Eğitim

Ayten – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ayten – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ayten kimin eseri? Ayten kitabının yazarı kimdir? Ayten konusu ve anafikri nedir? Ayten kitabı ne konu alıyor? Ayten PDF indirme linki var mı? Ayten kitabının yazarı Nalan Güven kimdir? İşte Ayten kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nalan Güven

Yayın Evi: P Kitap

İSBN: 9786058800496

Sayfa Sayısı: 196


Ayten Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Biliyordum, o şekilde kolay değildi seni sevmek ! Sessizce biriktirdim seni yüreğimde…

Bir anlık bakışını yakalayabilmek uğruna

Gözlerine hapsettim umutlarımı.

Tek özgürlüğüm düşlerim oldu.

Yakınma değil, ben gönüllü seçtim hayallerimi.

Ben unuttum çoktan, gözlerin ne renkti, en oldukca hangi rengi severdin, en beğendiğin ozan kimdi?

Ben unuttum çoktan, seni gördüğüm mevsim hangisiydi fakat şu çalan şarkı kulağıma gelmeseydi…

Ayten, yüreğinizi yakacak hikayesi ile hanım olmanın gurunu, hanım olmanın dayanılmaz ağırlığını omuzlarınızda hissettirecek…


Ayten Alıntıları – Sözleri

  • “Ben oynamıyorum!”diye mızıkçılık edip kaçmak oyun kurallarına tersti.
  • En masum hayallerin bile gün gelip ne kadar tehlikeli olacağını öğrenmemiştim hemen hemen.
  • Her gecenin bir sabahı vardır,o sabahleyin kesinlikle olacak,biliyorum…
  • Beni asla terketmeyen ve bugünüme davetli tek misafirim,yalnızlığım…
  • “Ayrılıklar susuşlarda adım atar…”
  • Söylenecek oldukca şey vardı,bir.o denli da susulacak
  • Kafama koymuştum,tek başıma yaşayıp,hiç kimseye muhtaç olmadan geçinecektim.
  • Gözleri kıpkırmızı, açık ki oldukca ağlamış.
  • Akıl pazara çıksa,hepimiz gidip kendi aklını satın alır!
  • Ettiğin dualarda dikkatli ol. Allah her duayı er ya da geç kabul eder.
  • Benim savaşım hala bitmemişti
  • Hâlâ bir şansım olmalı,değiştirebileceğim bir yaşam…
  • “Dünya iki kapılı bir han,Birinden girdim,diğerinden çıktım.”
  • Yalnızlık mı beni hapsediyor ben mi onu belli değil…
  • Benim planladığım şeklinde değildi yaşam…


Ayten İncelemesi – Kişisel Yorumlar

️Ayten… Sessiz, yitirme korkusuyla yaşamını mahveden bir karı.
Ayten mutlu bir ailede büyürken babasının bir kaza sonucu topal kalmasıyla yaşamı altüst olur. Her akşam eve sarhoş gelen babası devamlı sertlik gösterdiği şeklinde böyle de kalmayıp birgün eve kendisinden hamile olan Hacer’i getirir. Annesi daha çok dayanamayarak Ayten’ide alıp evden gider.
️Seneler sonrasında Ayten evli olan Oğuzla tanışır ve ona gönlünü kaptırır. Nerden bilebilirdi ki bu aşkın senelerce onu yiyip bitireceğini.Oğuzdan hamile kalıp ilk çocuğunu kucağına olan Ayten tek başına sıkıntılı bir yaşam yaşar. Daha sonrasında Oğuzdan bir evladı daha olur. Oğuz karısını boşayıp Aytenle evlenir. Ayten tam mutlu oldum derken bir darbeyle daha yıkılır. Oğuz onu başkasıyla aldatıyordur. İki çocukla ne yapacağını şaşıran Ayten elinden geleni yapsa da çocuklarına yetemez. Ömrü hep yaşam mücadelesi ile geçer. Oğuz’a asla göndermediği mektuplar yazar.
️Kitabın akıcılığı dili oldukca güzeldi. Ama yinede hep ezilen tarafınca hanım olması beni fazlaca üzdü. Ayten’in daha kuvvetli bir karakter olmasını arzu ederdim. Yazarımızın kalemine sıhhat.
#bloghemsire #hayriyeesahn #okudumbitti #kitapönerileri #bookstagram #kitaptanıtım #kıtaptavsiyesi #ayten #glcnkitaplığı (Hayriye Şahin)

Herkese merhabalar… Bugün sizlere çokça dolu gözlerle okuduğum, en şahane kalem üslubu olan yazarlardan @nalanguven7 yazmış olduğu “Ayten” kitabının yorumu ile geldim…
Ayten’in yaşamış olduğu acıklı vakaları, küçüklüğü, Oğuz ile olan ilişkisini, zor bela geçirdiği eşiyle olan evliliği ve sonrasını kaleme alan hayata dair bir kitap… Çokça beni duygulandıran ve kendimden parçalar bulduğum eşi olmayan bir eserdi…
Üslup olarak ise hem şiirsel hem de yalın bir anlatıma haiz olduğundan kitap sizi yormuyor, aksine okumanızda teşvik ediyor…
Hüzünlü öykü severler ve okur tıkanması yaşayanlar için eşi olmayan bir seçenek bulunduğunu söyleyebilirim…
Ayten karakteri, günümüz hanım karakterlerine ses olabilecek niteliğe haiz… Kuvvetli duruşuyla her daim sabretmiş ve yakasından da dert tamamlanmamış olmamıştır…
Bazı yanlış bulduğum seçimler de olsa bunlar elbet yaşamın tuzu biberi olabilecek özellikte… Kitaba, ek olarak hayata ayrı yollar açtığını da söyleyebilirim…
Okuyun efendim… Teşekkürler… (E F T E L Y A …)

@nalanguven7 kalemiyle ilk kez tanıştım ve fanatik kaldım o üsluba o verilen hisse. Üvey anne üvey baba kimileri kimi zaman iyisini denk gelmiyor. Ama Ayten! Ah Ayten keşke tutmasaydın içinden geçenleri, keşke dökeysin söze, kendin neler çektin kadin başına bana bunu niçin yapıyorsun deseydin. Bilerek meydana getirilen ‘şeylere hata demek doğru olur mu? Yada bir insan bilerek bir hatayı kaç kez yapar? Ah Ayten yaşam bir sarmaldı gün gelecek yapılanlar insanoğlunun kendi başına da gelecek diye düşünmedin mi? Bir kadinin hatalariyla sevaplariyla yuzlesmesi ve o essiz hisleri. Cok güzel bir kitap okudum hem yazarımızın kalemine hemde bu kitabı okumak icin aracı olan canim bibliyofil_okuur kuzuma tesekur ederim.
♡ Kaybetmeye cesaretin var ise eğer, aşk denemeye kıymet!
♡ Susmak en kolayi olduğu icin mi, yoksa mücadeleye gücü olmadığı icin miydi bu kabulleniş.
♡ Yasaktı sevmeler bana. Suskunlugum taştı bedenimden kalemime döküldü. Ateş oldu parmaklarim, kâğıda sıçradı kıvılcımları, tutuştu söndüremeden…. (Songül Yalniz)


Ayten PDF indirme linki var mı?


Nalan Güven – Ayten kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Ayten PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nalan Güven Kimdir?

Nalan Güven, 1966 senesinde İstanbul’da hayata merhaba dedi. Ortaöğretimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Kısmı’nden mezun oldu. 20 yıl süresince hususi bir şirkette çalıştı. Ortaokul yıllarından itibaren yazmakta olduğu şiir ve öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

İlk romanı “Ayten” 2011 senesinde okuyucu ile buluştu. “Ayten” birçok hanım için örnek alınabilecek hikâyesinde; hanım olmanın gururunu, hanım olmanın dayanılmaz ağırlığını taşıyarak derin bir aşkın da izini sürmektedir. Tek başına hayatta kalma cesaretini gösteren ve yaşadıklarının bedelini ödemeyi göze alan Ayten’in ümit saçan ışığı, gerçek aşkı tekrardan sorgulatmaktadır. Ayten, günaha saklanmış bir sevda masalıdır.

Yazarın “Aşk Ölümdür” adlı romanı ile beraber “Sevdanın Adı Bulut” isminde şiir kitabı 2012 senesinde yayımlandı. “Aşk Ölümdür” aşk için yola çıkan değil aşk ile yollarda savrulan bir Melek hikâyesidir. Kitap okurunu; hep gitmek istenilen fakat bir türlü gidilemeyen iç dünyaya doğru yolculuğa çıkarır.

“Aşk aramanız gereken değil, hep içinizde gizlenendir…”

“Aşk Ölümdür”ün kahramanı Bulut’a yazılmış şiirler, “Sevdanın Adı Bulut” ile kitaplaştırılmıştır. Böylelikle romanda anlatılan öykü şiirler ile pekiştirilerek, okur çift taraflı okuma serüvenine çağrı edilmektedir.

“Aşk ölümdür, çünkü aşk, vazgeçmektir her şeyden…”

“Erkek Severse” romanı ile adamın kalbindeki aşkı gözler önüne serdi… Yarım kalmış hikayelerin aslına içimizi ne kadar acıttığını ve kaybetmenin de Aşk’a dair bulunduğunu yazdı. “Bilir misiniz Anka Kuşu’nun hikâyesini? Kendi küllerinden yeniden doğabilmeyi anlatır…”

Yazar, kitaplarının yanı sıra yazın alanındaki çalışmalarını kişisel bloğunda, web sitelerinde ve edebiyat-kültür-sanat dergilerinde sürdürmektedir. Ayrıca sanatın çeşitli kollarına da ilgi duymaktadır. Üniversite yıllarından itibaren amatörce katılmış olduğu Klasik Türk Sanat Musikisi faaliyetlerini halen bir musiki derneğinin üyesi olarak devam ettirmektedir. Ayrıca yağlı boya fotoğraf emekleri mevcuttur. Nalan Güven evli ve bir çocuk annesidir.


Nalan Güven Kitapları – Eserleri

  • Ayten
  • Gönül Kapısında Bir Elif
  • Gecenin Örtemediği Kent Kudüs
  • Aşk Ölümdür
  • Erkek Severse
  • Eylüller Yazdım Sana
  • Sevdanın Adı Bulut


Nalan Güven Alıntıları – Sözleri

  • “Müslüman dediğin korku ile Ümit arasında olandır. Yaradandan korkar ama hiçbir zaman ümidini kesmez.” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Ey Ademoğlu;
    Sen aşkı yanlış anladın.
    Yüreğine dön bak!
    Asıl sahibi bulacaksın… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • “Aşk fikir gücüyle değil yürekle olan bir şeydir. Hatta niçin sevdiğini bile açıklayamaz insan. Şundan dolayı aşkın sebebi, niçini olmaz.” (Aşk Ölümdür)
  • Her gecenin bir sabahı vardır,o sabahleyin kesinlikle olacak,biliyorum… (Ayten)
  • Evrendeki her varlıkta sükûtu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır. (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Hayat her insana türlü şekilde acıları hisse etmiş. Sadece en büyük felaketlerin kendi başımıza geldiğini sanan biz, asla ummadığımız bir vakit başka birinin acısına tanık olduğumuzda aslen yalnız olmadığımızı fark ediyoruz. Yaşam adaletli bir imtihan kim bilir. Kim neyi, ne vakit ve iyi mi yaşayacağını bilmiyor. Ama illaki yaşıyor. (Aşk Ölümdür)
  • Islak sokaklarında silinir ayak izlerim… (Eylüller Yazdım Sana)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? Baktığının ötesinde adım atar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi. (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Anladım ki susmak bir cüsse işi…Derin denizlerin işi… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Benim planladığım şeklinde değildi yaşam… (Ayten)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Beni asla terketmeyen ve bugünüme davetli tek misafirim,yalnızlığım… (Ayten)
  • “Gördükleri karşısında yapabileceği tek şey af dilemekti. Tüm insanlık adına etti duasını:
    ‘Affet Allah’ım, affet bizi ne olur…’ ” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Tıpkı şairin söylediği şeklinde
    Şimdi
    Her söz şiire dönüştü
    Gam bir düzenbazın oyunu
    Serpilir ken yapayalnızlık geceye
    Kâm, sevgilinin kollarına düştü (Eylüller Yazdım Sana)
  • Hâlâ bir şansım olmalı,değiştirebileceğim bir yaşam… (Ayten)
  • Baktığının ötesinde adım atar görmek;
    Bizim de geceyi sevmemiz bundandır. (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • “Bu yüzden hep yarına mı ertelersin sözlerini?”
    “Ertelemek değil bunun adı, tüketmemek. Anlatarak bitiriyoruz her şeyi. Söylenmemiş sözler devamlı daha değerlidir.” (Aşk Ölümdür)
  • “Ve ben seni dinlerken anlaşılır oluyor,
    ‘Bir Yusuf Masalı…’
    Ismarlama bir yaşamın bırakılışı…” (Aşk Ölümdür)
  • Sen mi geciktin, ben mi erkendim.Kördüğüm attım çalınmış zamana… (Eylüller Yazdım Sana)
  • “Yola düşmüşseniz bir kere, dönüşü var mıdır, varsa ne vakittir, bilinmez!” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş