Eğitim

Ruh Kırıcı – Sebastian Fitzek Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruh Kırıcı – Sebastian Fitzek Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruh Kırıcı kimin eseri? Ruh Kırıcı kitabının yazarı kimdir? Ruh Kırıcı konusu ve anafikri nedir? Ruh Kırıcı kitabı ne konu alıyor? Ruh Kırıcı PDF indirme linki var mı? Ruh Kırıcı kitabının yazarı Sebastian Fitzek kimdir? İşte Ruh Kırıcı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sebastian Fitzek

Çevirmen: Azra Herrscher

Orijinal Adı: Der Seelenbrecher

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052996508

Sayfa Sayısı: 304


Ruh Kırıcı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Üç genç hanım arkalarında hiçbir iz bırakmadan kaçırıldı.

“Ruh Kırıcı” adıyla anılan psikopatın elinde geçirdikleri

yedi gün üçünün de ruhunu öldürmeye yetti.

ONLAR ÖLDÜRÜLMEDİ,

İŞKENCEYE DE UĞRAMADI.

BAŞLARINA ÇOK DAHA KÖTÜSÜ GELDİ…

Kadınlar bulunduklarında ruhsal olarak çökmüşlerdi, kendi bedenlerinde esir gibiydiler.

Peki, Ruh Kırıcı kurbanlarını bu hale getirmek için onlara ne şeklinde ruhsal işkenceler uygulamıştı? Ve onları niçin öldürmeyip o zaman bırakıyordu?

Lüks bir psikiyatri kliniğinde bulunan, hafızasını yitirmiş Caspar, yolunun bu psikopatla kesişebileceğine asla olasılık vermezdi. Yine de kar fırtınası yüzünden Noel’den birkaç gün ilkin klinikte mahsur kalan hasta ve çalışanlar asla ummadıkları bir tehlikeyle karşı karşıyaydı… Ruh Kırıcı aralarından biriydi ve bu sefer kurbanlarını öldürüyordu!

Buradan kaçış yok.

Ve bir sonraki kurban içlerinden herhangi birisi olabilir…

“Fitzek beklenmedik tuzaklarla okurlara sofistike bir gerilim romanı sunuyor. Bu roman, sisli bir gecede araba kullanmaya benziyor; karşınıza ne zaman ne çıkacağından asla emin olamıyorsunuz.”

Westfälische Nachrichten

“Psikolojik gerilim terimi hiçbir kitaba Fitzek’in kitapları kadar yakışmıyor. Fitzek insan ruhunun karanlıklarını iyi tanıyan biri.”

Literrainfo

“Fitzek, okuyucusunun tüylerini diken diken edip onu insan ruhunun derinliklerine, gerçek olmamasını umacağınız korkunçlukta bir zindana kapatıyor.”

Synthetics

“Fitzek bir kez daha gerilim malzemesi olarak insan ruhunu kullanıyor. Baştan sona katıksız bir gerilimle devam eden roman son sayfayı okuyana kadar okura rahat vermiyor.”

Literaturde

“Ruh Kırıcı sizi şoka sokacak. Artık duyamayacak, tat alamayacak, konuşamayacak ya da hissedemeyeceksiniz. Sadece okuyabileceksiniz. Ama dikkat edin: Fitzek sizin ruhunuzu da kırmasın!”

Denglers-buchkritikde

“Fitzek her sayfada okuyucusuna yeni bir bilmece sunuyor ve sonunu tam tahmin ettiğinizi düşündüğünüzde kendinizi yeniden başta buluyorsunuz.”

Recklinghäuser Zeitung

“Kolayca uyanamayacağınız tüyler ürpertici bir kâbus.”

Neue Presse

“Psikolojik gerilimin yıldızı Sebastian Fitzek Ruh Kırıcı’yla çıtayı biraz daha yükseltiyor.” Literaturfestde

“Heyecan verici, gerilim dolu bir roman.” Men’s Health

“Hiç azalmayan bir tempoda geçen, bir solukta okunan bir gerilim romanı. Gerilim hayranları için bulunmaz bir hazine.” Multimania

“Son sayfaya kadar temposunu düşürmeyen, okuyucuyu ters köşeye yatıran bir roman.”

Indigo

“Sebastian Fitzek’in romanı ilk satırdan son satırına kadar nefes kesiyor.”

Oltner Tagblatt

“Ruh Kırıcı heyecan ve gerilim dolu bir roman.”

Der Grundstein

“Ruh Kırıcı psikolojik derinliğiyle türünde az rastlanan bir cevher.”

Wetzlarer Neue Zeitung

“Suç alanında bir şaheser.”

Waldechsche Landeszeitung

“Sebastian Fitzek Ruh Kırıcı’yla birlikte Amerikan meslektaşlarıyla yarışacak sıra dışı bir gerilim romanına imza atmış.”

Fränkische Nachrichten

“Sebastian Fitzek, okuyucusunu tekrar tekrar yanlış yollara sokuyor ve insan ruhunun en vahşi seri katillerden bile daha tehlikeli olduğunu kanıtlıyor.”

Esslinger Zeitung

“Nefes kesici bir roman!”

InTouch

“Tüylerinizi diken diken edecek!”

Kärntner Monat

“Sebastian Fitzek, okuyucularının tüylerini gerçek anlamda diken diken etmeyi bilen birkaç Alman yazardan biri. Ruh Kırıcı da sinirleri zayıf insanlara göre bir roman değil.”

Neue Welt Für die Frau

“Fitzek çok katmanlı ve sürükleyici bir gerilim romanı yazmayı çok iyi biliyor. Ruh Kırıcı okumayı bırakamayacağınız bir roman.”

Hamburger Abendblatt Online

“Tüyler ürpertici psikolojik gerilim hikâyelerinden hoşlananlar bu kitaba da bayılacaklar. Ancak dikkatli olun! Fitzek okuyucusunu sürekli yanlış yollara sokmaktan sapkınca bir keyif alıyor gibi.”

Main Post Online

“Ruh Kırıcı ilgi çekici ve zekice yazılmış bir kitap.”

Hamburger Anzeigen und Nachrichten

“İnsan ruhunun derinliklerine doğru çılgınca bir yolculuk gibi.”

Bild Berlin Online

“Tüm gerilim hayranlarına tavsiye ediyorum. Ruh Kırıcı tüyler ürpertici olayların Berlin’de de olabildiğini kanıtlıyor.”

Kressreport

“Sofistike, bir solukta okunacak, vahşi derecede heyecanlı bir roman.”

Wochenblatt Hassloch

“Ruh Kırıcı ismine uygun şekilde okuyucuyu kendi ruhunun derinliklerine sürüklüyor.”

Freie Presse

“Gerilim türünü seven herkesin okuması gereken bir roman. Kitap size durmadan soru sorduruyor, sonu ise insanı korkudan titretecek nitelikte.”

Prinz Hamburg

“Stephen King’in evrenine yaklaşan, okuyucusuna acımayan bir roman.” La Repubblica

“Fitzek okuyucuyu gerçek anlamda geren korkutucu bir roman yazmak için psikoloji, hafıza ve gerilim türü ögelerini ustalıkla harmanlamış.” Il Venerdi di Repubblica

“Dâhice, heyecan verici, kan dondurucu…” BILD


Ruh Kırıcı Alıntıları – Sözleri

  • “Hatıra güzel bir karı gibidir,” diye deklare etti ona, o hala anten kablosu için nalet ihtimaller içinde prizi ararken.
    “Peşinden koşarsanız sizden sıkılarak uzaklaşır. Ama başka bir şey ile uğraşırsanız kıskanç güzellik kendiliğinden size geri gelir.”
  • İnsan, gerçek benliğini sadece aşırı durumlarda farkına varır.
  • Bir daha asla mutlu olamayacağını biliyordu. Bu hatadan sonrasında asla…
  • Hatalar konuşarak düzeltilemez. Müdahale etmek gerekir.
  • Ne kadar fazlaca karşı koyarsan, o denli derin düşersin.
  • Uyku felcinde, uyku ve uyanıklık arasındaki geçiş süreci esnasında oluşan bir nüzul söz mevzusudur. Normalde fazlaca kısa sürer sadece duruma bakılırsa yirmi dakikayı da bulabilir. Neredeyse her iki insandan biri, bu uyku felcini bir kere yaşamıştır.
  • Yazar, düşüncelerini okuyucunun aklına eker ve daha ilkin asla adım atmadıkları kilometrelerce uzak bölgeleri görmelerine, hissetmelerine ve duyumsamalarına izin verir.
  • Kaba kuvvetle hiçbir yere varamazsın.
  • Kışın ferahlatıcı bir ruhu var.
  • Sanki biri, kişiliğine ağırlık veren şey ondan almış da yalnız ruhsuz kılıfı geriye kalmıştı.
  • Hatalar konuşarak düzeltilemez. Müdahale etmek gerekir.
  • Kimliksiz bir yaşam ölüme kıyasla nedir ki?
  • Ne kadar fazlaca karşı koyarsan o denli derin düşersin.
  • Ağır fizyolojik acı ve ruhsal işkencenin peşinden, bilhassa de ağır ve travmatik şok durumlarının yaratılmasıyla ya da bilinci etkileyen uyuşturucuların verilmesiyle, etkilenebilir insanları iradelerinin haricinde da hipnoz transına geçirip bilinçlerine hükmetmek mümkündür.
  • Beynimiz hep resimlerle düşünür.


Ruh Kırıcı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

#Okudukbitti
#RuhKırıcı
#SebastianFitzek
#296Sayfa
#FiztekKülliyatı2
️ Caspar, baygın bir halde kliniğin karşısında bulunur ve kontroller neticesinde hafızasını kaybetmiş olduğu anlaşılır.
️ Üç hanım, polislerin ruh kırıcı dedikleri biri tarafınca kaçırılır ve ölüm uykusuna yatırılır. Her kurbanın elinde bir kağıt parçasına yazılı bir bilmece vardır.
️ Noel arefesinde, Caspar tedavi görmüş olduğu klinikte tabip, ve hastalarla mahsur kalır. Dahası ise yaşanmış olan olayların ruh kırıcının orada bulunduğunu işaret etmesidir.
️ Evet ruh kırıcı oradadır üstelik ilk kurbanı tabip Shopie olmuştur. Shopie’yi ölüm uykusuna terkeden ruh kırıcı geri kalanların izini sürer fakat hangisinin.
️ Saatler geçtikçe korku ve gerilim artmakta, Caspar hayal meyal parça parça geçmişini hatırlasa da tam olarak bir gelişme kaydedemeden devamlı kaçmak zorunda kalmaktadır.
️ Caspar, etrafındaki her insanın ölümünü görünce sıranın kendisine geldiğini anlamıştır. Artık kaçacak yer kalmamış ve Ruh Kırıcı ile karşı karşıya kalmıştır.
️ Sahi ona ne oldu ya kitap bitti fakat ondan yaratı yok
️ Başları durağan ve okuyucuyu içine alamayan bir örgüde ilerlese de sonuna doğru toparlanmış, sürprizlerle dolu güzel bir finale bağlanmış bir kitaptı. Okumaya kıymet mi elbet kıymet lakin bir terapi kitabı eder mi asla
Lütfen kitap okuyalım ️️ (İbrahim Purtaş)

Okumaktan bıkmayacağım bir tür ve okumaktan bıkmayacağım bir yazar. Psikolojik gerilimin de hakkını veriyor Fitzek ve en sevilmiş olduğu şey de okuru devamlı ters köşe yapmak.
Bu Fitzek’den okuduğum sekizinci kitap olmasından dolayı bazı kitaplarıyla benzerlikler yakaladım. Yazarın kalemine, ifade tarzına bayıldığım için daha değişik kurgular okumak arzu ederdim açıkçası. Bu beni bir tık üzse de mevzunun akıcılığı, gerilimi, merak uyandırması ve kurgusunun güzelliği iki günde bitirmeme yetti. Keşke daha fazlaca yazsa ve daha fazlaca Fitzek okuyabilsek.
Eğer ruhsal gerilim seviyorsanız size şiddetle önerdiğim bir yazardır kendisi, herhangi bir kitabını alın ve okuyun, vazgeçemeyeceğinizi anlayacaksınız (Pınar Kayacı)

@arafta.bir.okur: Selam dostlar sizlere benim başkanlığımda #okuyantosbikler ile okuduğumuz #sebastianfitzek #ruhkırıcı kitabı ile geldim
ONLAR ÖLDÜRÜLMEDİ,
İŞKENCEYE DE UĞRAMADI.
BAŞLARINA ÇOK DAHA KÖTÜSÜ GELDİ.
Kadınlar bulunduklarında ruhsal olarak çökmüşlerdi, kendi bedenlerinde esir gibiydiler. Peki, Ruh Kırıcı kurbanlarını bu hale getirmek için onlara ne şeklinde ruhsal işkenceler uygulamıştı? Ve onları niçin öldürmeyip o zaman bırakıyordu?
Lüks bir psikiyatri kliniğinde bulunan, hafızasını yitirmiş Caspar, yolunun bu psikopatla kesişebileceğine asla olasılık vermezdi.
Yine de kar fırtınası yüzünden Noel’den birkaç gün ilkin klinikte mahsur kalan hasta ve çalışanlar asla ummadıkları bir tehlikeyle karşı karşıyaydı… Ruh Kırıcı aralarından biriydi ve bu sefer kurbanlarını öldürüyordu!
Buradan kaçış yok.
Ve bir sonraki kurban içlerinden herhangi birisi olabilir…
Ben ilk olarak baya bi sıkıldım fakat belli bir yerden sonrasında kitap konusu ve gerilimi ile beni içine çekti tavsiye ediyorum
#alıntılar
“Ruh Kırıcı kurbanlarını hipnozla ölüm uykusuna sokuyor. Kendi kendilerine çıkamayacakları, uyanma ile uykuya dalma arasındaki sonsuz işkenceli döngüye.”
“Hipnoz mu?” diye tekrarladı.
“Evet. ” Dilay dağıtma, şok, sürpriz, kuşku, afallama, dağılma.
“Hatıra güzel bir karı gibidir. Peşinden koşarsanız sizden sıkılarak uzaklaşır. Ama başka bir şey ile uğraşırsanız kıskanç güzellik kendiliğinden size geri gelir.”
#2021’deki 31.kitabım (Adem Ataoğlu)


Ruh Kırıcı PDF indirme linki var mı?


Sebastian Fitzek – Ruh Kırıcı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ruh Kırıcı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sebastian Fitzek Kimdir?

1971’de Berlin’de hayata merhaba dedi.

Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üstüne doktorasını yapmış oldu. Almanya’nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006’da Almanya’da en fazlaca satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. bayağı aldı. Fitzek dünya genelinde 12 milyonun üstünde kitap sattı.


Sebastian Fitzek Kitapları – Eserleri

  • Terapi
  • Paket
  • Uyurgezer
  • Yolcu 23
  • Göz Koleksiyoncusu
  • Kıymık
  • Ruh Kırıcı
  • Sekizinci Gece
  • Noah
  • Der Insasse
  • Das Joshua-Profil: Thriller
  • Amokspiel
  • Abgeschnitten
  • Das Geschenk
  • Der erste letzte Tag: Kein Thriller


Sebastian Fitzek Alıntıları – Sözleri

  • “Hatıra güzel bir karı gibidir,” diye deklare etti ona, o hala anten kablosu için nalet ihtimaller içinde prizi ararken.
    “Peşinden koşarsanız sizden sıkılarak uzaklaşır. Ama başka bir şey ile uğraşırsanız kıskanç güzellik kendiliğinden size geri gelir.” (Ruh Kırıcı)
  • “Tanrım, bugün açık havada uyuyabileceğim için fazlaca mutluyum. Lütfen havayı iyice soğut, barınaktaki şeklinde sıcak olmasın, böylesi kan dolaşımı için daha yararlı, ek olarak fazla sıcak suyla duş almanın da cilde zararı olan bulunduğunu söylüyorlar.” (Noah)
  • Bundan dolayı hayatında anlamlı hiçbir şey olmayan biri, affedilmeyecek neticeleri olan riskler alabilirdi. (Yolcu 23)
  • Bana yaptıkları aslolan fenalık buydu: Ruhumu öldürdüler… (Sekizinci Gece)
  • “Biliyor musun Viktor? Umut, insanoğlunun ayağına batan bir cam kırığı gibidir. Ayağında bulunmuş olduğu müddetçe, attığın her adımda canını yakar. Çıkarılıp atıldığında ise bir süre kadar, iyileşmesi birazcık vakit alır fakat sonunda yürümeye devam edersin.” (Terapi)
  • Beyin yalancıdır. Belki de dünyanın en usta, en ikna edici yalancısı. (Sekizinci Gece)
  • “İnsan beyni bir arşiv değildir.” diye deklare etti. “Orada detayları koymak ya da çıkarmak suretiyle istenildiği vakit açılıp kapanabilen çekmeceler yoktur.” (Kıymık)
  • Bu güne kadar pek fazlaca kez insan ruhunun sonsuz derinliklerine nüfuz etmiş biriyim. Kötülükle karşılaşmış olduğu anda onu tanıyacak kadar fazlaca… (Noah)
  • Maar ook goede mensen maken fouten (Abgeschnitten)
  • Stresli koşullarda dakikalar kayan yıldızlar şeklinde geçip gidebilir ; öyleki süratli geçerler ki insan farkına varmaz. (Göz Koleksiyoncusu)
  • Boşluğa yeterince uzun süre bakarsan, boşlukta sana bakar. (Paket)
  • Yaşın ilerledikçe, yaşamın yerine getirilmeyen sözlerle dolmaya başlardı. (Göz Koleksiyoncusu)
  • Zihni, el freni çekili halde hareket etmeye çalışan bir otomobil şeklinde yavaş ilerliyordu. (Uyurgezer)
  • Bir kez yalanını yakaladığın kişinin, bin kez doğrusunu sorgularsın. (Paket)
  • Uyku felcinde, uyku ve uyanıklık arasındaki geçiş süreci esnasında oluşan bir nüzul söz mevzusudur. Normalde fazlaca kısa sürer sadece duruma bakılırsa yirmi dakikayı da bulabilir. Neredeyse her iki insandan biri, bu uyku felcini bir kere yaşamıştır. (Ruh Kırıcı)
  • Ağır fizyolojik acı ve ruhsal işkencenin peşinden, bilhassa de ağır ve travmatik şok durumlarının yaratılmasıyla ya da bilinci etkileyen uyuşturucuların verilmesiyle, etkilenebilir insanları iradelerinin haricinde da hipnoz transına geçirip bilinçlerine hükmetmek mümkündür. (Ruh Kırıcı)
  • Umut, insanoğlunun ayağına batan bir cam kırığı gibidir. Ayağında bulunmuş olduğu müddetçe attığın her adımda canını yakar. Çıkarılıp atıldığında ise bir süre kanar, iyileşmesi birazcık vakit alır fakat sonunda yürümeye devam edersin. (Terapi)
  • Trajedilerin kimi zaman insanlara birbirini sevdiren, kaynaştıran inanılmaz bir gücü vardır. (Kıymık)
  • İnsanlığı ileri götürmüş olan şey parlamentolar değil, devrimlerdir . (Noah)
  • Bir kez yalanını yakaladığın kişinin, bin kez doğrusunu sorgularsın. (Paket)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş