Eğitim

Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt – Yuval Noah Harari Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt – Yuval Noah Harari Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kimin eseri? Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kitabının yazarı kimdir? Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt konusu ve anafikri nedir? Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kitabı ne konu alıyor? Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt PDF indirme linki var mı? Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kitabının yazarı Yuval Noah Harari kimdir? İşte Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Yuval Noah Harari

Yayın Evi:

İSBN: 9786052205693

Sayfa Sayısı: 248


Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti


Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt Alıntıları – Sözleri

  • Sapiens tasarı hikâyeler yaratabilen ve onlara inanabilen tek hayvan türü olduğundan dünyayı yönetiyor.
  • İnsan olmayan varlıkların varlık sebebi insanların gereksinimlerini karşılamak degildir
  • İngilizlerin liberalizm ve özgür ticareti yayma misyonlarının üstünde güneş asla batmıyordu.
  • Yok olan, kaybolan ve unutulana.
    Bir araya gelen dağılmak zorundadır.
  • Dini inançlar mevzusunda anlaşamayan Hıristiyanlar ve Müslümanlar paraya inançta anlaşıyordu, şundan dolayı din bir şeye inanmamızı isterken, para başkalarının da bir şeye inandığına inanmamızı ister.
  • Hayır, hayır, ben ciddiyim. Tanrılar iyi mi yaratılırsa firmalar de öyleki yaratılır. Ilkin bir öykü anlatılır, sonrasında da herkesi ona inanmaya ikna edersiniz.
  • İnsanların bir çok hayatlarının imgesel bir seviye tarafınca yönetildiğine asla inanmaz. Şunu açıklığa kavuşturalım: Tüm insanoğlu ölü insanların hayaletlerinde yaşar. Atalarının mitleri tarafınca şekillendirilmiş bir dünyaya doğarlar ve hiçkimse bundan hakkaten kaçamaz. Sözümona kişisel arzular bile çoğu zaman imgesel düzenler tarafınca belirlenir..
  • Bir sapiens şöyleki diyebilir: “Yukarı bak! Bulutların ötesinde bir tanrı var ve eğer söylediklerimi yapmazsan seni cezalandıracak”. Eğer hepiniz bu hikâyeye inanırsanız, o vakit aynı kaide ve yasalara uyarsınız, böylece birbirinizi tanımadan da etkili bir halde ortaklaşa iş yapabilirsiniz. Bu sadece ve sadece sapiensin yapabileceği bir şey. Bir şempanzeye sınırsız sayıda muz olan bir aden vaat ederek elindeki muzu sana vermesini sağlayamazsın. Hiçbir şempanze bu şekilde bir hikâyeye inanmaz! Ancak sapiens inanabilir. Bu nedenle biz milyonlarca yabancıyla ortaklaşa iş yapabilirken, şüpheci şempanzeler yapamazlar.
  • Belki de atalarımızın Neandertalleri yok etmesinin sebebi tam da budur. Görmezden gelinemeyecek kadar bizlere benziyorlardı, fakat hoş görülemeyecek kadar da farklıydılar.
  • Son birkaç on yıl içinde ve bilhassa 1945’ten sonrasında, paracı açgözlülük kısmen geriledi, bunda komünizm korkusunun da oranı vardı.


Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Sapiens’i tekrardan okumak isterim, bu güzel yaratı de hafiften yeniden yerine geçti. Asıl kitabı okumak yerine çizgi romanla geçiştirmeyi asla önermem doğal. Bence bu Sapiens’i oldukca beğenmiş okurlar için bir keyif kitabı. (S.)

Sapiens i şu aralar aslına bakarsan okuyordum fakat elimde bir de sapiensin bir kısmının çizgi roman haline getirilmiş olan bu versiyonu vardı, bu kitabı da okuyunca ogrendiklerim iyice bir yerleşti hafızama. Bu kitaplar bizim vatanımızda müfredata girmiş olduğu gün kurtulacağız !!! (Hüseyin karaköse)

Sapiens Grafik Tarih: Yuval Noah Harari’nin üç kitabını da okuduktan sonrasında insanlık zamanı üstüne ufkum inanılmaz genişlemişti. İlk günah neydi? Mesela bununla ilgili oldukca değişik hikayeler duymuşsunuzdur. Yasak ağacın meyvesini yedikleri için cennetten kovulmuştu Adem ile Havva. Ama başka bir hikayeye gore yasak ağacın meyvesi bilgiydi. O ağacın meyvesini yediklerinde kuşku etmeyi öğrendiler. Çıplak olduklarının farkına vardılar. Cinselliği keşfettiler. Ve cennetten kovuldular.
《☆☆☆》
Yuval Noah Harari bu çizgi roman serisinin ilk kitabı ile Sapiens’leri şu demek oluyor ki bizi muhteşem bir sadelikte konu alıyor. Devamı gelecek. Ama bu mevzulara giriş yapmadan ilkin tüm ön yargılarınızı bir kenara koymanız gerekiyor. Zira evrim teorisi üstünden öykü anlatılıyor. Bu kitabın ana fikrini dilim döndüğünce özetlemek isterim.
《☆☆☆》
Düşünün bilimsel kanıtların gerçekliğinde dünya gezegeni 3.8 milyar yıl ilkin oluştu. 2.5 milyon yıl ilkin maymunlar evrim geçirerek iki ayağı üstünde durmayı öğrendi ve insan dediğimiz tür ortaya çıktı. Evet aradaki vakit farkına dikkat edin. Nasıl hayvanların türü var ise insanların da türü vardı. Geçmişte 6 tane insan türü vardı. Bugün ise tek bir insan türü hayatta kaldı. Homo Sapiens. Sapiens kelimesinin anlamı bilge demek. Yani ortada oldukca kolay bir gerçek var. Tüm insanoğlu Sapiens türüne ilişik ise, ırk teorisi çöküyor. Zira bundan 50 bin yıl ilkin Alman yada Fransız yoktu. Zenci ve beyaz da yoktu. O vakit bugün din ve milliyetçilik adı altında meydana getirilen savaşların amacı nedir? Tamamen bilgisizlik.
《☆☆☆》
Bu muhteşem kitabı kısaca üzerinde durmak oldukca zor. O yüzden kesinlikle okuyun. Fakat aklınıza şu kuşku düşecek. Onu da söylemeden edemeyeceğim. Hz. İbrahim milattan ilkin 2150 senesinde hayata merhaba dedi. Hz. Musa ise milattan ilkin 1390 civarında hayata merhaba dedi. İlk insan Hz. Adem ile Hz. Musa içinde üç bin yıl olduğu varsayılıyor. Ee o vakit insanoğlunun aklına şu sual geliyor. Yapılan kazı çalışmalarında 30 bin senelik fosiller ve mezarlar bulunduysa dinlerin bizlere anlatmadığı bir şeyler mi var? (Murat Koçhan)


Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt PDF indirme linki var mı?


Yuval Noah Harari – Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Yuval Noah Harari Kimdir?

Uluslararası oldukca satanlar listesine girmeyi başaran Profesör, Harari, Hayvanlardan Tanrılara adlı kolektif araştırma kitabının yazarıdır. 2002 senesinde doktorasını Oxford’da tamamlayan tarihçinin uzmanlık alanı Dünya Tarihidir. 2013 senesinde vazife almış olduğu Kudüs Hebrew Üniversitesinde dünyanın bir oldukca yerinden gelen 80.000’den fazla öğrenciye ders vermiştir. 

 


Yuval Noah Harari Kitapları – Eserleri

  • Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens
  • Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi
  • 21. Yüzyıl İçin 21 Ders
  • Yuval Noah Harari Seti
  • Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt
  • Money


Yuval Noah Harari Alıntıları – Sözleri

  • Dünya giderek daha da karmaşıklaşıyor ve insanoğlu ne olup bittiği hakkında ne kadar bilgisiz olduklarını algılayamıyorlar. (21. Yüzyıl İçin 21 Ders)
  • “Bir kere söylenen yalan, yalan olarak kalır ama bin kere söylenen bir yalan hakikate dönüşür,” (21. Yüzyıl İçin 21 Ders)
  • Zenginler fahiş fiyatlar ödeyerek bulabildikleri tüm gıdayı istifliyor, yoksullarsa sürüler halinde ölüyordu. (Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi)
  • “Ancak insanların birbirlerini “tüm yönleriyle “tanıması son aşama güç.” (21. Yüzyıl İçin 21 Ders)
  • Yok olan, kaybolan ve unutulana.
    Bir araya gelen dağılmak zorundadır. (Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt)
  • Para parayı , yoksulluk de fakirliği çeker. Eğitim daha çok eğitimi, bilgisizlik daha çok cehaleti doğurur.” (Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens)
  • İnsanlar sıhhat, mutluluk ve gücün ardında tek tek özelliklerini değiştirecekler, ta ki artık insan olmadıkları güne dek. (Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi)
  • Mucize olsun diye yakarma edeceğimize yardım etmek için ne yapabiliriz diye sormalıyız. (21. Yüzyıl İçin 21 Ders)
  • İnsan bilincinin hizmetçisi olarak doğan yazı, giderek insanoğlunun sahibi haline geldi. (Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens)
  • Biz buğdayı evcilleştirmedik, buğday bizi evcilleştirdi. (Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens)
  • Kadın ve adam bireyler için aslanların ve bizonun yerini bilmek kafi değildir, aslolan mühim olan kabilede kimin kimden nefret ettiğini, kimin kiminle ilişkiye girdiğini, kimin dürüst ve kimin hilebaz bulunduğunu bilmektir. (Yuval Noah Harari Seti)
  • “Açlık çeken evlatların özgürlüğünden söz edilemez.” (21. Yüzyıl İçin 21 Ders)
  • Hayır, hayır, ben ciddiyim. Tanrılar iyi mi yaratılırsa firmalar de öyleki yaratılır. Ilkin bir öykü anlatılır, sonrasında da herkesi ona inanmaya ikna edersiniz. (Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt)
  • Biz devlete değil, devlet bizlere hizmet etmek için var. (Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi)
  • Tarihin en kati yasalarından biri de şudur: Lüksler zaman içinde gereksinim haline gelir ve yeni zorunluluklar ortaya çıkarır. (Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens)
  • Biyokimyasal sistemimiz, sağ kalmaya ve üremeye destek olan davranışları haz veren duygularla ödüllendirir. (Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi)
  • Aynı tanrıya inanmayan ve aynı krala itaat etmeyen insanoğlu seve seve aynı parayı kullanıyorlar. (Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens)
  • Nesiller süresince çeşitli tanrılara, meleklere azizlere yakarmış, sayılamayacak kadar oldukca alet, kurum ve toplumsal yapı buluş etmiş olsa da insanlık gene de açlık, hastalık ve sertlik yüzünden kitleler halinde ölmeye devam etmiştir. (Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi)
  • The Indians had such a strong confidence in the denarius and the image of the emperor that when local rulers struck coins of their own they closely imitated the denarius, down to the portrait of the Roman emperor! The name ‘denarius’ became a generic name for coins. Muslim caliphs Arabicised this name and issued ‘dinars’. The dinar. (Money)
  • Belki de atalarımızın Neandertalleri yok etmesinin sebebi tam da budur. Görmezden gelinemeyecek kadar bizlere benziyorlardı, fakat hoş görülemeyecek kadar da farklıydılar. (Sapiens Grafik Tarih 1. Cilt)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş