Eğitim

Tilki, Baykuş, Bakire – Yaprak Öz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tilki, Baykuş, Bakire – Yaprak Öz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tilki, Baykuş, Bakire kimin eseri? Tilki, Baykuş, Bakire kitabının yazarı kimdir? Tilki, Baykuş, Bakire konusu ve anafikri nedir? Tilki, Baykuş, Bakire kitabı ne konu alıyor? Tilki, Baykuş, Bakire PDF indirme linki var mı? Tilki, Baykuş, Bakire kitabının yazarı Yaprak Öz kimdir? İşte Tilki, Baykuş, Bakire kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Yaprak Öz

Yayın Evi: Yitik Ülke Yayınları

İSBN: 9786059782715

Sayfa Sayısı: 202


Tilki, Baykuş, Bakire Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Berlinli Apartmanı” ve “Şeytan Disko” adlı ruhsal gerilim romanlarının yazarı Yaprak Öz’den sarsıcı bir yeni yapıt: “Tilki, Baykuş, Bakire” Eşinden boşanan Begüm, kızı Ada’yla yeni bir hayata adım atmıştır. Anne-kızın rahat günleri, Begüm’ün tesadüfen bulmuş olduğu bir deste eski mektubun sahibini aramaya başlamasıyla karanlığa bürünür. Kökü 1950’lere dayanan bir aile sırrı, senelerdir saklı kalmış olduğu yerden çıkıp, domino taşı etkisiyle kızının ve okul arkadaşlarının yaşamını tehlikeye atınca, Begüm içine çekilmiş olduğu korkulu gizemi çözmek için canını dişine takacaktır. Tutkunu olduğu İtalyan Giallo sinemasındaki filmlerden birinin başrolündedir adeta: Ölü çocuklar, gök gürültülü geceler, gizli saklı günlükler, eski anahtarlar, güzel ve suskun hanımefendilerin ürpertici dünyasındadır artık. (Tanıtım Bülteninden)


Tilki, Baykuş, Bakire Alıntıları – Sözleri

  • Herkes bana oldukca güzel olduğumu söylüyor. Güzellik bu şekilde hoyratça bir sapkınlık içinde harcandıltan sonrasında ne anlamı var…..
  • Rüya görmeyi seviyorum. En azından onların içine girdiğim de, uyanıkken yaşadıklarımdan kaçabiliyorum.
  • Benim yaşadıklarımı yaşarsanız çıldırırsınız diyorum her birine. Duymuyorlar. Hiçbiri duymuyor. Oldukça yalnızım.
  • “iyi mi bir ülke burası ? İstemediği şeylere zorluk çeken hanımefendilerin sığınabileceği güvenli tek bir yer yok…”
  • Hiçbir şey gerçek değil. Her şey düzmece. Sadece rüyalar gerçek. Uyandığımız andan itibaren yaşadığımızı sanıyoruz. Hayır aslen yaşamıyoruz. Sadece rüyalarımız da gittiğimiz yerlerde var oluyoruz
  • Bazen intiharı düşünsem de yaşama isteği ağır basıyor. Yaşamak isterim. Kurtulmak, kaçmak son çarem.
  • “Her şey bitti artık. Ama her şey de tekrardan başlıyor sanki… İzlediğimiz o çok kötü giallo filmlerine benzedi yaşantımız. Ama artık sakinleşeceğiz, öyleki değil mi?”
  • Uyandığımız andan itibaren yaşadığımızı sanıyoruz. Hayır, aslen yaşamıyoruz. Sadece rüyalarımızda gittiğimiz yerlerde var oluyoruz. Rüya görmeyi seviyorum. En azından onların içine girdiğimde, uyanıkken yaşadıklarımdan kaçabiliyorum…
  • “Ada’nın okumasını sağlayarak insanların ne kadar fena olabileceğini, yaşamın ne kadar acımasızlaşabileceği gerçeğini kızımın aklından çıkarmamasını isterim.”


Tilki, Baykuş, Bakire İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Psikolojik gerilim türü bir roman. İlginç bir kurgusu var. Ben birazcık erken keşfettim gerçi fakat kitabın isminin ele verdiğini düşünüyorum. Ama oldukca süratli bir halde hatta sonunu getireyim diye 2 günde okudum. Ve başarı göstermiş buldum. Benim bu yazarın okuduğum ilk kitabı ve listemde olabilecek biri olarak kabul ettim. Bir Türk hanım yazarının ruhsal gerilim türünde bu şekilde güzel bir kitap yazması da ek olarak gurur verici. (Esra özdemir)

“Kim yaşamının herhangi bir anında çılgınca bir düş kurmamıştır, kim bir takınağa kaptırmamıştır kendini? Düşün… Bir fetişst düşün, diyelim kirli bir kıyafet parçasıyla baştan çıkan, o maşuk paçavrayı elde etmek için tehditler savuran, diller döken her tehlikeyi göze alan bir fetişst düşün. Ne acayip fikir değil mi? Arzuladığı şeyden hem utanç duyan hem de onu her şeyden aziz tutan, tutkusu için yaşamını vermeye hazır bir adam. Ona karşı duydukları bir ihtimal Romeo’nun Juliet’e duyduklarından da karşı konulmaz güçtedir şundan dolayı. Var bu şekilde durumlar biliyorsun. İşte öyleki aynı şekilde, insanoğlunun dışsallaştırmaya cüret edemediği fakat bir sapkınlık, bir çılgınlık, anında ne dersen de zihnin kazara ürettiği şeyler, kazara ürettiği durumlar vardır. Ve sonraki sahnede işte o fikir ete, kemiğe bürünür…. ”
Solaris
Stanislav Lem
Kitabı özetleyen, bizlere anlatmak istediği cümleler de saklı…
İlk 100 sayfaya kadar oldukça hafifçe gidişatta ilerleyen mevzu sonraki sayfalarda okumak dahi istemediğimiz aslolan gizlenen gerçeği yüzümüze vuruyor. Asıl mevzu oldukca kırılgan ve rahatsız edici olsa da kurgu oldukca güzel işlenmiş. Kurgu da gereksiz ayrıntılara yer verilmemiş, mevzu oldukca dağılmadan sonuca ulaşıldığı için kitap kendini okutuyor. Yaprak Öz’ün gerilim, polisiye tarzını sevmiş olarak okuyorum. Ve okuyup bitirdikten sonrasında tesirinde bırakmayı başarıyor. Sadece gerilim havasını ilk sayfadan son sayfalara kadar iliklerimize işleyen bir hava olsa kitapta kötü olmaz. Önceki okuduğum Sobe Siyah Orkide kitabına nazaran oldukca oldukca iyiydi. Ama emsalsiz en iyi kitabı Şeytan Disko (doğal ki bence.) (Aysn İz)

Kızı Ada’ya buluğluk döneminde daha yakın olmak isteyen Begüm’ün, okul kütüphanesinde yarım gün gönüllü çalışmaya başlamasıyla başlıyor maceramız.
Mektuplar, sırlar, soluksuz ve tahmin edemeyeceğimiz olayların içinde buluyoruz Tilki, Baykuş, Bakire kitabını okurken.
Yaprak Öz’ün öteki kitapları şeklinde gene kurgusu oldukca güzel bir kitap coşku içinde okudum. Kitaptaki müzikler de oldukca güzel.
https://youtu.be/B2KAipyP8mc (bir_delinin_kitaplari)


Tilki, Baykuş, Bakire PDF indirme linki var mı?


Yaprak Öz – Tilki, Baykuş, Bakire kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Tilki, Baykuş, Bakire PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Yaprak Öz Kimdir?

Yaprak Öz, 1973 senesinde hayata merhaba dedi. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamladı. Şiirleri bugüne dek Şiir Oku, Poetik’us, Hayvan, Başka, Üç Nokta, Özgür Edebiyat, Akköy ve Akata l p a da, ek olarak Avrupa’da çeşitli şiir dergilerinde yayımlandı. İlk şiir kitabı Fırtına Günlüğü 2006’da, ikinci şiir kitabı Şiirli Müzik Kutusu ise 2009 senesinde yayımlandı ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli edebiyat festivallerine misafir olan Öz, uygar Avrupalı yazar ve şairlerin pek oldukca eserini Türkçeye çevirdi ve bu çevirilerden bir kısmı çeşitli yayınlarda yer aldı. Kendi şiirleri ise Yunanca, Romence, Bulgarca, Sırpça, Makedonca ve İngilizceye çevrildi. Bir, İki, Üç Sema, şairin 3. şiir kitabıdır.


Yaprak Öz Kitapları – Eserleri

  • Berlinli Apartmanı
  • Farahnaz’ın Çiçeği
  • Tilki, Baykuş, Bakire
  • Şeytan Disko
  • Sobe Siyah Orkide
  • Villa Şakayık
  • Perisiz Köşk
  • Dolapta Biri Var
  • Eski Saat Tik Tak
  • Şiirli Müzik Kutusu
  • Bir, İki, Üç Sema
  • Fırtına Günlüğü


Yaprak Öz Alıntıları – Sözleri

  • Hayatım süresince pek oldukca haksızlığa tanık olmama, kimi zaman de bizzat yaşamama karşın hala iyimser bir insanım. Bu yüzden sözlerimi kötülerin ceza bulmasını gönülden dileyerek sonlandırmak isterim. (Farahnaz’ın Çiçeği)
  • Hayat kötülüklerle dolu. İnsanlar oldukca fena oldukca… (Farahnaz’ın Çiçeği)
  • Benim yaşadıklarımı yaşarsanız çıldırırsınız diyorum her birine. Duymuyorlar. Hiçbiri duymuyor. Oldukça yalnızım. (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • Hiçbir şey gerçek değil. Her şey düzmece. Sadece rüyalar gerçek. Uyandığımız andan itibaren yaşadığımızı sanıyoruz. Hayır aslen yaşamıyoruz. Sadece rüyalarımız da gittiğimiz yerlerde var oluyoruz (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • Kapı ağzında ona baktığımı görünce bana tekrardan sımsıkı sarıldı, alnıma dudaklarını bastırarak hayatım süresince unutamayacağım bir öpücük kondurdu. (Şeytan Disko)
  • Herkes bana oldukca güzel olduğumu söylüyor. Güzellik bu şekilde hoyratça bir sapkınlık içinde harcandıltan sonrasında ne anlamı var….. (Tilki, Baykuş, Bakire)
  • “Neticede, kadınlar çamaşır asıp, ütü yapıp, barbunya ayıklarken de gayet güzel cinayet çözebilir. Hatta tatil yaparken bile.” (Villa Şakayık)
  • ️”Mühim olan, geçmişi hep içinde taşıdığın hâlde onunla barışabilmek, yeni yaşamının içinde bir yere sığdırabilmek, geleceğe öyleki adım atmakmış.” (Sobe Siyah Orkide)
  • “Efendim,size Zonguldak hakkında birkaç şey söyleyeyim, bir ihtimal biomiyorsunuzdur; güzeller güzeli şehrimiz, Atatürk tarafınca duyuru edilen ilk vilayettir. Ve Fener de, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, kent planlama ilkelerine nazaran kurulmuş ilk mahallesidir, gururla belirteyim.” (Farahnaz’ın Çiçeği)
  • “Ada’nın okumasını sağlayarak insanların ne kadar fena olabileceğini, yaşamın ne kadar acımasızlaşabileceği gerçeğini kızımın aklından çıkarmamasını isterim.” (Tilki, Baykuş, Bakire)

  • “Kitap okuyan bir kız olmalı normal olarak.Okuma zevki olan, kültürlü biri.Kendine güvenen, bir mesleği veya ilgi alanları olan.” (Perisiz Köşk)
  • “Olsun, insanlık hallerini ilişki başlarken görmek doğallık katar herhalde bir aşk hikayesine.” (Villa Şakayık)
  • Bir kere odaklanıldımı ,elişleri kadar zihin oyalayan başka uğraş yoktur. (Farahnaz’ın Çiçeği)
  • Son okuduğum kitapta bir yer ilgimi çekti önceki gece ve altını çizdim. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu’nda Peyami Safa’nın kahramanı diyor ki: Bazen etrafımızda o denli esrarengiz bir hadise olur ki, ince teferruatına kadar bunu sezeriz, fakat hiçbir şey algı etmeyiz; ruhumuzun içinde ikinci bir ruh her şeyi anlamış olur, fakat bizlere anlatmaz, bu şekilde korkulu işaretlerle bizi muammanın derinliklerine atar ve boğar. (Dolapta Biri Var)
  • Pupa yelken geliyor vapur.
    Yine de hâlâ
    papatya kadar tazeyim.
    Yalnızca daha tozlu
    aklımın tavan arası. (Eski Saat Tik Tak)
  • Okudukça içimdeki acı boşalıyordu sanki. (Dolapta Biri Var)
  • Her şeyin başına seyahat etmeliyim şimdi. (Dolapta Biri Var)
  • Yazarak düşünmem gerek. (Dolapta Biri Var)
  • “Möbleli ev tutmak böyle hissettiriyor demek ki insana. Hiçbir şey bana ait değil ve gereklilik sınırları içinde rahatlık hissi sinmiş her yana.” (Sobe Siyah Orkide)
  • İnsanların bazısı böyledir:Bir başarınız olduğunda ilkin aşırı bir hayranlıkla sarsılır, çevrenizde pervane olurlar, size yakın durarak kendilerini önemli hissederler, bir süre sonrasında da bu yakınlığı kaldıramaz hâle gelirler, şundan dolayı şahsiyetlerinde bir şey eksiktir.Katiyen kabul etmeseler de, bu türden insanoğlu muhakkak ruhlarındaki eksikliği sezer ve sizde bulunan o fazla şeyden olağanüstü hastalık duyarlar. (Villa Şakayık)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş