Eğitim

Dua Terapisi – Esma Sayın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dua Terapisi – Esma Sayın Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dua Terapisi kimin eseri? Dua Terapisi kitabının yazarı kimdir? Dua Terapisi konusu ve anafikri nedir? Dua Terapisi kitabı ne konu alıyor? Dua Terapisi PDF indirme linki var mı? Dua Terapisi kitabının yazarı Esma Sayın kimdir? İşte Dua Terapisi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Esma Sayın

Yayın Evi: Nesil Yayınları

İSBN: 9786051310220

Sayfa Sayısı: 192


Dua Terapisi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Dua ibadetin özüdür” buyurur İslâm Peygamberi (a.s.m.). Bu hadisin bildirdiği suretiyle, yakarış ile, kul hem kendi kulluğunu teyid, hem de âlemler Rabbinin ulûhiyetini duyuru eder. İnsanın O’nu, kendisini ve tüm kâinatı iyi mi tanımış olduğu, duasına bakarak anlaşılabilir. Her insan, duası kadar kuldur.

Duanın kul ile Rab içinde kurduğu bu sağlam birlikteliğin, insanoğlunun kendi iç hayatına bakan bir yönü de vardır. Duasıyla kul-Rab ilişkisini doğru şekilde kurduğu seviyede, insanoğlunun kendi iç dünyasının taşları da yerli yerine oturur. Bu ise, yaşamın karşımıza koyduğu sual, mesele ve açmazlar karşısında duayı iç dünyamızın yaraları için bir tedavi imkânına dönüştürür.

Dua Terapisi, duanın işte bu ‘tedavi edici’ boyutunu ele alıyor. İnsanın yakarış kanalıyla Rabbiyle kurduğu temasın ruhen, manen ve ruhsal olarak sağlamış olduğu tedavi edici imkânları, tasavvufun ve psikolojinin bakış açısını kullanarak örneklerle konu alıyor. Ruh yaralarını yakarış ile tedavi etmek isteyenler için, okunması ihtiyaç duyulan bir kitap.

“Dua eden insan bir taraftan Allah’a olan köklü bağlılığını itiraf ederken, hem de O’nun yüce kudretine duyduğu fazlaca derin güven ve itimatı teyid eder. Bu bakımdan yakarış, bir dindarlık tezahürü olmanın yanısıra, ruh sağlığının da bir ön şartı olarak görünmektedir. Bu bağlamda, duanın manevî terapisini ruh sağlığının bir anahtarı niteliğindedir.”


Dua Terapisi Alıntıları – Sözleri

  • Sabır, şükrü destek sunar. Şükretmek ise, sabretme gücümüzü ve enerjimizi arttırır.
  • “Sığınan insan, tevazu duygusu ile yücelen insandır.”
  • Gayret, bizlerden ; kudret, Allah’tan ; mucize ise, duadandır …
  • Dua vasıtası ile insan, tevazu içinde boyun bükmeyi öğrenirken ruhen, manen ruhsal olarak tanrısal yakınlık ve huzuru deneyim eder. İlahi yakınlık ve rahatlık, duayı kuvvetli bir terapi mahiyetine sokar.
  • “Günahlardan ve haramlardan kaçınmak hafızanın en kuvvetli ilacıdır.”
  • İlahi! Eger ben günahtan vazgeçecek kadar kuvvetli degilsem de,Sen beni affedecek kadar güçlüsün.
    Allahım bizi dille yakarış edip,kalple kaçanlardan kılma,
    Ey katımızda aziz olan,bizi katında zelil kılma!
    İlahi!seni sevmemi istiyorsun,oysa buna ihtiyacın yok. Beni sevmeni iyi mi istememki,her şeyimle sana muhtacım!
    Allahım bana lütufta bulun. Şundan dolayı seninim!”
  • “Fallâhu hayran hâfizan ve hüve erhamu’r-Râhimîn.”
    O, koruyanların en hayrlısıdır. O, merhametlerin en merhametlisidir.”
    Yûsuf 64
  • Tövbe ve istiğfar “Ben başardım…” cümlesi ile süregelen insanoğlunun içindeki başarı hırsına ve her şeye sahiplenme meyline engel olur, insanoğlunun tüm başarı ve zaferleri kendinden bilerek Allah’ı devreden çıkarma durumunu ortadan kaldırır. Lütuf ve rahmet kapılarının açılmasıyla tanrısal lütuf ve ikramlar beklenmelidir. Böylece iş ve imtihan kısmeti, bir müjde olarak gözlenmelidir
  • Zaten bakmak, şeytanın zararı dokunan oklarından bir oktur.
  • “Rabbim iç dünyamı öyle bir düzene sok ki, Senin bana ve ana babama ikram ettğin nimetlere layıkıyla şükreden ve hep Senin hoşnut olacağın güzel işler yapan biri olayım ve beni rahmetinle, salih kullarının arasına kat.”
    Neml 19


Dua Terapisi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Herkese merhaba ‍️Bugün sizlere Doç. Dr. Esma Sayın’ın Dua Terapisi kitabı ile geldim.
Kitapta dualar mevzularına nazaran ayrılmıştır. Her sıkıntıda, darlıkta, streste vb. Birfazlaca şeyde hangi duanın iyi geldiği anlatılıyor. Ve doğal bunun yanında duanın insan üstündeki etksini ve duanın gücü de anlatılıyor.
İnsana yön veren, içimizi huzurla dolduran ve hakikaten de terapi veren bir kitaptı.
Dua Allah ile kul arasındaki en mahrem alandır.İnsan yakarış ettikçe rahatlık bulur.
İçinizi huzurla dolduracak bu kitabı ne olursa olsun okuyun. (Zeynep)

Dua ve Dua etmenin önemi: *Dua özgürlüktür.
*Aşk benzer biçimde olmazsa olmaz ve ölüm benzer biçimde kaçınılmazdır.
*Aşk beşerî olsa da sonucu itibarıyla Allah’la bütünleştirdiği anda özgürleştirir.
*Dua kimi zaman Allah’ın rahmet kapısını ısrarla çalma;kimi zaman de tevazu ve nezaketle bekleme özgürlüğüdür.
Dua ederken insan,yalan söylemesi imkansız kendini saklayamaz,kendinden kaçamaz ve kendini yalnızlaştıramaz.
*Dua Allah ile kul içinde en mahrem alandır.
*İnsanın kalben huzuru sıkıntılarının giderilmesi elbetteki koşulsuz yakarış ile dir.
“İnsan dünya istekleri ve hırsları ardında koştukça,çokluk yarışının kölesi olur.Aynı zamanda insanoğlunun korkuları,kaygıları,hırsları ve emelleri,beklentilerine ve isteklerine yanıt veremez duruma gelir.
•İnsanın dünyevi kaygı ve korkularını kalbindeki sıkıntıları minimum da indirerek tedavi edecek gömü,kulun fakirliğini ve acizliğini bilmesidir.Yani kulun fakrını ve sınırını fark etmesidir. “Kulun fakrını ve acizini bilmesi, elindekini kaybetmemek için elinde olmayanı istememesidir.
•Aynı zamanda kulun fakr halinde olması,elinde olan ve olmayan tüm nimetlerin sahibinin Allah bulunduğunu görmesidir.”
•İnsan bir tek Allah’a kul olmayı başarıp duayla nefis ve gövde kafesinden özgürleşse;tüm yaratılmışların üstünde bir konuma ulaşır.
“Eğer insan,kulluğunu reddetse,aciz yaratılmışlara bile kul-köle olur.”
•Gecenin Dua’sı
“Allahım senin adınla hayat bulur senin adınla ölürüm”
“Rabbim bilgimi ve anlayışımı arttır ve beni iyi kullarının arasına kat” (SERAP)

Dua, yaşamın merkezinde kendisinden de yaşam olan; Allah’la kurulan sevgi ve kontakt köprüsünün ortak adıdır satırlarla başlıyor kitabımız ve bizlere duanın enerjisini hatırlatıyor.
Zihin açıklığı ve başarı, Ruh sağlığının anahtarı, Aşk ve mutluluk duaları Sığınma ve Korunma, İbadetleri güzelleştiren, Ahlaki güzelleştiren 6 değişik bölümle bizlere duanın enerjisini, güzelliğini konu alıyor yazarımız. İçlerinde değişik ayetler ve peygamber efendimizin kısa hadiselerininde bulunmuş olduğu kitapta adından da anlaşılacağı suretiyle kendinize kısa bir terapi yapabilir ve daha iyi hissedebilirsiniz.
Her kısım da duaların tasavvuf ve terapi etkilerini okuduğum kitapta bilmediğim yebi şeyler öğrenmek beni hem fazlaca mutlu etti hemde maneviyat olarak rahatlamak sağlamış oldu.
hayykitap
kahvekokulukitaplar1
docdr.esmasayin
#dualarlaterapi
#bloghemsire #hayriyeesahn #okudumbitti #kitapönerileri #bookstagram #kitaptanıtım #kıtaptavsiyesi (Hayriye Şahin)


Dua Terapisi PDF indirme linki var mı?


Esma Sayın – Dua Terapisi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Dua Terapisi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Esma Sayın Kimdir?

1977’de Bursa’da hayata merhaba dedi. 2001 senesinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Psikolojisi Bilim Dalı’nda yüksek lisans çalışmasına başladı. 2003 senesinde “Namazın Karakter Gelişimi Üzerine Etkisi” adlı tezini tamamladıktan sonrasında, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Tasavvuf Tarihi Bilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. 2010 senesinde, “Tasavvuf Kültüründe İbadetler ve Hac Örneği” adlı doktora teziyle doktora öğrenimini tamamlamış oldu. Aynı yıl Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Kısmı’ne bölüm kurucu öğretim üyesi ve destek doçent olarak atandı. 2012 senesinde, Hakkâri Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Kısmı’nde Dekan Yardımcısı ve Temel İslâm Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görevlerinde bulunmuş oldu. 2013 yılından sonrasında, Adıyaman Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi olarak görevini yürüttü. Şu anda Balıkesir Üniversitesinde vazife yapmaktadır.

Üniversiteye geçmeden ilkin, Arapça öğretmenliği, sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur’ân kursu öğreticiliği, cami ve cezaevi vaizeliği görevlerinde bulunduktan sonrasında dinî yayınlar editörlüğü yapmış oldu. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Ulusal ve uluslar arası dergilerde yazıları yayınlanmaktadır. Aynı zamanda bilimsel niteliği olan disiplin içinde eserler vererek toplumsal projelerde ve gösterim hayatında bulunma amacı bulunmaktadır.


Esma Sayın Kitapları – Eserleri

  • Dua Terapisi
  • Namaz Terapisi
  • Namaz ve Karakter Gelişimi
  • Tasavvuf Terapisi
  • Kalbine Hatırlat – Hafıza Teknikleriyle Tasavvuf Kavramları
  • Anne Kucağı Namaz
  • Namaz Anne Kucağıdır
  • Haccın Kalbine Yolculuk
  • Tasavvuf Terapisi


Esma Sayın Alıntıları – Sözleri

  • Namaz ibadeti, akıl-duygu dengesini kurma vasıtasıyla, insanda ‘olumlu bir karakter yapısı’nın gelişimini hızlandırır. (Namaz ve Karakter Gelişimi)
  • Peygamber Efendimiz sav.:
    “Allahım, sevgini bana özümden, kulağımdan, gözümden, ailemden ve malımdan sıcak gündeki soğuk sudan daha sevimli kıl.”
    Tirmizî (Tasavvuf Terapisi)
  • Namaz makamı, Allah’a vuslat makamıdır. (Namaz Terapisi)
  • Gayret, bizlerden ; kudret, Allah’tan ; mucize ise, duadandır … (Dua Terapisi)
  • Namaz ibadeti, Allah ve kul içinde gerçekleşen bir kavuşma olduğundan namaza salât denilmiştir. (Namaz Terapisi)
  • Bir insanoğlunun başkalarının değişebileceğine inanç duyabilmesi için ilkin kendisinin değişme deneyimini yaşamış olması gerekir. Umut, inanca birlikte rol alan bir ruh halidir. Umutluluk hali olmaksızın inanç ayakta durması imkansız, dayanaksız kalır. Umut, yalnız ve yalnız inanç temeli üstünde durabilir. (Namaz ve Karakter Gelişimi)
  • İbadet her an Allah’la (cc) ilgi kurma vasıtasıdır. Benliğimizin Allah’a (cc) yabancılaşmasını ve O’nu(cc) unutmamızı önler. (Tasavvuf Terapisi)
  • Tövbe ve istiğfar “Ben başardım…” cümlesi ile süregelen insanoğlunun içindeki başarı hırsına ve her şeye sahiplenme meyline engel olur, insanoğlunun tüm başarı ve zaferleri kendinden bilerek Allah’ı devreden çıkarma durumunu ortadan kaldırır. Lütuf ve rahmet kapılarının açılmasıyla tanrısal lütuf ve ikramlar beklenmelidir. Böylece iş ve imtihan kısmeti, bir müjde olarak gözlenmelidir (Dua Terapisi)
  • ..”o şekilde insanoğlu vardır ki, sabır bile onların sabrına sabredemez. Allah evliyasına bela ile değil, belaya evliya ile eziyet eder.” (Tasavvuf Terapisi)
  • “Kişi namaza niyetlenerek ayağa kalktığında kalbi, O’nun âlemlerin Rabbi için ayakta durduğuna şahitlik eder.” (Namaz Terapisi)
  • İlahi! Eger ben günahtan vazgeçecek kadar kuvvetli degilsem de,Sen beni affedecek kadar güçlüsün.
    Allahım bizi dille yakarış edip,kalple kaçanlardan kılma,
    Ey katımızda aziz olan,bizi katında zelil kılma!
    İlahi!seni sevmemi istiyorsun,oysa buna ihtiyacın yok. Beni sevmeni iyi mi istememki,her şeyimle sana muhtacım!
    Allahım bana lütufta bulun. Şundan dolayı seninim!” (Dua Terapisi)
  • Namaz kılan mü’minin en azından dört kazancı bulunmaktadır:
    (1) maddî temizlik,
    (2) kalp-gövde-ruh sağlamlığı ve sağlığı,
    (3) vaktin düzenlenmesi,
    (4) toplumsal bütünleşme. (Namaz ve Karakter Gelişimi)
  • “Ancak tevbe edip inanan ve faydalı iş yapanlar, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklerle değiştirecektir. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” (Namaz ve Karakter Gelişimi)
  • Sen bağış ve ihsanı veren Mu’tîsin, ben ise lûtuf ve ikramına muhtaç bir dilenciyim. (Namaz Anne Kucağıdır)
  • Özgürlük, dünyaya ve ahirete yönelik tüm menfaatler de dâhil olmak suretiyle kulun tüm yaratılmışlar karşısında boyun eğmemesi ve hiçbir şeyin esareti altında bulunmaması anlamına gelir. (Tasavvuf Terapisi)
  • “Karakter eğitimi, karakterin bir yönü haline gelmiş olan etik yargıları, etik davranış haline getirme çabasıdır. Ahlak eğitimini ifade eden karakter eğitiminde amaç ise, özgür olarak dış etkenlerden sıyrılmış, vicdanına uyarak yargıda bulunan ve davranan insanoğlu yetiştirmektir.” (Namaz ve Karakter Gelişimi)
  • Dua vasıtası ile insan, tevazu içinde boyun bükmeyi öğrenirken ruhen, manen ruhsal olarak tanrısal yakınlık ve huzuru deneyim eder. İlahi yakınlık ve rahatlık, duayı kuvvetli bir terapi mahiyetine sokar. (Dua Terapisi)
  • … Allah Teâlâ’ya karşı korku duygusundan ilkin sevgi ve onun ileri noktası olan aşk duygusuyla bağlanmalıdır. (Tasavvuf Terapisi)
  • “Sığınan insan, tevazu duygusu ile yücelen insandır.” (Dua Terapisi)
  • Kibir, kalbi kör eder. (Tasavvuf Terapisi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş