Eğitim

Sarı Dünya – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sarı Dünya – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sarı Dünya kimin eseri? Sarı Dünya kitabının yazarı kimdir? Sarı Dünya konusu ve anafikri nedir? Sarı Dünya kitabı ne konu alıyor? Sarı Dünya PDF indirme linki var mı? Sarı Dünya kitabının yazarı Albert Espinosa kimdir? İşte Sarı Dünya kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Albert Espinosa

Çevirmen: Zeynep Heyzen Ateş

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053435921

Sayfa Sayısı: 200


Sarı Dünya Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Albert Espinosa’nın yaşamı, kanser bulunduğunu öğrendiğinde değişmeye başladı. On dört yaşlarındayken bir bacağını yitirdi, on altısında bir akciğerini ve on sekizinde de karaciğerinin bir parçasını. Hayatının on yılını kanserle yaşadı. Ondan hep kanseri iyi mi yendiğini anlatmasını istediler, o ise kanserden neler öğrendiğini, öğrendiklerini iyi mi yaşamına uyarladığını anlatmayı seçti. En kıymetlilerini paylaştı; sarılarını. Sarı Dünya’sını açtı her insana. Ölümün aslen iyi mi mutlulukla bağdaştırılabileceğini gösterdi. Zira ölüm değildi üzücü olan, yaşamayı bilmemekti. Ne de olsa ölüm, parçalara ayrılıp pek oldukca bedende var olmaya devam etmekti.

“İnsanı derinden etkiliyor.” 

-Top Santé-

“İncelikler ve enerjiyle dolu ışıl ışıl bir kitap.”

-The Independent-

“Herkes bu kitap hakkında konuşuyor. Gerçekten insanoğlunun içini ısıtıyor.”

-Mail on Sunday-

“Sarı Dünya, her daim güneşli ve iyimser bir ütopya.” 

-The Sunday Times-

“Bu kitap insanoğlunun kendisini eleştirmesine sebep olacak bir mizaha haiz.” 

-The Times-

“Basit felsefesi ve insana mutluluk veren mesajlarıyla Sarı Dünya, alanında bir klasik olabilir.” 

-The Sunday Times-

“Okuyan hepimiz şiddetle tavsiye ediyor.” 

-Guardian-

“Albert Espinosa, sıradışı bir insan.” 

-The Observer-

“Albert bizimle bilgeliğini paylaşmış. Teşekkürler, beni gülümsettin.”

-Elle Macpherson-

“Bir düşünün, bacağını kaybetmeden önceki gece ona bir veda partisi bile düzenlemiş. Hastalık ve ölümle ilgili kısımları var fakat bu kitap her şeyiyle yaşamın kıymetini konu alıyor.” 

-The Independent-

(Tanıtım Bülteninden)


Sarı Dünya Alıntıları – Sözleri

  • İnanmak zor gelse de kayıplar pozitif şeylerdir. Kaybetmesini öğrenmeliyiz. Kazandığın her şeyi er ya da geç kaybedeceğini idrak etmek zorundasın.
  • Sonra acının kaynağının acı çekeceğine inanman bulunduğunu keşfedersin.
  • Ayrıca kuralların lüzumlu olduğuna inanmıyorum; hiçbir işe yaramıyorlar, aşılmak, çevresinde dolaşmak ve üstünden geçilmek için var kurallar. Kutsal olduğu söylenen bir oldukca şeyin mukaddes olduğuna da inanmıyorum. Doğru olduğu söylenen şeylerin doğru olduğuna da. Her şeyin bir de diğeri yüzü var her şeye pek oldukca değişik açıdan bakılabilir.
  • Bazen içindekileri kusman gerekir. Hayatın kuralıdır bu.
  • “Ölümü acıyla özdeşleştirme, ölümü kayıpla birleştirme. Onu yaşamla birleştir, elit bir son olarak gör.
    Yok olacağını düşünme, yok olmaktan korkma. Er geç başına gelecek.”
  • “Ölümden anlatmak sana zor geliyorsa büyük olasılıkla hayatında yüzleşmediğin, üstesinden gelemediğim bir ölüm olduğu içindir. En acı verici ölümler kabullenmemiş olanlardır. En oldukca onlar hatırlanır.”
  • Yetişkinler de pek oldukca ilk yaşar fakat artık onlara dikkat etmeyi bırakmışlardır. Bence kendini tanımanın yolu o anlara gidip yaşadığın ilkleri çözümleme etmekten ve iyi mi iseler öyleki kabul etmekten geçer.
  • “Benim için doktorlarla özdeşleştirdiğim insanları bulmak, beni iyileştirebilecek yada dinleyecek kişiler bulmak demek.”
  • “Kayıpların kimi zaman ufak, kimi zaman büyük olacak. Ancak onları anlamaya, onlarla yüzleşmeye alıştığım takdirde yitik olmadıklarının farkına varacaksın.
    Her yitik bir kazançtır.”
  • Hatalarımızı görebilmek ve tekrarlamamak için hata yaptığımızı kabullenmeliyiz.


Sarı Dünya İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitabi okumadıgını biliyorum. Nereden bildiğimi sorma. Tahmin diyelim.
Bir gün rasgelir ve okursan bir ihtimal saçmalıklar örgüsü bulacaksın. Karnına çektiğin dizlerinden kucağına dökülen satırlarda bir ihtimal samimiyetsizlik yada basitçe birkaç cümle… Her ne ise. Şunu söylemeliyim ki ben sarıyı buldum.
Farkettim ki hiçbir kelimeyi uyduramadağımız insanoğlu vardı ve Espinosa yanlış kurallarla doğru terimin tam da üstüne basmıştı. “Sarı” işte bu sensin!
(Temmuz 2015) (Rüveyda Yavuz)

– 23 keşfin yer almış olduğu ve örneksiz bir bakış açısıyla oldukca kıymetli noktalara değinen bir kitap. Yazarın okuduğum en iyi kitabı. Her kitabında insanlara birşeyler katıyor. Ama bu kitabında çokça şey katıyor. Herkese tavsiye ederim. (Serhat Pelvanlar)

Kanser tedavisi oldugu yıllardaki deneyimlerinden çıkardığı yaşam derslerini günlük dilde aktarmış. Edebi olarak cok bisey beklemeyin. Anlatım dili ergen havasında. Ben beğenmedim. Hayatin sırrına nasil erdim tadında bir kitap şeklinde fakat hususi bir öykü filan beklemeyin. (cimbado)


Sarı Dünya PDF indirme linki var mı?


Albert Espinosa – Sarı Dünya kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Sarı Dünya PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Albert Espinosa Kimdir?

1973 barselona doğumlu katalan gazeteci, yazar, beyaz perde oyuncusu ve yönetmeni. 13 yaşlarında oldukca ciddi sıhhat problemleri yaşamaya başlamış ve çocuklugunun, gençliğinin büyük bir kısmını hastene odalarında geçirmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde yaşamış olduğu olaylardan ,tanıştığı insanlardan ve bu insanların kendisinde bıraktığı izlerden yola çıkarak yazdığı “Pulseras Rojas” dreamwork ve Steven Spielberg tarafınca hakları satın alınarak “The Red Band Society” adıyla ABD’de tv ekranlarına getirilmiştir.


Albert Espinosa Kitapları – Eserleri

  • Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey
  • Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De
  • Sarı Dünya


Albert Espinosa Alıntıları – Sözleri

  • “mutluluğu tattığın yere asla geri dönme” der ozan. ne ironi fakat… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • İnanmak zor gelse de kayıplar pozitif şeylerdir. Kaybetmesini öğrenmeliyiz. Kazandığın her şeyi er ya da geç kaybedeceğini idrak etmek zorundasın. (Sarı Dünya)
  • “Sakın kaybolma, dünyanın sınırları senin karar verdiğin yerdedir.” (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • İki ayrı tonda, iki ayrı sessizlik. Ama ortak noktaları vardı… Bolca gri, bol miktarda acı. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Yetişkinler de pek oldukca ilk yaşar fakat artık onlara dikkat etmeyi bırakmışlardır. Bence kendini tanımanın yolu o anlara gidip yaşadığın ilkleri çözümleme etmekten ve iyi mi iseler öyleki kabul etmekten geçer. (Sarı Dünya)
  • “Benim için doktorlarla özdeşleştirdiğim insanları bulmak, beni iyileştirebilecek yada dinleyecek kişiler bulmak demek.” (Sarı Dünya)
  • “Ölümden anlatmak sana zor geliyorsa büyük olasılıkla hayatında yüzleşmediğin, üstesinden gelemediğim bir ölüm olduğu içindir. En acı verici ölümler kabullenmemiş olanlardır. En oldukca onlar hatırlanır.” (Sarı Dünya)
  • “Teşekkürler” diye fısıldadı. “Sağ kalmak, sadece seni bekleyen birilerinin bulunduğunu bilirsen bir anlam taşır. Bana uğruna savaşmam ihtiyaç duyulan biri bulunduğunu hissettirdin. İnan ki bunu bilmek oldukca mühim. Tiyatrolarda sadece oyuncu sayısı kadar izleyici var ise perdeleri açtıklarını biliyor muydun?”
    “Artık sahneye çıkabilirim bu sebeple beni izleyen bir izleyici var. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağım.” (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen birlikteliğin yükü öyleki ağırlaşır ki çiftlerin onu taşıması için aşk bile yetmez. Aşk bile yetmez. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • “Ölümü acıyla özdeşleştirme, ölümü kayıpla birleştirme. Onu yaşamla birleştir, elit bir son olarak gör.
    Yok olacağını düşünme, yok olmaktan korkma. Er geç başına gelecek.” (Sarı Dünya)
  • Vicdan fazlasıyla tehlikeli bir şeydir. (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • Ayrıca kuralların lüzumlu olduğuna inanmıyorum; hiçbir işe yaramıyorlar, aşılmak, çevresinde dolaşmak ve üstünden geçilmek için var kurallar. Kutsal olduğu söylenen bir oldukca şeyin mukaddes olduğuna da inanmıyorum. Doğru olduğu söylenen şeylerin doğru olduğuna da. Her şeyin bir de diğeri yüzü var her şeye pek oldukca değişik açıdan bakılabilir. (Sarı Dünya)
  • Hayatta seni seven, seni besleyen insanoğlu vardır. Onlara gereksinim duyarsın ve bu kişilerden birini kaybettiğinde doğan boşluğu kimse dolduramaz. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen içindekileri kusman gerekir. Hayatın kuralıdır bu. (Sarı Dünya)
  • Zaman, yaraları onarıp melodramları komediye dönüştürmekte ustadır. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Ne de olsa uyumanın geleceğe seyahat yapmak olduğuna inanmışımdır hep. Pek oldukca insan asla geleceğe seyahat edemeyeceğimize inanır fakat ben bunu her gece yaptığımıza inanırım. Uyursun ve uyandığında inanılmaz şeyler olmuştur: gezegenin başka yerlerinde yaşam devam etmiş, borsa değerleri değişmiş, insanoğlu eşlerinden ayrılmış ya da âşık olmuşlardır… (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • “Kayıpların kimi zaman ufak, kimi zaman büyük olacak. Ancak onları anlamaya, onlarla yüzleşmeye alıştığım takdirde yitik olmadıklarının farkına varacaksın.
    Her yitik bir kazançtır.” (Sarı Dünya)
  • Hatalarımızı görebilmek ve tekrarlamamak için hata yaptığımızı kabullenmeliyiz. (Sarı Dünya)
  • Sevmek sevilmekten daha önemlidir bu rahat gerçeği asla unutma. Dünyayı döndüren ve durduran şey sevgidir eğer sevilir fakat sevmezsen o sevginin ağırlığı seni dibe götürür… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Sonra acının kaynağının acı çekeceğine inanman bulunduğunu keşfedersin. (Sarı Dünya)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş