Eğitim

Mürekkep Yürek – Cornelia Funke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mürekkep Yürek – Cornelia Funke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mürekkep Yürek kimin eseri? Mürekkep Yürek kitabının yazarı kimdir? Mürekkep Yürek konusu ve anafikri nedir? Mürekkep Yürek kitabı ne konu alıyor? Mürekkep Yürek PDF indirme linki var mı? Mürekkep Yürek kitabının yazarı Cornelia Funke kimdir? İşte Mürekkep Yürek kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Cornelia Funke

Çevirmen: Nazife Mertoğlu

Orijinal Adı: Tintenherz

Yayın Evi: Arkadaş Yayıncılık

İSBN: 9789755094328

Sayfa Sayısı: 552


Mürekkep Yürek Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hırsızlar Kralı’nın yazarı Cornelia Funke’nin usta kaleminden hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak, keyifle okuyacağınız bir romanı daha yayınlamanın heyecanını yaşıyoruz. Mürekkep Yürek genç, erişkin her yaştan okurun elinden bırakmak istemeyeceği müthiş bir fantastik kurgu.

Meggie’nin babası Mo’nun muhteşem bir kabiliyeti vardır. Sesli okumuş olduğu kitapların kahramanları, kitabından çıkarak gerçek olurlar. Ancak onların yerine de gerçek dünyadan kişiler ya da varlıklar romanın içine girer. Mo, bu kabiliyetini, Meggie bebekken ona Mürekkep Yürek adlı romanı okumuş olduğu sırada keşfeder. Bir anda kitabı okumuş olduğu odada garip insanoğlu belirir fakat aslolan önemlisi Meggie’nin anası kaybolmuştur…

Büyük sürprizlerle dolu Mürekkep Yürek’te olanlara inanamayacaksınız. Her ihtimale karşı, size bu kitabı sesli okumamanızı tavsiye ederiz…

(Tanıtım Yazısı’ndan)


Mürekkep Yürek Alıntıları – Sözleri

  • “Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.”
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır…
  • ……..O benimle olalı kaçmadım gölgemden asla..
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.
  • “Ölüleri kimse geri getiremez, Meggie. Belki de doğrudur, ölümle beraber yalnızca yeni bir öykü adım atar fakat bu öykünün bulunmuş olduğu kitabı daha asla kimse okumadı.”
  • Yaşam asla adil değil!…Hiçbir süre olmadı!… Hiçbir süre da olmayacak!…


Mürekkep Yürek İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Mürekkepten Kalbi Olan Kitap: Mürekkep Yürek’i gittiğim bir sahafta görmüştüm ve oldukça ilgimi çekmişti. Hala daha ara sıra kitaplığımdan alıp okuduğum bir kitap. Konusu da oldukça garip; Mortimer, -Meggie’nin deyimiyle Mo- yüksek sesle okumuş olduğu kitaplara yaşam verebilen bir adam. Bir gün ufak kızı Meggie ve eşi Teresa’ya Mürekkep Yürek kitabını okurken, kitabın karakterleri Basta, Toz Parmak ve Capricorn salonlarının ortasında beliriyor. Toz Parmak hikayedeki bir seyyah ve Gwin isminde boynuzlu bir sansarı var. Ayrıca kitapta geldiği yeri en oldukça özleyen şahıs de o. Basta ve Capricorn ise kitabımızın fena karakterleri. Mo, onları evden kovmayı başarıyor fakat acayip bir halde Teresa’nın da konuşma yetisini kaybederek kitabın yaşamına ışınlandığını fark ediyor. Ve bu vakadan seneler sonrasında, 12 yaşındaki Meggie ve babası karakterlerimizle yine karşılaşmak zorunda kalıyorlar. İstedikleri ise kitap ve Mo’nun esrarengiz dili. Açıkçası kitabın konusunu oldukça beğendim. “Acaba kitap karakterleri dünyamıza gelse ne olurdu?” fikri beni oldukça heyecanlandırdı. Ayrıca her bölümün başlangıcında kitaplardan güzel alıntılar olması da mükemmel bir detaydı. İkinci kitaba da kesinlikle talih verilmeli. Kitaplarla kalınca… (Night Lover)

Benim için bazı hikayeler vardır okurken yazarın hayal enerjisini içten içe kıskanırım. İşte bu da o hikayelerden biri. İlk olarak şunu söylemeliyim, kitap çocuk ve genç edebiyatına girmiş olduğu için bazı okurlara rahat gelebilir. Açıkçası ben okurken bundan asla rahatsız olmadım. Hatta dilinin abartıdan uzak olması, okurken hikayeye daha rahat girmemi sağlamış oldu.
Yüksek sesle okumuş olduğu sözcüklere yaşam verebilen Mo(Esrarengiz Dil) ve yanlışlıkla dünyamıza çağırdığı kitap karakterleri içinde yaşananları okumak oldukça güzeldi.
Karakterleri çoğunlukla oldukça sevdim ve benimsedim.
Toz Parmak serideki favori karakterim. Kitapta karakter gelişimi en iyi olan karakterlerden biri bulunduğunu düşüyorum. Esasında birkaç karakter haricinde nefret ettiğim karakter de yok. Hepsinin kendine bakılırsa bir güzelliği ve insancıllığı var. Toz Parmak dışındaki bir öteki favorim ise Elinor. Hayatında ailesi haricinde kıymet verdiği tek şey, kıymetli kitapları biriktirerek kurduğu dev gibi kütüphanesi. Elinor, kitapta kendimle en oldukça bağdaştırdığım karakter.
Sonuç olarak şunları söyleyebilirim ki, bu seri benim favorilerim içinde. Gerek hikayesi gerek karakterleri gerek işleyişi açısından benim için yeri doldurulamaz. Kesinlikle okunmayı hak ediyor. (Sonbahar)

Mürekkep Yürek adını iki taraflı olarak oldukça hak eden bir yaratı olmuş. Birinci bakış açısıyla fena adamların karanlık yüreklerine işaret ediyor, ikinci olarak ise mürekkeple yaratılmış karakterlerin canlanarak bir kalp sahibi olmasını.
2008 de çıkan filmi beni oldukça eğlendirmişti. Fikir kitap okumaya seven bir çok insan için ortak bir paydaydı. “Ya okuduğumuz kitaplardaki karakterler gerçek hayatta da olsa.”
Düşününce aklınıza derhal sevdiğiniz karakterler geliyor. Yüzüklerin Efendisi’nden Aragorn, Harry Potter serisinden Dumbledore, Zaman Çarkı serisinden Matrim benzer biçimde… fakat ya fena karakterler çıkarsa ? Ya Sauron dirilir ve gene yüzüğün peşine düşerse? ( ki bu dünyada yok)
Kitap bu görkemli bakış açısıyla bizleri oldukça düşündürüyor. İlk yarısı birazcık sabır gerektirse de ikinci yarısı oldukça hareketli. Kitabın kim bilir en güzel yönlerinden biri de her bölümün başlangıcında meşhur kitaplardan almış olduğu ufak notlar ve kitaplara duyulan sevginin her safyada hissettirilmesi. (toprak aziz ot)


Mürekkep Yürek PDF indirme linki var mı?


Cornelia Funke – Mürekkep Yürek kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Mürekkep Yürek PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Cornelia Funke Kimdir?

Alman yazar Cornelia Funke, Hamburg Üniversitesi’nde pedagoji okudu. Okulu bitirdikten sonrasında, üç yıl süresince toplumsal hizmet uzmanı olarak çalıştı. Burada sorunlu mahallelerden gelen çocuklarla tanıştı ve ilk kitaplarını bu evlatların kısa hikayelerinden etkilenerek yazdı. 80ler ve 90lar süresince ufaklıklara yönelik yazdığı fantastik roman serileri “Gespensterjäger (Ghosthunters)” ve “Die wilden Hühner” adlı kitaplarıyla tanındı. İngilizceye çevrilen ilk kitabı 2002 senesinde “Herr der Diebe” adlı romanı oldu. The Thief Lord adıyla satılan kitap, The New York Times Best Seller sıralamasında 2 numaraya kadar terfi etti. Daha sonrasında “Inkspell” adıyla yazılan ve İngilizceye Inkheart adıyla çevrilen meşhur üçlemesini yazdı. 2005 senesinde ABD’ye yerleşti. Bu kitap 2008 senesinde filme de çekilerek büyük başarı kazanmıştır. Harry Potter’in yazarı Rowling’ten sonrasında tüm zamanların (yalnızca çocuk değil, genel edebiyatta) en başarıya ulaşmış yazarı kabul ediliyor. Romanları çoğu zaman fantastik ögeler içeren serüven romanları olarak tanımlanabilir.


Cornelia Funke Kitapları – Eserleri

  • Pan’ın Labirenti
  • Mürekkep Yürek
  • Mürekkep Dünya
  • Mürekkep Ölüm
  • Hırsızlar Kralı
  • Hayalet Şövalye
  • Ejderha Süvarisi
  • Gizemli Öyküler
  • Kilerde Kim Var?
  • Canavar Öyküleri
  • Sihirli Ay Işığı
  • Şatodaki Feryat
  • Şanssız Cadı
  • Şövalye Öyküleri
  • Sınıfın Cadısı
  • Güneş, Kumsal ve Deniz
  • Kediler, Köpekler, Tavuklar ve Filler
  • Korkusuz – Taştan Et
  • Büyük Tehlike
  • Yakıcı Dehşet


Cornelia Funke Alıntıları – Sözleri

  • Bu sefer Longspee’nin izin vermesini beklemedim. Etimin onun eti bulunduğunu hissediyordum. İriyarı ve güçlüydüm, elimle kılıcın sapını kavradım. Ben Jon’dum, ben William’dım. Hem Longspee’ydim hem de Hartgill. Hem adam hem çocuktum. Şövalyeydim ve öğrenciydim. Korkuyordum, aynı anda korkusuzdum: gençtim fakat neredeyse bin yaşın daydım. Hepsi bir aradaydı. Kalbimin onun göğsünde attığını hissediyordum. (Hayalet Şövalye)
  • Ne yapabilirdi? Ne söyleyebilirdi? İnsanın sesinin olması neye yarardı ki, kimse dinlemedikten sonrasında? “Konuşamadığın için üzülme” demişti ona Toz Parmak sık sık. İnsanlar esasen dinlemiyor, öyleki değil mi? (Mürekkep Dünya)
  • Yetişkinler çocukken nasıldılar,
    bunu asla anımsamazlar
    Bunun aksinin iddia etseler de.
    Artık çocukluklarının asla bilmezler. İnan bana.
    Her şeyi unutmuşlardır.
    O zamanlar, dünyanın onların gözünde ne kadar büyük göründüğünü,
    bir sandalyeye tırmanmanın ne kadar da güç bulunduğunu,
    hepsini unutmuşlar.
    Devamlı yukarıya bakmak nasıldı?
    Unutmuşlar.
    Bunları artık bilmiyorlar.
    Kimi süre yetişkinler, çocukken her şeyin ne kadar da güzel olduğundan söz eder.
    Hatta kimi süre tekrardan çocuk olmanın düşünü kurarlar.
    Peki çocukken nelerin düşünü kurarlardı?
    Sen biliyor musun?
    Sanırım onlar da, bir an ilkin erişkin olmayı düşlerdi. (Hırsızlar Kralı)
  • Bu kitap bana sözcüklerle kolayca bu dünyadan kaçabileceğimizi öğretti! (Mürekkep Dünya)
  • Yetişkinler çocukken nasıldılar, bunu asla anımsamazlar.
    Bunun aksini iddia etseler de.
    Artık çocuklarını asla bilmezler. İnan bana.
    Her şeyi unutmuşlar.
    O zamanlar, dünyanın onların gözünde ne kadar da büyük göründüğünü, bir sandalyeye tırmanmanın ne kadar da güç bulunduğunu, hepsini unutmuşlar.
    Devamlı yukarıya bakmak nasıldı?
    Unutmuşlar.
    Bunları artık bilmiyorlar.
    Kimi süre yetişkinler, çocukken her şeyin ne kadar da güzel olduğundan söz eder.
    Hatta kimi süre tekrardan çocuk olmanın düşünü kurarlar.
    Peki çocukken nelerin düşünü kurarlardı?
    Sen biliyor musun?
    Sanırım onlar da, bir an ilkin erişkin olmayı düşlerdi. (Hırsızlar Kralı)
  • ……..O benimle olalı kaçmadım gölgemden asla.. (Mürekkep Yürek)
  • Tüm sözcükler keşke zihnimizden ve yüreğimizden silinse ve bir kez olsun yalnızca gözlerimizle bakabilsek… (Mürekkep Ölüm)
  • Bu şekilde gereksiz yaratıkların bigün sizin benzer biçimde kusursuz ve akıllı varlıklara dönüşebilmesi ne acayip, değil mi? (Hırsızlar Kralı)
  • “Bu cümlelerle tüm bir dünya anlatılmalı.Sözcüklerin içinden müzik duyulmalı. Sözcükler sık bir örgü benzer biçimde birbirine geçmeli ki, aralarından okuyanın sesi akıp gitmesin.” (Mürekkep Dünya)
  • Sanki kitabı okuduğumuz her seferde sayfaların içinde bir şeyler yapışıp kalıyor. Duygular,düşünceler,sesler,kokular…Seneler sonrasında o kitabı yine karıştırdığında kendini buluyorsunuz içinde,birazcık daha genç halinle,birazcık daha değişik olarak. Sanki kitap seni içinde saklamış benzer biçimde,tıpkı kitabın içinde kurutulmuş bir çiçek benzer biçimde,hem yabancı,hem tanıdık. (Mürekkep Dünya)
  • Düşmanlarını asla küçümseme! (Hayalet Şövalye)
  • Yar senin için görünmez olabilir fakat bu, onun gerçek olmadığı anlamına gelmez. (Pan’ın Labirenti)
  • Bu dünyada yufka yürekli olmak tehlikeliydi. (Pan’ın Labirenti)
  • “Her kitap içinde sahibinden bir parça barındırır.” (Mürekkep Dünya)
  • Sevgi türlü şekillerde öldürür. (Pan’ın Labirenti)
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır. (Mürekkep Yürek)
  • “Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.” (Mürekkep Yürek)
  • “Çocuklar tırtıl, yetişkinlerse kelebektir ve hiçbir kelebek tırtıl halini anımsamaz.” (Hırsızlar Kralı)
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır. (Mürekkep Yürek)
  • Sanki yüreği artık tat almaz ve hissetmez olmuştu; acı onu her şeye karşı duyarsız kılmıştı. (Mürekkep Ölüm)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş