Eğitim

Ramazan Risalesi ve Üç Aylar – Seyda Muhammed Konyevi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ramazan Risalesi ve Üç Aylar – Seyda Muhammed Konyevi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kimin eseri? Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kitabının yazarı kimdir? Ramazan Risalesi ve Üç Aylar konusu ve anafikri nedir? Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kitabı ne konu alıyor? Ramazan Risalesi ve Üç Aylar PDF indirme linki var mı? Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kitabının yazarı Seyda Muhammed Konyevi kimdir? İşte Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Seyda Muhammed Konyevi

Yayın Evi: Reyhani Yayınevi

İSBN: 9789756029244

Sayfa Sayısı: 134


Ramazan Risalesi ve Üç Aylar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“O Ramazan ayı ki, insanları irşad için hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun.”


Ramazan Risalesi ve Üç Aylar Alıntıları – Sözleri

  • İnsan, her mevsim buğday, arpa benzer biçimde mahsuller toplamak istiyorsa da zamanı gelmemişse bir şey toplayamaz.
    Bakınız!
    Kış mevsiminde, harman yerinden buğday toplayamazsınız.
    Bu sebeple harman yoktur.
    Bu da aynen bu şekildedir.
    Allah-u Zülcelâl’in kulları için RAMAZAN AYI da hayırların harman ayıdır.
  • “O Ramazan ayı ki: İnsanları irşad için hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur’an o ayda indirildi. Sizden, her kim bu aya erişirse onda oruç tutsun. Kim de hasta yada yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, sizin için güçlük değil kolaylık diler. Allah, belirlenen günlerin sayısını tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdiğinden, Kendisini yüceltmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz.” -Bakara 185
    Ashab-ı Kiram Ramazan-ı Şerifin gelmesiyle birbirini kutlama eder, “Sana müjdeler olsun! Ramazan ayına giriyoruz.” diyorlardı.
    “Ramazan bolluk ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duâları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten yoksun kalır.” -Hâdîs-i Şerîf (Taberânî)
    Ebu Hureyre (ra)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber (sav) şöyleki buyurmuştur: “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek, Ramazan Ayı’nda oruç tutarsa, Allah onun günahlarını affeder.” (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesai)
    Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, sanki kıyameti ve cehennemi görüyordu. Onun için buyurmuştur ki: “Eğer benim ümmetim, Ramazan ayında kendileri için neler olduğunu bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi.” (Zübdetü’l Vaizin)
    Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem, bigün minbere çıktı. Birinci basamağa çıkınca “Amin” dedi. Sonra ikinci basamağa çıktı “Amin” dedi. Sonra üçüncü basamağa çıkınca, gene “Amin” dedi. Daha sonrasında şöyleki dedi: “Bana Cebrail gelip: ‘Ya Muhammed! Kim Ramazan’a erişir de bağışlanmazsa, Allah onu (ilahi rahmetinden) uzaklaştırsın.’ dedi. Ben de ‘Âmin’ dedim. Sonra Cebrail: ‘Kim ana-babasına veya onlardan birine (yaşlılığında) yetişir de cehenneme girerse, Allah onu (ilahi rahmetinden) uzaklaştırsın.’ dedi. Ben de ‘Âmin’ dedim. Sonra yine Cebrail aleyhisselam: ‘Sen kimin yanında anılırsan da üzerine salavat getirmezse, Allah onu (ilahi rahmetten) uzaklaştırsın.’ dedi. Ben de ‘Âmin’ dedim.” (İbn Hıbban)
    Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine gore Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyleki buyurdu:
    Muhammed’in canı kudret elinde olan Allah’a vallahi billahi ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.Buhârî, Savm 9; Müslim, Sıyâm 163.
    Ramazan-ı Şerif’te 156 Milyon şahıs Cehennem’den beraat alır.
    Abdullah İbni Amr (r.a.) hazretlerinden nakledilen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (sav) şöyleki buyurmuştur:
    Oruç ve Kur’an kıyamet gününde kula şefaat edeceklerdir. (O gün) Oruç der ki: “Ey Rabbim! Ben onu gündüzleri yemekten ve şehvetlerinden men ettim. Onun için beni onun hakkında şefaatçi kıl.” Kur’an da şöyleki der: “Ben onu geceleri uykusuz bıraktım. Beni de onun hakkında şefaatçi kıl.” (Ahmed İbni Hanbel: 2/174)
    Allah-u Zülcelal meleklere şöyleki emreder: “Ramazan ayı süresince yaptığınız zikir ve ibadetlerin sevabını Ümmet-i Muhammed-e bağışlayın.”
    İftarı erken, sahuru geç yapmak sünnettir. Yalan, gıybet, söz taşımak, başka birinin malını haksız yere elde etmek için yalan yere yemin etmek ve şehvetle yabancı bayanlara bakmak orucun sevabını kaçıran sebeplerin bazılarıdır.
    Hadis-i şerifte, (Ramazanda bigün oruç tutmayan, onun yerine tüm yıl oruç tutsa, o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. (Tirmizî)
    Ramazan ayının son on gününde, gece gündüz bir camide kapanıp yakarma etmeye, itikâf denir, müekked sünnettir. İtikaf ile ilgili bazı hadis-i şerifler:
    (İtikâfta olan, günahlardan uzaklaşır, her iyiliği işlemiş benzer biçimde sevaba kavuşur.) [İbni Mace]
    (Ramazanda on gün itikâf eden, iki kez [nafile] hac yapmış benzer biçimde sevab kazanır.) [Beyhekî]
    Kadir gecesiyle ilgili: Âişe Annemiz radıyallahu anhanın “O gece bildiğim bir gece olursa ne yapayım ya Resûlullah?” şeklindeki sorusuna Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şu duayı okumasını tavsiye buyurarak yanıt vermiştir:
    “Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni.”
    Anlamı: “Allah’ım Sen affetmeyi seviyorsun, Sen oldukça affedicisin, beni de af buyur.”
    Kadir gecesinin günü bilinmediği için itikafa girmek lazımdır. Bu sebeple kadir gecesi 1000 aydan daha hayırlıdır.
    İbni Ömer’den rivayet olunan bir hadisi şerifte: “Resulullah, sadaka-i fıtrın, halk bayram namazına çıkmadan evvel verilmesini emretti” buyurmuşlardır. Hz. Osman (r.a) bir defasında sadakasını namazdan evvel vermeyi unutunca bir köle azat eder. Sonra Resulullah Efendimizin huzuruna giderek durumu haber verince Rasülullah “Ya Osman değil bir köle 100 köle dahi azat etsen yine namazdan önce vermenin sevabına nail olamazsın” buyurmuşlardır.
    Recep ayına sağır ay da denilir. Enes bin Malik (ra)’tan rivayet edildiğine gore: Hz. Peygamber (SAV), recep ayına girmiş olduğu süre: “Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan”
    “Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban’ı mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye yakarış ederdi.
  • İnsan, her mevsim buğday, arpa benzer biçimde mahsuller toplamak istiyorsa da zamanı gelmemişse bir şey toplayamaz.
    Bakınız!
    Kış mevsiminde, harman yerinden buğday toplayamazsınız.
    Bu sebeple harman yoktur.
    Bu da aynen bu şekildedir.
    Allah-u Zülcelâl’in kulları için RAMAZAN AYI da hayırların harman ayıdır.


Ramazan Risalesi ve Üç Aylar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Oruç ve Ramazan ile ilgi aklınıza gelecek sorulara yanıt bulabileceğimiz bir kitabtır.Sade bir üslupla her insanın anlayıp kavrayabileceği mevzulara açıklık getiren yaratı.EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER (ÖMER FARUK AÇAR)


Ramazan Risalesi ve Üç Aylar PDF indirme linki var mı?


Seyda Muhammed Konyevi – Ramazan Risalesi ve Üç Aylar kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Ramazan Risalesi ve Üç Aylar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Seyda Muhammed Konyevi Kimdir?

Seyda Muhammed Konyevi (K.S), miladi 1942 senesinde Mardin ilinin merkezine bağlı Konaklı köyünde dünyaya geldi. Seyyid Muhammed Raşid (K.S)’ in halifelerinden olan Seyda Muhammed Konyevi (K.S) şu an hayatta olup Konya sivil havaalanı civarında bulunan Reyhani köyünde insanlara Allah-u Zülcelal’ ın buyruk ve nehylerini anlatmak suretiyle insanların dünya da ve ahirette kurtuluşlarına vesile olmaktadır. Sevenleri içinde Seyda namıyla tanınmıştır.

Seyda Muhammed Konyevi (K.S), anne tarafınca Hz. Ömer (R.A)’in soyundandır.

Seyda Muhammed Konyevi (K.S) bir oldukça alimden ilim öğrenim ederek son olarak Gavs-ı Bilvanisi (K.S)’ nin halifelerinden Abdussamed-i Ferhendi (K.S)’ nin yanına geldi. Onun yanında bir yıl kaldıktan sonrasında zahiri ilimlerden icazet aldı. Daha sonrasında Allahu Zülcelal, Abdussamed-i Ferhendi (K.S), onu güzel ahlakından dolayı kızıyla evlendirdi. Bundan sonrasında bir süre kendi köyünde imamlık yapmış oldu.

O sıralarda Gavs-ı Bilvanisi (K.S) vefat etmiş ve oğlu Seyyid Muhammed Raşid (K.S), insanlara Allah-u Zülcelal’ in buyruk ve nehylerini anlatmak suretiyle irşada başlamıştı. Seyda Muhammed Konyevi (K.S), Seyyid Muhammed Raşid (K.S)’ nin daveti üstüne, kayınpederi Abdussamed-i Ferhendi (K.S) ile beraber menzil köyüne geldi. Yirmi üç yıl Seyyid Muhammed Raşid (K.S)’ nin yanında kaldı ve hizmetinde bulunmuş oldu.

Seyda Muhammed Konyevi (K.S), Seyyid Muhammed Raşid (K.S)’ nin vefatından sonrasında bir yıla yakın teberrüken Menzil’ de kaldı. Daha sonrasında Seyyid Muhammed Raşid (K.S)’ nin işareti üstüne Konya’ ya hicret etti. Halen Konya’ da insanlara Allah-u Zülcelal’ in buyruk ve nehylerini anlatmak suretiyle onların dünyada ve ahirette saadete kavuşmalarına vesile olmaktadır.


Seyda Muhammed Konyevi Kitapları – Eserleri

  • Örnek İnsan Hz. Muhammed
  • Hz. Peygamberin (S.A.V) Üstün Ahlakı
  • Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (S.A.V)
  • Hz. Peygamberin (s.a.v.) Kulluk Hayatı
  • Saadet Rehberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)
  • Nefse Hitap
  • Hz. Muhammed’den (sav) Kutlu Mesajlar
  • Ramazan Risalesi ve Üç Aylar
  • 40 hadis
  • Adab
  • Mü’min’in 24 Saati
  • Dünya Bizi Aldatmasın
  • Tasavvuf
  • Üç Büyük Düşman: Nefs, Şeytan, Dünya
  • Güzel Ahlâk Risâlesi
  • Peygamberler, Sahabeler ve Allah Dostlarından İbretli Kıssalar
  • Asrımız Meselelerine Fetvalar
  • Kudsi Hadisler
  • Kur’an ve Sünnete Nazaran Çocuk Terbiyesi
  • Kalp Gözüyle Ölüm ve Kıyamete Bakış
  • Kalplerin Şifası
  • Sahabeler Saadeti Nasıl Buldular
  • Batıl İddialara Hak Cevaplar
  • Manevi Hayat
  • Azaların Afetleri
  • Mü’min Kardeşliği
  • İlim, Amel, İhlâs (Cep Boy)
  • Tasavvuf Risalesi
  • Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Kıssaları
  • Muhabbetullah ve Tasavvuf
  • Temel Esaslar
  • Hizmet Risalesi
  • Sahabeden Günümüze Allah Dostları
  • İslam Akaidi
  • Muhtelif Sorulara Ehl-i Sünnete Nazaran Cevaplar
  • Allah’ı Görür Gibi İbadet Etmek
  • Ebedî Hayatın Huzuru ve Nefis Muhasebesi
  • Evlilik Risalesi
  • Tevbe
  • Tesettür ve Hicab Risalesi
  • İlim ve Salih Amel Risalesi
  • Sahabenin Peygamber Sevgisi ve Bağlılığı
  • Hayat Rehberimiz Hz. Muhammed
  • Uhuvvet Risalesi
  • Sohbetler 2
  • Cennet Yolunun Rehberi
  • Büyük İslam İlmihali


Seyda Muhammed Konyevi Alıntıları – Sözleri

  • Halis niyetle ilim öğrenmeye başlamış olan kimse, cennete giden bir yola girmiş olur. Bu sebeple ilim öğrendikçe imanı kuvvetlenir, amel etme şevki artar. Heva ve hevesin zülumâtı gider, iç âlemini ilmin nuru aydınlatır. Artık şahıs dünyaya ilim gözüyle bakınca dünyada neyin kıymetli neyin kıymetsiz bulunduğunu görür. Dünyadaki her şeyin sadece Allah’a kulluk etmekle kıymet kazanacağını anlayınca sürekli amelini artırır. Bu sebeple ilim yoluna girmek insanı cennete kadar götürmüş olan bir yola girmektir. (Hz. Peygamberin (s.a.v.) Kulluk Hayatı)
  • İşte tövbe insan için bu şekilde kıymetli ve kurtarıcı bir ameldir. Bu kıymetli olan amelî terkedip: ” Ben ne yaptım ki tövbe edeyim!” demek oldukça yanlıştır. Bizim Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem, günahtan masum olması durumunda, günde yüz kez (bir rivayete gore yetmiş kez) tövbe ediyordu da (haşa) biz ondan daha mı iyi bir haldeyiz ki tövbe etmeyelim (Adab)
  • Oldukça güzel bir memlekete doğru yola çıkmış olan, orada sevenleri kendisini bekleyen bir yolcu iyi mi olur? Bu şekilde bir özlem içinde olan yolcu, asla geçip gittiği yolun kenarına ev yapmakla uğraşır mı?
    İşte Allah’a kulluğuyla razı etme derdinde olan yolcu da böyledir. Onlar dünyayı kendi nefsleri için mamur etmekle asla uğraşmazlar. Ne yaparlarsa hizmet etmek için, Allah’ın dinini yüceltmek için yaparlar;
    Kendileri için sadece gerekseme kadarıyla iktifa ederler… (Dünya Bizi Aldatmasın)
  • Bir kimse yumuşak davranmaktan yoksun ise hayrın tamamından mahrumdur.
    «müslim, kitabu’l birr, 390» (40 hadis)
  • İnanmayanlara İmam-ı Azam’ın Cevabı;
    Allah’a inanmadıklarıni söyleyen üç şahıs, Imam-ı Azam Hazretlerine sordular.
    1-Bize Allah’ı izah edebilir misin?
    2-Cehennem ateş olduğuna gore, alevden yaratılan cinler ve şeytanlar orada iyi mi azap göreceklerdir?
    3-Hem kaza ve kadere inanmamızı istiyorsun hem de insanoğlunun iradesinden bahsediyorsun. Halbuki insan her şeyi mecburen yapar, kendi iradesi yoktur.
    Bu soruları duyan büyük İmam, eline almış olduğu bir avuç toprağı soranların yüzlerine attı. Üçü de bu davranışa tepki gösterdiler.
    Imam-ı Azam bunun üstüne şöyleki dedi:
    ” Allah’ı göremediği için inkar etmeye çalışan adam! Toprağın yüzünde meydana getirmiş olduğu acıyı görebildin mi? Daha yüzündeki acıyı göremezken Allah’ı göremediğin için iyi mi inkar edersin.”
    ” Ya sen ikinci probleminin sahibi! Bildiğin benzer biçimde insan topraktan yaratılmıştır. Ama bu bir avuç toprak yüzünü acıtmaya yetti. Demek ki cehennem ateşi de alevden yaratılan varlıkları yakabilir.”
    ” İnsan iradesinin inkar eden adam! Madem benim iradem yok, ne diye yüzüne attığım toprak için benden şikayetçi oluyorsun?”
    Aldıkları bu cevaplar karşısında şaşkına dönen adamlar, ne diyeceklerini bilemeden oradan uzaklaştılar. (İslam Akaidi)
  • “Kıyamette en oldukça üzüntü ve hüzün, zikirsiz ve gefletle geçen boş zamanlar için olacaktır.” (Üç Büyük Düşman: Nefs, Şeytan, Dünya)
  • İnsan Allah’ı yüceliğini hatırladıkça kalbi ferahlar ve dünya sıkıntılarından kurtulur. (Hz. Peygamberin (s.a.v.) Kulluk Hayatı)
  • Allah ile ye, Allah ile uyu, Allah ile konuş..
    Behlül-i Dâna (r.aleyh)
    *Yaptığın her işte Allah-u Zülcelal’den gafil olma… (Temel Esaslar)
  • Bizzat yakınlaşmak ve yakın olmaya sebep olacak şeyleri aramak. (İslam Akaidi)
  • Tebarekellezi biyedihi’l-mulk suresini her gece kim okursa, Allah bu sebeple ondan mezar azabını defeder.
    •| Nesai (Sahabeler Saadeti Nasıl Buldular)
  • “Dünyada varlığı çok olanlar, ahirette sevapları az olanlardır. Yalnız sağına, soluna ve ardına şöyle, şöyle verenler müstesnadır. Fakat onlar da ne kadar azdır.” (Hz. Peygamberin (s.a.v.) Kulluk Hayatı)
  • Ey Kul-
    larım! Ben, zulmü kendime haram kıl-
    dığım benzer biçimde, sizin aranızda da haram kıl-
    dım. Artık birbirinize zulmetmeyin…”
    (Müslim. Birr 55; Tirmizi, Kıyamet 49) (40 hadis)
  • Bu din Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem tarafınca kurulmuştur. Öyleki anlaşılıyor ki sünneti bir kenara bırakmak, insanı İslam’dan çıkaracak bir davranıştır… (Batıl İddialara Hak Cevaplar)
  • Şah-ı Nakşibend kuddise sırruhu demiştir ki: “Nefsi asla eğer olmazsa bir, iki yada üç saatte bir hesaba çekmek gerekir.” Eğer bu bir, iki ve üç saat içinde salih ameller yapmış ise ona aden nimetlerini hatırlatarak, daha oldukça yapması için teşvik etmelidir. Ve bunun için Allahu Zülcelal’e şükretmelidir. Yok eğer fena amellerle vaktini geçirmisse ona cehennem azabını hatırlatmalı ve derhal tevbe edip Allahu Zülcelal’e yönelmelidir. (Hz. Muhammed’den (sav) Kutlu Mesajlar)
  • İnsan en önce kendisini düzeltip doğru yola getirmeden başkalarına tembih etmemelidir. (Nefse Hitap)
  • Mevlana hazretleti diyor ki:
    Dünya nedir? O Hüda’dan gafil olmaktır;
    kumaş, gümüş, evlad ve hanım değildir.
    Eğer dünya malını Hakk rızası için omuzlarsan, ona Hz. Resul: ”iyi insan için iyi mal ne güzeldir!” buyurmuştur. Geminin içindeki su geminin helakine sebep, geminin altındaki su da onun hareketine vesiledir.”
    Malı kalbine doldurursan seni batırır, ayağının altında tutarsan yüzdürür. (Dünya Bizi Aldatmasın)
  • Bir şey ne kadar sevilmeye layık ise o denli sevmektir l. (Hz. Peygamberin (S.A.V) Üstün Ahlakı)
  • Dikkat ediniz! Emel ve arzularınız uzayıp size ecelinizi unutturmasın! Aksi taktirde kalpleriniz katılaşır. (Hz. Peygamberin (s.a.v.) Kulluk Hayatı)
  • `Ya Rabbi! Tüm yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşaAllah tekrar ben yapmayacağım. `
    Diyerek,pişman olmuş samimi bir kalple tevbe etmek, çoğumuz için tek kurtuluştur. (Tevbe)
  • Abdullah Dehlevi (k.s.) şöyleki demiştir;
    “Hiçbir keramet ve mükemmel, Allah (c.c.)’nü sevmek ve Peygamberlerin Efendisine (s.a.v.)’e doğal olarak olmak benzer biçimde olmaz.” (İslam Akaidi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş