamandır bu mevzular üstünde düşünen ve masallar yerine gerçek, mantıklı cevaplar arayan biri olarak daha iyisiyle hemen hemen karşılaşmadım.
Çevrenin etkisiyle ya da kişinin dinlere (bu araştırma için İslam’a) olan önyargı ve çekincesiyle, okunduğu iddia edilen Kuran’ın aslen idrak etmek değil de kusur bulmak için okunduğu kanısına vardığımdan ve bununla beraber Kuran’da anlatılanların tam olarak anlaşılıp incelenmediğini düşündüğümden gözden kaçırdıklarımı fark edebilmek ve iddiaları daha eleştirel bir şekilde değerlendirebilmek için bu kitabı okuma gereği duydum.
Olaylar, iddia edilenler ,tartışılanlar, efsaneler söylentiler değil de hakikaten ortaya konan bir şeyler var mı? Varsa da beni doyum edebilir mi? Tatmin etmesi bir şeyleri değiştirir mi? Hayatımı anlamlandırabilir mi?
Bu sorulara yanıt arayanlardansanız bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
İyi okumalar… (Cânân)


Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize PDF indirme linki var mı?


Kuran Araştırmaları Grubu – Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kuran Araştırmaları Grubu Kimdir?

Kuran araştırmaları grubu dini yaşamının en mühim unsuru halletmeye ve bir tek Kuran’daki dini yaşamaya çalışan, dini yaymayı ve anlatmayı vazife edinmiş kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler, Türkiye’nin en saygı duyulan üniversitelerinde çeşitli alanlarda (tanrı bilim, sosyoloji, psikoloji, iktisat, siyaset, mühendislik vb.) lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde tahsil görmüş genç kişiler ve öğretim elemanlarıdır. Eserler ortak çalışmaların ürünüdür.

https://www.facebook.com/kuranarastirmalarigrubu

http://www.kurandakidin.com


Kuran Araştırmaları Grubu Kitapları – Eserleri

  • Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din
  • Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize
  • Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler


Kuran Araştırmaları Grubu Alıntıları – Sözleri

  • Hakkında alim olmayan şeyin ardına düşme. Bu sebeple kulak, göz ve gönül, hepsi bundan görevli tutulacaktır.
    17-Isra Suresi (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Eğer Allah vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Kur’an’da ”kara(el-berr)” kelimesi 12, ”deniz(el-bahr) kelimesi 32 kere geçer. Bu oran 12/32=0.375’dir.
    Dünyanın kara yüz ölçümü 135 milyon km karelik alanı kapsar. Denizlerin yüz ölçümü ise 360 milyondur. 135/360=0.375’dir.
    Tesadüf? (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Ve hakikaten O (Kuran) inanç edenler için bir doğruluk rehberi ve bir rahmettir.. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Türklerin Şamanizm geçmişlerindeki Şamanları aşırı derecede yücelterek insanüstü görmeleri [İslamiyette] şeyhlere aşırı bağlılık ve teslimiyet olarak şekillendi. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • 24-Rabbim! Gerçekten de bana vereceğin her hayra muhtacım.
    28- Kasas(Tarihi Vakalar) Suresi (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • “Evlâ leke fe evlâ” Kırdığın yerden kırılacaksın (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Kuran, üstünlüğü adam yada hanım olmaya değil, Allah’a yakın olmaya, Allah’ın dininde titizliğe bağlar. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Başkalarında kusur tespit etmedeki başarımızı, kendi kusurlarımızı bulmada da gerçekleştirebilseydik ne güzel olurdu! (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl ve vicdan sahipleri
    ödül alır.”
    39- Zümer Suresi 9 (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Hayır, hakikaten insan azar.
    Sahip olduklarından dolayı kendini kafi gördüğünden.
    Alak; 6,7 (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Bilmediğinin peşinden gitme!
    Bu sebeple kulak, göz ve vicdanin hepsi bundan görevli tutulacaktır. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Gerçeği görmek isteyene, hakikat aşikardır! (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Insan kişiliğini devlete ezdiren, devleti insanoğlunun hizmetinde, insanoğlunun ürettiği bir yapı olarak görmeyen; insanoğlunun devletin hizmetçisi ve devletin içinde kaybolmuş bir unsur olarak gören bu görüş açısı, insanların çekmiş olduğu birçok acının sebebi olmuştur. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Yaklaştı saat ve yarıldı Ay.
    54- Kamer
    Suresi 1. ayetten Kuran’ın sonuna
    kadar 1389 ayet geçmesi oldukca ilginçtir. Bu sebeple Ay’a gidiş hicri takvime nazaran 1389 senesinde gerçekleşmiştir. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • “Din adına dine güçlük ilave etmek haddi aşmaktır, sapkınlıktır, Allah’ın emirlerine karşı gelmek anlamına gelir, takvayla alakası yoktur.” (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Dine, asla kimse, din istirmarcısının verdiği benzer biçimde zarar vermemektedir.. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Kuran’ın musikisi yerine mânâsı, üfürülmesi yerine okunması, ölülere hitabı yerine canlılara hitabı aslolan olmadıkça bu kaos, bu rezalet ne yazık ki devam edecektir. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Bismillahirrahmanirrahim (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Kur’an haricinde her şey, Kur’an’ı bilmek ve yaşamak arasına konmuş engellerdir. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş