Eğitim

Zorba Aşık – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zorba Aşık – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zorba Aşık kimin eseri? Zorba Aşık kitabının yazarı kimdir? Zorba Aşık konusu ve anafikri nedir? Zorba Aşık kitabı ne konu alıyor? Zorba Aşık PDF indirme linki var mı? Zorba Aşık kitabının yazarı Jennifer Royce kimdir? İşte Zorba Aşık kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jennifer Royce

Yayın Evi: Parola Yayınları

İSBN: 9786057522085

Sayfa Sayısı: 448


Zorba Aşık Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kalesini yakalayan acımasız Lord Fergus’tan kurtulabilmek için hasta babasını geride bırakmak zorunda kalan Leydi Sheena, kalesinin ve kalbinin kapısını tüm dünyaya karşı kapatmış olan bir adama sığınmak zorunda kalır. Üstelik gizli saklı bir geçidi kullanmak zorundadır ve Hawkslot Lordu’nun bundan haberi yoktur.

Hawkslot Lordu Gawyn Troy Kennedy düşmanın zayıflıklara karşı merhametsiz bulunduğunu oldukça acı bir halde öğrenmiştir. Ailesini kaybetmiş olduğu o lanetli baskından sonrasında sorumluluğunu yüklendiği halkını korumak için saplantılı tedbirler almak zorunda kalmıştır.

Tüm önlemlerine karşın kalesine giren genç kızın yalancı ve hain olduğundan güvenilir olan Troy, güzel yüzüne ve masum tavırlarına karşın düşmanları tarafınca gönderildiğine inanılmış olduğu bu hanımla ne yapacaktı? Yaşam boyu esir olarak kalesinde mi tutacaktı? Yoksa genç kızın nişanlısı bulunduğunu söyleyen tehlikeli ve kurnaz Lord Fergus’a mı teslim edecekti?

Bir hain olarak suçlanan Sheena kendi ayaklarıyla girmiş olduğu bu tutsaklıktan kaçabilmek için planlar yaparken, Lord Troy ise hem düşmanlarına kalesini hem de genç hanıma kalbini teslim etmemek için amansız bir mücadeleye girişmiştir.


Zorba Aşık Alıntıları – Sözleri

  • “Bir gelinciğin dikenleri bile olsa bir şahinin pençesinden ne kadar aciz durduğunu biliyor musun? Çok çabuk örselenir, o kan kırmızı kadife yaprakları tek bir dokunuşla dağılır. Dikenli bir gelincik olsan da benim pençelerimin karşısında hiç şansın yok.”
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.”
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu.
  • Aşk, devamlı kalbe giden gizli saklı bir geçit bulur.
  • “Yani bütün bu takip ve kovalamaca o kaf dağından büyük gururun ve yere göğe sığmayan egon için mi?” ~ Sheena
  • “Çakallarda merhamet olmaz, Leydim. Avlarının çaresizliğinden zevk alırlar.”
  • Yalnızlık bir asit benzer biçimde içine siner, yavaş yavaş zehirler. Ilkin itimat, sonrasında sevgi ve insanlığını yok eder, kendini dünyadan soyutlarsın. Yüreğini, bir ağacın köklerinin toprağı avuçlaması benzer biçimde kapladığında çıkış yolu bulamazsın.
  • …Bazı insanoğlu niçin birazcık mantık yürütmez ve belayı bile bile çağırırdı… ~ Troy
  • Highland sarp kayaları, derin uçurumları, yırtıcı el değmemiş doğasıyla hiç kimseye geçit vermiyordu. Bu topraklar olmadan yaşamak imkansızdı onlar için, toprak sevgisi özgürlükle aynı anlama geliyordu. Bu nedenle doğaya hükmetmeyi öğrenmiş insanlara kimse boyunduruk takamaz, hükmedemezdi. Sizi kabullenmişlerse yanınızda yer alırlar fakat asla tutsaklık altına girmezlerdi.
  • “Yalnızlık bir asit benzer biçimde içine siner, yavaş yavaş zehirler.”


Zorba Aşık İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Merhaba,
Jennifer Royce kaleminden okuduğum ikinci kitabı Zorba Aşık’ta bitti. Türk yazarımızın dönem aşk romanlarını kurgulama ve yazma mevzusunda oldukça başarıya ulaşmış buluyorum. Kendi kültüründen değişik bir kültürün o döneme ilişik toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel tüm vakalarını araştıran yazarımız bunu kurgunun arasına o şekilde ustaca yerleştiriyor ki bir taraftan sürükleyici bir aşk romanı okurken bir taraftan da tarihte gerçekleşen tüm vakaları sıkılmadan okuyabiliyoruz.
Kitabımızın mevzusuna gelecek olursak , Lord Fergus tarafınca kalesi ele geçirilen ve bu durumdan kurtulmak için hasta babasını bırakmak zorunda kalan Leydi Sheena kaçarak Hawsklot Kalesine gizlice girer. Burada kalenin Lordu Troy ile karşı karşıya kalır.Lord Troy kalesini saplantılı şekilde korumuş olan kuvvetli bir klan beyidir. Kaleye gizlice girmiş olan bu kızın düşmanları tarafınca gönderildiğine inanılmış olduğu için esir olarak meblağ ve vakalar bu şekilde adım atar. Troy ve Sheena arasındaki diyaloglar, vakalar ve yakınlaşmalar oldukça eğlenceliydi. Ayrıca hikayenin içindeki yan karakterlerde sıkmadan romanın akıcılığını güçlendiriyordu. Eğer siz de bu biçim zamanı duygusal kitaplar okumayı seviyorsanız Jennifer Royce kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar 🙂 (Sevgi’nin Kitap Dünyası)

14 Şubat Sevgililer günü olur da jennifer_royce canımın aşk kitabını okumadan olurmu.? Dedik ve baygunun_kadrajindan ve epope.ne.okuyor kuzularımla beraber jennifer_royce kitaplarından okuduk. Ben #zorbaaşık kitabını okudum her neyse ben daha çok uzatmadan yorumuma geçeyim.
Lord Fergus bir halde Leydi Sheena’nın babasının kalesini eline geçirmiş ve babasını ve Leydi’ yi de tutsak almıştır ve her insana Sheena’ yı nilanlısı olarak anlatır.
Leydi babasının yanına gittiğinde babası ona bir harita verir ve yolu tanım eder bu harita onın kaleden kurtuluş garantisidir.
Leydi Sheena kaleden kaçar başka bir kalaye girer fakat karşısında İskoç Savaşçısı Lord Troy’u, bulur o da oldukça zalim, ve zorbadır. Lord onu yanından ayırmaz zira ona aşık olmuştur fakat zorbalıktan da geri kalmaz.
Ama aralarında Lord Fergus vardır zira her insana Sheena ile nişanlı bulunduğunu söylemiştir.
Ama Leydi de ona aşıktır. Ama aklı babasında ve ele geçirilen kalesindedir.
Sheena ve Troy aşkı ne olacak?
Lord Fergus bu aşkı öğrenince neler olacak?
Leydi babasını ve kalesini kurtaracak mı?
‼️‼️Bu Soruların yanıtını ve dahasını bu süper kitap da bulabilirsiniz. Tüm aşk kitapları severlere şiddetle tavsiye edilir.
jennifer_royce
jenniferroycehikayeleri
parolayayinlari
#neokudum #kitap #kitaptavsiyesi #1k1f #hobimreels #vuslatinkitapkurtlari #hobimnations #vuslatinkitapkurtları #hobimmizah #hobinizhobimolsun #hobimportrait #jenniferaski #aşkkitapları #tarihiaşkkitapları #parolayayınları (Vuslat teki)

Başları birazcık yavaştı fakat sonrasında didişmeye başlamalarıyla öykü keyifli bir hal aldı. Ailesini ve sevdigi hanımı bir ihanet yüzünden kaybeden Troy evlenmeyi asla düşünmüyor. Sheena ise evini yakalayan, babasini ve onu esir alan Lord dan kaçmak için babasının ona verdiği harita ile asla bilmediği bir kale ye sığınıyor. Sonrası tam bir kaçma kovalamaca. (Esma Kocaağa Ay)


Zorba Aşık PDF indirme linki var mı?


Jennifer Royce – Zorba Aşık kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Zorba Aşık PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jennifer Royce Kimdir?

Mersin’de doğup büyüyen Jennifer Royce, eşi ve iki çocuğuyla halen aynı şehirde yaşamaktadır. Derslik öğretmenliği yapmakta olan yazar, hobi olarak yazmaya başladığı zamanı aşk hikâyeleri ile kısa zamanda okurların gönlünde taht kurmuştur.


Jennifer Royce Kitapları – Eserleri

  • Gözlerinin Esareti
  • İntikamla Gelen
  • Esir Yürek
  • Zorba Aşık
  • Aşka Tutsak
  • İskoç Onuru
  • Aşktan Kaçış
  • Asil Serseri


Jennifer Royce Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. ” (Esir Yürek)
  • “Konuşmasalar ve birbirlerini görmezden gelseler de aynı ortamda olduklarında bile aralarında dalgalanan ve cızırdayan bir akım vardı.Trisha’nın göz ardı etmiş olduğu bu akım , insanın bedeninden kendi bedenine doğru şimşek hızıyla ulaşıyor ve nefesini kesiyordu. Tanrı aşkına ,bu saçmalıktı! Onun benzer biçimde duyarsız bir adamdan etkileniyor olamazdı.” (Asil Serseri)
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir bir tek Hırçın Kız’ın kocasına karşı vardığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…” (Esir Yürek)
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş benzer biçimde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal benzer biçimde alınıp satıldığını sanki yeni farkına varmış benzer biçimde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda oldukça para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi. (Esir Yürek)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir.
    -Asil Korsanların Gizli Altın Kurallar Defteri’nden… (Aşka Tutsak)
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukça gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. (Aşktan Kaçış)
  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim. (İntikamla Gelen)
  • Yüzlere kaldırılmış yelpazelerin devamlı ne işe yaradığını merak ederdi. Asıl amacın art niyetleri saklamak bulunduğunu şu son bir yılda öğrenmişti. İnsanlar çirkin yüzlerini saklamak için gereksinim duydukları aracı moda haline getirmişlerdi. (Aşka Tutsak)
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukça gerçeklerden korkarlardı.” (Aşktan Kaçış)
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.” (Zorba Aşık)
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu. (Zorba Aşık)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Hayat hiçbir süre istediğini önüne sunmuyor. (Esir Yürek)
  • 65.madde
    Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir. (Aşka Tutsak)
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.” (İskoç Onuru)
  • Savaş meydanı ölmek için koşulan bir yerdi.
    Ölümü sevmiş olarak, bilerek gelen savaşçılara istediklerini elinde Roya ile El Kayran verdi. (Gözlerinin Esareti)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş