Eğitim

Şapşallar – Bahadır Cüneyt Yalçın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şapşallar – Bahadır Cüneyt Yalçın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şapşallar kimin eseri? Şapşallar kitabının yazarı kimdir? Şapşallar konusu ve anafikri nedir? Şapşallar kitabı ne konu alıyor? Şapşallar PDF indirme linki var mı? Şapşallar kitabının yazarı Bahadır Cüneyt Yalçın kimdir? İşte Şapşallar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Bahadır Cüneyt Yalçın

Yayın Evi: Holden Kitap

İSBN: 9786057489432

Sayfa Sayısı: 132


Şapşallar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Elinin kontrolünü kaybeden genç, kedisiyle konuşan yaşlı hanım, kızına penguen getiren mühendis, tenha adadan potkal, hapishaneden mektup, hızla eksilen cenaze alayı, Zõrîmanya Başkanı, torbada zeytinyağı, atık pilleri kafaya takan, sabunlu kalan, stor perdenin hep yanlış ipini çeken adamlar…

Saatli bombayla son saniyeler, yeşil şişeler, çekilme eden kelimeler, davulcular, hastane aşkları, kahrolsun börülceler, inekler ve baltalar… Güzel insanoğlu, çırpınanlar, matrak şaşkınlar. Şapşallar.

Bahadır Cüneyt Yalçın’ın dünyası her ihtimale açık, öyküler doğayla ilişkimizi irdelediği şeklinde mantığın sınırlarını da baştan çizecek kadar kuvvetli, Keretvari.


Şapşallar Alıntıları – Sözleri

  • Şirinler ve kurbağalar ile alakalı satırlarımı savcıya bile gösterebilirler. Şaşırmam. Savcıya seni sevdiğimi de göstersinler bundan dolayı seni seviyorum.
  • Açlıktan yada susuzluktan öleceğimi sanmam. Domuz gribi de olmam bence. Vahşiler? İnsan yok burada, orası kati. Bir kere uzaktan yavru bir ayı gördüm, bir de havada süzülen bir kartal ya da şahin, o şekilde bir şey. Ciddi bir çekince yaşamadım. Bazen düşünüyorum da tenha adada ölmek oldukça daha zor. Trafik yok, kokain yok, haberler yok.
  • Ayak serçe parmağının kanatlanmasına bile alışır insan. Onu öldürmeyen her şeye alışır.
  • Bazı şeylerin yine edilmeye ihtiyacı yok mu?
  • Ayak serçe parmağının kanatlanmasına bile alışır insan. Onu öldürmeyen her şeye alışır.
  • Oldukça mu kafaya takıyorum acaba? Deli miyim sizce ben?
  • Senden varlığımdan haberdar olmanı talep ediyorum. Burada varım. Buradayım işte. Hayattayım. Hissedebiliyor musun?
  • Çabucak karnımı doyurabilecek, kolay oluşturulan, kolay taşınan bir şeyler bakınırken dünyanın acılarla dolu bulunduğunu, kaçak avlanmayı, küresel ısınmayı, salgınları, benzine devamlı meydana getirilen zamları, hayvanlara meydana getirilen eziyetleri düşünüyordum.
    Birisi beni uykumdan uyandırır şeklinde, “Pardon,” dedi…
  • Yemekten sonrasında bunalım geçirmek devamlı daha kolaydır.
  • Hayal oluşturmak iyi, hayal görmek kötüymüş. Onları ikna edemem.


Şapşallar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Her şeyden ilkin storytel’de bu kitabı seslendiren Murat Eken’e tebriklerimi sunuyorum. O iyi mi güzel okumak yahu!
Şapşallar yazardan okuduğum ilk kitaptı. Bir öykü kitabı ve ben de ne zamandır öykü okumadığım için bu kitabı seçtim. Bu kadar absürt olacağını beklemiyordum, oldukça şaşırdım.
Tabii fena algılanmasın söylediklerim. Absürt edebiyat yazması en zor edebiyatlardan biri bence. Şundan dolayı ince bir ip üstünde yürüyorsunuz. Bahadır Cüneyt Yalçın bunu başarıyla yapmış. Yer yer beğenmediğim öyküler olsa da başlı başına bir roman olabilecek öyküler de vardı.
Sizin de oldukça araştırmaya girmeden okumanızı tavsiye ederim. Her biri diğerinden garip bu öykülere bir talih verebilirsiniz. (Ecem)

Birbirinden absürt 22 öyküden oluşan, okuduğum en garip metinlerden biriydi Şapşallar. Kitap temelde akıl dışı kurmacadan oluşan öyküler bütünü. Kitaptan zevk almak için okurken kendinizi yazarın hayatına bırakmanız gerekmekte.
Kitabın bana hissettirdiği duygu keyif oldu. Yazarın kalemi rahat fakat okuması oldukça keyifli. Herkese hitap ettiğini düşünmüyorum. Ancak edebiyatın eğlence ve mizahla bir araya gelmesini sevenler bu kitabı da seveceklerdir.
Yazarın başka kitaplarına da bakacağım. Okuyacak olan her insana şimdiden keyifli okumalar arzuluyorum. (Merve Büker)

-şimdi bir açılalım. Hep söylediğim şeklinde “cümleye büyük harfle başlayamayanlar” zümresindenim ve aslına bakarsanız heyecanımı büyük harflere kaptırmak niyetinde de değilim.
.
Bahadır Cüneyt Yalçın benim x yerden gördüğüm bir yazar değil. Bir zamanlar büyüklü küçüklü sayfaların dillere pelesenk “bizi kelimeler kurtaracak” cümlesi kiminmiş, diye merak edip araştırmalarım sonucu bulduğum Mütevazı Bir İntikam’ın yazarı kendisi. Bazı kitaplar bazı kişilerde hep aynı yerde kalır da biz yazarla hep ilerleriz. Bu ilişki de bu şekilde işte.
.
Şapşallar,kendine özgü başkasına yabancı elaleme minnet poşet değil büzesin hikâyeler topluluğu. Afili Filintalar’da görüp aşina olduğunuz bir fotoğraf canlanıyorsa kafanızda ne mutlu bundan dolayı çizgimizi asla bozmadan bu şekilde devam ediyoruz. Keza Yalçın, oldukça sevdiğim kalemini bunca seneler aynı tonda tutmayı başarmış.
.
Bir çocuğun güncesi, yaşlı teyze şikayeti, kontrolsüz genç çocuk, penguen yumurtası, Simurgvari cenaze alayı, potkal neymiş meselesi.. Dünyaya ve insana ilişkin mantığa uymayan tüm tertipli ilişkiler için yazılmış, bir nefeslik mola verdiren öyküler hepsi.
Derseniz, senin aklın hangisinde kaldı diye şüphesiz mektuplarda. İstiyorum ki sonsuz bir mektup yazarı olsun Bahadır Cüneyt Yalçın. Aleksi Pavloviç’ten beri (e ikimiz de arkadaşız sonuçta kaç senedir) mektup güzelliği nedir, bu sayede biliyorum. Hepsini kendime sakladım zannediyorum. En oldukça ben sevdim bundan dolayı onları. Kafka utanır mı? Zannetmem. Yaşasa kim bilir kime yürüyordu şimdi DM’den. Neyse bu mevzuyu kapatmış olalım Milena kadar sinir bozucu bir durum bu.
.
Ne diyordum?
Şapşallar.
Absürt komedinin yaşayan en güzel kalemlerinden birini tanımak için en güzel yol olsa gerek bu öyküler. Tüm bu akıl dışı kurmacanın devamını beklerken son söz olarak demek isterim ki
“Cepheden canlı dönmüş bir asker iyi mi kucaklıyorsa o şekilde kucaklıyorum seni.”
.
Tüketim Önerisi:
Zamanı olana, olmayana; aklına mukayyet kendine letafet kalamayanlara, zarara ziyana çaya çorbaya hastaya (Gülcan Durak)


Şapşallar PDF indirme linki var mı?


Bahadır Cüneyt Yalçın – Şapşallar kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Şapşallar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Bahadır Cüneyt Yalçın Kimdir?

1 Şubat 1982’de hayata merhaba dedi. Kırıkkale Fen Lisesi’nden 2000’de, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden 2006’da mezun oldu. 2003-2007 içinde edebiyat dergilerinde şiir ve hikâyeleri yayımlandı. Mizah edebiyatı dergisi Deli Defteri’ni çıkardı. 2011’de Afili Filintalar’a katıldı. Mütevazı Bir İntikam (Roman) 2014’te, Hep Lunapark (Roman) 2015’te yayımlandı. Yedi değişik kent, on beş değişik evde yaşadı. Futbol, masa tenisi ve bowling oynar. Sevincini paylaşacak kadar İngilizce, kendini kurtaracak kadar yüzme bilir. Eşiyle beraber Ankara’da yaşıyor.


Bahadır Cüneyt Yalçın Kitapları – Eserleri

  • Mütevazı Bir İntikam
  • Hep Lunapark
  • Eski Karım Uzaya Gidiyor
  • Şapşallar
  • Kuş Lokumu Sözlüğü
  • Serüvengiller


Bahadır Cüneyt Yalçın Alıntıları – Sözleri

  • Kişilerin antipatik nitelikleri onlara nefretimizin aslolan sebebi olmuyordu. Ilkin menfaatler yüzünden nefret ediyor, sonrasında falsolar sıralaması çıkarıyorduk. (Hep Lunapark)
  • Dikdörtgeni ortasından sıkınca papyon olur. Sıkıntıyla var olmuş bir şey sadece sorun verecektir. (Kuş Lokumu Sözlüğü)
  • “Pirincin içindeki taş şeklinde hissediyorum” dedi Aleksi Pavloviç.
    “Beni arıyorlar ama dışlamak için.” (Mütevazı Bir İntikam)
  • Keser ve sap dönerken hesabın canı çekmeyecek mi? (Mütevazı Bir İntikam)
  • Büyük balık minik balığa aç değilim fakat prosedür gereği seni yutacağım dedi. Daha büyük balık araya girdi: Gürültü etmeyin içeride! (Eski Karım Uzaya Gidiyor)
  • Hayal oluşturmak iyi, hayal görmek kötüymüş. Onları ikna edemem. (Şapşallar)
  • Yemekten sonrasında bunalım geçirmek devamlı daha kolaydır. (Şapşallar)
  • Babam, doğrusu MÜJDAT SERÜVENGİL, annemle aynı yaşta. Bir bahçe sulama şirketinde müdür yardımcısı. Bazı kişiler onu bahçıvan sanıyor fakat değil. Vazifesini soranlara “Hortumlardan sorumluyum,” diye komiklik yapar. Fena iş değil, yardımcılıktan müdürlüğe yükselirse hortumlarla beraber musluklar da ondan sorulacak. (Serüvengiller)
  • AN. “Kör şarkıcıyı eldivenle alkışlama” dedi Aleksi Pavloviç, “bir ihtimal hep bu anı beklemiştir.” (Kuş Lokumu Sözlüğü)
  • Girişimcilik, gökkuşağına koşanların dönüş yoluna lostra salonu açmaktır. (Hep Lunapark)
  • Ağaçları örnek almalıyım. Kudretli, sabırlı, münbit. Yaprak dökerken anti-depresan almamalarına karşın her yıl tekrardan çiçek açmaları mucize. (Eski Karım Uzaya Gidiyor)
  • Zaten risk, alındıktan sonrasında var olmayan bir şeydir. (Mütevazı Bir İntikam)
  • Ayak serçe parmağının kanatlanmasına bile alışır insan. Onu öldürmeyen her şeye alışır. (Şapşallar)
  • Oldukça mu kafaya takıyorum acaba? Deli miyim sizce ben? (Şapşallar)
  • Bir Nijerya atasözü: İki şahıs aynı anda delirmez, der. (Kuş Lokumu Sözlüğü)
  • Âşık olunca beyinde on iki değişik merkez birden çalışır. Bu sayı obsesif-kompülsif kişilerde de aynı. Yani aşk bir tür delilik hâli. (Eski Karım Uzaya Gidiyor)
  • Annem, doğrusu MÜJDE SERÜVENGİL, 42 yaşlarında fakat soranlara 39.90 der, marketlerdeki fiyat etiketleri şeklinde. Kendisi bir itfaiye şirketinde yönetici. İtfaiyeci değil fakat, bir tek yönetici. Hangi yangına kaç itfaiyecinin gideceğine, hangilerinin su fışkırtacağına, kimlerin kedileri kurtaracağına filan karar veriyor. (Serüvengiller)
  • “Çektiğim acıların demindeyim bu akşam.”
    Fikret Kızılok (Mütevazı Bir İntikam)
  • Kızım, elektriklerin kesildiği melankolik gece baktığım son olarak çekmecede bulduğum mumum. Dünya güzelim. Ne demişler; toplu iğne ucu kadar acıyla toplu iğne başı kadar mutluluk içinde bir tek iki nokta sekiz santimetre var. (Eski Karım Uzaya Gidiyor)
  • Şirinler ve kurbağalar ile alakalı satırlarımı savcıya bile gösterebilirler. Şaşırmam. Savcıya seni sevdiğimi de göstersinler bundan dolayı seni seviyorum. (Şapşallar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş