Coin Yorum

NEO coin nedir, nasıl alınır? NEO yatırımı gelecek vadediyor mu?

Neo açık kaynak kodlu, topluluk tarafınca yürütülen, dijital varlıkların ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini elde eden bir blockchain platformdur. Neo coin ise platformun mahalli tokenidir.

NEO Coin nedir?

Neo açık kaynak kodlu, topluluk tarafınca yürütülen, dijital varlıkların ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini elde eden bir blockchain platformdur. Neo coin ise platformun mahalli tokenidir.
NEO coin nedir, nasıl alınır? NEO yatırımı gelecek vadediyor mu?

Kendine ilişik kripto parası olan blockchain tabanlı bir platform olan Neo, dijital varlıkların gelişimine ve akıllı sözleşmelerin kullanımına olanak sağlar. Bu nedenle kripto madenciliği, ülkenin çevresel hedefleri için bir tehdit unsuru olarak görülüyor.

Bu özellikler ise Neo’nun, kripto para sektörünü bir tehdit olarak gören ve sıkı tedbirler alan Çin’de bile hayatta kalmasına ve gelişmesine destek olabilir.

Peki NEO Çin’de niçin bu kadar popüler? Neo’yu hususi kılan şey nedir?

NEO, 2014 senesinde Çin’de Da Hongfei ve Erik Zhan tarafınca AntShares olarak kuruldu ve Haziran 2017’de NEO olarak isim değişikliğine gitti. Bu açıdan ABD merkezli Ethereum blockchain ağı ile benzer özellikler taşıyor.

NEO’nun nihai hedefi, dağıtılmış bir ağ tabanlı akıllı iktisat sistemi oluşturmak. Bunu yaparken de akıllı sözleşmeler kullanarak, dijital varlıkların yönetimini otomatikleştirmeyi amaçlıyor.

NEO coin nedir, nasıl alınır? NEO yatırımı neden gelecek vadediyor?

NEO platformunda dijital değerler

  • NEO, Akıllı Ekonomi Sistemini kuramsal olarak şu şekilde açıklar: Dijital Varlıklar + Dijital Kimlik + Akıllı Sözleşme = Akıllı Ekonomi
  • Varlıklar, NEO platformunda aracılardan ve maliyetlerinden bağımsız olarak açık, merkezsiz, güvenilir, izlenebilir ve saydam bir halde kolayca dijitalleştirilebilir.
  • Kullanıcılar platform üstünden çeşitli varlık türlerini kaydedebilir, satın alabilir, satabilir, değiştirebilir yada dolaşıma dahil edebilir.
  • NEO platformu, varlığın kendi ağında eşdeğer ve benzersiz bir dijital avatarla bağlanmasına izin verir. Ağın program kodlaması, işlemlerin izlenebilirliğini, şeffaflığını ve geri döndürülemezliğini sağlar.

    NEO platformu, NEO ve GAS olmak suretiyle iki kripto para birimini destek sunar. Geniş bir geliştirici topluluğunun platforma katkıda bulunmasını kolaylaştıran C#, Java, Go, Python ve Kotlin’in yanı sıra, tüm yaygın dillerde programlamayı destek sunar.

    NEO coin nedir?

    neo coin nedir

    Neo ne vakit kuruldu?

    NEO  2014 senesinde Çin’de Da Hongfei ve Erik Zhan tarafınca kurulmuştur. NEO bununla beraber platformun kripto parasıdır.

    Çin’in en gelişmiş teknolojisine haiz Coini olarak kabul edilen NEO daha etkili sözleşmeler oluşturmak için tasarlanmıştır. Ayrıca Çin devleti ile de ortaklığı vardır.

    Neo hakkında 5 garip nokta

    • NEO ilk olarak 2016’da Antshares adıyla piyasaya çıktı.
    • NEO blockchain konsensusu için yetkilendirilmiş Bizans Hata Toleransını (pBFT) kulllanır.
    • NEO’nun 2016 ICO’su esnasında 6119 BTC toplanmıştır ve 100 milyon NEO üretilmiştir.
    • ICO esnasında NEO tokenlerin 50%’si satılmıştır. İlk adım bir platforma kaydolmaktır. Mesela; Kraken’in ana internet sayfasına giderek “hesabınızı oluşturun” u tıklarsınız. Sadece e-posta adresinizi kullanarak kayıt olabilirsiniz. 
2. Hesabınızda oturum açtıktan sonrasında, USDT ile Neo satın almak için 3 ya da daha çok aşamada hesabınızın doğrulanması gerekir. Para yatırma işlemi yapmadan ilkin sizden, bazı kimlik onaylama belgeleri istenecektir.
3. Hesabınız doğrulandıktan sonrasında, hesaba gidin ve arkasından para yatırın. Daha sonrasında kripto pariteleri arasından NEOUSDT seçeneğini tıklamanız gerekiyor.
5. “Yeni Emir”e tıklayın ve kolay arayüzü seçin, şimdi Kraken‘den satın alma emri vermeye hazırsınız.
6. Satın almak istediğiniz NEO miktarını girin ve gönder’i tıklayın.

Neo nasıl çalışır?

Neo blockchaini fazlaca çeşitli dijital varlıklara ev sahipliği yapıyor. Mesela ağ özelliği tamamen blockchain varlıklarını, dijital kimlikleri ve akıllı sözleşmeleri destek sunar özellikte tasarlanmıştır. Bunlardan biri “NEO•ONE” geliştiriciler için yeni bir kodlama çerçevesi sağlıyor. Amaç geliştiricilerin yeni merkezsiz uygulamaları (dApps) süratli ve kolay bir halde oluşturması, kontrol etmesi ve dağıtmasına destek olmak.

Ayrıca NeoFS adı verilen bir merkezsiz depolama sistemi var. Üçüncü ürün ise geliştiriciler içinde popüler olan Microsoft Visual Studio üstünde yeni akıllı sözleşme vasıta seti.