Eğitim

Nikola Tesla – Ferit Erden Boray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nikola Tesla – Ferit Erden Boray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nikola Tesla kimin eseri? Nikola Tesla kitabının yazarı kimdir? Nikola Tesla konusu ve anafikri nedir? Nikola Tesla kitabı ne konu alıyor? Nikola Tesla PDF indirme linki var mı? Nikola Tesla kitabının yazarı Ferit Erden Boray kimdir? İşte Nikola Tesla kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ferit Erden Boray

Yayın Evi: Olympia – Erasmus Yayınları

İSBN: 9789752402539

Sayfa Sayısı: 302


Nikola Tesla Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İcatlarıyla dünyayı değiştirmiş bir dahi..

Yaşadığı dönemde kıymeti bilinmemiş ve anlaşılmamış dahi bilim adamı Tesla, hem icatları hem de kişiliği ile ölümünden seneler sonrasında tekrardan ortaya çıkarılmıştır.Elinizdeki kitap, Tesla’nın kendisini tüm yönleriyle ve ayrıntılarıyla anlattığı tek eseridir. İcatlarım’da bir bilim adamının doğuşuna ve mücadelesine birinci elden şahit olacak, kimi zaman sevinecek, kimi zaman umutlanacak kimi zaman de uğramış olduğu haksızlıklara kızacaksınız.Ve sonunda ise tüm yönleriyle Tesla’yı anlamış olacaksınız…


Nikola Tesla Alıntıları – Sözleri

  • ‘Fikrimi çalmalarını değil kendi fikirlerinin olmamasını umursuyorum. ‘ …
  • … İleri gidin geri değil,
    “Döneme bakılırsa olanaksızı başardığınızda hususi insan olduğunuzu fark edersiniz… “
  • “uygar devlet, bir çok kez zannedildiği benzer biçimde yalnız değneğiyle dürtüleyerek koyun güden bir çobandan ibaret değildir…”
    Luis Althur
  • “Fikrin sahibi, fikrin kendisi kadar mühim değildir. “
  • … Zira yenilik eskinin düşmanı değil, yardımcısıdır.
  • Ben bir öncüyüm ve taklitçi olarak nitelendiriliyorum. Ben taklitçi değilim. Ya orijinal emek harcamalar üretirim ya da hiçbir şey üretmem.
  • “Döneme bakılırsa olanaksızı başardığınızda hususi insan olduğunuzu fark edersiniz..”


Nikola Tesla İncelemesi – Kişisel Yorumlar

130’dan 230. sayfaya kadar Nikola Tesla’nın gazetelerle ve gösterim kuruluşlarıyla iletişiminin kimi zaman ise kendi icatlarından bahsetmiş olduğu bölüm haricinde, kitap: bilim ve elektiriğin çeşitli yüzyıllarda, medeniyetlede iyi mi ele alındığından bahsediyor.
Kitap o şekilde tek seferde okunacak kadar akıcı değil, içindeki bilgilerden yararlanmak için kitaplıkta durmasında yarar var bence.
Kitabın incelemesini Nikola Tesla’nın yazdığı bölümünden aklımda kalan güzel bir kesitle bitirmek isterim;
“her şeyimi adadığım bu sanatın bilgisine dayanarak, şahsen ileride başvurmak suretiyle, uçan makinelerin ve gemilerin, telsiz iletilen elektrikle çalıştırılmasının bugünden itibaren on yıl içinde bir mükemmel olmaktan çıkacağına dair bilimsel öngörüleri kontrol etmek amacıyla burada söylemekten çekiniyorum.
Devrimci fikirlere direnen ‘insan görüşünün eylemsizliği” olmasaydı 5 yıl derdim.’ ” (Mem)

İcatlarıyla dünyayı değiştirmiş bir dahi..
Yaşadığı dönemde kıymeti bilinmemiş ve anlaşılmamış dahi bilim adamı Tesla, hem icatları hem de kişiliği ile ölümünden seneler sonrasında tekrardan ortaya çıkarılmıştır.Elinizdeki kitap, Tesla’nın kendisini tüm yönleriyle ve ayrıntılarıyla anlattığı tek eseridir. İcatlarım’da bir bilim adamının doğuşuna ve mücadelesine birinci elden şahit olacak, kimi zaman sevinecek, kimi zaman umutlanacak kimi zaman de uğramış olduğu haksızlıklara kızacaksınız.Ve sonunda ise tüm yönleriyle Tesla’yı anlamış olacaksınız…
Kitabın vaadi bu yönde fakat malesef beni doyum etmedi. Kitabı alırken heyecanlıydım bundan dolayı Tesla’nın yaşamını, yaşadıklarını, araştırma yaparken fikir yapısını, emek verme şartlarını vs hep merak ediyordum. Bununla ilgili belgesel izlemiştim fakat kitabını görünce daha detaylı güzel bilgiler vardır diye düşünerek aldım. Hayal kırıklığı yaşadım.
Kitabın 131. Sayfasından itibaren Tesladan bahsediyor. Ondan öncesi ise bilim insanlarıyla ilgili özet bilgiler var. Yinede sabırla okudum ve o kısma kadar geldim. İlk başlangıçta güzel benzer biçimde başladı fakat sonrası oldukça can sıkan. Tesla’nın mecmua editörlerine gönderilmiş olduğu mektup seçimi yazılar var. Oldukça sıkıldım bu kısımlarda da. En sonda da gene ilk başta yazdığı benzer biçimde bilimle ilgili özet birkaç informasyon var. Mesleği elektrik mühendisi olanlar sevmiş olarak okur diye düşünüyorum. Herkese iyi okumalar.. (Selva)

Bilgiyi güzel aktarabilmekte bir kabiliyettir. Bu kitapta o denli oldukça informasyon var ki insan şaşkınlık ediyor. Aradığınız bir oldukça bilgiyi bu kitapta bulabilirsiniz. Ama kitabı sonuna kadar sıkılmadan okur musunuz ? onu bilemem işte. Ferit Erden Boray’ın bu zamana kadar 3-4 kitabını okudum.Gerçekten oldukça güzel bilgili birisi fakat kitabı yazarken o denli oldukça informasyon ve kaynak dayanıklı yazıyor ki roman-polisiye benzer biçimde akıcı kitaplar arayan insanların okuyamayacağı sonunu,getiremeyeceği bir kitap açığa çıkıyor.
Ama yinede araştırdığınız bir mevzu hakkında informasyon almak isterseniz bu kitap size bir oldukça kaynak ve informasyon verecektir.
İslam tarihinden başlayıp günümüze kadar oldukça güzel bir süzgeçten geçirerek yazılmış bir kitap. Kitabında arkasında yazdığı benzer biçimde “İcatlarım’da bir bilim adamının doğuşuna ve mücadelesine birinci elden şahit olacak,kimi zaman sevinecek,kimi zaman umutlanacak kimi zaman de uğramış olduğu haksızlıklara kızacaksınız.Ve sonunda ise tüm yönleriyle Tesla’yı anlamış olacaksınız…’
Keyifli okumalar. (Muhammed Emin Akkaya)


Nikola Tesla PDF indirme linki var mı?


Ferit Erden Boray – Nikola Tesla kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Nikola Tesla PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ferit Erden Boray Kimdir?


Ferit Erden Boray Kitapları – Eserleri

  • Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt)
  • Nikola Tesla
  • İsyanlar
  • Beyaz Ölüm
  • Dünya Tarihinin Son İmparatorluğu Osmanlı
  • Kürt Ayaklanmaları
  • Bilinmeyen Tarih ve Türkler (2.Cilt)
  • Çetin Ceviz Çanakkale
  • Helenistik Çağlarda Halk ve Mitleri
  • Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar
  • Nihal Atsız
  • Bilinmeyen Tarih ve Türkler
  • ÖNCESİ VE SONRASIYLA CUMHURİYET TARİHİ
  • Ölümsüz Kadın Kahramanlar


Ferit Erden Boray Alıntıları – Sözleri

  • Matematikte 10’lu ve 6’lı sistemler ve okullarda öğretilen çarpım tablosu ve sorun çözüm örneklerini Sumerlerden kalıntı taşlar üstünde belirgin şekilde görmek mümkündür. Yunanlı Fisagor’a ( Pisagor ) mal edilen Pisagor teorisi’ de ondan 1000 yıl öncesi Sümerlere aittir. Hatta cebirin temeli sayılan köken bilgilerin Sumerlere kadar dayandığını Batılı kaynaklar yazmaktadir. (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Eğer insanoğlu önyargılardan kurtaracak birşeyler yapabilirsem , kendimi ölümlerin en mutlusu sayarım… ön yargı söylediğin şey bazı şeyleri bilmek değildir Sadece, aslolan kendi kendini bilmemektir… (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • ” Kul benim diyip hak emrini kılmayanlar,
    Kudretini görüp öğrenek almayanlar
    İman, İslam ahkamını bilmeyenler
    Ulu günde, kızıl yüzlü olmaz olur…”
    ~Hoca Ahmet Yesevi~ (İsyanlar)
  • MARGUS ANTLAŞMASI dünya tarihlerinin Hıristiyan devletleriyle ilk kez Asyali Türk devletinin yapılan anlaşma olarak bilinmektedir. (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Herşeyin üstünde düşünmeye alıştırın kendinizi fakat bu gerçekte olduğu benzer biçimde düşünunuz , varsayıldığı ve söylendiği benzer biçimde olmasi da asla mühim değildir. (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • … Zira yenilik eskinin düşmanı değil, yardımcısıdır. (Nikola Tesla)
  • Daha kurtulmuş değiliz.atilan adımlar, bundan sonrasında atılacak adımların başlangıcıdır. Doğru ve yerinde atabilmemiz için de kendi geleceğimize ve topraklarımıza kendimiz haiz olmaliyiz. (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • ‘Fikrimi çalmalarını değil kendi fikirlerinin olmamasını umursuyorum. ‘ … (Nikola Tesla)
  • Bugün 21. Yüzyıla girerken asırlar süresince Osmanlıların sahiplendiği Asya topraklarında 14, Avrupa topraklarında 20, Afrika topraklarında ise 13 ayrı devletin bayrağı dalgalanmakta bulunduğunu bilir misiniz? (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Atilla Ege yöresinde malum Troya’ya giriş esnasında kendini karşılayan Romalıların soylulara ” Ben sizin benzer biçimde asil birisi değilim, sadece oldukça asil bir ulusun halkındanım” (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Troyalılar Avrupa’ya geldiklerinde ikiye ayrılmışlardır. Bir tanesi FRANCON ile Frankların, ötekiler ise TURCOTH ile Türklerin ortaya çıkmalarına yol açtı. Franklar Ren nehrine doğru yöneldiler, ötekiler ise Tuna boylarında kalmıştır. (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Vatanın bağrına düşman dayanmış hançerini , yok mudur kurtaracak bu bahtı kara maderini? (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • … İleri gidin geri değil,
    “Döneme bakılırsa olanaksızı başardığınızda hususi insan olduğunuzu fark edersiniz… ” (Nikola Tesla)
  • “Fikrin sahibi, fikrin kendisi kadar mühim değildir. ” (Nikola Tesla)
  • 2. Mahmut 1831 senesinde dünya tarihlerinde ilk nüfus sayımı yaptırmış bulunduğunu bilir misiniz? (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • İpek yolunun kurucuları ve uygulayıcılarının Uygur Turkleri bulunduğunu bilir misiniz? (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Part Türklerinin bu gün güneyde ZAZA ve DÜNBELİ dediğimiz Türk aşiretlerinin ataları olduğu kesindir. Hatta Zazaların bir kısmı da Saka ve İskit Türklerinden kalan İran hudutlarındaki kişilerdir. (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))
  • Ileri gidin geri değil! Ne gerekiyorsa onu yapın.. diğeri insanları ya da toplumu genel anlamda bakıp anlamadan suçlayamazsın (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • Bu dunya eger inancını kaybedersen yesilken çorak olur ve çöllere dönersin.. açık sözlü olsasın, her sözü de üzerine almadan sabırla dinleyesin. (Şeyh Edebali) (Osmanlıdan Cumhuriyete İnkılaplar)
  • “Yastuk” olarak adlandırılan bir tür “ilk kağıt para” biriminin ortaya çıkaranların Uygur Turkleri bulunduğunu bilir misiniz? (Bilinmeyen Tarih ve Türkler (1.Cilt))

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş