Eğitim

Abluka – Mustafa Hoş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Abluka – Mustafa Hoş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Abluka kimin eseri? Abluka kitabının yazarı kimdir? Abluka konusu ve anafikri nedir? Abluka kitabı ne konu alıyor? Abluka PDF indirme linki var mı? Abluka kitabının yazarı Mustafa Hoş kimdir? İşte Abluka kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Mustafa Hoş

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786054994052

Sayfa Sayısı: 416


Abluka Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Medya asla bu şekilde anlatılmadı. Bu kitap, AKP/Cemaat ortaklığında kurulan Neo-Türkiye’deki medyanın biat yolculuğunu gözler önüne seriyor.

“Soru, dekor bezini yırtıp sahnenin arkasında gizli saklı olanı gösteren bıçak gibidir” der Milan Kundera. Bu kitapta dekor bezini yırtacak ve sahnenin arkasında gizlenen her şeyi ortalığa saçacak fazlaca sual var, cevaplarıyla beraber…

o Bugünün en kudretli adamı Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, hangi tv kanalının koridorlarında dolaşıyordu?

o Ahmet Hakan Coşkun’un NTV’ye transferini kim engelledi?

o Akşam Gazetesi’nde, “Bu artık devlet gazetesi, devlet gazetesine yakışan manşetler olacak” diyen kimdi?

o Azerbaycan hangi gazeteciyi, niçin istenmeyen adam duyuru etti. Dışişleri Bakanlığı niye NTV’ye sözde nota verdi?

o Erdoğan’ın Tunus gezisinde Gezi Direnişi için cihat sonucu iyi mi alındı?

o 24 TV, iyi mi ‘AKP kanalı’ yapılmış oldu? “Bizden ol. Gel bizi kurtar” diye hangi gazeteciye teklif götürüldü?

o ‘Gezi Direnişi’nde NTV kapısında protesto gösterileri yapılırken içeride neler yaşandı? Gezi, NTV’ye iyi mi ‘kepenk’ oldu?

o HaberTürk’ü ele geçirmek için AKP ve Cemaat iyi mi kapıştı? Yasin Al Kadı bu kavganın içinde iyi mi yer aldı?

o Mısır’daki askeri darbe esnasında hangi kanalın patronu, editör masasına oturup Başbakanlıktan gelen direktifleri (kj) ekrana yazdı?

o Derin Habertük’ü deşifre eden yazı medya sitelerinden iyi mi buharlaştı?

o Artı1’de kimler istedi ve iyi mi sıkıdüzen uygulandı? Kanalın patronu kimden korktu ve bembeyaz kesildi?

o 3 Temmuz’daki Fenerbahçe Operasyonu’nda hangi gazeteci komutandı? “Bir rüzgâra kapıldık” itirafını kim yapmış oldu?

o Pensilvanya’da huzura varan gazeteciler kimler? Bu gazeteciler AKP/Cemaat cenginde ne rol oynadı?

o AKP/Cemaat kavgası niçin başladı, iyi mi bel altına indi? Haber merkezlerinde hükümet ve cemaat komiserleri ne yapmış oldu?

o İnci kefali, Gezi Direnişi’ni iyi mi kırdı?

o CNNTÜRK’te kim interkomdan sıkıdüzen yapmış oldu?

(Tanıtım Bülteninden)


Abluka Alıntıları – Sözleri

  • “Soru, dekor bezini yırtıp sahnenin arkasında gizli saklı olanı gösteren bıçak gibidir” der Milan Kundera.
  • Gerçekler pusuda yok olmaz. Gerçeklerle düello yapacaksak ben varım.
  • Erdoğan, iktidarının medyaya bakış açısını en çarpıcı şekilde ortaya koyan sözü söylemiş oldu: “Köşe yazarları her istediğini yazamaz. Patron gerekirse kusura bakma sana burada yer yok demelidir.“
  • Ben iş aramıyorum, mesleğimi arıyorum.
  • 16 haber kanalı var. İnanılmaz bir sayı. Ve 16 haber kanalının hiçbiri kar etmiyor. Hepsi sübvanse ediliyor. Bu kadar para niye oraya veriliyor. Haber değilse dert ki o şekilde olmadığını biliyoruz, haber alamıyoruz zira, başka bir işlev yürütülüyor demek ki. Siyasetle ticaretin basamağı benzer biçimde kullanılıyor medya.
  • Tüm haber kanalları zarar ediyor. 6 yıl öncesinde NTV kar eden tek haber kanalıydı. Bugün NTV bile zarar ediyor. Patronlar her ay milyarlarca lira parayı bu kanallara aktarıyorlar. Şu sebeple iktidara yaranma ve kamu rantına erişme aracı olan bu haber kanalları için “kaz gelecek yerden tavuk esirgenmiyor”
  • 27 senelik meslek hayatımda iktidar/medya/ana para üçgeninde fazlaca şeye tanıklık ettim.
  • Medyada hiçbir şey cezasız kalmazdı. Nitekim ‘Gezi Direnişi` döneminde ve öncesinde sesi çıkan gazeteciler tek tek kovulacalıktı.
  • Medya yaratıcılık üstüne kuruludur. Oysa yaratıcı olan her şeye düşmanlar, Şu sebeple biat ile yaratıcılık uymaz birbirine. Haber itaatsiz insanların yapacağı bir şeydir. Biat eden haber yapması imkansız. Haberci olması imkansız.


Abluka İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Beraber yürüdü onlar bu yollarda..: Mustafa Hoş , Akp iktidara ulaştıktan sonra Medyayı iyi mi kontrolü altına aldığını , Televizyon ve Gazetelerinde Tayyip Erdoğan ve Akp propagandası yapılması karşılığında Medya sahiplerine yaptıkları öteki işlerde iyi mi milyarlarca liralık Devlet ihaleleri’nin verildiğini , birlikte yürürlerken patlak veren Akp- Fethullah Gülen kavgasını , Medyanın akp ve Fethullah gülen içinde çıkar kavgası için iyi mi kullanıldığını , biat etmeyen gazeteci ve Televizyoncuların iyi mi işi olmayan bırakıldığını bir fazlaca gazetecinin kendini iyi mi sattığını konu alıyor , kitap 2013 sonuna kadar olan vakaları konu alıyor…İyi Okumalar (fatih ubuz)

Dikkat spoiler ihtiva eder.
Oldukça güzel bir araştırma eseri daha. Yazar kendi hikayesinden de yola çıkarak Türk medyasında son on yıldaki değişimi konu alıyor okuyucuya. Kendi tv emek vermesi olan 24, NTV günleri ve Abluka olarak yazdığı bir haber emek vermesi yüzünden ortalığın karışması, 3.5 yıl işi olmayan kalması, sonrasında Uğur Dündar ile birlikte Kanal Artı günleri detaylı bir halde anlatılıyor. Bu arada Ergenekon, Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması, 3 Temmuz şike operasyonu, AKP-Cemaat kavgası ve 17-25 Aralık operasyonları, Gezi Parkı vakaları detaylı bir halde anlatılıyor. Yakın dönem siyasetini merak edenlerin kesinlikle okuması ihtiyaç duyulan kitaplardan biri. (Serdar Poirot)

Kayyumla yaratılan medyanın içler acısı haline içeriden bir bakış diyebiliriz özetlemek gerekirse. Sevin sevmeyin ayrı mevzu fakat durumun leşliğide kalımlı . (Ali Ünal)


Abluka PDF indirme linki var mı?


Mustafa Hoş – Abluka kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Abluka PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mustafa Hoş Kimdir?

Metin Uca ile Iyi sabahlar Türkiye, Pişti benzer biçimde değişik yapımlara imza atmıştır.

Moderatör formatı ile gösterim hayatına geçen haber kanalı 24’ün gösterim yönetmenliğini yapmıştır. Bu haber kanalında tematik film kuşakları ile sonsuzluk ve birgün, daima lilya(forever lily) benzer biçimde ödüllü filmlerin seyirci ile buluşmasını elde etmiştir.

Kurucusu olduğu 24’den beklenmedik şekilde ayrılan Hoş, gelen teklif üstüne Doğuş Grubu’nun NTV’ye kardeş kanal olarak oluşturmayı düşündüğü eğlence kanalı TVN projesine yönetci olarak iştirak etmiştir. TVN proje emek vermesi sürerken NTV’de Ekonomi Ekranı’nın yapımını üstlenerek halkın anlayacağı iktisat bültenlerini hayata geçirmiştir. Celal Pir veMeliha Okur ‘un sokaktaki ekonomiyi anlattıkları kuşaklar dikkat çekmiştir.

Artıbir Tv kanalında haber genel gösterim yönetmenliği görevine devam etmektedir.

wikipedia


Mustafa Hoş Kitapları – Eserleri

  • Big Boss
  • Abluka
  • Feryat
  • Hançer
  • NeoTürkiye’nin Panzehiri Hafızadır
  • Zamanın Ruhuna Rağmen
  • Ölüm Treni


Mustafa Hoş Alıntıları – Sözleri

  • 27 senelik meslek hayatımda iktidar/medya/ana para üçgeninde fazlaca şeye tanıklık ettim. (Abluka)
  • “Soru, dekor bezini yırtıp sahnenin arkasında gizli saklı olanı gösteren bıçak gibidir” der Milan Kundera. (Abluka)
  • Karamandaki saldırı skandali ile adı gündeme gelen Ensar Vakfı RTE/AKP iktidarıyla yıldızı parlatılan vakıflardan. Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’inin de kardeş vakfı. Ensar Vakfı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca kollanıyor ve maddi içsel de destekleniyor. Şu sebeple kurucuları içinde Belediye Başkanı Kadir Topbaş da var. (Feryat)
  • Aslında şefkatli bir el Türkiye haritasını okşasa, tüm ülke hüngür hüngür ağlayacak kadar doluyuz. (Ölüm Treni)
  • Türkiye iyi mi oldu da Atatürk benzer biçimde bir liderden sonrasında bu hale düştü?”…
    Atatürk’ün müessese kelerine ve devrimlerine bağlı kalınsaydı bugünleri yaşamazdık. (Hançer)
  • “Sewerdi şiirleri we şiir okumayı… İyi de okurdu hani! Zaten öğrencilik yıllarında Meral’i okumuş olduğu şiirlerle tawlamıştı.” (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • “Adam,bak ben seni fazlaca sewdim. Benimsen gel bana diyeceğim. Oldukca sürmeyecek Zaferim fazlaca sürmeyecek. Ne fazlaca yaram war Zaferim. Gelsene onarsana. Sarılsana bana. Sarılsana.” (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • Soru: Ensar Vakfı niçin korunuyor?
    Yanıt: Ensar Vakfı bir projedir. Tıpkı TÜRGEV benzer biçimde. Alternatif eğitim projesidir. Erdoğan’ın bizzat desteklediği AKP projesidir. Bu vakıflar Erdoğan’ın “dindar nesil” projesinin bahçeleridir. Burada çocuklar değil proje onlar için daha kıymetli. O yüzden korunuyor. (Feryat)
  • “Gözyaşının asla bu kadar aktığını görmemişti Osman. Sewgi’ye baktı. Onun gözlerindeki ışıltıyı görmüş oldu. Boynundaki Selçuk’un yengeç kolyesini fark etti. Karar werdi o anda herşeyi anlatmaya. Tüm herşeyi söyledi. Sewgi daha çok dayanamadı. Gözyaşları sicim benzer biçimde akmaya başladı. Osman da ağlıyordu. Bir süre sonrasında Sewgi dostça sıktı Osman’ın elini.” (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • “Selçuk kapıya çıktı. Karşısında boylu boslu genç fakat yüzünde derin bir üzüntü olan genç bir adam wardı. Yüzü ne kadar da aydınlıktı.” (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • “Şimdi çıksa karşısına ansızın muZaffer. Sarılsa ona. Hadi dese. Eskiden olduğu benzer biçimde sarılsa ona. Bırakmasa yaban ellere onu.” (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • Erdoğan futbolculuk yıllarında uçmuyor fakat bugün müritler kötü uçuruyor. Daha tuhafı yalnız futbolculuğunu özetleyen 272 sayfa Aman Babam Görmesin: Başbakan Erdoğan’ın Futbol Macerası diye bir kitap yazılmış olması. (Big Boss)
  • Selahattin Seven facianın yaşandığı hatta 30 yıl tren şefliği yapmış oldu. Coşkun Yıldız da 30 yılı aşkın makinist olarak vazife yaptıktan sonrasında emekli oldu. O gün ikisi de trendeydi. Ağır yaralandılar. Selahattin Seven eşini o trende yitirdi. TCDD’den bir yetkili arayıp hâlini hatrını sormadı. Senelerce hizmet etmiş olduğu kurun bir taziyeyi bile fazlaca görmüştü. Üzgündü. “Biz demiryolcular birbirine bağlı insanlardık. Acıda sevinçte yan yana olurduk. Biz senelerce bu kuruma hizmet ettik. Şimdi bir geçmiş olsunu ve taziyeyi fazlaca gördüler. Demiryollarının tüm geleneklerini yok ediyorlar.” diyordu. (Ölüm Treni)
  • “Tayyip Bey fazlaca iyi bir oyuncu. Bir senaryo çizildiği vakit, bir oyun planı kurulduğu vakit, o plan çerçevesinde kendisine düşenin ne işe yaradığını derhal kavrayıp onun gereklerini vücut diliyle, sözleriyle ifa etmekte güçlük çekmiyor, kolayca adapte olabiliyor. Bu manada yetkin bir erkek oyuncu.” (Big Boss)
  • Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Kısmı talebesi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü devrin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı “Ben dilenci değilim. İnsanlık mevzusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği asla tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı. (NeoTürkiye’nin Panzehiri Hafızadır)
  • Medyada hiçbir şey cezasız kalmazdı. Nitekim ‘Gezi Direnişi` döneminde ve öncesinde sesi çıkan gazeteciler tek tek kovulacalıktı. (Abluka)
  • İnsanlar yalnızdı ve bu yalnızlıklarını başka yalnızlara duyuruyoruz. O yalnızlar da “yalnızlıkları” beğeniyor Du. Beğeniler ne kadar fazlaca olursa, yalnız insanoğlu kendilerini o denli iyi hissediyordu. Ta ki bir başka paylaşıma kadar… (Hançer)
  • Ensar Vakfının RTE/AKP eliyle aslolan yükseliş zamanı 2012 yılı. Şu sebeple Ensar Vakfı 16 Ağustos 2012 tarih ve Bakanlar Kurulunun 2012/3582 sayılı sonucu ile kamu yararına çalışan vakıf statüsüne alındı. Ensar Vakfının kardeş vakfı TÜRGEV benzer biçimde yükselmesinin tarihleri de benzer. Gülen Cemaati ile araların bozulması sonrası bu iki vakıf bilhassa eğitimde cemaat alternatifi olarak projelendirildi. Mütevazı vakıf şimdi Türkiye’nin en varlıklı vakıflarından ve toplantılarını Sheraton Otelinde yapıyor. (Feryat)
  • Devletin en tepesi Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi “Tayyip Erdoğan, 1973 yılında İmam Hatip Lisesi’nden, 1981 yılında ise Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu” diyor. Yani aradan geçen tam 8 yıl. Bu 8 yıl de yitik. Marmara Üniversitesi resmi sitesinde üniversitenin 1982 senesinde kurulduğu yazıyor. Yani Erdoğan’ın {mezun olduğu} tarihten tam bir yıl sonrasında. (Big Boss)
  • Oldukca yanlış da yaptım. Hiçbir şeye biat etmedim ve kimseyi satmadım. Oldukca param asla olmadı fakat fazlaca insan biriktirdim. İyi ki varlar. (Zamanın Ruhuna Rağmen)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş