Eğitim

On Bin Gökyüzü – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

On Bin Gökyüzü – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

On Bin Gökyüzü kimin eseri? On Bin Gökyüzü kitabının yazarı kimdir? On Bin Gökyüzü konusu ve anafikri nedir? On Bin Gökyüzü kitabı ne konu alıyor? On Bin Gökyüzü PDF indirme linki var mı? On Bin Gökyüzü kitabının yazarı Claudia Gray kimdir? İşte On Bin Gökyüzü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Claudia Gray

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052994313

Sayfa Sayısı: 408


On Bin Gökyüzü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

On Bin Dünya.

On Bin Düşman.

Tek Aşk.

Bir başka boyuta ilk yolculuğumda niyetim can almaktı. Şimdiyse yaşam kurtarmaya çalışıyorum. Ama bunu yapabilmek için ilkin kendimi kurtarmalıyım. Şu anda, Ortaçağ Roması’nın labirentimsi sokaklarında kazığa bağlanıp yakılmamak için var gücümle koşuyorum. Alternatif evrenler içinde gezi etmenin dur durak bilmeyen eğlencesine hoş geldiniz.

“Çekici karakterler, bolca gerilim ve bir sonraki kitabı iple çekmenize neden olacak son, öyküyü daha da cazip kılıyor.”

– School Library Journal

“Farklı dünyalar ustaca planlanıp beceriyle tasvir edilmiş, heyecan ve gerilim dolu. Bu seri, okurların zaman yolculuğunun mümkün olduğu harika bir evrene kaçmasını sağlıyor.”

– VOYA

Marguerıte Cane anası, babası, sevdiği Paul ve arkadaşı Theo’nun görkemli icadı Ateşkuşu yardımıyla başka boyutlara gezi ederek imkânsızı başarmıştır. Aynı zamanda Ateşkuşu uğruna adam kaçırmayı, şantaj yapmayı, hatta katliam işlemeyi göze alacak düşmanların da dikkatini çekmiştir.

Paul’ün ruhu parçalanıp dörde bölününce Marguerite parçaları, hapsoldukları öteki boyutlardaki Paul’lerden toplayıp adam arkadaşını kurtarmak için tüm tehlikelere göğüs gerer. Dahi Theo’nun da yardımıyla Ateşkuşu ve Paul’ü kurtarmak için bir plan yapar fakat planın başarıya yetişmesi bir başka dâhiyi zekâsıyla alt etmesine ve hem kendi hayatlarını hem de başka boyutlardaki versiyonlarının hayatlarını tehlikeye atmalarına bağlıdır.

Yolculukları onları karşılaştıkları en tehlikeli evrenlere götürecektir: kuşatma altında bir San Francisco, New York’un yeraltı dünyası, başka bir Marguerite’in şoke edici bir sır saklamış olduğu ışıldayan Paris. Her sıçrama Marguerite’i, sevilmiş olduğu adamı kurtarmaya bir adım daha yaklaştırsa da ortaya çıkan karanlık gerçekler ona, her boyutta karşılaşmış olduğu değişmeyen tek şeyi, birbirlerine duydukları aşkı sorgulatacaktır…


On Bin Gökyüzü Alıntıları – Sözleri

  • Yalnızsın… O denli uzun süreden beri yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun.
  • On bin sema ve bir milyon dünya da olsa seninle paylaşmama yetmez. Sonsuzdan daha azıyla asla yetinmem.
  • Bazen kalplerimiz sandığımızdan daha vahşidir.
  • “Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılmaz gerçekle ezen umut.”
  • “… Seni kırık dökük halinle bile isterim. Seni ne olursa olsun isterim. Karanlığın, öfken, içinde kendinden korktuğun ne var ise, asla fark etmez. Seni her şeyinle seviyorum, anlamıyor musun? En fena parçanı bile isterim şu sebeple o da senin bir parçan.”
  • Keşke gerçek seni daha çok insana gösterebileceğini öğrenebilseydin. Gösterebilseydin tekrar kimse senden korkmazdı.
  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca defa öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit…
  • Sonsuz çoklu evrende, olabilecek her şey olur.
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu süre da isterim şu sebeple içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.”
  • “Bazen kalplerimiz sandığımızdan daha vahşidir.”


On Bin Gökyüzü İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ateşkuşu serisinin ikinci kitabını bitirmiş oldum sonunda. On Bin Gökyüzü’nü, Bin Parça Sen’e bakılırsa daha azca beğendim. Ama kitap genel olarak güzeldi ilk olarak birazcık sıkılmıştım fakat yarıdan sonrasında heyecanla okumaya başladım. Tahmin edemeyeceğin Paul’lerle karşılaştım bu beni ara sıra üzdü. Sonu ise heyecanlı bitti merak içerisindeyim ve üçüncü kitaba (Bir Milyon Evre) adım atmak için sabırsızlanıyorum. (Akile)

Seriyi bilhassa ilk kitabı oldukca sevdim. Akıcılığı, karakterleri, kurgusu ve bilimsel detaylandırmalar ile favorilerimin arasına girdi. Yazarın her detayı desteklemesini, bizlere anlaşılır bir halde aktarmasını oldukca seviyorum. Sophia Kovalenka ve Henry Caine ile beraber Ateşkuşu Projesi’nde yer almışçasına vakaya hakim olmamız hikayeden asla kopmamamızı sağlıyor.
On Bin Gökyüzü, evrenlerin rekabetleri ile bir an olsun heyecanını kaybetmedi. Kadere ve bizi biz meydana getiren ruha meydana getirilen vurgu, öteki evrenlere ziyaretler ile vurgunun desteklenmesi oldukca güzeldi. Neredeyse Mafya Evreni de dahil her evrendeki Paul Markov’u sevmek ise serinin en büyük yan tesiri… (Whocanread)

Bu seriyle ilgili en sevdiğim şeylerden biri fantastik ve duygusal içinde güzel bir dengeleme olması. Bir çok yeni fantastik kitapta işin fantastik kısmını unutulup romantizme boğulurken bu kitap güzel geldi.
Kitabın anlatımı hakkaten güzel. Yazar o şekilde bir anlatmış ki, sanki kitapta plan yapılırken sanki sizde orada bir köşede dikilmiş onları dinliyormuşsunuz benzer biçimde. Dönem ve mekan tasvirleri de gerçekçi.
Bu serinin bende yarattığı en büyük duygusal karmaşa Theo ve Paul. Bu “Esas kız hangisiyle olsun ?” diye karar veremediğiniz kitaplardan. Theo’yu da minimum Paul kadar seven ben için bu kitapta ziyaret ettiğimiz Savaş evreni ilaç gibiydi.
Doğrusu bu kitap ilk kitap kadar etkilemedi beni. Yine de güzeldi. (Bucket)


On Bin Gökyüzü PDF indirme linki var mı?


Claudia Gray – On Bin Gökyüzü kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de On Bin Gökyüzü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Claudia Gray Kimdir?


Claudia Gray Kitapları – Eserleri

  • Bin Parça Sen
  • Evernight Akademisi – Sonsuz Gece
  • Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı
  • On Bin Gökyüzü
  • Evernight Akademisi 3 – Kum Saati
  • Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi
  • Bir Milyon Evren
  • Evernight Akademisi 5 – Balthazar
  • Kayıp Yıldızlar
  • Kan Bağı
  • Master and Apprentice
  • Defy the Stars


Claudia Gray Alıntıları – Sözleri

  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca defa öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit… (On Bin Gökyüzü)
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın süre bile. Şu sebeple Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Şu sebeple öldüğü süre bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz süre kaybediyorsunuz.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi. (Bir Milyon Evren)
  • “Her ittifakın bir lideri vardır. Her savaşın bir generali olduğu benzer biçimde.” (Bin Parça Sen)
  • Yalnızsın… O denli uzun süreden beri yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun. (On Bin Gökyüzü)
  • ”Yıldızlara bakıyorsunuz demek?” Vic yüzünde her zamanki çarpık gülümsemesiyle kendini çimenlerin üzerine, yanımıza bıraktı. ”Meraklı bulunduğunu unutmuşum.”
    ”Teleskopumu görseydin, asla unutmazdın.”
    ”Büyük mü?” diye sordu.
    ”Kocaman.” dedim keyifle. Teleskopum en oldukca gurur duyduğum eşyalarımdan biriydi. ”Keşke bu akşam buraya getirmiş olsaydım.” Gökyüzü inanılmaz açık.”
    ”Ve şu, Andromeda, o şekilde mi?” Başımla onayladım. ”Görüyor musun, Ranulf?”
    Ranulf tereddütle yanımıza otururken, ”Gökyüzündeki şekilleri mi?” diye sordu.
    ”Evet. Takımyıldızlar. Sana göstermemizi ister misin?”
    Ranulf sabırla, ”Gökyüzüne bakınca, biçim görmüyorum,” diye deklare etti. ”Bizden ilkin ölüp her an bizi izleyenlerin ruhlarını görüyorum.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Ama Lucas, düzgüsel bir yaşam sürmek ne olacak?”
    “Normali unut.” Sırıttı. “Biz muhteşem olacağız.” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Zamanın ilaç olduğu söylenirdi fakat insanların aslolan kastettiği, zaman içinde acıya alışıldığıydı. O acı olmadan ilkin kim olduğunuzu, yara izlerinizin neye benzediğini unutuyordunuz.” (Bin Parça Sen)
  • “Her gün aklımdasın.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Şu sebeple olabilecek her şey, eninde sonunda kesinlikle olurdu. (Bir Milyon Evren)
  • “‘Sevdiğin insan seni umutsuzca dilediğinde,’ dedi Christopher, ‘başka bir yerde olmak imkânsız gelir.'” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu süre da isterim şu sebeple içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.” (On Bin Gökyüzü)
  • “İltifat kabul etmeyi öğrensen iyi olur çünkü sana iltifat etmekten asla vazgeçmeyeceğim.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Hayatın adım adım yürünmesi ihtiyaç duyulan bir şey bulunduğunu hatırlamalıyız. Geçmiş ya da geleceğin için kaygılanamazsın. Mutluluk şu andadır.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü süre, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakkaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.” (Evernight Akademisi – Sonsuz Gece)
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukca acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yeniden yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık. (Bir Milyon Evren)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş