Eğitim

Üç İki Bir Deneme – Serkan Şengül Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Üç İki Bir Deneme – Serkan Şengül Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Üç İki Bir Deneme kimin eseri? Üç İki Bir Deneme kitabının yazarı kimdir? Üç İki Bir Deneme konusu ve anafikri nedir? Üç İki Bir Deneme kitabı ne konu alıyor? Üç İki Bir Deneme PDF indirme linki var mı? Üç İki Bir Deneme kitabının yazarı Serkan Şengül kimdir? İşte Üç İki Bir Deneme kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Serkan Şengül

Yayın Evi: En İyi Yayınevi

İSBN: 9786059857000

Sayfa Sayısı: 128


Üç İki Bir Deneme Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsanlar takvime bakınca dönemin hep ileriye doğru aktığını sandı. Oysa saçlarındaki beyazlar anlatıyordu dönemin geriye doğru sardığını… Aslında her şeyin sonuna bakıyordu ve nerede olduğundan oldukça ne kadar kaldığını merak ediyordu insan. Bu sefer zorlanma istedim. Sayfa numaralarında ne kadar okuduğunu değil ne kadar okuyacağını göreceksin. Eh, sona yaklaştığını anlayınca birazcık üzüleceksin fakat final tekrardan ümitlendirecek seni. İkinci bir hakkın olmadığı şu hayatta yaşam mücadelesi adına neleri denemedin ki bugüne dek? Başarıya ulaşmak için kaç kere başa sardın bildiklerini? Bir- iki- üç kim bilir daha çok. Doğruyu kaçıncı defada buldun kim bilir? Mühim olan da deneyimlerinden ders çıkarıp doğruya doğru adımlarla gidebilmek değil midir? Unutma! İnsanın kendini tanımasıyla adım atar her şey. Yeniden doğduğun günün bugün olması umuduyla…


Üç İki Bir Deneme Alıntıları – Sözleri

  • İnsanlar, birilerinin adamı olmak için adam olmaktan vazgeçiyorlar.
  • Geçen zaman içinde şimdiki aklımı aynı anda yaşasaydım kim bilir buralarda olmayacaktım. Şaşırma; bu senin düşüncen.Şimdi tam olarak şu andasın o vakit aklını kullan da yarın, bugün için dert yanmayasın.
  • Aldığı nefesin kıymetini bilmeyen tek canlıdır insan.
  • Millet eşit olmaktan yanaydı, hakkaniyet kimsenin umurunda olmadı.
  • “Eşitliği kolaylıkla sağlayabilirsiniz fakat zor iştir adil olmak…”
    @yzrserkansengul
  • İnsanlar ellerindekinin kıymetini bilseydi geçmişleri hasret, gelecekleri hayal olmazdı..


Üç İki Bir Deneme İncelemesi – Kişisel Yorumlar

ÜÇ-İKİ-BİR DENEME
“Yaşamak sadece nefes alıp vermek değildi, bir amacı olmalıydı. Önce kendisine, sonra çevresine ve nihayetinde dünyaya bir faydası dokunmalıydı.”
“Bekletme çevrendekileri, kesinlikle başına buyruk da yaşama. Zamanını iyi kullan ve sevdiklerini de asla erteleme.”
“Hayat beklediğin hiçbir fırsatı sunmadıysa sana; derin çek nefesini, kabuğunu kırmanın tam vaktidir şimdi.”
✏ Yazarımız gene farklılığını ortaya koymuş, hem de satır satır. Yazarın kalemini seviyorum, öteki kitaplarını da okudum, duyguları oldukça güzel yansıtıyor okuruna ve oldukça değişik bir yazarımız. Okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız aslına bakarsan. İnsanlığa ve emeğe büyük bir saygısı olan güzel yürekli insan. Eserde her okurun kendisine değişik ders çıkarabileceği satırlar yer almış. Eser tecrübe etme-yazın sadece değişik bir kitap olmuş, kişisel gelişim tarzında oldukça güzel bir yapıt çıkmış ortaya. Her satırında, sanki yazarda karşınızda oturuyor da onunla söyleşi ediyormuş hissine kapılıyorsunuz. Arada da Erdal Demirkıran yazarımız da katılmayı dikkatsizlik etmiyor. Aynı ortamda saatlerce beraber konuştuk sanki. (Erdal bey ile de tanışmayı arzu ederdim.)
✏ Ilk olarak kitabın sayfa sayılarını görünce ve bunun niçin bulunduğunu okuyunca şaşırmadım diyemem. Gerçekten değişik olmuş, güzel bir fikir. Önsöz yerine de başka bir şey yazılması da şaşırttı. Ve okurken o an yazar yanınızda benzer biçimde hissediyordunuz. Okuduğunuz kısmın bitiminde de o mevzu ile ilgili düşüncenize de anında yanıtı okuyunca da ayrı şaşırıyorsunuz. Eserde anlatılanlarda Mehmet usta da değişik bir kişilikte ve hikâyesi de değişikmiş. Gerçi çevremizde ona benzer birçok örnek gösterebiliriz. Her vakit bir vaka olduğunda yada mesele olduğunda kendini değil de çevresini eleştirip onların hatalarından dolayı bulunduğunu iddia eden birçok insan var.
✏ S. 69 da ki Malojik enfeksiyon konusu da oldukça farklıydı. O kelimeyi bana da öğrettiği için Allah kabul etsin diyorum yazarımıza. Hikâyeyi de okurken epeyce güldüm, kargodaki kızın durumunu gözümde canlandırdım. 😀
S.47 de ki Sanal Mutluluk mevzusunda da oldukça haklı. ‘Sanal dostluğun üzüntüsü de sanal olacaktı’ … Şimdiki yüzyılda artık bu şekilde olacak sanırım…
Yazarımızın alın terine, yüreğine sıhhat diyorum. Bol okurları olur inşallah.
Not: Kendinizi çaresiz hissettiğiniz an Jean-Dominique Bauby nin yaşadıklarını düşünün…
#serkanşengül #üçikibirdeneme #okudumbitti #yorum (Nursemin Doğan)

Kitap oldukça güzeldi içinde ders verici kısa kısa öyküler vardı.
Hayatın acı taraflarını almış birazcık fakat kesinlikle okusanız asla sıkılmadan bir oturuşta bitirebilirsiniz iyi okumalar=)=)=) (sabahleyin uykum)

İnsanlar takvime bakınca dönemin hep ileriye doğru aktığını sandı. Oysa saçlarındaki beyazlar anlatıyordu dönemin geriye doğru sardığını…
Aslında her şeyin sonuna bakıyordu ve nerede olduğundan oldukça ne kadar kaldığını merak ediyordu insan. Bu sefer zorlanma istedim. Sayfa numaralarında ne kadar okuduğunu değil ne kadar okuyacağını göreceksin. Eh, sona yaklaştığını anlayınca birazcık üzüleceksin fakat final tekrardan ümitlendirecek seni.
İkinci bir hakkın olmadığı şu hayatta yaşam mücadelesi adına neleri denemedin ki bugüne dek? Başarıya ulaşmak için kaç kere başa sardın bildiklerini? Bir- iki- üç kim bilir daha çok. Doğruyu kaçıncı defada buldun kim bilir? Mühim olan da deneyimlerinden ders çıkarıp doğruya doğru adımlarla gidebilmek değil midir?
Unutma! İnsanın kendini tanımasıyla adım atar her şey. Yeniden doğduğun günün bugün olması umuduyla…
(Tanıtım Bülteninden) (İrem ÖZÇELİK)


Üç İki Bir Deneme PDF indirme linki var mı?


Serkan Şengül – Üç İki Bir Deneme kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Üç İki Bir Deneme PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Serkan Şengül Kimdir?

Hizmet etmekten asla yorulmadığı ve asla yorulmayacağı ülkesi Türkiye’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini başka, lise ve üniversiteyi bambaşka okullarda falan okumadı. Bilmem kaç ülke gezip bunlarla övünmedi. Senin benzer biçimde dünyaya geldi, senin benzer biçimde yaşamaktan gurur duydu. Kulüp kurdu, dernek kurdu, akademi kurdu, karış karış ülkeyi dolaştı ve hep dimdik durdu. ‘Kashna Felsefesi’ ile tanıştıktan sonrasında özgeçmişini yırtıp atan Serkan Şengül’ün geçmişi ile alâkalı malum tek şey hep ‘ilk’leri ve ‘en’leri yaşadığıdır. İlkbaharın ilk günü dünyaya gözlerini açan küçük Serkan ailesinin de ilk çocuğudur. Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük ilinde dünyaya gelen yazarımız hayallerini Türkiye’nin en büyük mahallesinde büyütmüştür. Anneannesinin de ilk göz ağrısı olan Şengül ailesinde yüksek lisans icra eden ilk şahıs olma unvanını da taşımaktadır. “Yılın En Aktif Öğrencisi” ödülüne layık görülen Serkan Şengül’ün yöneticilik yapmış olduğu talebe kulübü de “Yılın En İyi Öğrenci Kulübü” seçilmiştir. Dünyada kaynakça ile başlamış olan ilk ve tek kitabın yazarı olan Serkan Şengül kendisini “Dünyanın En Cesur Yazarı” olarak nitelendirmektedir.


Serkan Şengül Kitapları – Eserleri

  • Başucu Kitabı
  • Ölüm Kadın Meselesi
  • Ufak Düşünmek Eşşekliktir
  • Başucu Kitabı
  • Üç İki Bir Deneme
  • 06:33 Bitmeyen Kabus
  • Dersimiz Hayal Bilgisi
  • Dersimiz Hayal Bilgisi 2
  • Dersimiz Hayal Bilgisi 3
  • Stratejik Boyutuyla Destinasyon Pazarlaması


Serkan Şengül Alıntıları – Sözleri

  • …zira ‘keşke’lerini azaltmak isteyen insan, ilkin özür dilemeliydi çocukluğundan. (Ölüm Kadın Meselesi)
  • İnsandır günü başkalaştıran. Sen kendini yeniliklere hazırlayarak uyanır ve yeni bir gelecek için adım atmaya başlarsan o an değişmiş olur işte güneşin parlaklığı, gecenin sessizliği ve geleceğin güzelliği… (Dersimiz Hayal Bilgisi)
  • Merak et dostum, devamlı her şeyi merak et şu sebeple öğrenmenin temeli meraktır. (Dersimiz Hayal Bilgisi)
  • Gerçeklerden kaçınca sanki asla yaşamamış olacak sanıyor insan. (Başucu Kitabı)
  • Uyumak; yalnız yarına ulaşmanın en kısa yoludur, yarınlara ulaşmak için uyanık olmak gerek. (06:33 Bitmeyen Kabus)
  • Ama bir düşün dostum; ben yalnız 30 kişinin yaşamış olduğu bir köyde doğsaydım ve köyde hepimiz peltek olsaydı ,şu demek oluyor ki bazı harfleri tam çıkaramasaydı , şuan adımı Meyt zannedecektim. (Dersimiz Hayal Bilgisi)
  • Içinde 15 değişik yaşamı hapseden bu dört duvarın, geçmişine pişmanlık duymayan tek mahkumu duyuru edilmişti Gamze. (Başucu Kitabı)
  • Sen olmasan da yaşardım elbet. Ayrıca bunca derdin içinde yaşamak değil yaşlanmak bunun adı (Başucu Kitabı)
  • Biliyorum ki geleceğimizi düşünmezsek ve hayal kuramazsak asla başarı göstermiş olamayacağız. (Dersimiz Hayal Bilgisi)
  • Bakma içinde barındırdığı ılık kelimesine Yüreği en fazla soğutan acıymış ayrılık dedikleri baş belası. (Başucu Kitabı)
  • Evin mutluluk deposu olan kadının evden uzaklaştırıldığı hangi mekân sempatik gelebilirdi ki insana? Saygının olmadığı bir yuvada sevgi aslına bakarsan kalmazdı ki bu dört duvarın sevgiden yoksun kalmış olduğu da oldukça belliydi. (Ölüm Kadın Meselesi)
  • Ben yüreğinden konuşacak adam ararken o dudağından öpecek kızın izini sürmekteydi. (Başucu Kitabı)
  • Biliyorum ki geleceğimizi düşünmezsek ve hayal kurmazsak asla başarı göstermiş olamayacağız. (Dersimiz Hayal Bilgisi)
  • “Eşitliği kolaylıkla sağlayabilirsiniz fakat zor iştir adil olmak…”
    @yzrserkansengul (Üç İki Bir Deneme)
  • İnsan baştan aşağı değişebiliyormuş da gözlerdeki geçmiş asla silinmiyormuş. (Başucu Kitabı)
  • Ağlayarak gelinen dünyada anne kucağını aramakla başlamış olan serüven, uçsuz bucaksız bir arayış hikâyesinden ötesi değildi ve insan, bu hikâyenin her yerinde başrol oynayamamanın acısını ana karakter olarak yaşamaktan kurtulamıyordu. İşte bu şekilde zamanlarda kendisi olmak istemiyordu. (Ölüm Kadın Meselesi)
  • Ne o öyleki ömürlerinin yarısını çeyiz sandıklarına harcıyorlar geriye kalan yarısını da adam sandıklarında. (06:33 Bitmeyen Kabus)
  • “…Dediğim benzer biçimde senin tavırların ümitlendirmedi beni senin uzak kalışın da değiştirmez duygularımı. Uzak kalma benden.” (Ölüm Kadın Meselesi)
  • Varsa yoksa Namus. Tamam, mühim birseydi fakat yan sıradaki çocuk silgimi aldı diye namussuz olmazdım herhâlde. Bana bakılırsa öyleki fakat babam için değildi işte. (Başucu Kitabı)
  • İnsanlar, birilerinin adamı olmak için adam olmaktan vazgeçiyorlar. (Üç İki Bir Deneme)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş