Eğitim

She-Kadın Psikolojisini Anlamak – Robert A. Johnson Kitap özeti, konusu ve incelemesi

She-Kadın Psikolojisini Anlamak – Robert A. Johnson Kitap özeti, konusu ve incelemesi

She-Kadın Psikolojisini Anlamak kimin eseri? She-Kadın Psikolojisini Anlamak kitabının yazarı kimdir? She-Kadın Psikolojisini Anlamak konusu ve anafikri nedir? She-Kadın Psikolojisini Anlamak kitabı ne konu alıyor? She-Kadın Psikolojisini Anlamak PDF indirme linki var mı? She-Kadın Psikolojisini Anlamak kitabının yazarı Robert A. Johnson kimdir? İşte She-Kadın Psikolojisini Anlamak kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Robert A. Johnson

Çevirmen: Berna Serveryan

Yayın Evi: Chiviyazıları Yayınevi

İSBN: 9786054959990

Sayfa Sayısı: 111


She-Kadın Psikolojisini Anlamak Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

She, Kadının içindeki eril enerjinin kitabı; bir Jung analisti de olan Robert A. Johnson hanıma mitolojiden de yararlanarak başka bir bakış atıyor. Jung’un tanımlamasına gore, her kadının bilinçdışında animus (maskülen yön), her adamın bilinçdışında ise anima (feminen yön) vardır. Bu özellikler cinsel ya da davranış unsuru olmaktan oldukça arketipsel enerjilerdir. Johnson, bu kitapta ve beraber okunduğunda daha zevkli bir okuma serüveni sunan He kitabında bu enerjilere yoğunlaşmaktadır. ‘…Yunan mitolojisindeki Eros ile Psyhe, kadın kişiliği üstüne söylenmiş en öğretici öykülerdendir. Söylence Hristiyanlık öncesine dayanır. Yazılı olarak ilk kez klasik Yunan çağında karşımıza çıkar… Birçok ruhbilimci Eros ile Psyke’yi hanım benliğinin bir anlatımı olarak yorumlamıştır. Belki bu çatışmanın en başlangıcında, kadındaki kadar erkekteki kadınlıktan da söz edeceğimizi belirtmek yerinde olur. Bu öyküyü yalnızca bayanların kişiliklerine hapsetmekle onu kati olarak sınırlamış olurduk… ‘(s.20)

(Tanıtım Bülteninden)


She-Kadın Psikolojisini Anlamak Alıntıları – Sözleri

  • Her hanım benliğinde bir Afrodit barındırır..
  • İlgi ve gelişme özelliğinden dolayı, bu yaşanmamış ya da bastırılmış özelliklerin tesiri kalır yada karanlıklaşıp tehdit edici bir durum alır
  • Birini sevmek, bir insanı başka bir canlıya insani bir şekilde bağlayan insana özgü bir deneyimdir. O, insanı olduğu benzer biçimde görmek ve onu karakterinin sıradanlıkları, başarısızlıkları ve üstün yanlarıyla kabul edebilmektir. Eğer yaşantımızdaki izdüşümlerin sisini aşıp bir başka insana doğrulukla bakabilirsek, basit bir canlıyı muhteşem olarak algılayabiliriz. Sorun kendi izdüşümlerimizle körleşmiş olmamızdır; bir başkasını açıklıkla tüm derinliği ve soyluluğuyla pek seyrek olarak görebiliriz. Bu şekilde bir sevgi kalıcıdır ve günlük yaşamın sıradanlığından etkilenmez.
  • Her hanım benliğinde bir Afrodit barındırır. Karşı konulmaz dişiliği ve geniş, belirsiz, yazışma kurulamaz bir soylulukla tanınır.
  • “Artık elinde mitolojinin anahtarı var. Ruhun tüm kapılarını açmakta özgürsün” der Carl Gustav Jung.
  • “Eğer, bir adam cesaretini kaybederse bir bayan ona kendini iyi hissetmesini sağlayacak bakışı ve tılsımı verebilir. (…) Bir çok adamın kendi değerinin farkına varması, eşi ya da anası benzer biçimde bir bayan yada tam anlamıyla ‘anima’sının bilincinde olması sebebiyle gerçekleşmiştir.”
  • İntihar için hissettiklerini atlattığında sessiz bir şekilde oturur.
    Tüm dengenizi yitirip kendinizi yenik hissettiğinizde en iyi rol eylemsizliktir. Hristiyanlıkta şarap ve ekmek kutsama töreninde “Burada kendimizi sana sunuyor ve adıyoruz… Yaşayan bir kurban olarak” denilen andır.
  • Eğer sevgi, 110 voltluk kullanılabilir elektrik akımı ise, aşık olmak, hiçbir evde bulunmayan 100 bin voltluk insanüstü bir enerji anlama gelir.
  • “Bir kadının duygularını ve iç dünyasını denetim altına alabilme gücünün derecesini ayırt etmek adam için şaşırtıcıdır. Bir çok adamın haiz olmadığı bir kabiliyettir bu. Kadın kendi içinde iyileşme ve dengeyi tekrardan bulmuş olduğu derin bir mekana girer. Bir çok adam duyguları ve iç dünyası üstünde bu şekilde bir denetim kabiliyetine haiz değildir.”
  • “Eğer sevgi, 110 voltuk kullanılabilir elektrik akımı ise, aşık olmak, hiçbir evde bulunmayan 100 bin voltluk insanüstü bir enerji anlama gelir.”


She-Kadın Psikolojisini Anlamak İncelemesi – Kişisel Yorumlar

She: Her adamın içinde feminen, her kadının içinde maskülen özellikler olması hem ruhsal, hem de biyolojik bir gerçektir.
Bir ilişkiyi dört şahıs yaşarız. Erkek ile animası, hanım ile animusu… Bir adam cesaretini kaybederse, bir bayan ona iyi hissetmesini sağlayacak bakışı ve tılsımlı verir.
İnsan aşık olduğunda yaşamın insan ötesi boyutuna geçer ve o sırada insani değelerin ikinci planda kalmış olduğu tanrısal bir ülkeye sürüklenir.
Modern evlilikler aşkla adım atar ve şanslıysak sevgiye dönüşür.
Mitlerde ve mitsel öykülerde gördüğümüz her vaka ve karakterin bir arketipe karşılık ettiğini söyleyebiliriz. Tetiklenmeyen arketip harekete geçmez ve algılanmaz. (Recep Erdil)

Psykhe ve Eros efsanesinden yola çıkarak kadının erkekle ve kendiyle olan ilişkisi, gelişimi, dönüşümü anlatılıyor. Mitolojik karakterlere, tanrılara, tanrıçalara ilgi duyuyorsanız bir parça keyifli olabilir. Mitlerin uygar yaşamda karşılık bulmuş olduğu birkaç örnek olmakla beraber, mitolojik bir öykü okumaktan öteye gidemedi benim için. (ysmndmrl)


She-Kadın Psikolojisini Anlamak PDF indirme linki var mı?


Robert A. Johnson – She-Kadın Psikolojisini Anlamak kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de She-Kadın Psikolojisini Anlamak PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Robert A. Johnson Kimdir?

Robert A. Johnson

Yazar

Doğum: 26 Mayıs 1921 (93 yaşlarında)

Eğitim: Stanford Üniversitesi, Oregon Üniversitesi


Robert A. Johnson Kitapları – Eserleri

  • Gölgene Sahip Çık
  • She-Kadın Psikolojisini Anlamak
  • He-Erkek Psikolojisini Anlamak
  • Biz Romantik Aşkın Psikolojisi
  • Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk
  • Bir Yaşamınız Daha Olsa
  • Inner Work
  • She Kadın Psikolojisini Anlamak
  • He Erkek Psikolojisini Anlamak


Robert A. Johnson Alıntıları – Sözleri

  • Eğer, kurdu iyice öfkelendirip saldırmaya kışkırtmışsanız, ansızın kapınızı açıp, ona: “Artık gidebilirsin,” diyemezsiniz. (He-Erkek Psikolojisini Anlamak)
  • Bilinçdışının içinde ne olduğu aslına bakarsak içimizde derinlerde olsa da egolarımız bilinçdışını dışımızdaymış benzer biçimde düşünme eğilimindedir. İnsanların, “Bunu yaptığımda kendimde değildim” benzer biçimde şeyler söylediğini duymamızın sebebi budur. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • “Erkekle kadının, Goethe’nin gözlemindeki gibi karşılıklı olarak birbirlerine hizmet etmeleri, olağanüstü bir güzellik yaratır.” (He-Erkek Psikolojisini Anlamak)
  • Bilinçdışının içinde ne olduğu aslına bakarsak içimizde derinlerde olsa da egolarımız bilinçdışını dışımızdaymış benzer biçimde düşünme eğilimindedir. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • Kişi başkası benzer biçimde olmak için savaşım etmenin lüzumlu olmadığını anlamaya adım atar şundan dolayı insan kendisi olmakla en güvenli zeminde durur. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • İç dünya, en sonunda yüzleşmemiz ihtiyaç duyulan bir gerçekliktir. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • Zıtları kucaklama cesaretimiz olsa, yazgımız hakikaten değişebilir. (Gölgene Sahip Çık)
  • İntihar için hissettiklerini atlattığında sessiz bir şekilde oturur.
    Tüm dengenizi yitirip kendinizi yenik hissettiğinizde en iyi rol eylemsizliktir. Hristiyanlıkta şarap ve ekmek kutsama töreninde “Burada kendimizi sana sunuyor ve adıyoruz… Yaşayan bir kurban olarak” denilen andır. (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)
  • Hepimiz savaşı kötülüyoruz fakat toplu olarak ona doğru ilerliyoruz. Bu kaosu gerçekleştiren dünyanın zalimleri değil, her birimizin katkıda bulunmuş olduğu kolektif gölgedir. (Gölgene Sahip Çık)
  • Ne süre altın ağaçtan yaratıcılık meyvesini koparsak, diğeri elimiz yıkım meyvesini koparır. Bu içgörüye (derin anlayışa) direncimiz oldukça fazladır! Yıkımsız yaratıcılığa haiz olmayı oldukça isteriz fakat bu mümkün değildir. (Gölgene Sahip Çık)
  • Bütünsel benliğin dengesinde ,hem bilgili hem bilinçdışı zihnin oyuncakları tehlikeli sonuç roller vardır, Jung bunu bizlere göstermiştir. Bu ikisi arasındaki doğru denge bozulduğunda nevroz yada başka rahatsızlıklar ortaya çıkar. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • Aşık olmak, kişinin en asil ve son aşama kıymetli parçasını bir başka insana yansıtmasıdır. (Gölgene Sahip Çık)
  • “Bir kadının duygularını ve iç dünyasını denetim altına alabilme gücünün derecesini ayırt etmek adam için şaşırtıcıdır. Bir çok adamın haiz olmadığı bir kabiliyettir bu. Kadın kendi içinde iyileşme ve dengeyi tekrardan bulmuş olduğu derin bir mekana girer. Bir çok adam duyguları ve iç dünyası üstünde bu şekilde bir denetim kabiliyetine haiz değildir.” (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)
  • Sevgiden yoksun güç, vahşete dönüşmeye mahkumdur. (Biz Romantik Aşkın Psikolojisi)
  • “Artık elinde mitolojinin anahtarı var. Ruhun tüm kapılarını açmakta özgürsün” der Carl Gustav Jung. (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)
  • Her hanım benliğinde bir Afrodit barındırır.. (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)
  • “Eğer, bir adam cesaretini kaybederse bir bayan ona kendini iyi hissetmesini sağlayacak bakışı ve tılsımı verebilir. (…) Bir çok adamın kendi değerinin farkına varması, eşi ya da anası benzer biçimde bir bayan yada tam anlamıyla ‘anima’sının bilincinde olması sebebiyle gerçekleşmiştir.” (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)
  • Bireyler benzer biçimde görünsek de aslına bakarsak çoğul varlıklar olduğumuzu biliyoruz. Her birimiz, tek bir bedende bir arada mevcud, tek bir psikeyi paylaşan oldukça sayıda kişiliğe sahibiz. (Düşler Ve Aktif Hayal Gücüyle Bilinçdışına Yolculuk)
  • ne olmayı istiyor ve dünya tarafınca iyi mi görülmeyi diliyorsak odur. Psikolojik giysimizdir ve gerçek benliklerimiz ile çevremiz içinde aracılık eder, tıpkı fizyolojik giysimizin karşılaştığımız kişilere bir imge sunması benzer biçimde. Ego, ne isek ve bilgili olarak ne biliyorsak odur. Gölge, benliğimizin göremediğimiz ya da bilemediğimiz kısmıdır. (Gölgene Sahip Çık)
  • Eğer sevgi, 110 voltluk kullanılabilir elektrik akımı ise, aşık olmak, hiçbir evde bulunmayan 100 bin voltluk insanüstü bir enerji anlama gelir. (She-Kadın Psikolojisini Anlamak)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş