Eğitim

Mindfulness – Şimdi ve Burada – Zümra Atalay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mindfulness – Şimdi ve Burada – Zümra Atalay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mindfulness – Şimdi ve Burada kimin eseri? Mindfulness – Şimdi ve Burada kitabının yazarı kimdir? Mindfulness – Şimdi ve Burada konusu ve anafikri nedir? Mindfulness – Şimdi ve Burada kitabı ne konu alıyor? Mindfulness – Şimdi ve Burada PDF indirme linki var mı? Mindfulness – Şimdi ve Burada kitabının yazarı Zümra Atalay kimdir? İşte Mindfulness – Şimdi ve Burada kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Zümra Atalay

Yayın Evi: Psikonet Yayınları

İSBN: 9786058336896

Sayfa Sayısı: 176


Mindfulness – Şimdi ve Burada Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Mindfulness (bilgili farkındalık), şimdiki an içinde gerçekleşenlere dikkat etmek, bu dikkatin niteliğini fark etmek ve tüm bu fark edilenleri acil ile yargılamaksızın kabul etmeyi içeriyor.

Kitaptan bazı satırlar şöyleki: “Bilinçli farkındalık / Mindfulness her şeyden ilkin kendimize yönelmek, kendimizi tanımak, idrak etmek ve kabul etmek ile ilişkilidir. Kendimize dair geliştirdiğimiz bu iç görü bizim öteki insanları, canlıları ve dünyayı tanımak, idrak etmek ve kabul etmemizi genişletecek ve geliştirecektir.

Kitap, yargılarımızı fark etmek, kabullenmek, sabır, şefkat, akışına bırakmak şeklinde kavramlara dikkat çekiyor.


Mindfulness – Şimdi ve Burada Alıntıları – Sözleri

  • İnsanları rahatsız eden şey buna yol açan vakalar değil, onlar hakkında düşünceleridir.
  • Mühim olan geçmiş ve geleceğe gitme eğiliminde olan dikkatimizi fark edip,onu nazik bir şekilde her defasında şimdiki an’a geri getirmek.
  • Bir süre sonrasında
    Bir eli tutmakla, bir ruhu zincirlemek arasındaki ince farkı öğrenirsin,
    Ve aşkın yaslanmak,
    Birlikte olmanın da güvende olmak anlamına gelmediğini öğrenirsin.
    Ve öpücüklerin sözleşme
    Ve hediyelerin de vaat olmadığını
    Öğrenmeye başlarsın.
    Ve yenilgileri
    Başın dik ve gözlerin açık karşılamaya başlarsın,
    Bir çocuğun üzüntüsü ile değil, bir yetişkinin zarafeti ile…
    Ve her şeyi,
    Bugünü düşünerek yapmayı da öğrenirsin,
    Zira yarın ile ilgili herşey belirsizdir.
    Bir süre sonrasında güneş ışığının bile
    Eğer fazla maruz kalırsan,
    Yakıcı bulunduğunu öğrenirsin.
    Bu yüzden
    Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden
    Kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle.
    Ve göreceksin ki, dayanıklısın
    Ve kuvvetlisin
    Ve değerlisin…
  • insanoğlu hayvanlardan değişik olarak zamanlarının büyük bir kısmını çevrelerinde o anda orada olmayan ya da olma olasılığı bile olmayan yada şu anda burada olmasa da geçmişte olup bitmiş vakaları düşünmekle geçiriyor.
  • Aslında “ herkes aydınlanmak istiyor ama kimse değişmek istemiyor.”
  • Yaşamdaki acılar tuz gibidir, ne azdır, ne de fazlaca. Acının miktarı hep aynıdır. Ancak bu tuzun acılığı, neyin içine konulduğuna bağlıdır. Acın olduğunda yapman ihtiyaç duyulan tek şey, acı veren şeyle ilgili duygularını genişletmektir. Onun için sen de artık bardak olmayı bırak, göl olmaya çalış.
  • İyi duymak, hafiflemek, huzuru bulmak ulaşılacak bir hedef yada son nokta değil ; düzlükleri, eğimleri, baharları, yazları, kışları, çakıl taşları, manzaraları, savaşları ve barışları olan uzun bir serüvendir. Bu serüvende ne olmasıyla birlikte bizim tüm bu deneyimleri iyi mi karşıladığımız, iyi mi algıladığımız da önemlidir.
  • Uyaran ve tepki içinde bir boşluk var ve o boşlukta bizim tepkimizi seçme özgürlük ve kudretimiz yatar. Tepkimizde de gelişme ve özgürlüğümüz saklıdır.
  • Şefkatin en bilindik yolu acıyı ve acının doğasını anlamaktır. Acı çektiğimiz için kendimizi ya da zor zamanlar geçirdikleri için başkalarını dezavantajlı,değişik,noksan,şanssız ya da beceriksiz görmek yerine acının evrenselliğini fark etmek üzerinedir. Şefkat bu yönüyle merhametten ayrılır.
  • Yargılama alışkanlığından dolayı meydana gelen otomatik tepkilerin bilincinde olmak önemlidir.


Mindfulness – Şimdi ve Burada İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Anı farketmek,yaşanılan anı geçmiş ve gelecek düşüncelerden bağımsız yalnız o anda hissederek yaşamak.Günümüz çağlarında aslen çokça eksikliğini çektiğimiz anın keyfine varamamak.Devamlı uçuşan zihnimizi an’a odaklayarak yaptığımız eylemi hissederek yaşayarak yapmak.Fikir,duygu ve gövde farkındalığını sağlayarak vakaları ve durumları değişik bir bakış açısıyla ele almak.Bu mevzularda yazılmış mindfulness nedir,ne işe yarar şeklinde sorulara yanıt veren bir kitap.Yaşanılan an’ın keyfine varın ve zamanınızın kıymetini bilin (Musa Özbakır)

Kitap diyalektik davranış terapisini aktarmış fakat bu terapiyle ilgili daha onceden bir araştırmanız yoksa bence kafanızda bir yere yerlestirmesi birazcık zor. Ama çocuklar içinde uygulamalar vermesi fazlaca hoşuma gitti. Kitabın kendince artı ve ekşi yönleri var. (Aylinlin)

Kitap muhteşem ben psikoloji fazlaca sevdiğim için okuyorum fakat o denli net, düz anlatılmış ki sarıp sarmaliyor insanı ve farkındalık kazandırdığını düşünmekteyim. (Berrak Özay)


Mindfulness – Şimdi ve Burada PDF indirme linki var mı?


Zümra Atalay – Mindfulness – Şimdi ve Burada kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Mindfulness – Şimdi ve Burada PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Zümra Atalay Kimdir?

MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kısmı Başkanı Doç. Dr. Zümra Atalay (Özyeşil) Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Selçuk üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktora eğitimini Selçuk üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Kısmı’nde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde yapmıştır. Bu dönemde Motivasyon araştırma grubuna dahil olmuş ve projelerde yer almıştır. Emek verme mevzuları bilgili-farkındalık(mindfulness), öz-anlayış(self-compassion), kişilik, gülmece, toplumsal beceri, depresyon, stres ve stresle baş çıkma, anksiyete, hiddet ve öfkeyle başa çıkmadır. Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde yazıları, ulusal ve internasyonal kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, danışmanlığını yapmış olduğu yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Zümra Atalay lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üstüne Oslo/Norveç’te Uluslarası Mindfulness derneğinin düzenlemiş olduğu eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. Bu yöntemle ilgili çeşitli uygulama ve eğitime iştirak etmiştir. Mindfulness temelli yaklaşımlar ile ilgili fazlaca sayıda eğitim, imalathane emek vermesi ve grup emekleri düzenlemiştir.


Zümra Atalay Kitapları – Eserleri

  • Mindfulness
  • Şefkat
  • Mindfulness – Şimdi ve Burada
  • Öz-Anlayış ve Bilinçli Farkındalık
  • Mindfulness
  • Şefkat Korkaklara Gore Değil


Zümra Atalay Alıntıları – Sözleri

  • Şefkatin en bilindik yolu acıyı ve acının doğasını anlamaktır. Acı çektiğimiz için kendimizi ya da zor zamanlar geçirdikleri için başkalarını dezavantajlı,değişik,noksan,şanssız ya da beceriksiz görmek yerine acının evrenselliğini fark etmek üzerinedir. Şefkat bu yönüyle merhametten ayrılır. (Mindfulness – Şimdi ve Burada)
  • Hayat kimi zaman fazlaca zor olsa da, başımıza gelenlere verdiğimiz otomatik tepkiler çektiğimiz acıyı artırır… (Şefkat Korkaklara Gore Değil)
  • Kalbinin sana rehberlik etmesine izin ver. Fısıldar yumuşak bir halde, dikkatle dinle.
    -Anonim (Şefkat Korkaklara Gore Değil)
  • “İnsanları rahatsız eden şey buna neden olan olaylar değil, onlar hakkındaki düşüncelerdir.” (Mindfulness)
  • Bir süre sonrasında
    Bir eli tutmakla, bir ruhu zincirlemek arasındaki ince farkı öğrenirsin,
    Ve aşkın yaslanmak,
    Birlikte olmanın da güvende olmak anlamına gelmediğini öğrenirsin.
    Ve öpücüklerin sözleşme
    Ve hediyelerin de vaat olmadığını
    Öğrenmeye başlarsın.
    Ve yenilgileri
    Başın dik ve gözlerin açık karşılamaya başlarsın,
    Bir çocuğun üzüntüsü ile değil, bir yetişkinin zarafeti ile…
    Ve her şeyi,
    Bugünü düşünerek yapmayı da öğrenirsin,
    Zira yarın ile ilgili herşey belirsizdir.
    Bir süre sonrasında güneş ışığının bile
    Eğer fazla maruz kalırsan,
    Yakıcı bulunduğunu öğrenirsin.
    Bu yüzden
    Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden
    Kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle.
    Ve göreceksin ki, dayanıklısın
    Ve kuvvetlisin
    Ve değerlisin… (Mindfulness – Şimdi ve Burada)
  • Şefkat, “ acıyı paylaşmak, anlamak ve fark etmekti.” (Şefkat)
  • Yaşamdaki acılar tuz gibidir, ne azdır, ne de fazlaca. Acının miktarı hep aynıdır. Ancak bu tuzun acılığı, neyin içine konulduğuna bağlıdır. Acın olduğunda yapman ihtiyaç duyulan tek şey, acı veren şeyle ilgili duygularını genişletmektir. Onun için sen de artık bardak olmayı bırak, göl olmaya çalış. (Mindfulness – Şimdi ve Burada)
  • Buda “size özgürlüğün yolunu gösterdim. Şimdi özgürlük bizlere bağlı.” demiştir. Bu hakikaten doğrudur. Yaşamınızı ellerinize almazsanız, hiçkimse sizin için bir şey yapması imkansız. Bu tamamıyla size bağlı.
    Dzigar Kongtrul Rinpache (Şefkat)
  • Buda, hiçbir süre acıya son verebiliriz dememiştir, sadece; onun nedenlerini bilirsek biz acı çekmemek için bir şeyler yapabiliriz der. (Şefkat)
  • Uyaran ve tepki içinde bir boşluk var ve o boşlukta bizim tepkimizi seçme özgürlük ve kudretimiz yatar. Tepkimizde de gelişme ve özgürlüğümüz saklıdır. (Mindfulness – Şimdi ve Burada)
  • Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden
    Kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle
    Ve göreceksin ki dayanıklısın
    Ve kuvvetlisin
    Ve değerlisin (Şefkat)
  • Olduğum kişiden vazgeçtiğimde, olabileceğim
    kişiye dönüşebilirim.
    – Lao Tzu (Şefkat Korkaklara Gore Değil)
  • Yaşadığımız deneyimleri aslen biliyor olma tutsaklığı bizim onları daha iyi anlayabilme ve keyfini çıkarabilmemizin önüne geçebilir. Entelektüel kapasitemiz geliştikçe yaşama heyecanımız azalabilir. En fazlaca yaptığımız şeyleri yada en yakınımızdakileri daha azca farklıdır ve tanır hale gelebiliriz zira onları aslına bakarsan tanıdığımızı ve bildiğimizi düşünebiliriz. Böylelikle farkındalıktan otomatik pilota doğru bir geçiş yaparız. (Mindfulness)
  • İnsanları rahatsız eden şey buna yol açan vakalar değil, onlar hakkında düşünceleridir. (Mindfulness – Şimdi ve Burada)
  • Vakit harcadığınız ve emek verdiğiniz her şey, sizin için daha mühim ve daha da fark edilmeye kıymet hale gelir. (Mindfulness)
  • Yere yüzüstü düşmek yaşamın kaçınılmaz bir parçasıdır. (Şefkat)
  • “Hazırlıklı olmak” bizim doğamızda var. Yazdan kışa hazırlık yaparız, çocuklarımıza yatırım yaparız, ilişkilerimizin geleceğini tasarlarız. Enteresan olan kendimizi güvende duymak için ve hazırlamak için oluşturduğumuz senaryolar kış için yiyecek hazırlığı hayata geçirmeye pek de benzemez. (Şefkat)
  • Nezaket, korkudan daha iyi bir öğretmendir. Hata yapma korkusu sizi konfor alanınızda tutacaktır. Nezaket ise sizi yeni olasılıkları keşfetmeye ve hatalardan ders çıkarmaya çağrı edecektir. (Şefkat Korkaklara Gore Değil)
  • Oldukça acayip zira çoğumuz hakikaten görülmemiş zenginlik ve konforu olan bir dünyada yaşıyoruz. Buna karşın görünüşe bakılırsa doyumsuz verimlilik, rekabetçi üstünlük ve hepimizin yaşamını etkileyen iş modelinin bizi 50 yıl öncesinden daha mutlu yaptığına dair bir buluş yok. (Mindfulness)
  • Hayat basittir, fakat kolay değildir.
    -Anonim (Şefkat Korkaklara Gore Değil)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş