Eğitim

Sırt Krallığı – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sırt Krallığı – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sırt Krallığı kimin eseri? Sırt Krallığı kitabının yazarı kimdir? Sırt Krallığı konusu ve anafikri nedir? Sırt Krallığı kitabı ne konu alıyor? Sırt Krallığı PDF indirme linki var mı? Sırt Krallığı kitabının yazarı Marie Lu kimdir? İşte Sırt Krallığı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Lu

Çevirmen: Yonca Soy

Editör: Su akaydın

Orijinal Adı: The Kingdom of Back

Yayın Evi: Epsilon Yayınevi

İSBN: 9786051738383

Sayfa Sayısı: 328


Sırt Krallığı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İki kardeş.

İki mükemmel beceri.

Ama yalnız bir Mozart.

Wolfgang Amadeus Mozart ve yaşamı süresince esin almış olduğu, kendisi de müzisyen olan ablası Marianne Nannerl’ın gerçek dünyadan bir kaçış yolu bulmak için düşlediği ve Sırt Krallığı olarak adlandırdığı düşsel diyar, Marie Lu’nun ilk zamanı kurgu eserinde esrarengiz bir maceraya ev sahipliği yapıyor. Bu macerayı ilgi çekici kılan ise her şeyin iki kardeşe sırtını döndüğü bu dünyanın, Mozart’ın gerçek yaşam öyküsünde de yer alması.

Wolfgang Amadeus Mozart ve Marianne Nannerl beraber Avrupa’yı dolaşıp konserler verir. Fakat Nannerl Mozart’ın beğeni toplayan bir bestekâr olacağına dair umudu oldukça azdır. Zira 18. yüzyıl Avrupa’sında genç bir bayan olan Nannerl için beste yapmak yasaktır. Nannerl’ın ümit ışıkları her geçen yıl içinde sönmeye yüz tutarken, canından fazlaca sevilmiş olduğu ufak kardeşi Wolfgang’ın kabiliyetleri daha da ışıldamaya adım atar.

Bu yüzden Nannerl, Mozart ile beraber bir pencere kenarında, sırtını karanlığa dayayıp bestelerinin onu özgürleştireceği esrarengiz bir dünya yaratır. Bu dünyada her şey tersinedir. Kötülerin iyi, iyilerin fena, Güneş’in olması gerektiği yerde iki devasa Ay’ın olduğu, ağaçların bile ters durduğu bir dünya… Bu şekilde bir dünyada Nannerl sırtını gene bu dünyaya dayar. İşte Sırt Krallığı da bu şekilde doğar. Sırt Krallığı bu ters diyarda, sırt sırta durduğumuz tüm doğrularla bizi yüzleştirir.

New York Times çoksatan yazarı Marie Lu, Sırt Krallığı’yla müziğin, sihrin ve kardeşler arasındaki sarsılmaz bağın coşkulu hikâyesini konu alıyor.

“Lu, rekabet ve sevgi dengesi içinde çetrefilli bir kardeşlik bağı inşa ederken, ayrıntılı dünyalar yaratma becerisini de gözler önüne seriyor.” -Publishers Weekly

“Müzik, sihir ve Mozart kardeşleri hakkında rüya gibi bir hikâye… Sonuç büyüleyici.” -BookRiot

“Lu’nun Mozart ailesinin yaşadıkları süreci ve karmaşık dinamiklerini keşfetmesi fazlaca etkisi altına alan.” -Horn Book Reviews


Sırt Krallığı Alıntıları – Sözleri

  • …”Sessizce oturup asla kimsenin göremediği bir dünyanın içinde kayboluyor gibiydim.”
  • “Babam bir keresinde, ‘Öldükten sonrasında hatırlanmıyorsan eğer, asla yaşamamışsın anlama gelir’ ,demişti.”
  • Parmaklarıma dolanmış o pürüzsüz kibar parmaklarına baktım, yanımda kimse yokken varlığıyla yanımda olana.
  • “Beni ayartmalarından bıktım,” dedim.”Sen benim kaderimin bekçisi değilsin.Ben çoktan kendi yolumu buldum bile.”
  • Babamın zihnindeki her çekmecenin her cebin içini görebiliyor muydu acaba? Beni hala içlerinde özenle saklayıp saklamadığını söyleyebilir miydi bana?
  • Unutulmamak benim dileğimdi,bu dünyadan gittiğimde kalplerin içinde bir yere haiz olmak. Tüm dünya tarafınca hatırlanmak.
  • Sonsuza dek genç kalmayacakalar.
  • Müzik müziktir. Kaynağının nerden geldiği mühim değildir.
  • Senden çalmanı ister, çalarsın. Reverans yapmanı ister, yaparsın. Sana yapman gerekeni söyler, yaparsın ya da yapmazsın. Sana kızmamanı söyler, sen gülümsersin, başını öne eğersin, susarsın ve istediğinin bu bulunduğunu düşünüp söylediğini yaparsın. Derken bir gece fark edersin ki kendinden o denli fazlaca şey vermişsindir ki ona, onun için bir reverans, gülümseme ve sessizlikten başka bir şey değilsindir. Değilsindir.
  • Herkes ölecek, Ama sevgilim, hepimiz hatırlanmayacak.
  • Dileklerin, sahiplerini şaşırtmak şeklinde bir alışkanlıkları vardır.
  • Sen beni unutmadın. Ben de seni unutmadım.
  • Ben ablayım, doğrusu öteki Mozart. Ve onun hikayesi benim hikayemdir.
  • “Herkes ölecek,” dedi Hyacinth. Yüksek sesle, gerilmiş bir kahkaha attı. “Ama sevgilim, hepimiz hatırlanmayacak.”
  • Arzu senin yaşam kaynağın, beceri de onun beslediği bir çiçek.


Sırt Krallığı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Pekâlâ, bu kitabı bu kadar fazla seveceğimi asla tahmin etmiyordum. Rüyama girip beni üzecek kadar etkileyeceğini de tahmin etmiyordum.
Marie Lu’yu daha ilkin asla okumamıştım. Açıkçası birkaç sebepten dolayı okumayı da düşünmüyordum. Geçenlerde bigün kitapçıda dolaşırken bu kitabı görünce incelemek istedim. Konusu fazlaca ilgimi çekince bir talih vereyim diye düşündüm. İyi ki kitabı rafa geri koymamışım, kendime fazlaca teşekkür ediyorum bunun için. (Birazdan gidip yazarın öteki kitaplarını da listeme eklemeyi düşünüyorum.)
Mükemmeldi. Tek kelimeyle MÜKEMMELDİ. Başka iyi mi tanımlayabilirim hiçbir fikrim yok. Daha ilk kısmı okurken kitabı fazlaca seveceğimi anlamıştım fakat fazlaca fazla bir beklenti oluşturmak istemiyordum aklımda. Şundan dolayı bunu kimi zaman yaşıyorum, bir kitabın başlangıcını fazlaca sevip sonrasında yarım bıraktığım fazlaca oluyor. Kitabı okudukça bu şekilde düşündüğüm için kendimden birazcık utandım. Şundan dolayı söylediğim şeklinde: mükemmeldi.
Ayrıca bir öteki utanma sebebim Mozart’ın bir ablasının bulunduğunu bilmiyor olmamdı. Bir çok şahıs bilmiyordur büyük olasılıkla deyip geçemedim. Şundan dolayı bilmiyorum gerekiyormuş şeklinde hissettim. Ama seni unutmayacağıma söz veriyorum, Nannerl ♡
Kitabı okurken devamlı olarak üzüldüm. Nannerl güldüğünde bile üzüldüm zira Nannerl mükemmel biriydi ve her şeyin daha değişik olmasını hak ediyordu.
Ayrıca kitabı okurken kendimi masal okuyormuş şeklinde hissettim. Betimlemeler fazlaca güzel kullanılmıştı. Bazen betimlemeler yorucu olabiliyor, bu kitapta ise tam tersiydi ve fazlaca güzeldi.
Başka diyebileceğim pek bir şey yok. Artık favorilerime giren ve baktıkça hüzünleneceğim bu mükemmel kitabı hepimiz okumalı.
Not: Kitapla ilgili iki problem var. Birincisi sayfaların aşırı ince olması. Kitabın fiyatı göz önüne alındığında bu birazcık fazla sinir bozucu olabiliyor. Ikinci problem ise yazım yanlışları. Fazlaca sinir bozuculardı fakat kendimi kitapta kaybedince bir yerden sonrasında farkına varmadım :). (Gamze)

Kitabı okudum Mozart’ın en büyük hayranı olduğum deli şeklinde araştırma yaptığım için, adına yazılmış ne olursa olsun beğeneceğim için harikaydı. Yazarın dili yavan diyebilirim. Mozart’tan fazlaca ablası üzerindeydi. Kurgu olsada kıskançlığı abartılı buldum. (Melis D)

Müzik,sihir ve mozart kardeşler: Wolfgang Amadeus Mozart ve yaşamı süresince esin almış olduğu, kendisi de müzisyen olan ablası Marianne Nannerl’ın gerçek dünyadan bir kaçış yolu bulmak için düşlediği ve Sırt Krallığı olarak adlandırdığı düşsel diyar, Marie Lu’nun ilk zamanı kurgu eserinde esrarengiz bir maceraya ev sahipliği yapıyor. Bu macerayı ilgi çekici kılan ise her şeyin iki kardeşe sırtını döndüğü bu dünyanın, Mozart’ın gerçek yaşam öyküsünde de yer alması.Wolfgang Amadeus Mozart ve Marianne Nannerl beraber Avrupa’yı dolaşıp konserler verir. Fakat Nannerl Mozart’ın beğeni toplayan bir bestekâr olacağına dair umudu oldukça azdır. Zira 18. yüzyıl Avrupa’sında genç bir bayan olan Nannerl için beste yapmak yasaktır. Nannerl’ın ümit ışıkları her geçen yıl içinde sönmeye yüz tutarken, canından fazlaca sevilmiş olduğu ufak kardeşi Wolfgang’ın kabiliyetleri daha da ışıldamaya adım atar.
Bu yüzden Nannerl, Mozart ile beraber bir pencere kenarında, sırtını karanlığa dayayıp bestelerinin onu özgürleştireceği esrarengiz bir dünya yaratır. Bu dünyada her şey tersinedir. Kötülerin iyi, iyilerin fena, Güneş’in olması gerektiği yerde iki devasa Ay’ın olduğu, ağaçların bile ters durduğu bir dünya… Bu şekilde bir dünyada Nannerl sırtını gene bu dünyaya dayar. İşte Sırt Krallığı da bu şekilde doğar. Sırt Krallığı bu ters diyarda, sırt sırta durduğumuz tüm doğrularla bizi yüzleştirir. (kurtuluş kurti)


Sırt Krallığı PDF indirme linki var mı?


Marie Lu – Sırt Krallığı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Sırt Krallığı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Lu Kimdir?

Marie Lu (doğum adı Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları “Efsane” serisi ile tanınır.

Lu, Çin’de Wuxi’de 1984 senesinde hayata merhaba dedi ve hemen sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu esnasında beş yaşlarındayken ABD’ye taşındı. Cenup Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Lu


Marie Lu Kitapları – Eserleri

  • Efsane
  • Deha
  • Şampiyon
  • Genç Elitler
  • Gül Cemiyeti
  • Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
  • Gece Yıldızı
  • Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
  • Batman: Gecegezen
  • Asi
  • Batman: Gecegezen
  • Life Before Legend
  • Skyhunter
  • Sırt Krallığı
  • Life After Legend
  • Steelstriker
  • Warcross


Marie Lu Alıntıları – Sözleri

  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar şeklinde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • Nesnelerin ruhu olduğuna inanırlar. Birinin içine ne kadar sevgi katarsan o denli güzelleşeceğine. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi. (Asi)
  • “Nasıl hissediyorsun?”
    Day inanmıyormş şeklinde başını salladı. “Hiçbirşey hissetmiyorum. Tamamen hafifçe ve acısız.” Yüzüne haylaz bir sırıtış yayıldı. “İşte şimdi hakikaten bir binaya iyi mi tırmanabildiğimi göreceksin, canım. Artık beni durduracak sakat bir diz bile yok. Harika bir doğum günü hediyesi, değil mi?” (Deha)
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın. (Gece Yıldızı)
  • Ama kendi tecrübelerime bakılırsa en fazlaca pişman olduğum şeyler, yapamadığım şeyler olmuştur daima. (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Ya gerçeklerden kaçıp saklanırdınız ya da onlarla başa çıkardınız. (Batman: Gecegezen)
  • ..Üstündeki giyisileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi. Her şeyiyle güzeldi. Karanlık dünyadaki umuttu. Işığımdı.. (Deha)
  • Hayaletler sürüler halinde dolaşırlar. (Skyhunter)
  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar şeklinde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Sen istemediğin sürece yalnız değilsin.” (Efsane)
  • “Seni sonsuza dek özleyeceğime söz veriyorum.” (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.” (Gece Yıldızı)
  • Birini kaybettikten sonrasında insanoğlu senin çarçabuk hayatına devam edebilmeni bekliyor değil mi? Tuttuğun yas onları yorar. Bu yüzden sen de bu mevzuda konuşmayı bırakırsın zira kimseyi sıkmak istemezsin. Ve sonrasında bigün, hepimiz hayatına devam etmişken sen olduğun yerde iyi mi kalakalmışsın merak ederek sükunet içinde aynı yepyeni acıyı taşırken kendini mezarın başlangıcında yapayalnız dikilirken bulursun. (Batman: Gecegezen)
  • “Ah, iyilik yapmak için daima iyi bir nedenin var, değil mi?” (Gül Cemiyeti)
  • Belki de artık birbirimizden uzakta, arkadaşlığımız hakkında net bir halde düşünecek zamanı bulunca benden nefret etmeye başlamıştı. (Şampiyon)
  • “Day, üstündeki giysileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi.
    Her şeyiyle güzeldi.
    Karanlık dünyadaki umuttu.
    Işığımdı…” (Deha)
  • Yas tutmak zayıflık ve kargaşa getirir. Yapılacak tek şey, geleceğe bakmaktır.’ (Deha)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş