Eğitim

Otizme Çözüm Var! – Ahmet Aydın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Otizme Çözüm Var! – Ahmet Aydın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Otizme Çözüm Var! kimin eseri? Otizme Çözüm Var! kitabının yazarı kimdir? Otizme Çözüm Var! konusu ve anafikri nedir? Otizme Çözüm Var! kitabı ne konu alıyor? Otizme Çözüm Var! PDF indirme linki var mı? Otizme Çözüm Var! kitabının yazarı Ahmet Aydın kimdir? İşte Otizme Çözüm Var! kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ahmet Aydın

Yazar: Cem Kınacı

Yayın Evi: Hayy Kitap

İSBN: 9786055181307

Sayfa Sayısı: 272


Otizme Çözüm Var! Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Otizm şu anda, tüm dünyada salgın hastalık şeklinde yayılıyor. Veba şeklinde… Sorumlusu hepimiziz. Dünyayı kirletenler…

Analarının rahminde bile onlara ulaşmayı başaran zehirlerden kurtulamıyor bazı bebekler. Bazıları büyüyünce hastalanmasınlar diye vuruldukları aşıdan, antibiyotikten, bazıları annelerinin içtiği renkli gazozdan, saç boyasından, ziraat ilacından zehirleniyor.

Mide-bağırsak sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen vitamin, mineral ve amino asit eksiklikleri, başta süt ve buğday olmak suretiyle çeşitli besin proteinlerine karşı gelişen gıda tahammülsüzlükleri, yeteri kadar güneşlenmeme ve maruz kalınan çeşitli toksinler bir araya vardığında otizm tablosu oluşuyor.

Herkesin görmüş olduğu şeklinde göremiyor, işittiği şeklinde işitemiyor, kafalarının içinde bir ışık ve ses bombardımanıyla yaşıyor otizmli çocuklar…

Bu kitabın yazarları “Otizm tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” diyor. Prof. Dr. Ahmet Aydın 10 senedir otizmin biyomedikal tedavisi ile ilgileniyor. Dr. Cem Kınacı ise internasyonal DAN protokolünün (Defeat Autism Now! – Otizmi Şimdi Yen!) Türkiye’deki ilk hekimi.

Kitap, otizmi ailesinde yaşayanlara destek olmayı hedefliyor. Otistik evlatların iyi mi tedavi edilebileceğinin yolunu gösteriyor. Konuyla ilgilenen hekimlere ışık tutuyor, dünya çapındaki literatürü tarıyor. Asıl hedefiyse başka, hemen hemen doğmamış evlatları kurtarmak…Alacağınız önlemlerle, yiyip içtiğinize, kullanacağınız kozmetiğe, duvar boyasına göstereceğiniz özenle bu salgının önüne geçmek mümkün. Şu kadarını izah edelim: Bir anne, yalnız yoğurt mayalamakla bile evlatlarının yaşamını değiştirebilir!

Aile oluşturmayı düşünenler, bebek bekleyenler, minik bebeği olanlar… Bu kitabı lütfen okuyun!


Otizme Çözüm Var! Alıntıları – Sözleri

  • …bir hastalığın çaresiz bulunduğunu kabul ederseniz o hastalığın olası nedenlerini araştırma zahmetinde de bulunmazsınız.
  • Doğası gereği bilim saf ve temizdir. Fakat bilim yalnız kapitalizmle beraber anılıyor, bireysel çıkarlar ön plana geliyorsa, bilim tüm saflığını, temizliğini artık yitirmeye başlıyor anlama gelir.
    Mevlüt Durmuş
  • Hafif otizm de denilebilir.
  • Herkesin görmüş olduğu şeklinde göremediğiniz, işittiği şeklinde işitemediğiniz, kokuları, tatları hepimiz şeklinde hissedemediğiniz, ışıkların ve seslerin duygularınızı bombardıman etmiş olduğu ve sizi korkuttuğu bir dünya düşünün… İşte otizmli evlatların kahrını çekmiş olduğu dünya bu şekilde.
  • … altta yatan biyolojik engeller kalkmadıkça, hususi eğitimin başarı şansı ciddi şekilde azalmaktadır. Biyomedikal tedavi yapılmadan yalnız yoğun eğitim yapmak bir tarlayı sürmeden, lüzumlu gübreyi atmadan tohum atmaya benzer. Bu durumda birkaç tohum yetişir; tüm bir tarla değil.
  • Otizmin sebebi büyük oranda genetiktir…
  • Son meydana getirilen araştırmalar otizmin, sindirim sisteminde başlamış olan, neticelerini beyinde gösteren bir hastalık tablosu bulunduğunu ortaya koymuştur. Nitekim otizmli evlatların %76 ile %100’ünde mide bağırsak problemi vardır.
  • “Maalesef üstünde yaşadığımız gezegeni yaşanamaz hale getirmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz.”
  • … bilgili anne babalar, uymak zorunda oldukları her şeye uydular: buğdayı kaldırdılar, sütü kaldırdılar, soyayı kaldırdılar ve en sonunda şekeri kaldırdılar. Bu çocuklar daha iyi, daha iyi, daha iyi oldular.
    …kendi hastalarımı kendim seçecek kadar meşhur olduğumda, basitçe onlara “Katı rejim uygulamaya isteksiz ve bu mevzuda ciddi çaba sarf etmeyecek anne babaları hastam olarak almıyorum.” diyorum. Eğer bu evlatların bağırsaklarını iyileştiremezsek hiçbir yere varamıyoruz. Onların bağırsaklarını iyileştirmek bir numaralı kaide.
    Dr. McCandless
  • Biroldukca otizmli çocukta mide bağırsak sorunları var;kabızlık,reflü,gece uykudan uyandıran sancılanmalar,kirli kokulu ve yağlı dışkılanmalar ve sık gaz çıkartma.Bu emareler otizmin ilk bulguları olabilir.
  • Biroldukca otizmli çocuk acıdan,sıcaktan ve soğuktan etkilenmiyor.Bunun temel sebebi otizmli çocuklarda buğday(gluten) ve süt(kazein) proteinlerinin yeteri kadar sindirilmeden kana geçmesidir.Bu sindirilmemiş proteinler vücutta morfin tesiri yapıyor.
  • Otizm şu anda, tüm dünyada salgın hastalık şeklinde yayılıyor. Veba şeklinde… Sorumlusu hepimiziz. Dünyayı kirletenler…
  • Otizmli evlatların üçte ikisinde süte veveya unlu gıdalara aşırı düşkünlük var. Bu düşkünlüğün sebebi bu yiyeceklerin tam sindirilemeden kana geçen morfin bileşikleri içermeleri. Yani gerçek anlamda uyuşturucu bağımlılığı var.
  • “Doğası gereği bilim saf ve temizdir. Fakat bilim yalnız kapitalizmle beraber anılıyor, bireysel çıkarlar ön plana geliyorsa, bilim tüm saflığını, temizliğini artık yitirmeye başlıyor anlama gelir…”
  • Gerçeklerin de fena bir huyu vardır; eninde sonunda ortaya çıkarlar.


Otizme Çözüm Var! İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabın amacı otizmli evlatların ailelerine sözde rehber olma…
Yazar otizmi bir hastalık olarak görüyor ve tedavisi bulunduğunu söylüyor. Otizm hastalık değildir. Gelişimsel bir farklılıktır. Otistik insanoğlu lüzumlu eğitimlerle hayatlarına devam ederler.
Ben de bildiklerimi, öğrenmek zorunda olduklarımı size aktarmak isterim:
Küçüklere eğitim sürecinde asla bir şey belli etmeyin ve bu mevzuları yanlarında konuşmayın şundan dolayı hakkaten onlar oldukca zekiler ve olanları anlayıp ruhsal olarak onlar da boşluğa düşerler.
Göz teması oluşturmak oldukca mühim devamlı onlarla göz teması kurarak yazışma halinde olun, sosyalleşmesini sağlayın ve dijital oyunlardan uzak tutun. Evlatların beynini tabiri caizse donduran o oyunlardan uzak tutun.
Kabullenmek oldukca zor geliyor fakat bu kabullenme sürecinin uzaması onun eğitiminin daha da zorlaşması anlama gelir.
Son olarak, otizm bir hastalık değildir, otistik çocuklar hasta değildir aslolan hasta olanlar otistik insanlara hasta gözüyle bakanlardır. (Zînê)


Otizme Çözüm Var! PDF indirme linki var mı?


Ahmet Aydın – Otizme Çözüm Var! kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Otizme Çözüm Var! PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ahmet Aydın Kimdir?

1953 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi mezunu.

1977 senesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesini tamamladı. 1982 senesinde aynı Fakülte’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı. 1982-1986 yılları aralığında Çorlu’da askerlik ve Eskikent’de mecburi hizmet görevini yerine getirdi. Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1988 senesinde doçent, 1993 senesinde Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 senesinde da profesör oldu.

Evli ve bir çocuk sahibi olan Aydın’ın çeşitli mevzularda yazdığı 6 kitabı ve yerli ve yabancı 100 üstünde makalesi mevcut.


Ahmet Aydın Kitapları – Eserleri

  • Taş Devri Diyeti
  • Otizme Çözüm Var!
  • Keloğlan Masalları
  • Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi
  • Aşk Tesadüfleri Değil Tevafukları Sever
  • Yavana
  • Garip
  • Türkçe Öğretiminde Materyal Tasarımı


Ahmet Aydın Alıntıları – Sözleri

  • … altta yatan biyolojik engeller kalkmadıkça, hususi eğitimin başarı şansı ciddi şekilde azalmaktadır. Biyomedikal tedavi yapılmadan yalnız yoğun eğitim yapmak bir tarlayı sürmeden, lüzumlu gübreyi atmadan tohum atmaya benzer. Bu durumda birkaç tohum yetişir; tüm bir tarla değil. (Otizme Çözüm Var!)
  • Çinliler, 40 yaşından sonrasında oda sıcaklığından daha soğuk olan su ya da başka bir şeyin bedene alınmaması gerektiğine inanıyorlar. Çinlilere nazaran soğuk içecekler içtiğiniz yada soğuk besinler yediğiniz vakit iç organlarınız daha çok büzülüyor. Kan dolaşımında azalmaya niçin oluyor, mide, baş ve eklem ağrıları artıyor, nefesiniz daralıyor, balgamınız koyuluyor. (Taş Devri Diyeti)
  • Ayakta duran bir insan eğer sıvı besin içerse direkt doğruya onikiparmakbağırsağına geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar ilkin midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonrasında onikiparmakbağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok bulaşıcı hastalıktan korunmuş olur.. (Taş Devri Diyeti)
  • … bilgili anne babalar, uymak zorunda oldukları her şeye uydular: buğdayı kaldırdılar, sütü kaldırdılar, soyayı kaldırdılar ve en sonunda şekeri kaldırdılar. Bu çocuklar daha iyi, daha iyi, daha iyi oldular.
    …kendi hastalarımı kendim seçecek kadar meşhur olduğumda, basitçe onlara “Katı rejim uygulamaya isteksiz ve bu mevzuda ciddi çaba sarf etmeyecek anne babaları hastam olarak almıyorum.” diyorum. Eğer bu evlatların bağırsaklarını iyileştiremezsek hiçbir yere varamıyoruz. Onların bağırsaklarını iyileştirmek bir numaralı kaide.
    Dr. McCandless (Otizme Çözüm Var!)
  • Hafif otizm de denilebilir. (Otizme Çözüm Var!)
  • Herhangi bir ruhsal eğitim, kafi içtenlik ve disiplinle uygulandığında, Jung’un kişisel bilinçaltı kompleksler olarak tanımladığı şeyleri harekete geçirir… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Anne karnında bir bebeğin bağırsaklarında yararlı ya da zararı dokunan hiçbir mikrop bulunmaz. Bebek doğum esnasında vajinadan gelen probiyotikler (laktobasiller ve bifidobakteriler) ile karşılaşır. Birkaç gün içinde de düzgüsel flora gelişmeye adım atar.
    Son yıllarda tamamen duygusal (!) nedenlerle sezaryen doğumlarda bir patlama oldu. Yabani hayatta sezaryen gereksinimi yoktur. İnsanlar naturel ortamlarından uzaklaşıp fena beslendikçe çatıları daralmış ve bazı doğumlarda (yüzde 10) sezaryen mecburi olmuştur. Günümüzde ülkemizdeki doğumların yüzde 40-50’si sezaryen ile oluyor. Bazı hususi hastanelerde senelerdir düzgüsel doğum yapılmıyor.
    Peki diyeceksiniz ki sezaryen doğum olsa ne olur? Üstelik ne doktor, ne de aile saatlerce doğumun olmasını beklemiyor, doğumlar gece değil gündüz oluyor, hafta sonu olup tatilinizi bozmuyor, anne ağrı çekmiyor. Hekim ve hastane daha çok para alıyor, fakat evladınız için feda olsun!
    Ama kazın ayağı öyleki değil. Bebek anne karnındayken bağırsağında asla probiyotik olmaz. Normal doğumda bebek annenin haznesinden geçerken tanışır yararlı mikroplarla. Anne sütünün de etkisiyle birkaç gün içinde sıhhatli bağırsak florası oluşur.
    Eğer bebek sezaryen ile doğmuşsa dış ortamda bulunan mikroplar ile karşılaşır (hastane florası) ve bağırsaklarında düzgüsel flora oluşamaz. Doğum sonrası ilk kolonize olan floradan sıhhatli floraya geçiş, uygun beslenme ortamı yaratılsa bile oldukça zor. (Taş Devri Diyeti)
  • Çinliler, 40 yaşından sonrasında oda sıcaklığından daha soğuk olan su ya da başka bir şeyin bedene alınmaması gerektiğine inanıyorlar. Çinlilere nazaran soğuk içecekler içtiğiniz yada soğuk besinler yediğiniz vakit iç organlarınız daha çok büzülüyor. Kan dolaşımında azalmaya niçin oluyor, mide, baş ve eklem ağrıları artıyor, nefesiniz daralıyor, balgamınız koyulaşıyor. (Taş Devri Diyeti)
  • Otizmli evlatların üçte ikisinde süte veveya unlu gıdalara aşırı düşkünlük var. Bu düşkünlüğün sebebi bu yiyeceklerin tam sindirilemeden kana geçen morfin bileşikleri içermeleri. Yani gerçek anlamda uyuşturucu bağımlılığı var. (Otizme Çözüm Var!)
  • “Maalesef üstünde yaşadığımız gezegeni yaşanamaz hale getirmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz.” (Otizme Çözüm Var!)
  • Tarihsel olarak baktığımızda, ezoterik örgütlerle dinlerin, eski çağlarda, Mısır’da, eski Yunan’da, Orta Doğu ve Akdeniz çevresinde, İslam’da, Hıristiyanlıkta, Yahudilikte, yakın çağlara kadar kısmen de olsa iç içe oluşup, geliştiklerini görebiliriz… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Kimyasal tatlandırıcılı bir gıdayı alır almaz beyninize şeker girdi emri geliyor ve o da insülin salgılanmasına yol açıyor. Ortamda şeker olmadığı için insülin kandaki açlık şekerini düşürüyor. Doğal olarak karnınız acıkıyor ve daha çok yiyorsunuz. (Taş Devri Diyeti)
  • Dinler, inançlarını yayma çabası içinde olduklarından, her insana açık kurumlardır. Oysa, ezoterik öğretiler, ilkesel olarak, hususi nitelikler ve eğilimler taşıyan kişilere açıktır… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Aura, canlının enerji olarak gerçek ifadesidir. O, insanoğlunun güçlerinin, düşüncelerinin ve duygularının toplamıdır… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Biroldukca otizmli çocuk acıdan,sıcaktan ve soğuktan etkilenmiyor.Bunun temel sebebi otizmli çocuklarda buğday(gluten) ve süt(kazein) proteinlerinin yeteri kadar sindirilmeden kana geçmesidir.Bu sindirilmemiş proteinler vücutta morfin tesiri yapıyor. (Otizme Çözüm Var!)
  • …bir hastalığın çaresiz bulunduğunu kabul ederseniz o hastalığın olası nedenlerini araştırma zahmetinde de bulunmazsınız. (Otizme Çözüm Var!)
  • Hangi uygarlık düzeyinde olursa olsun, inisiyasyon süreci, kültürün içinde belirli bir akıl gerekliliğini getirir. Söz konusu akıl, insanoğlunun kendinin farkına varması anlama gelir… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Unutmamalıyız ki, topraktaki izimiz kendi ağırlığımız kadardır…
    Ve insanoğlunun en ağır misafiri kendisidir. İnsan, en zor kendini ağırlar… (Reiki: Evrensel Yaşam Enerjisi)
  • Hiçbir insan metabolik tipinin haricinde beslenmeye zorlan­mamalıdır. (Taş Devri Diyeti)
  • Otizmin sebebi büyük oranda genetiktir… (Otizme Çözüm Var!)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş