Eğitim

Senden Sonra – Ezgin Kılıç Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Senden Sonra – Ezgin Kılıç Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Senden Sonra kimin eseri? Senden Sonra kitabının yazarı kimdir? Senden Sonra konusu ve anafikri nedir? Senden Sonra kitabı ne konu alıyor? Senden Sonra PDF indirme linki var mı? Senden Sonra kitabının yazarı Ezgin Kılıç kimdir? İşte Senden Sonra kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ezgin Kılıç

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786059913515

Sayfa Sayısı: 152


Senden Sonra Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Unutma, ben senin kanayan vicdanınım!

Kime sarılsan, biraz daha sızlarım…”

En son ne vakit bir hanımı sevdin? Ama o şekilde öptün, sarıldın, uyudun falan değil; son olarak ne vakit bir hanımı hakkaten sevdin? Kaybetmekten korkarak, yanındayken bile özleyerek, deli benzer biçimde kıskanarak, koruyup kollayarak… Delikanlı adam korkmaz diye bir şey yok. Korkacaksın! Sevdiğin hanımı kaybetmekten korkacaksın, kıskanacaksın da… Sokakta elinden tutacaksın, tanıdığın hep beraberce onu tanıştıracaksın. “İşte benim hayatım bu!” der benzer biçimde tanıştıracaksın. Güzel bir karı sevmek istiyorsan onu gülümseteceksin. Bu sebeple dünyanın en güzel hanımı mutlu bir hanımdır, onu mutlu edeceksin…

Bu yüzden kirpiklerini sev bir kadının…

Avuç içlerini…

Makyajsız yüzünü…

Uyku sersemliğini…

Saçlarını kesen bir kadının çekmiş olduğu acıyı idrak edebilecek kadar sev bir hanımı.

Ve asla bir kadının saçlarını kesmesine sebep olma…


Senden Sonra Alıntıları – Sözleri

  • Tenin bir coğrafyaysa eğer, kirpiklerin benim anavatanım olmalı
  • Sevilmiyorsan sevmeyeceksin. Unutma ki seni yitirmek istemeseydi aslına bakarsan gitmezdi. Peki, seni gözden çıkarmış birisini sen niçin bekleyesin ki? Sana da yazık değil mi?,,
  • En kötüsü de ne biliyor musun?
    Üzüldüğünü görsen canın yanar, mutluluğunu görsen kahrolursun.
  • Sonra.. Geçer dersin. Saatler geçer..Günler geçer.. O hep aklından geçer, fakat acısı asla geçmez. Sadece alışırsın.,,
  • Bir hanım güzel olduğundan sevilmez. Sevdiğin için güzeldir o. Sırf sen seviyorsun diye herkesten farklıdır, herkesten başka bakar gözleri,,
  • Bu sebeple insan yara almış olduğu yerden değil, yarım kalmış olduğu yerden ölüyor…
  • Seni çıldırasıya özlüyor olduğum fazlaca aşikar. Kendim saklayamadığım bu gerçeği senden saklamam mümkün değil.
    Bunu Allah biliyor, sende bil…
    Umarım ileride beni idrak etmek zorunda kalmazsın. Benim hissettiğim şeyleri hissedip aynı acıyla yoğrulmazsın. Bu sebeple bu fazlaca derin bir yara! Ne dokunabiliyorsun ne de sarabiliyorsun. Seni her gün öldüren tedavisi olmayan o hastalıkla bir yaşam yaşıyorsun. Aslında yaşıyor benzer biçimde yapıyorsun.
    Lanet olsun…
    İmkanım olsaydı eğer hafızamı silerdim.
    Sokakta karşılaşsak asla anımsamayacak bir halde unutmak isterim seni, bunun için her şeyimi verirdim…
  • Suçsa kendinden fazlaca sevmek birini, kabahatse herkesten değişik tutmak onun yerini; özrüm kabahatimden büyük benim.
    Bu sebeple fazlaca sevdim. Suç da kabahat de benim..


Senden Sonra İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bir kadin güzel oldugu icin sevilmez…
Sevdigi icin guzeldir o. Sirf sen seviyorsun diye herkesten farklidir,herkesten baska bakar gözleri… Senin ona verdigin deger kadar anlamlidir,sevdikce daha da güzellesip kiymetlenir. (semainci)

Ezgin Kılıç, geçen seneden beri kitaplarını okumayı hayal ettiğim yazar. Dedim ya bu aralar bu şekilde kitaplara ihtiyacım var diye. Dayanamadım. Aslında iki hafta sonrasında hem okuyup hemde ağlayacaktım. Dün akşam alıntıları okurken ağlamıştım zira. İnsan sevince garip oluyor. Ve de sesini bile duymadan yaşadığını bilerek seviyorsa daha değişik.
Kitapçıya girdim, raflara baktım göremedim ilk başta. Görevliye kitap var mı diye de sormak istemedim. Korktum ‘ kalmamış maalesef’ demesinden. Sonra yeniden baktım ve o an mutlu oldum gözlerim doldu.
Kitabı okumadan ilkin karar verdim benim içimden geçen cümleleri, beni özetleyen cümleleri işaretleyeceğim. Elime bir fosforlu kalem bir de kitabı aldım. İlk dakikada cümleleri çizmeye başladım. Bir o kadar güzel beni anlatmış ki yazar. Yaşadığım acıları, hüzünleri, her şeyi. Hem okudum hem çizdim. Üzüldüm, canım acıdı, kalbim paramparça oldu. Üç tane fosforlu kalem bitirdim. Aslında işaretleğim bölümleri okusa sevgime inanır kim bilir.
Keşke daha ilkin okusaydim demeyeceğim. Daha ilkin okusaydım eğer bende iz bırakmazdı kitap. Bu kitabı kitaplığımda gördükçe O gelmezdi aklıma. İyi ki şimdi okudum. Ve her kelimede onu ne kadar özlediğimi farkettim. Kokusunu asla ciğerlerim dolana kadar içime çekmedim, karşılıklı oturup konuşmadık, gözlerine bakmadım asla, sesini her duyuşumda kalbim yerinden çıkacak benzer biçimde oluyordu. Artık sesi de yok. Bir kaç fotoğraf ile seviyorum onu. Ve özledim. (Kitap Ve Cümle)

Senden Sonra
Okudum bitti. Ezgin kılıç kalemini sevmiş olarak okuyorum lakin bu kitabını maalesef sevemedim. Yazarın bu kitabından ilkin iki kitabı okudum ikisinin sonunda da gözyaşlarıma hakim olmamıştım.
Bu kitabı devamlı tekrardı. Bir sayfa okuduğum şeyi başka sayfada okudum. Bu biçim kitaplar fazlaca fazla okuduğum için fazlaca sevemiyorum artık. Büyük umutlarla başladığım bir kitaptı. Ben sevemedim. Evet kimler okudu…. (Hazelnutlibrary)


Senden Sonra PDF indirme linki var mı?


Ezgin Kılıç – Senden Sonra kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Senden Sonra PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ezgin Kılıç Kimdir?

1986 yılının Nisan ayında Ordu’da hayata merhaba dedi.İlk ve ortaöğretimimi orada tamamladı. 2006 senesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanmıştır. Üniversite üçüncü sınıfta ilk kitabı olan Düş’eş Sancılar kitabını çıkardı. Altı yıl Bursa’da kaldıktan sonrasında İstanbul’a yerleşti. Buraya yerleştikten sonrasında ikinci kitabı olan Sadece Bil İstedim tecrübe etme kitabı yayımlandı.


Ezgin Kılıç Kitapları – Eserleri

  • Düş’eş Sancılar
  • Senden Sonra
  • Yalnızlığımdan Sev Beni
  • Sadece Bil İstedim
  • Har ve Kül
  • Başka Bir Gökyüzüne İnanmak
  • Bana Mutluluktan Bahset
  • Her Kalbe Bahar Gelir


Ezgin Kılıç Alıntıları – Sözleri

  • Gün gelecek bazı kayıplar için şükredeceksin. (Har ve Kül)
  • Dünyadaki hiçbir şey senin sesindeki huzuru vermiyor…
    Başka hiçbir şey ruhuma iyi gelmiyor.. (Sadece Bil İstedim)
  • Bu sebeple sevgi yalnız iyi insanlarda olan bir meziyettir. (Başka Bir Gökyüzüne İnanmak)
  • Sen benim içime attıklarının altında ezilir, yorulmuş insan.
    Sen benim içime attığım her şeysin. Çocukluğum, gençliğim,alınganlığım, pişmanlığım, umudum… Sen benim hissettiklerimsin… Sen, tekrar hissedemeyeceğim tek şeysin… (Her Kalbe Bahar Gelir)
  • Oysa sevmekten korkmaz kimse. Yeniden kaybetmekten korkar.
    Bazı insanoğlu, bazı insanların yalnızca geçmişini değil; onların geleceğini de çalar… (Başka Bir Gökyüzüne İnanmak)
  • -“Önemli olan sonucunu asla değiştiremeyeceğin pişmanlıklar biriktirmemek.” (Bana Mutluluktan Bahset)
  • “Hani o ‘Onsuz yaşayamıyorum, nefes alamıyorum..’ benzer biçimde beylik sözler var ya. İşte zaman içinde o cümleleri tekrar kurmuyorsun. Bu sebeple onsuz hayata devam etmenin, nefes almanın bir yolunu buluyorsun. Hayat bir yolunu buluyor kesinlikle, ölmüyorsun..” (Başka Bir Gökyüzüne İnanmak)
  • Güzel kalabilmek aslen sorun…
    Birinin yüreğinde,
    Birinin hatırında… (Başka Bir Gökyüzüne İnanmak)
  • “Sen benim yüreğimi, günahımı, ahımı alıyorsun…
    Ama bigün sevildiğin bu günleri fazlaca özleyeceksin. Zamanla nelerin farkına varmıyor ki insan? Geç kalınmış pişmanlıkların hiçbir işe yaramadığını sen de öğreneceksin.” (Yalnızlığımdan Sev Beni)
  • (Düş’eş Sancılar)
  • -“Bu sebeple acının derinliğini, sevginin büyüklüğü belirler. ” (Bana Mutluluktan Bahset)
  • Kaç kırıktır ki bir kalbin ömrü? Yani bir insan kaç kere yüzüstü kalmaya eyvallah diyebilir en fazla?
    Sevmekten korkmanın ne demek olduğunu onlarca defa güveni kırılan bilir yalnızca.
    Gidene yollar açık elbet, yollar kısa Ama bir saatin her saniyesi bir ömür kadar uzun gelir geride kalana.. (Har ve Kül)
  • “Sanıyorlar ki fazlaca kıymet veriyoruz diye içimiz hep çiçek hep bahar…
    Sanıyorlar ki üstüne titredikçe fazlaca güçlüyüz hiçbir şeyden korkmayız…
    Oysa o şekilde olmadı asla…
    Fazlaca sevdik biz, hem de fazlaca…
    Seviyoruz diye bahardı içimiz fakat tomurcukken soldu çiçeklerimiz… (Bana Mutluluktan Bahset)
  • ~~ Milyarlarca insanoğlunun yaşamış olduğu bu dünyada birbirini tanımayan iki insanoğlunun iki şekilde karşılaşması mümkündür :
    Tesadüf…
    Tevafuk… ~~ (Yalnızlığımdan Sev Beni)
  • Oysa insan, saçlarından başlıyor aslen kırılmaya.. (Düş’eş Sancılar)
  • Şiirler nota gibidir.
    Bir araya geldiklerinde kalbin orkestrasını oluştururlar.
    Ne kadar okursan ve sorgularsan,
    Hayatın içinde o denli anlam ve renk bulursun. (Düş’eş Sancılar)
  • Bir gün yanında olmamı istediğin fakat bunun imkânsız olduğu bir vakit gelirse gözlerini sıkıca kapat ve elini yüreğine götür. Ben senin gözkapaklarının ardındaki karanlıkta, kalbinin çarpıntısında olacağım. Ne vakit bir vapura binsen saçlarının arasından geçen rüzgâr değil, parmaklarım olacak. Okuduğun kitabın bir satırında ya da dinlediğin bir şarkının müziğinde nefes almaya devam edeceğim. Yağmurlu bir günde omzunu öpen yağmur damlası olabilirim. Belki de koklamak için uzandığın bir çiçeğin yaprağından havalanan kelebek olacağım. Sen ne kadar sezmek istersen ben o denli var olmaya devam edeceğim… (Bana Mutluluktan Bahset)
  • Tenin bir coğrafyaysa eğer, kirpiklerin benim anavatanım olmalı (Senden Sonra)
  • Bir Hayale ne kadar inanırsan onu yaşama ihtimalini de o denli artar.. (Sadece Bil İstedim)
  • Hayallerim paramparça, hislerim bölük pörçük, yarım yamalak kalıyor içimdeki çocuk. (Düş’eş Sancılar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş