Eğitim

Orijinaller – Adam Grant Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Orijinaller – Adam Grant Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Orijinaller kimin eseri? Orijinaller kitabının yazarı kimdir? Orijinaller konusu ve anafikri nedir? Orijinaller kitabı ne konu alıyor? Orijinaller PDF indirme linki var mı? Orijinaller kitabının yazarı Adam Grant kimdir? İşte Orijinaller kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Adam Grant

Çevirmen: Barış Emre Alkım

Yayın Evi: Modus Kitap

İSBN: 9786056568671

Sayfa Sayısı: 268


Orijinaller Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Onlar da bizimle aynı korkuları, aynı şüpheleri duyuyorlar. Onları bizden ayıran, ne olursa olsun eyleme geçecek kararlılığı bulabilmeleri. Hiç denememenin, başarısız olmaktan daha çok pişmanlık verdiğini yürekten biliyorlar.”

Vermek ve Almak’la tanıdığınız neslinin en etkisi altına alan fikir insanlarından Adam Grant, Orijinaller’de de en iyi bilmiş olduğu şeyi yapıyor: Meseleleri düşünmediğiniz boyutlarıyla ele alıp, algınızı genişletip, çözümlere asla ummadığınız yollardan varmanızı sağlıyor. Dünyayı pozitif yönde değiştirebilmek için ilişkilerinizi bozmadan, yerleşik olanla mücadeleyi, geleneksel bakış açılarına karşı durmayı ve bu tarz şeyleri dâhiyane dokunuşlarla iyi mi çözebileceğinizin ipuçlarını gösteriyor.

Grant, şaşırtıcı deneylere de, fazlaca satacağı kabul edilen garip bir tasarımın başarısızlığına da, direniş hareketlerine de, daha ilkin web üstünden satışı düşünülmeyen bir ürünün satışıyla gelen başarıya da aynı seviyede odaklanarak; garip vakaları her zamanki üslubu ve bilimsel bakış açısıyla değerlendiriyor. Adam Grant, değişiklik fırsatını iyi mi göreceğinizi, iyi fikirleri iyi mi tanıyacağınızı, kaygı ve kararsızlığın üstesinden iyi mi gelip, susturulmadan iyi mi önerilerde bulunabileceğinizi açıklıyor; Orijinaller’i konu alıyor.

Orijinaller size, kendi fikirlerinizi dile getirmek ve harekete geçmek için ihtiyaç duyulan informasyon ve cesareti verecek.

Bu son aşama keyifli ve sıradışı kitap, Yenilik Çağı’na yepyeni bir ışık tutuyor. Adam Grant, başarı öykülerinin altındaki efsaneleri çürüterek, kök salmış inançlara kafa tutarak, büyük değişiklik oyuncuları içinde ortak noktalar bularak yalnız dünyadaki yerimize değil, dünyayı altüst etme potansiyelimize ilişkin etkisi altına alan, yeni bir görüş açısı sunuyor.


Orijinaller Alıntıları – Sözleri

  • Siyaset psikoloğu John Jost yapmış olduğu çalışmada su sonuca vardı: ” Paradoksal olarak, herhangi bir durumu sorgulama, karşı çıkma, reddetme ve değiştirmesi minimum olası olanlar, o durumdan en fazlaca zarar görenlerdir.”
  • Dost geçinen düşmanları hayatımızdan çıkarmalı, düşmanlarımızı kazanmaya çalışmalıyız
  • Araştırmalar gösteriyor ki en yaratıcı çocuklar öğretmenlerinin gözdesi olma olasılığı en düşük öğrencilerdir
  • Dahiler kimi zaman en fazlaca işi minimum çalıştıklarında başarırlar çünki zihinlerinde icatlar yapar, kusursuz fikre şekil verirler
    -Da Vinci
  • Sadakatin doğrunun ve açıklğın önünü kesmesine izin verme. Hiç kimsenin eleştirel bir görüşü susup, kendine saklamaya hakkı yoktur
    -Ray Dalio
  • Iktidara gelmenin yolu hər süre kuruluşa meydan okumak değildir, bazən kuruluşda yer edinmək sonrasında onu karşısına alıp ihanət etməkdir
    Francis Ford Coppola
  • Yaratıcılık, hata yapmak için kendinize izin vermekdir
  • Bir alanda güvəndə olma duygusu , bizlere başka alanda orjinal olmamızı sağlayacak özgürlüğü sunar
  • İkinci ya da üçüncü olmayı, birincinin neyi iyi mi yaptığını gördükten sonrasında da daha iyisini yapmayı istemez misiniz?
    Malcolm Gladwell
  • uyuşmayan fikirler yanlış olsa bile faydalıdır.
  • Yalnız herkesten değişik düşünürseniz para kazana bilirsiniz
  • İnsanlar yalnız kuvvetli yanların reklamı yapılmış oldu mu, “bu fikir eksiklerle dolu etraflıca düşünmemişler, slaytlarında bana bunu belli etmemek için hazırlamışlar,” diye düşünmeye başlıyordu. “İnsanlar bana eksiklerini ya da dezavantajlarını söylediği anda onlara destek oluyordum. Beni kandırmak yerine çözmem için bana bir sorun veriyorlardı.”
  • “Bize karşı beğenisi zamanla artan birini, bizi hep seven birinden daha çok beğeniriz. Birinin başlangıçtaki olumsuz duygularının ağır ağır olumlu hal almasını, o kişinin bize karşı duygularının baştan beri olumlu olmasından daha çok severiz”
  • Başkalarının değerlerimizi paylaştığını varsaymak ya da onları kendi değerlerimizi benimsemeye ikna etmek yerine değerlerimizi onlara kendi değerlerine yetişme aracı olarak sunmalıyız. Orijinallerin kimi zaman fikirlerini hedef kitlelerinin hoşuna gidecek şekilde sokması gerekebilir.
  • En iyi girişimciler en fazlaca risk alanlar değillerdir. En iyi girişimciler, risk almayı bile risksiz hale getirir.


Orijinaller İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabı fazlaca beğendim. Girişimcilik, yöneticilik benzer biçimde konulardan ufak değişimlerle iyi mi orijinal olunabileceğini konu alıyor bunu yaşanmış örneklerle de destekliyor. Feyz alınabilecek bir kitap. Birfazlaca noktanın altını çizdim. Hayatta uygulanabilecek canlı önerileri mevcut. Tavsiye ederim (Okan Şahin)

Yakınen takip ettiğim bir girişimcinin tavsiyesi üstüne aldığım Orijinaller benim için tam bir hayal kırıklığı oldu açıkçası. Kitap bir girişimcinin başarıya yetişme yolundaki bazı kalıplara değişik bakış açıları getirmekle birlikte kendisi de önerilerde bulunuyor. Bu bakış açıları fazlaca değerliydi sadece kitap size arka kapağında ve girişinde bambaşka şeyler vaat ediyor. 
Güzel yanlarına değinirsek ilk olarak değişik bir görüş açısı kazandırıyor. Keşke bu güzel bakış açılarını daha ham şekilde verseydi. Değerli kısımlara gelene kadar o denli uzatıyor ki yazar insanoğlunun şevki kaçıyor, fakat o kıymetli kısma ulaşınca de derhal kaleme sarılıp not almaya başlıyorsunuz.
Kitap değişik insanların hem bir grişim ortaklığında hem de dünyamız için yararlı bulunduğunu korumak için çaba sarfediyor ve özetle şu şekilde söylüyor Adam Grant “Uyuşmayan fikirler yanlış olsa bile faydalıdır” (Oguzhan kesgn)

Farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız, örneğin girişimciyseniz ya da bir süreci yönetmeniz gerekiyorsa bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. Bazen değişik şeyler hayata geçirmeye kalkışmaya çekiniriz kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeye çalışırken her insanın gittiği yoldan gitmemek bizlere de kuşkulu gelebilir, bu kitap birazcık daha kendinize güvenmenizi, vakalara birazcık daha değişik açılardan bakmanızı ve farkındalığınızı arttırmanızı sağlayabilir. (Umut Bahçekapılı)


Orijinaller PDF indirme linki var mı?


Adam Grant – Orijinaller kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Orijinaller PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Adam Grant Kimdir?


Adam Grant Kitapları – Eserleri

  • Vermek ve Almak
  • Orijinaller
  • Yeniden Düşün
  • Option B


Adam Grant Alıntıları – Sözleri

  • “Bazı insanoğlu, birisine iyilik yaptıklarında derhal bunun karşılığını almak için fırsat kollarlar. Bazıları da fırsat kollamazlar bir ihtimal, fakat yaptıkları yardımın bilincindedirler ve bunu ödenmesi ihtiyaç duyulan bir borç olarak görmeye devam ederler. Ama bazı insanoğlu da vardır ki, bunu bile yapmazlar. Karşılık beklemeden üzüm veren bir bağ gibidirler. Başkalarına yardım eder… Sonrasında da dönerek giderler… Biz de o şekilde olmalıyız.”
    -Marcus Aurelius, Roma İmparatoru (Vermek ve Almak)
  • Bir mutluluk kapısı kapandımı diğeri açılır fakat gözlerimiz daima kapanan kapıda takılı kalır. (Option B)
  • Bir insanoğlunun gerçek kıymeti, ona hiçbir faydası dokunmayacak insanlara olan davranışından belli olur. (Vermek ve Almak)
  • İnsanların yalnız olmadıklarını bilmeleri gerek (Option B)
  • Yirmi dört yaşından büyük 2.800’den fazla Amerikalı üstünde meydana getirilen bir araştırma, gönüllü çalışmanın bir yıl sonrasında mutluluğu, yaşam doygunluk düzeyini ve kendine olan saygıyı artırdığını -ayrıca depresyonu da azalttığını, ortaya koydu. (Vermek ve Almak)
  • Gerçekler açıklıyor ki ortalama olarak tüm saldırı vakalarında kurbanlar kendilerini suçluyorlar ve gelecek ümitlerini yitiriyorlar… (Option B)
  • …Bir insanoğlunun kıymetini ölçen şey başarı değildir, çabadır. (Vermek ve Almak)
  • Bir insana, olduğu şahıs benzer biçimde işlem ettiğimiz süre, onu olduğundan daha fena hale getiririz; oysa içinde taşımış olduğu cevher yardımıyla olabileceği kişiymiş benzer biçimde davranırsak onu olması ihtiyaç duyulan şahıs haline getiririz.
    -Alman yazar, fizikçi, biyolog ve sanatçı John Wolfgang Von Goethe atfedilmiştir. (Vermek ve Almak)
  • Olayların akışını değiştirecek herhangi bir ihtimalimiz yoksa kendimizi değiştirebilmek için uğraşmalıyız. (Option B)
  • Yalnız herkesten değişik düşünürseniz para kazana bilirsiniz (Orijinaller)
  • Ne yaptığımı görmeden, kim olduğumu iyi mi bilebilirim ki? (Vermek ve Almak)
  • Bir insana, olduğu şahıs benzer biçimde işlem ettiğiniz süre, onu olduğundan daha fena hale getiririz; oysa içinde taşımış olduğu cevher yardımıyla olabileceği kişiymiş benzer biçimde davranırsak, onu olması ihtiyaç duyulan şahıs haline getiririz. (Vermek ve Almak)
  • Bilginin laneti zihinlerimizi neyi bilmediğimize kapalı hale getirmesidir. İyi yargı verebilme yetisi, zihinlerimizi açabilmek mevzusundaki beceri ve istekliliğimize bağlıdır. (Yeniden Düşün)
  • Kibir, cehalete inancın eklenmesidir. (Yeniden Düşün)
  • Sonunda kışın iliklerinde içimde yılmayan bir yaz canlanıyordu. (Option B)
  • Bir insanoğlunun gerçek kıymeti, ona hiçbir faydası dokunmayacak insanlara olan davranışından belli olur. (Vermek ve Almak)
  • Araştırmalar gösteriyor ki en yaratıcı çocuklar öğretmenlerinin gözdesi olma olasılığı en düşük öğrencilerdir (Orijinaller)
  • Yaşamınızın yön değiştirmekte bulunduğunu, kim olduğunuzun bir değişiklik süreci içinde bulunduğunu hissettiğinizde, bir zamanlar tutunduğunuz aptalca inanışlardan uzaklaşmanız daha kolay olur. (Yeniden Düşün)
  • İnsanlar her ne kadar bir kemikleri kırıldığında bir doktordan onu derhal onarmasını bekleseler de, kafalarının içindeki problemler söz konusu olduğunda çoğunlukla çözümlerden fazlaca sevecenlik görmeyi beklerler. (Yeniden Düşün)
  • Insanlar onlara kendilerini hatırlatan kişilerle bir araya geldiklerinde daha enerjik dost canlısı ve açık fikirli oluyorlar. (Vermek ve Almak)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş