Eğitim

Piyonun Son Hamlesi – Lisa Unger Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Piyonun Son Hamlesi – Lisa Unger Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Piyonun Son Hamlesi kimin eseri? Piyonun Son Hamlesi kitabının yazarı kimdir? Piyonun Son Hamlesi konusu ve anafikri nedir? Piyonun Son Hamlesi kitabı ne konu alıyor? Piyonun Son Hamlesi PDF indirme linki var mı? Piyonun Son Hamlesi kitabının yazarı Lisa Unger kimdir? İşte Piyonun Son Hamlesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Lisa Unger

Çevirmen: Uğur Portakal

Orijinal Adı: In the Blood

Yayın Evi: Martı Yayınları

İSBN: 9786053483298

Sayfa Sayısı: 432


Piyonun Son Hamlesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Kesinlikle okuduğum romanların en iyilerinden biri diyebilirim!”

-Tess Gerritsen-

Kanımda katliam akıyordu. DNA’mın iki ipliğinde de katliam yazılıydı. Bundan kaçmak için elimden geleni yapmıştım, fakat nereye gidersem gideyim, orada da aynı kişiyim. Lana Granger, ruhsal sorunların yanı sıra cinsel kimlik karmaşası yaşayan ve sırları olan genç bir kızdır. Buna karşın okul hayatında oldukça başarılıdır. Üniversite eğitiminin son senesinde annesinin vasiyeti üstüne işe girerek kendi ayakları üstünde durmak için çocuk bakıcısı olarak çalışmaya adım atar. Bakıcılığını üstlendiği on bir yaşındaki Luke da kendisi benzer biçimde sorunlu bir çocuktur. Fakat süre geçtikçe Lana, onun yalnızca ufaklıklara mahsus problemleri olmadığını, bunun da ötesinde tehlikeli biri bulunduğunu farklıdır. Lana’yı içinden çıkılmaz bir girdabın ortasına sürükleyecek ve herkesten gizleyerek maziye gömdüğünü sandığı ölümcül sır, bu esrarengiz çocuğun eline geçmiş olabilir miydi? Belki de geçmişine ilişik tamamlanmamış parçalardan biri Luke’un ta kendisiydi…

“Entrika ve gizemin kendini çokça hissettirdiği, sürprizlere açık bir gerilim.”

-The New York Times-

“Sizi ters köşe yapmış olup asla beklemediğiniz bir finale imza atacak sıradışı bir roman.”

-USA Today-

Türünün en iyilerinden, sürükleyici bir ruhsal gerilim. Lisa Unger’in romanlarıyla hemen hemen tanışmadıysanız, adım atmak için ne bekliyorsunuz?

-Harlan Coben-

(Tanıtım Bülteninden)


Piyonun Son Hamlesi Alıntıları – Sözleri

  • Ölülerden korkmuyordum, hayır. Beni korkutanlar hala yaşayan insanlardı.
  • Ancak zihinsel hastalıkların problemi burdadır: Hiçbir süre basmakalıp bir teşhis konulamaz. Hepimiz kendimize özgü delileriz. Bazılarımız ötekilerden daha beter, o denli.
  • Sopalar ve taşlar kemikleri kırabilir fakat kelimeler kalbinizi incitir.
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bize acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak her zaman daha iyidir. Daha az risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.”
  • Trajedi renkleri soldurur, ışığı yok eder.
  • “içinde bulunduğumuz koşullara tepkiler verdik ve o tepkiler hayatımızı şekillendirdi.”
  • “Ben onun gibi bir sosyopat değilim. Benim de sorunlarım var ama ben hissedebiliyor, sevebiliyor ve empati kurabiliyorum. Ben diğer insanları oyunumun birer parçası olarak görmüyorum. Tedaviler, ilaçlar ve rehberlikler bana bu yüzden etki gösterebildi.”
  • “Sanırım bir çift olarak normal yaşama yetisine sahip değiliz. Öfkeyle bağlanmak hiçbir şekilde bağla-namamaktan daha iyidir, değil mi?”
  • Sana asla el kaldırmamış olması, siddet uygulamadığı anlamına gelmez.
  • “karma yok, ne-ekersen-onu-biçersin diye bir denge yok. Hayır, artık hayatımızı şekillendirdiğimize inanmıyorum. Bence hayat bizi şekillendiriyor.”
  • Duygular seni o denli derine çekebilir ki, o karanlık dünyada yaşamaktansa ölmeyi tercih edebilirsin;
  • Bizler kendi felaketlerimizin hata ortağıyız
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bizlere acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak daima daha iyidir. Daha azca risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.”
  • Kişisel alanlara saygı gösteren insanları takdir ederdim. Bizim kültürümüz oldukca yapışkan; bu günlerde hepimiz birbirine sarılmak istiyor”
  • Bu delilik. Bizim düzgüsel bir yaşamımız olmayacak mı? Olmayacak, dedim. Hayatımızdaki hiçbir şey hiçbir süre düzgüsel olmayacak. Normal olmak istiyorsan yanlış insanı seçtin anlama gelir.


Piyonun Son Hamlesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Eğer ki bir ruhsal gerilim kitabının hayatına girebilecek cesaretiniz var ise, bence kesinlikle okunması ihtiyaç duyulan muhteşem bir kitap. Konusundan birazcık bahsedecek olursam;
Bir sosyopat ve bir psikopatın muhteşem mücadelesini özetleyen, ortalarda sonunu belli eder benzer biçimde olsa bile bir kaç büyük süprizini son 40 sayfaya kadar saklayabilen güzel bir romandı. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Ve en sevdiğim yazarlardan Tess Gerritsen’ in söylediği benzer biçimde; “Kesinlikle okuduğum romanların en iyilerinden biri diyebilirim!” (Firdevs)

İlk kez tanıştığım yazardan müthiş bir sürükleyici gerilim okudum. Kitabin kurgusu oldukça siradisi ve oldukça iyiydi, elimden bırakamadım diyebilirim. Okunmaya kıymet (Işın’s)

Arıyorum: kitabı arıyorum fakat baskısı yok cevabı ile karşılaşıyorum destek olabilecek olan biri var mı özelden yazarsanız sevinirim ikinci el almak isterim (Sinem Koçarslan)


Piyonun Son Hamlesi PDF indirme linki var mı?


Lisa Unger – Piyonun Son Hamlesi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Piyonun Son Hamlesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Lisa Unger Kimdir?

Lisa (26 Nisan 1970 doğumlu), Connecticut’taki New Haven’de dünyaya geldi sadece Hollanda, İngiltere ve New Jersey’de büyüdü .New School for Social Research’ten mezun olduktan sonrasında lise öğreniminden sonrasında New York’a taşındı ve on yıl New York’ta gösterim hayata geçirmeye başladı.

Oldukça acele bir halde bir gizmen buldu ve dört hata romanı üretmek için bir antak kalma sattı. İlk dört kitabı kızlık soyadı basıldı. Lisa Unger olarak ilk albümü 2006’da Beautiful Lies’ti.

Unger, önümüzdeki dokuz yıl süresince on kitap yayınladı ve kitapları yirmi altı dile çeviri edilerek internasyonal alanda oldukca satan bir yazar haline geldi ve ortalama 2 milyon satış gerçekleştirildi. O, vakaları evvelde açıklamaksızın kuvvetli karakterler, süratli tempolu ruhsal gizemler ile bilinir.

Ödüller

Kan En İyi Romanlar için 2015 Gümüş Falchion Ödülü’nü kazanmıştır ve bir INDIE NEXT seçimi ve Amazon.com Editörlerin Seçime Alınan Ayın En İyi Kitapları seçildi.

Crazy Love Milwaukee Journal-Sentinel tarafınca 2015 Yılının En İyi Kitaplarından biri seçildi .

Kırılgan , ABC’nin Iyi sabahlar Amerika’sı tarafınca büyük yaz okumaları için en iyi kitap seçildi ve Harper’s Bazaar tarafınca Sıcak Kitap olarak seçildi. Hedef, Lisa Unger’ı “Gelişen Yazar” olarak adlandırdı.

For Die You , Today şovu ve Good Morning America’da yaz için en iyi kitap seçildi. Parade dergisi ve Good Housekeeping Magazine tarafınca en iyi kitap seçimi olarak seçildi .

Güzel Yalanlar , Doubleday kitap kulübü Ayın Uluslararası Kitap Olarak seçildi.


Lisa Unger Kitapları – Eserleri

  • Piyonun Son Hamlesi
  • Aşktan ya da Korkudan
  • Tatlı Yalanlar
  • Kırılgan


Lisa Unger Alıntıları – Sözleri

  • “Aşk, uyuşturucudur, değil mi? Bütün acıyı köreltir, kaygılarınızı geri bastırır, iç şeytanlarınızı susturur.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Beni herkesten daha iyi tanirdi; kendimi tanidigimdan daha da iyi. Bu daima iyi bir sey degildi. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Nesneleri seçebildiğiniz, fakat arkalarındaki siyah boşluğu tahmin edemediğiniz türden bir karanlıktayım. (Tatlı Yalanlar)
  • Geçmiş, bugün ve gelecek, hepsi birlikte devasa bir halıya dokunmuştu, renkleri ve yapıları karışıyor ve birbirini sarıyordu. (Kırılgan)
  • “Ne cennette aşkın nefrete dönüşmesi benzer biçimde bir hiddet ne de cehennemde reddedilmiş bir kadınınki benzer biçimde bir gazap vardır.” William Congreve (Aşktan ya da Korkudan)
  • “Sopalar ve taşlar kemiklerini kırabilir ama sözler kalbini kırabilir.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Kaç kişinin sizi hakkaten umursadığını iddia edebilirsiniz? (Tatlı Yalanlar)
  • Nesnelere, eski fotoğraflara, kararmış mücevherlere sararmış mektuplara bağlanmamızın başka ne benzer biçimde bir sebebi olabilir? Bunlar sihirin minik parçalarıdır. Onlara dokunduğumuzda, dönemin çaldırmış olduğu ya da tükettiği şeylere bir anlığına tekrardan haiz oluruz. (Tatlı Yalanlar)
  • Bir kez anne oldun mu, çocuğuna aşık olduğunda başka şeylere o denli hevesin kalmaz.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Sopalar ve taşlar kemikleri kırabilir fakat kelimeler kalbinizi incitir. (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Ben onun gibi bir sosyopat değilim. Benim de sorunlarım var ama ben hissedebiliyor, sevebiliyor ve empati kurabiliyorum. Ben diğer insanları oyunumun birer parçası olarak görmüyorum. Tedaviler, ilaçlar ve rehberlikler bana bu yüzden etki gösterebildi.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Asla mükemmel bir babası olan bir kıza aşık olma. Asla boy ölçüşemezsin ve çabalarken kendini öldürürsün. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Bugün bile, biriyle tanıştığımda kendimi hep negatif duruma hazırlarım. İnsanlar öylesine düşüncesiz ve zalimdirler, iyi mi kaba bir yorum yapacaklarını asla bilemezsiniz. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Yemek hayattır. Eğer yemeği sevmiyorsanız, hayatta olmayı sevmiyorsunuzdur. Bu kadar kolay. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Ancak zihinsel hastalıkların problemi burdadır: Hiçbir süre basmakalıp bir teşhis konulamaz. Hepimiz kendimize özgü delileriz. Bazılarımız ötekilerden daha beter, o denli. (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bize acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak her zaman daha iyidir. Daha az risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bizlere acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak daima daha iyidir. Daha azca risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Bizler kendi felaketlerimizin hata ortağıyız (Piyonun Son Hamlesi)
  • “karma yok, ne-ekersen-onu-biçersin diye bir denge yok. Hayır, artık hayatımızı şekillendirdiğimize inanmıyorum. Bence hayat bizi şekillendiriyor.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Bazen yalnız geçmişin uzaklaşmasını istersin, unutmayı tercih ettiğin şeylerin hatırlatıcısı olarak omuzlarında kalmasını, seni dürtmesini istemezsin. (Kırılgan)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş