Eğitim

Ruhsal Psikoloji – Steve Rother Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruhsal Psikoloji – Steve Rother Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruhsal Psikoloji kimin eseri? Ruhsal Psikoloji kitabının yazarı kimdir? Ruhsal Psikoloji konusu ve anafikri nedir? Ruhsal Psikoloji kitabı ne konu alıyor? Ruhsal Psikoloji PDF indirme linki var mı? Ruhsal Psikoloji kitabının yazarı Steve Rother kimdir? İşte Ruhsal Psikoloji kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Steve Rother

Çevirmen: Semra Ayanbaşı

Yayın Evi: Akaşa Yayınları

İSBN: 9789756793633

Sayfa Sayısı: 231


Ruhsal Psikoloji Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir insanoğlunun, hayal edilebilecek her avantaja haiz olarak büyümüş olduğu halde, niçin dünyadaki en rahat şeylerin bile üstesinden gelemediğini asla merak ettiniz mi?

Son aşama parlak zeka olmasına rağmen, aynı hataları tekrarlayıp duran birisini asla tanıdınız mı?

Ancak insan deneyimini bir ruhun tekâmül süreci olarak görmeye başladığımızda, yaşamlarımızı yöneten tüm bu acayip kuvvetleri anlamaya başlayabiliriz.

Biz kendimizi ruhsal bir uyanışı arayan insanoğlu olarak görürüz, oysa aslen biz bir insan uyanışıyla başa çıkmaya çalışan ruhsal varlıklarız. 

Ama bu deneyimleri ilk başta aramamıza ne niçin olur? 

Belli yaşam kalıplarını başlatan şey tam olarak nedir? 

Bu kalıplar bizim davranışlarımızda niçin yine yine ortaya çıkarlar?

Ya bu davranış kalıplarının ardında fazlaca daha yüksek bir amaç var ise? Ve eğer bu daha yüksek amacı tanımlamanın yollarını bulabilir ve bu şekilde yaparak yıkıcı görünen kalıpları pozitif yönde niteliklere dönüştürebilirsek ne olur? 

Ruhsal Psikoloji yaşamın ve insan deneyiminin fazlaca değişik bir görüşünü sunmaktadır. Bu kitap ruhumuzun yüksek perspektifinden görülen bir insanlık görüşünü sunmaktadır.

(Arka Kapak)


Ruhsal Psikoloji Alıntıları – Sözleri

  • “…Esasen, tamamımız karanlık bir odada ışığa oluşturulan kapıyı el yordamıyla arayan ufak çocuklar gibiyiz. Birbirimizi yaralamadan Işığı bulmanın en kolay yolu elele tutuşmaktır.”
  • Koşulsuz sevgi organik çekim yasasıdır. Sevgiyi karşılıksız, açık ve egoist olmayan halde vermek evrene bir ileti yollamaktır, evren size otomatikman benzer bir titreşimle karşılık verecektir. Koşulsuz sevgi bu yasanın bir anlayışını, kutupluluk bilincinden birlik bilincine geçişi temsil eder.
  • Bir insan sadece bir şeye yaslanıyorsa düşebilir.
  • Bir kişinin genel görünüşü onun yaşam dersinde öğrenme süresinin neresinde bulunmuş olduğu ile fazlaca ilgilidir. Mesela itimat dersi üstünde çalışan insanoğlu ilk aşamalarda utangaç ve mesafeli görüneceklerdir. Ancak derslerini öğrenmeye hakimiyete erişmeye başladıklarında bu kişilerin davranışları ve tavırları oldukça güvenli görünecektir. Aynı kaide ilişkiler içinde geçerlidir: eğer her iki şahıs de bireysel yaşam dersleri üstünde bununla birlikte çalışıyorlarsa beraber gelişme göstereceklerdir fakat eğer onlar dersleri üstünde değişik hızlarla çalışıyorlarsa büyük olasılıkla birbirlerinden ayrılacaklardır.
  • Ne ekerseniz onu biçersiniz, kendinize iyi mi davranılmasını istiyorsanız başkalarına da o şekilde davranın. Bunlar Çekim Yasasının ifadesidir. Yaydığınız titreşimler kat kat büyüyerek size geri dönerler. Koşulsuz sevgi yaşamınızdan tüm yargıyı kaldırmanızı gerektiren bir disiplindir. Tüm yargıların kökeni kendi hakkınızdaki yargılara dayanır.
  • Biz kendimizi ruhsal bir uyanışı arayan insanoğlu olarak görürüz, oysa aslen biz bir insan uyanışıyla başa çıkmaya çalışan ruhsal varlıklarız.
  • Bir enerji dalgasının destek olduğu bir yaşam dersi öğrenildiği nde onunla ilişkili zor alışkanlıklar mücadeleler ya da davranış kalıpları kişiyi terk eder ve kişinin yaşamı değişip daha iyi hale gelir.
  • Siz Şişman mısınız? Bu acayip bir sual şeklinde görünebilir fakat ben çoğunlukla en büyük ve en sevecen kalbe haiz olanların kilo sorunları ile buluştuklarını gördüm.
  • İnsan sadece kendisini sevilmiş olduğu seviyede bir başkasını sevebilir.
  • Dürüstlük: Konuşma, davranış ,fikir inanç bütünlüğüdür.


Ruhsal Psikoloji İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bazen hani biz insanoğlu hayaller kuruyoruz ve ondan etkileniyoruz ya,işte o bizim ruhsal ümidimiz.Bazen hayallerimizin acele gerçekleşmesini istiyoruz.Lakin düşünmüyoruz ki, onun zamanı, bizim sabrımızın bir zamanı var.
Bir deniz düşünün.Biz insan topluluğu o denizdir.Biz insanoğlu ise o denizden bir damlayız.Şimdi niçin algı etmiyelim ki, o denizin yolunu bulamayanlar da var.Bulduğumuzda niçin şükür etmiyelim ki?! Eğer bir damla suyumuzla bile mutlu olmayı başarırsak, hayata tutunan ruhsal psikolojimiz iyi olur.Biz insanoğlu mutlu oluruz. (Aysel Allahverdiyeva)


Ruhsal Psikoloji PDF indirme linki var mı?


Steve Rother – Ruhsal Psikoloji kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ruhsal Psikoloji PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Steve Rother Kimdir?

lightworker olusumunun kurucusu


Steve Rother Kitapları – Eserleri

  • Ruhsal Psikoloji
  • Hatırla
  • Yuvaya Hoşgeldiniz
  • Tanrı Çağı


Steve Rother Alıntıları – Sözleri

  • “Size bir başka insanı değiştiremeyeceğimiz söylenmişti. Size şimdi diyoruz ki, onlara TEPKİ GÖSTERME BİÇİMİNİZİ değiştirerek başka insanları değişiklik yapmak mümkündür” (Hatırla)
  • Bir insan sadece bir şeye yaslanıyorsa düşebilir. (Ruhsal Psikoloji)
  • “… biliyorsunuz ki görmediğiniz şey bazen gördüğünüz şeyden daha gerçektir.” (Hatırla)
  • Aslında tek bir ilişki vardır;
    Sizinle sizin ilişkiniz.
    Ilkin bu ilişkiyi doğru kurun,
    O vakit istediğiniz tüm öteki ilişkilere haiz olabilirsiniz. (Hatırla)
  • Birbirinize saygılı davranın,
    Birbirinizi koşulsuz bir sevgiyle besleyin,
    Birlikte iyi bir oyun çıkarın. (Tanrı Çağı)
  • “Bir kez kendi enerji alanınızı berrak bir halde tanımladığınızda, tüm bağlılıklarınızı bırakıp bir tek OLMANIZA izin vermeniz daha kolaylaşır. Çoğunlukla ilerlemenizi engellemiş olan şey sizin sonuca olan bağlılığınızdır ” (Hatırla)
  • “.. eğer sürekli olarak enerjiyi görmezden gelir ve yargılarınızın sizi iyi bir his vermeyen bir yere götürmesine izin verirseniz, bu kendini fiziksel bedeninizde gösterecektir.” (Hatırla)
  • “Düşüncelerin efendisi haline gelmek güçlenme yolunda atılan büyük bir adımdır ” (Hatırla)
  • İnsan sadece kendisini sevilmiş olduğu seviyede bir başkasını sevebilir. (Ruhsal Psikoloji)
  • Düşünceler realiteyi yaratırlar. Eğer realitenizden hoşlanmıyorsanız, yine düşünün. (Hatırla)
  • Espavo, Lemurya devrinde kullanılan bir selamlaşma sözcüğü. (Espavo=Tanrısal muktedirligini algı ettiğin ve tezahür ettirdiğin için teşekkür ederim). (Tanrı Çağı)
  • Bir enerji dalgasının destek olduğu bir yaşam dersi öğrenildiği nde onunla ilişkili zor alışkanlıklar mücadeleler ya da davranış kalıpları kişiyi terk eder ve kişinin yaşamı değişip daha iyi hale gelir. (Ruhsal Psikoloji)
  • “…Esasen, tamamımız karanlık bir odada ışığa oluşturulan kapıyı el yordamıyla arayan ufak çocuklar gibiyiz. Birbirimizi yaralamadan Işığı bulmanın en kolay yolu elele tutuşmaktır.” (Ruhsal Psikoloji)
  • Aslında tek bir ilişki vardır:
    Sizinle Sizin ilişkiniz.
    Ilkin bu ilişkiyi doğru kurun,
    o vakit istediğiniz tüm öteki ilişkilere haiz olabilirsiniz. (Hatırla)
  • “Bir durumu ya da insanı yargıladığınızı gördüğünüzde, bir an durup içinizde bu enerjiye uyan yargıyı arayın. Onu bulduğunuzda, onun içinize gömülü olan, kendinizle ilgili bir yargı bulunduğunu görmüş olacaksınız. Onu inceleyin, ve eğer en yüksek hayrınıza hizmet etmiyorsa, onu bırakın. Onu kendi tasarladığınız bir törenle bırakın. Bu negatif hisler üstünde dikkatli ve kesin bir halde odaklanın. Onları görüş alanınıza getirin ve sonrasında izlerini kökenlerine dek sürün. Hazır olduğunuzda onları Ruha sunun. Sizden alınmalarını isteyin ve onları şükranla bırakın” (Hatırla)
  • Koşulsuz sevgi organik çekim yasasıdır. Sevgiyi karşılıksız, açık ve egoist olmayan halde vermek evrene bir ileti yollamaktır, evren size otomatikman benzer bir titreşimle karşılık verecektir. Koşulsuz sevgi bu yasanın bir anlayışını, kutupluluk bilincinden birlik bilincine geçişi temsil eder. (Ruhsal Psikoloji)
  • Ne ekerseniz onu biçersiniz, kendinize iyi mi davranılmasını istiyorsanız başkalarına da o şekilde davranın. Bunlar Çekim Yasasının ifadesidir. Yaydığınız titreşimler kat kat büyüyerek size geri dönerler. Koşulsuz sevgi yaşamınızdan tüm yargıyı kaldırmanızı gerektiren bir disiplindir. Tüm yargıların kökeni kendi hakkınızdaki yargılara dayanır. (Ruhsal Psikoloji)
  • Siz Şişman mısınız? Bu acayip bir sual şeklinde görünebilir fakat ben çoğunlukla en büyük ve en sevecen kalbe haiz olanların kilo sorunları ile buluştuklarını gördüm. (Ruhsal Psikoloji)
  • “kediler birçoğunuzun bilincinde bulunmadığınız bir amaçla burada bulunmaktadır.Evet,onlar size kendi hakkınızda fazlaca şey öğretirler ve onlar sizin bir yansımanızdır, fakat ek olarak enerjinizide dengelerler ve onların sizinle ilgili başlıca amaçları budur.İnsan oksijen alıp karbondioksit veren bir varlıktır.Bir ağaç karbondioksit alıp oksijen veren bir varlıktır,böylece bu ikisi insan ve ağaç birbirini dengeler.Kedilerde benzer bir dengeleme görevi yaparlar.İnsan pozititif enerjiyle gelişen ve negatif enerjiyi üstünden atmaya bayılan bir varlıktır.Kedi ise negatif enerjiyle gelişen ve pozitif enerjiyi üstünden atmaya bayılan bir varlıktır.Bir çok durumda,siz kendinizi fazlaca sevecen hissedip kedinizi sevmeye yöneldiğinizde o bu pozitif enerjiyi hisseder ve sizden kaçar.Aslında ,onlar pozitif enerji birikimleri en yüksek düzeyde oldugunda size yaklaşır ve bu enerjinin fazlasını size boşaltabilirler.” (Yuvaya Hoşgeldiniz)
  • “Gerçeğinizi kalbinizden ifade edin…” (Hatırla)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş