Eğitim

Siccin – Şafak Güçlü Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Siccin – Şafak Güçlü Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Siccin kimin eseri? Siccin kitabının yazarı kimdir? Siccin konusu ve anafikri nedir? Siccin kitabı ne konu alıyor? Siccin PDF indirme linki var mı? Siccin kitabının yazarı Şafak Güçlü kimdir? İşte Siccin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Şafak Güçlü

Yayın Evi: Hiç Yayınları

İSBN: 9786058479937

Sayfa Sayısı: 336


Siccin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Burada Her Günahın Bir Bedeli Vardır!..”

Şafak Güçlü Yazdıysa dikkatli olun! Bu kesinlikle Korkacaksınız! Demektir…

-Orhan Oğuz/ Büyü Filmi Yönetmeni-

Yerli Stephen KING olma yolunda ilerleyen, Büyü Filmi ile Türkiye’de İslami Korku Sinemasını başlatan Şafak GÜÇLÜ, Lohusa ve SicciN ile şimdi de roman dünyasında İslami korku romanı akımını başlattı… Okurken hakikaten korkacaksınız…

-Biray Dalkıran / Araf ve Cehennem Filmi Yönetmeni-

Şafak bu kere hakikaten kendi korku sınırlarını asmış. Türk İslam korku öğelerinin fazlaca iyi harmanlandığı bir kitap… Son satırına kadar elden bırakılmıyor. Okurken bir ara Eda karakteriyle içimden konuştuğumu fark ettim. Korku severlerin başucu kitabı olacak bir yapıt olmuş. Korku filmi yazarı olarak Şafak’ı hakikaten kıskandım.

-Alper Kıvılcım Azazil: Düğüm Ve Ammar Cin Tarikatı filmlerinin Senaristi-

Daha çıkmadan beklenen bir korku romanı… Korku sevenler hakikaten de okumakta zorluk çekecek. Yazarın da söylediği benzer biçimde “Yatmadan Ilkin Okumayın!”

-Kıvanç Terzioğlu / Ilkin Vatan Gazetesi Yazarı-

(Tanıtım Bülteninden)


Siccin Alıntıları – Sözleri

  • Bu yalnız Müzeyyen’in yaşamış olduğu bir mesele değildi. Bu, Türkiye’de halen kanayan bir yaraydı ve her yıl binlerce ufak kız evladı daha bez bebeklerine doyamadan, kendi doğurduğu bebeklerine analık yapmayı öğreniyordu.
  • ” Siccîn ” nedir bilir misin ?
    o , günahkârların
    Amellerinin sayılıp yazıldığı bir kitaptır !
    Mutaffifin süresi 8-9Âyet
  • Burda Her Günahın Bir Bedeli Var
  • Kadınlığın yalnız bacaklarını ayırıp çocuk doğurmaktan ibaret olmadığını bilmelisin…
  • O anda kendini gece yarısı evde tek başınayken korku romanları sonrasında da kendini okumuş olduğu romana kaptırıp, kendi yalnızlığından ve sessizliğinden korkan ürkek bir kız evladı benzer biçimde hissetmişti.
  • Yürümüş olduğu yeni bir yolu vardı.
  • cok muthis bir kitap korkuyla dolu
  • Bir yerlerde “Her yeni günün, yeni bir başlangıç” bulunduğunu okumuştu.
  • Avucunu yalarsın yaşlanmış s**tük
  • Hayattan ve onun kazandırdığı tüm acılardan uzak olan çocuklar, kim bilir gelecekte yaşayacak milyon tane sorundan bihaber bir halde özgürce hayatlarını yaşıyordu.
  • Artık ağaçların içinde dolaşan yalnız rüzgâr değildi. İblisin alevden yaratılmış çocuklarıda ufak kızı takip ediyordu.
  • Bir anlığına kolay şeylerden de insanların ne denli büyük mutluluklar yaratabildiğini düşünmüştü.
  • Çocuklar hep beraber kuyuya doğru dönerken saçlarından sürüklenen delikanlı da çığlıklar atarak götürülüyordu.
  • Onlar rüzgarla geldi… Siccin yok edilmeli, fenalık durdurulmazsa ne günahlar biter ne de şiddetli azap.
  • Artık ağaçların içinde dolaşan yalnız rüzgar değildi. İblisin alevden yaradılmış evlatları da Eda ve ufak kızı takip ediyordu.


Siccin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Okuduğum en iğrenç ve en iğrenç süre kaybından ibaret kitap oldu. Güya korku kitabı olacaktı fakat tamamen mide bulandırıcı vakalarla dizginleyenmiş bir sürü safsatadan ibaretmiş. Bir de bu kitapların filmleri çıkmış da değil mi millet bu tarz şeyleri film diye izliyor hakikaten 7 saatime üzüldüm. Anlamıyorum bu kitapları çıkaran matbaalar nereye bakıyor. Ha oda ayrı bir sorun doğal olarak canım para olsun güzel bir başlıkla kitabı satışa Son halımda okuyan alan ziyana uğramış uğramamış onların umrunda değil.
Her ne kadar ben kitabı dinlemiş olsam da, kaybettiğim zamana üzülüyorum en azından dini ögeler barındıracak bir kitap bekliyordum. Adamların cin kitabında yarattıkları imam bile imansız. Bir kuyudur tutturmuşlar İçinden Samaranın kuzenleri çıkıyor bu şekilde eserek rüzgârlar savurarak)))) köyün cinleri bile feminist ruhlu, hanımefendilere karşı sapıklık meydana getiren erkekleri kuyuya çekip gebertiyor))) şu demek oluyor ki anlayacağınız korkmak haricinde fazlaca güldüm kitabı dinlerken))) bence yazarcım sen bu işi kıvıramıyorsan bırak o kalemi.! Milletin paralarına benim de zamanıma yazık. (Pervin Gasımova)

Bilen bilir korku kitaplarını okumayı fazlaca severim hele ki el ayak çekilip sessizlik oldu mu deyime keyfe yerli stephen king olarak adlandırılan Şafak beyin kitabını yarı tırsarak kısa bir sürede okudum. Zaten başladığınız andan itibaren elimizden bırakamıyorsunuz.
۰
Özetlemek gerekirse mevzusundan anlatmak gerekirse; Yeni bir yaşam oluşturmak isteyen Eda bir köye yerleşir. Köyün en yaşlısı Edayı istemez ve bir an ilkin köyden gitmesini ister. Günler geçtikçe değişik vakalar gelişmeye adım atar köy halkının acayip davranışları, duyduğu garip sesler ve görmüş olduğu görüntüler yaşamını tamamen alt üst eder. Bu olayın peşini bırakmayan Eda’nın başına neler geliyor bir türlü hatırlayamadığı şeyler ne? Kitabın sonunda bildiğiniz iyi mi şu demek oluyor ki bu neydi ki nerden çıktı diye bir şok yaşadım. Bu biçim kitap sevenlerin okumasını tavsiye ederim. (Verda Rençberoğlu)

Normalde yerli korku kitapları okumamaya itina gösteriyorum malum türk korku romanlarımızın bir belirli ve saçma teması oluyor Siccin kitabını kitap fuarında tanıştım yazarı oradaydı ve fazlaca uygun bir fiyatta olduğundan alıp talih vermek istedim yazarıyla tanıştığım için birazcık beklentim ve Şafak bey için yerli Stephen King diyorlarmış bu fazlaca büyük bir ünvan diye düşünüp kitabını tecrübe etmek istedim ve sonradan yazarıyla söyleşi ettiğimiz süre anladım ki Şafak bey 2004 yılında yapılmış baya büyük bir ilgi gören Büyü filminin senaristiymiş Büyü filmini sanırım bir çoğumuz duymuş yada izlemişizdir en azından fazlaca fazla meşhur kadro barındırdığı için bir göz gezdirmişliğimiz vardır uzun lafın kısası kitaba talih verdiğim için mutluyum şundan dolayı asla beklenmedik ve fazlaca büyük ters köşe meydana getiren bir mevzuya sahipti her şeyden ilkin yazarın cüretkarlığına ve cesareti fanatik kaldım şundan dolayı kitapta +18 mevzularda fazlasıyla mevcuttu düzgüsel de bizim ülkemiz de pek fazla cinsel temalı kurgular olmuyor fakat Şafak bey kitapta mevcud bir mastürbasyon sahnesini büyük bir sanat anlayışıyla ve fazlaca güzel bir sanatla alakalı yazınsal dille konu alıyor kalemine fanatik kaldım.
Kitabın konusunu özetlemek gerekirse Eda adlı bir genç hanım kent hayatından ve İstanbul’da mevcud ilişkilerinden sıkılıp Ege’de bir köye taşınıyor her şey burada başlıyor Eda’nın gelmesiyle birlikte köyde daha ilkin var olmuş paranormal ve doğa ötesi vakalar yine meydana geliyor Eda köylünün yaşamış olduğu yada anlattıkları vakalara inanmıyor aslına bakarsanız Eda geldiği benzer biçimde köyde ötekileştirilmeye başlıyor gerek kılık giyim olsa gerekte üslup tarzından dolayı köylüler tarafınca ötekileştirilip ve köylü erkekler tarafınca sözlü tacize uğramakta… (Can göl)


Siccin PDF indirme linki var mı?


Şafak Güçlü – Siccin kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Siccin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Şafak Güçlü Kimdir?

1978 İstanbul doğumlu olan Şafak Güçlü aslen İzmirlidir. Henüz 5 yaşlarındayken kamera karşısına geçer ve bu güne kadar bir fazlaca beyazperde filmi, dizi ve reklamda oynar.

6 yaşlarındayken müziğe ilgi duyar ve piyano çalmaya adım atar. 14 senedir ustalaşmış olarak sahnelerde piyanistlik yapar. Güçlü 1996 senesinden beri tecrübe etme öykü ve film senaryoları yazmaktadır.

İlk, orta ve liseden sonrasında Akademi İstanbul’da ilkin TV sunuculuğu peşinden da oyunculuk bölümlerini bitirir.

1997-1999 yılları aralığında Fatih Belediye Tiyatrosunda Sheakespear’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası” eserinde oyunculuk yapmıştır.

Aynı yıl içinde gene Fatih Belediyesinde Erol SAYAN yönetiminde Türk Sanat Müziği nota ve nazariyat eğitimi almıştır.

Paris ajans adlı hususi bir Dershanede 2 yıl ekran sunuculuğu ve Tv sunuculuğu eğitmenliği ve bölüm başkanlığı.

2000-2001 senelerinde vatani görevi esnasında İskenderun Subay Orduevinde orkestra şefliği, Müzik ve Tiyatro eğitmenliği.

2001 senesinde senenin askeri ödülü ve birçok takdir ve teşekkür ödülleri…

2004 senesinde Türk motifleri taşıyan ve tamamıyla kendi kültüründen yararlanan İlk korku filmi olan BÜYÜ adlı beyazperde filminin Senaristliğini yapmıştır.

2006 senesinde Şeker Film casting adına PATİ SHOW adlı evcil hayvanları mevzu alan bir tv programının Sunucu, Senarist ve Yönetmenliğini yapmıştır.

2006 senesinde Deli Dersane (Şafak Güçlü- İrfan Saruhan) 2007 senesinde ise Deli Dersane kampta beyazperde filmlerinin senaristliğini yazmıştır.

2007 aralığında çekimlerine başlanan Türk-Hindistan ortak yapımı olan Miras adlı bir beyazperde filmimizde oyunculuk hayatına devam etmektedir.

Deneyimleri içinde; 4 beyazperde filmi, 9 dizi ve 5 reklam filmi oyunculuğu vardır. Ayrıca 14 yıl ustalaşmış sahne deneyimi, 4 yıl radyo yöneticiliği ve programcılığı, 2.5 ay İzmir Kordon Tv’de Talk Show Sunuculuğu yapmıştır.


Şafak Güçlü Kitapları – Eserleri

  • Siccin
  • Karabasan
  • Büyü Lanetin Şafağı
  • Vesvese
  • Lohusa Ümmü Sübyan
  • Dark Lord
  • Kan Fermanı
  • Korku Avcıları


Şafak Güçlü Alıntıları – Sözleri

  • Aklını, kabuslarını ve korkularını dağılabilen tek şey çizgi filmlerdi, hele ki o eski 80’li yılların çizgi filmlerine ve çizgi karakterlerine bayılıyordu. Mickey Mouse, Goofy,Donald Duck ve elbet sempatik şapşal köpek Pluto… (Vesvese)
  • cok muthis bir kitap korkuyla dolu (Siccin)
  • Artık ağaçların içinde dolaşan yalnız rüzgâr değildi. İblisin alevden yaratılmış çocuklarıda ufak kızı takip ediyordu. (Siccin)
  • İnsanlar hayatları süresince hep acil eder, o denli telaşlı ve sabırsızlardır ki bu onları vurdumduymaz yapar. Gördüklerini görmez, saygısız ve egoist yapar. Verdikleri sözleri unutan, adi, aşağılık yaratıklar haline gelirler. (Karabasan)
  • ” Kimileri milyon dolarlık halıları çamurlu ayakkabılarının altında bile sermeye çekinmezken kimileri de benim benzer biçimde geleceği için atacağı adımları bile başkalarının insafıyla yapabiliyor, vereceği üç kuruşluk burs için sana ne olman icap ettiğini söylüyor. İşte adil dünya!” (Vesvese)
  • Korku ve kabusun en fena tarafı, sürekliliği olduğunda insanoğlunun tepkisinin daha soradan olması halidir. (Karabasan)
  • Bu yalnız Müzeyyen’in yaşamış olduğu bir mesele değildi. Bu, Türkiye’de halen kanayan bir yaraydı ve her yıl binlerce ufak kız evladı daha bez bebeklerine doyamadan, kendi doğurduğu bebeklerine analık yapmayı öğreniyordu. (Siccin)
  • Herkes hak ettiğini yaşar. (Vesvese)
  • Hayattan ve onun kazandırdığı tüm acılardan uzak olan çocuklar, kim bilir gelecekte yaşayacak milyon tane sorundan bihaber bir halde özgürce hayatlarını yaşıyordu. (Siccin)
  • Korku ve kabusun en fena tarafı, sürekliliği olduğunda insanoğlunun tepkilerinin daha bayağı olması halidir. İlk yada birkaç kere yaşanılan korku atakları insanı feryat çığlığa bağırır ve tabana kuvvet kaçar hale getirirdi fakat onlarca defa değişik korkuları ardı ardına yaşamaya başladığında bu artık yalnız ufak tepkilerin ve şaşkınlıkların yerini almış olduğu bayağı ataklara dönüşüyordu. (Karabasan)
  • Ya Şeytan size düşündüğünüzden yakınsa ?
    Oldukça daha yakında!
    Kanınızda…! (Vesvese)
  • Kitaplar onu hem eğitiyor hem de kötülüklerden koruyordu. (Vesvese)
  • Gerçekten korkmuş birinin tehditi saldırgan bir adamınkinden daha tehlikeliydi… (Büyü Lanetin Şafağı)
  • O anda kendini gece yarısı evde tek başınayken korku romanları sonrasında da kendini okumuş olduğu romana kaptırıp, kendi yalnızlığından ve sessizliğinden korkan ürkek bir kız evladı benzer biçimde hissetmişti. (Siccin)
  • Yürümüş olduğu yeni bir yolu vardı. (Siccin)
  • “Vampir elindeki rulo şeklinde tuttuğu fermanı açtı. Parşömen kâğıdın üstünde kurumuş kan lekeleri ve silikleşmiş Arapça yazılar vardı. Bir süre bekleyen mahluk mırıldanmaya başladı! Bir anda önlerindeki ateş harlayarak terfi etti. Kıvılcımlar mağaranın onlarca metrelik tavanını bir anlığına yaladı ve tekrardan normale döndü. Bununla beraber öteki yaratıklar tekrardan aynı sözleri mırıldanmaya başladı. Şimdi tüm mağarada yankılanan anlaşılmaz bir uğultu gittikçe yükseliyordu.
    Artık ölümcül ayin başlamıştı!” (Kan Fermanı)
  • Avucunu yalarsın yaşlanmış s**tük (Siccin)
  • Bir yaşamın son bulması bile saniyelerle ölçülürken gelecek kaygısı taşımak, ucu bucağı olmayan planlar yapmak şimdi fazlaca daha anlamsız ve anlam ifade etmeyen geliyordu. (Kan Fermanı)
  • ️Minik bölgeler büyük vakaları kaldıracak güçte olmazdı ve böylesi kasabalarda bir kere adın zedelendiğinde durum önüne geçikemez bir hal alabilirdi. (Büyü Lanetin Şafağı)
  • Delilik nedir biliyor musun?Kimsenin görmediğini,bilmediğini bilmektir delilik. (Vesvese)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş