Eğitim

Şeytanın Çocuğu – Jerry Coyne Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şeytanın Çocuğu – Jerry Coyne Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şeytanın Çocuğu kimin eseri? Şeytanın Çocuğu kitabının yazarı kimdir? Şeytanın Çocuğu konusu ve anafikri nedir? Şeytanın Çocuğu kitabı ne konu alıyor? Şeytanın Çocuğu PDF indirme linki var mı? Şeytanın Çocuğu kitabının yazarı Jerry Coyne kimdir? İşte Şeytanın Çocuğu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jerry Coyne

Çevirmen: Asuman Sayıner

Orijinal Adı: Devil’s Child

Yayın Evi: Trend Yayınevi

İSBN: 9789944342148

Sayfa Sayısı: 256


Şeytanın Çocuğu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Acımasız bir insan değilim, fakat bana yaptıklarından dolayı asla affedemeyeceğim insanoğlu var. İyi bir insan olma isteğime rağmen, bu kişilerin cehemnnemde çürümelerini, kurtuluşun beyaz ışığını asla görememelerini ya da lekeli ve kararmış ruhlarının bu ölümlü bedenlerini terk etme zamanı ulaştığında meleklerin kanat seslerini asla duyamamalarını içtenlikle temenni ediyorum. Korkunç bir şey söylediğimin farkındayım, fakat çocukluğumun öyküsünü okuduğunuzda niçin bu şekilde hissettiğimi bir ihtimal anlarsınız.”

Vatanımızda de acı örneklerle sık sık gündeme gelen çocuk istismarını dehşetle yaşamış Jerry Coyne’un gerçek yaşam hikayesi ve hukuk mücadelesi…


Şeytanın Çocuğu Alıntıları – Sözleri

  • Yarının ne getireceğini kim bilebilir? diye sormuştu. Ben biliyordum. Ömrümün her yarını ne getirdiyse o da aynı şeyi getirecekti; hiçbir şey.
  • En büyük umudu, bigün çocukluk anılarını geride bırakabilmek
  • Sonra, birden bigün bir bezginlik hissettim, bundan dolayı çaresizdim ve beni koruyacak, tüm dünyaya karşı benim yanımda duracak asla kimsem yoktu.
  • Gerçekleri anlattığınızda, asla kimsenin sizin bir açığınızı soruşturma şansı yoktur..
  • Dilencilerin seçme hakkı yoktur.
  • Sonra, birden bigün bir bezginlik hissettim, bundan dolayı çaresizdim ve beni koruyacak, tüm dünyaya karşı benim yanımda duracak asla kimsem yoktu.
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim.
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim.
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim.
  • Gerçekleri anlattığınızda, asla kimsenin sizin bir açığınızı soruşturma şansı yoktur..


Şeytanın Çocuğu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Var olması gerektiği halde var olmayan bir aile ile, yetimhanede büyüyen bir çocuğun istismar ile geçen yaşamını okudum. Jerry ailesinden kopmuş küçücük bir çocukken yetimhanede onun bir şeytan olduğuna inanan Rahibelerin elinde çeşitli işkencelere maruz kalmış, yatılı okula verilince de öğretmeninin çeşitli cinsel tacizlerine maruz kalmaya devam etmiş ve sesini dahi çıkaramamış minik bir çocuk. Büyüdüğünde ise binlerce susturulmuş çocuğun sesi olmuş ve tüm bu kişilere dava açmış hayatındaki en büyük yarayı geç de olsa onarmaya çalışmıştır. Gerçek bir yaşam hikayesi olan bu kitap dünyanın çirkinliklerine bakabilmeniz ve kulak tıkayamamanız için eşi olmayan bir feryat. Sade, akıcı ve ıstırap dolu…
kitap/kitap–29701
yazar/i11616 (Firuze)

Eser ile ilgili yazacağım hiçbir şey, bu gerçek yaşam hikayesinin dehşetini anlatmaya yetmez. Alkolik bir baba ve sorumsuz bir anne, rahibelerle dolu Katolik bir yetiştirme yurduna terk edilen altı çocuk…
Küçücük bir çocuğa “şeytanın çocuğusun” yaftasını yakıştırıp onu devamlı döven ve içindeki şeytanı çıkarmaya çalışan rahibelerin; Jerry Coyne’e uyguladıkları sertliği okurken, dehşet kelimesinin anlamını yine yine düşünmeme sebep oldular. Daha bu okuduklarımı sindirememişken, uyumsuz, sorunlu, kekeme diye adlandırılan “şeytanın evladı” Jerry’nin baştan atılması üstüne,, toplumsal hizmetlerin bulmuş olduğu okulda, müdür yardımcısının onun üstünde uyguladığı fizyolojik ve ruhsal sertlik ile rahatsız etme ve tecavüzü okurken beynim uyuştu. Korkuyu onunla birlikte iliklerime kadar hissettim…
Ruhsal durumu her geçen gün kötüye giden ve kendini hiçbir mevzuya odaklayamayan Jerry’nin okul içinde kavgacı kişiliğini geliştirmesine tanıklık etmek emin olun onun adına hangi duygu ile karar vermem icap ettiğini, ne kadar haklı bulunduğunu, tüm o süreçler süresince kendini ifade etmek için uğraşıp baştan atılmasını ve ona inanılmaması kanımı dondurdu.
Sevgiye olan açlığını, küçücük yüreğinde onu bir kişinin sevdiğine kendini inandırmaya emek harcaması ise emin olun dayanılır benzer biçimde değildi.
Her bir sayfayı çevirdiğimde kendimi içimden dualar ederken buldum.”Ne olur biri ona el uzatsın,” fakat asla kimse ailesi dahil asla kimse ona elini uzatmadı; kendi elini kendi tutmayı başardı. Kitabın son sayfalarında onun mücadelesini kazandığını okumak ise gözyaşlarıma sebep oldu. Dört yaşından on altı yaşına kadar yaşamış olduğu dehşeti İngiltere mahkemelerinde seneler sonrasında anlatıp adaleti elde eden Jerry’nin yürek burkan öyküsünü okuduğunuzda, onun, “Bana yaptıkları şeyler için onları affetmiyorum ve eğer Tanrı var ise ümit ederim o da affetmez.” cümlesinin anlamını anlayacaksınız…
Kitabı okurken bırakmamak için oldukca direndim. Jerry’nin sonunda neler başardığını merak ettiğim için bitirdim. Hayatım süresince okuduğum en zor kitap olarak kütüphanemdeki yeri aldı… (Nurhan Işkın)

Kitabı seneler ilkin üniversitede okurken okumuştum hakkaten oldukca etkilendiğim kitaplardan biriydi. Başlarda oldukca anlamamıştım fakat ortalarda yazarın bizzat kendi çocukluğu bulunduğunu fark edince yıkım sarsılmıştım. Gerçekten okurken sağlam sinirler gerektiren bir kitap, psikolojiyi oldukca negatif etkileyecek düzeyde korkulu bir öykü. Nasıl ebeveynler bunlar okurken şaşkınlık ediyorsunuz, hele o rahibelerin çocuk yaramazlık yapınca senin içinde şeytan var deyip ettikleri eziyetler akıl alır benzer biçimde değil. Üstünden seneler geçti fakat şu an bu yorumu yaparken bile kitabın tesirini üzerimde hissedebiliyorum. Keşke bu şekilde korkulu vakalar asla yaşanmamış olsa ve asla bunların kitapları yazılmasa, filimleri çekilmese… (Songül Aykutluğ)


Şeytanın Çocuğu PDF indirme linki var mı?


Jerry Coyne – Şeytanın Çocuğu kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Şeytanın Çocuğu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jerry Coyne Kimdir?

Jerry Allen Coyne, türleşme ve akıllı tasarım hakkında yorumu ile tanınan Amerikalı biyologdur. Verimli bir bilim adamı ve yazar olarak, evrim teorisini aydınlatan onlarca bildiri yayınlamıştır. Halen Chicago Üniversitesi Ekoloji ve Evrim Kısmı’nde profesör olarak iş koşturmacasındadır. Uzmanlığı, bilhassa meyve sineği Drosophila’yı içeren türleşme, ekolojik ve evrimsel genetiktir.

Coyne, 1971’de William & Mary Koleji’nden biyoloji alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Theodosius Dobzhansky bünyesindeki Rockefeller Üniversitesi’nde lisansüstü emek harcaması, taslak hazırlanırken kesildi. Daha sonrasında doktorasını kazanmıştır. 1978’de Harvard Üniversitesi’ndeki biyolojide Richard Lewontin’de eğitim görmüş oldu ve Timothy Prout’tan Davis Kaliforniya Üniversitesi’nde doktora sonrası bir burs halletmeye devam etti. 1989’da Guggenheim Bursu’nu kazanmıştır, 2007’de Amerikan Sanat ve Bilim Akademisine seçildi ve 2011’de Din Özgürlüğü Vakfı tarafınca “Emperor Has No Clothes” ödülünü aldı.

Coyne, Evrim Araştırmaları Derneği Başkanlığı (2011) ve Evrim Yardımcısı (1985-1988; 1994-2000) ve The American Naturalist (1990-1993) benzer biçimde Başkan Yardımcısı (1996) görevlerde bulunmuş oldu. 2015’ten itibaren evrimsel biyoloji, türleşme, genetik çözümleme, toplumsal mevzular ve bilimsel informasyon, bilimsel konuşma ve yazmayı öğretiyor.

Emekleri, bilimsel dergilerde olmasıyla birlikte New York Times, Times Literary Supplement ve The New Republic benzer biçimde ana akım medyalarında da yayımlanmaktadır. Araştırma alanları, popülasyon ve evrimsel genetik, türleşme, ekolojik ve niceliksel genetik, kromozom oluşumu ve sperm rekabetini içermektedir .


Jerry Coyne Kitapları – Eserleri

  • Şeytanın Çocuğu
  • Evrim Neden Gerçektir


Jerry Coyne Alıntıları – Sözleri

  • Yarının ne getireceğini kim bilebilir? diye sormuştu. Ben biliyordum. Ömrümün her yarını ne getirdiyse o da aynı şeyi getirecekti; hiçbir şey. (Şeytanın Çocuğu)
  • Gerçekleri anlattığınızda, asla kimsenin sizin bir açığınızı soruşturma şansı yoktur.. (Şeytanın Çocuğu)
  • Evrim için embriyolojik kanıt olgularından en favori olanım kürklü insan fetüsüdür. Biz en iyi, öteki primatlardan değişik olarak kalınca bir kıl örtüsüne haiz olmadığımız için “çıplak maymunlar” olarak biliniriz. Fakat gerçekte kısa bir süre içinde olsa (embriyo olarak) bu şekilde bir örtümüz vardır. Hamileliğin ortalama altıncı ayında, lanugo olarak adlandırılan ince tüy benzer biçimde bir kıl örtüsü ile tamamen kaplanırız. Lanugo çoğu zaman doğumdan bir ay ilkin, doğduğumuzda haiz olduğumuz kıllar ile yer değiştirerek dökülür (fakat prematüre bebekler, kimi zaman kısa sürede dökülen lanugo ile doğarlar). Günümüzde, insan embriyosunun geçişsel bir kıl örtüsüne haiz olmaya ihtiyacı yoktur. Nede olsa, dölyatağında 37 santigrat aşama ısı vardır. Lanugo bir tek primat atalarımızın bir kalıntısı olarak açıklanabilir. Maymun fetüsleri de gelişmenin ortalama aynı evresinde bir kıl örtü geliştirirler. Ancak, maymunlarda bu kıllar dökülmez ve ergin krüküne dönüşmek suretiyle bırakılırlar. Aynı şekilde insanoğlu benzer biçimde balina fetüsleri de, karada yaşayan atalarının kalıntısı olarak lanugoya sahiptirler. (Evrim Neden Gerçektir)
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim. (Şeytanın Çocuğu)
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim. (Şeytanın Çocuğu)
  • Gerçekleri anlattığınızda, asla kimsenin sizin bir açığınızı soruşturma şansı yoktur.. (Şeytanın Çocuğu)
  • En büyük umudu, bigün çocukluk anılarını geride bırakabilmek (Şeytanın Çocuğu)
  • Sonra, birden bigün bir bezginlik hissettim, bundan dolayı çaresizdim ve beni koruyacak, tüm dünyaya karşı benim yanımda duracak asla kimsem yoktu. (Şeytanın Çocuğu)
  • Dilencilerin seçme hakkı yoktur. (Şeytanın Çocuğu)
  • Sanki kendime zarar vermek için vekil atama edilmiştim. (Şeytanın Çocuğu)
  • In more than 90 percent of mammal species, a male’s only investment in offspring is his sperm, for females provide all the parental care. (Evrim Neden Gerçektir)
  • Seçilim bu durumda bir erkeği hovarda, doğrusu durmaksızın neredeyse her dişiyle (yada dişiye en minik bir benzerlik gösteren her şeyle) çiftleşmeye çalışan genlerini ödüllendirir. Mesela adam davet tavuğu, inek gübresi yığını ile çiftleşmeye çalışır ve bazı orkideler şehvetli adam arıları, dişi arılara benzeyen taç yaprakları ile çiftleşmeye ayartarak tozlaşırlar. (Evrim Neden Gerçektir)
  • Sonra, birden bigün bir bezginlik hissettim, bundan dolayı çaresizdim ve beni koruyacak, tüm dünyaya karşı benim yanımda duracak asla kimsem yoktu. (Şeytanın Çocuğu)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş