Eğitim

Umuda Dans – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Umuda Dans – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Umuda Dans kimin eseri? Umuda Dans kitabının yazarı kimdir? Umuda Dans konusu ve anafikri nedir? Umuda Dans kitabı ne konu alıyor? Umuda Dans PDF indirme linki var mı? Umuda Dans kitabının yazarı Başak Kızıltan kimdir? İşte Umuda Dans kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Başak Kızıltan

Yayın Evi: Parola Yayınları

İSBN: 9786057522818

Sayfa Sayısı: 352


Umuda Dans Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Biri baleye diğeri basketbola âşık…

Ela yalnız sahnelerde pointe’siyle uçuştuğunda mutlu olur, Aren de basket sahasında topu sürerken…Ancak, yeşil gözleri, kızıl saçları, mermer şeklinde teni ve çıldırtıcı çilleriyle dünya güzeli Ela, sahaların yıldızı, masmavi gözlü Aren’le karşılaştığında bir şeylerin değişeceği kesindi. Tüm geliri bir çocuk hastanesi yapımına bağışlanacak toplumsal mesuliyet projesinde, beraber buz pateni yapmaları istendiğinde ikisi de bu işin onları iyi mi bir yola çıkardığını bilmiyorlardı. İkisi de aşkı buz üstünde birbirlerine tutunarak yakalayacaklarını bilmiyorlardı. Aşkın yalnız romanlarda tutkuyla yaşandığı günümüzde,okurun duygusal ihtiyacını tamamıyla karşılıyor Başak Kızıltan. Kahramanları gerçek bir aşkla buluşturduğu her cümlede sevgilinizden beklediğiniz yakınlığı bulacaksınız. Çağımızın romantizm susamışlığında kana kana okunacak bir roman. Başak Kızıltan’ın elinizden bırakamayacağınız bu kitabında romantizm ve gerçekçilik o denli içiçe ki. Umuda Dans okuyucuyu özlediğimiz mutlu sonların {hiç de} imkânsız olmadığına inandırıyor.”


Umuda Dans Alıntıları – Sözleri

  • Sen yalnız tedaviye gitmiyorsun ki … Sen benden de gidiyorsun
  • Aşk… Benim aşkım bu şekilde işte : Yakan, yıkan, kavuran fakat aniden da bulutların üstünde dolaştıran.
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir. Aşkın ilk soluğu, mantığın son soluğudur.”
  • Aşkın buzdan kanatları vardı.
  • “Hiçbir süre duygularını saklayabilen biri olmamıştı. O an ne hissediyorsa hepsi suratındaydı. Ayna gibiydi, ruhunun derinliklerinde ne var ise hepsi o an gözlerindeydi..”
  • Sonunda alçı çıktığında, “Saklamak istiyor musun? İmzalar var, şiir var üzerinde, bir de bir resim var. İstersen düzgünce sana teslim edebilirim,” dedi Osman alçıyı muntazam bir halde elinde tutarken. Aren’in Ela için yazdığı şiirin mısrası geldi aklına.
    “Başını göğsüme sakla sevgilim,
    Güzel saçlarında dolaşsın elim,
    Bir gün ağlayalım,
    Bir gün gülelim,
    Sevilen yaramaz çocuklar şeklinde…”
    (Sabahattin Ali)
  • “Senden sonrasında hayatımı hep kızıllıklar kaplıyor, Ela. Güneş benzeri biçimindesin, pırıl pırılsın… Henüz oldukça kısa süre oldu fakat inan bana hayatıma inanılmaz bir dokunuş yaptın. Seninle birlikte fark ettim tüm renkleri. Bu manzaranın güzelliğini, huzuru, sessizliği ve sakinliği… Hatta aile teriminin ne kadar hususi bulunduğunu… “
  • “Ben Ela’yı görünce dedim ki: Bu gerçek mi ya?
    Hayatımda aniden bu şekilde takılıp kalmamıştım. Medyada gördüklerin maalesef doğru…
    Evet, Nehir ile bir birlikteliğim vardı hatta aynı evde yaşıyorduk.
    İnan bana Kemal, ben Ela ile tanıştıktan sonrasında bir kez bile o eve gitmedim hatta buraya ulaşmadan önce eski evime geri taşındım.
    Zaten sürekli kavgayla devam eden bir ilişkimiz vardı.
    Şu an Nehir’le ayrıyız fakat bunu şimdilik açıklayamayız. Neden diye sorma! Nehir’le ilgili bir durum, benim olsa anında söyler kurtulurdum fakat aileme bile söyleyemiyorum. Tek bilmeni istediğim ben Ela’ya karşı bir şeyler, aslen oldukça kuvvetli şeyler hissediyorum ve bunun peşinden gideceğim.
    “Ilkin kendi yaşamının peşinden git, prangalarından kurtul, sonrasında Ela’ya olan hislerinin peşinden git Aren. Benden sana bir dost tavsiyesi.”
  • Aşk… Benim aşkım böyle işte: Yalan, yıkan, kavuran fakat aniden da bulutların üzerinde dolaştıran.
  • Geçmişim, şimdim, yarınım sen ol… Hep benimle ol, Ela… Hayatına danslar ekle, masal diyarlarına götür beni… Karım ol Ela… Çocuklarımın anası, benim yol arkadaşım ol!


Umuda Dans İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Merhaba bugün size basakkiziltan ‘ın kaleminin giderek güçlendiği mükemmel bir kitapla geldim.
Ela, naif, güzel ve oldukça başarı göstermiş bir balerin. İnsanda kendisine hayranlık bırakacak güzellikte kızıl saçları var. New York’tan Türkiye’ye dönme sebebi oldukça meşhur bir bale gösteriminin baş balerini olması. Kimse rahatsız etmesin diye en yakın arkadaşını her insana sevdiği olarak tanışmamızı sağlıyor.
Aren, mavi gözlü, uzun boylu, yakışıklı, başarı göstermiş bir basketbolcu. Laz damarı tuttuğu süre insanoğlunun içinde Karadeniz şeklinde fırtınalar kopartan bir adam. Aslında kopmuş bir ilişkiyi sevdiği Nehir’in kariyeri ve sıhhat sorunları sebebiyle yürütmeye çalışıyor.
İki ünlünün bir araya gelme sebebi geliri çocuk hastanesi yapımına bağışlanacak toplumsal mesuliyet projesi olan buz pateni yarışmasında eş olarak yarışmaları. İlk başta ikiside oldukça yoğun programları bulunduğunu katılmak istemediklerini belirtsede çocuklar için projede yer almayı kabul ettiler.
Sakin bir hayata haiz olan Ela, Aren’in hayatına girmesiyle hareketleniyor.
Aren Ela’yı görmüş olduğu an etkileniyor. Deniz tarafınca uyarılan Ela ise daha davranışlarında ölçülü. Ama ikisininde alanlarında başarı göstermiş olmaları ne yazık ki haklarında çıkan haberleri engellemiyor.
İkiside programlarını ayarlayıp çalışmalara başladıktan sonrasında Ela Aren’in muzip ve keyifli yönünü keşfediyor. Ne kadar uzak durmaya çalışsada giderek birbirlerine çekiliyorlar ve buna karşı koymadan yaşamın akışında birbirlerine doğru savruluyorlar.
Her iki tarafta birbirlerinin ailesi ile tanışıyor. Ela Aren’in kardeşi ve yengesi ile oldukça iyi dost oluyor.
Bu arada Nehir ile tüm bağlantısını koparıyor Aren.
Devamlı her yerde takip edilen ikiliyi rahatsız eden kim? Neden onlarla uğraşıyor?
Tam da her şey yoluna girmişken Ela’nın başına gelen olayın sorumlusu kim?
Devamı ve daha fazlası kitapta.
Tesadüfen Aşk’ta okuduğumuz Yeşim ve Ayaz’ın olması, yan karakterlerin ve bilhassa babannenin inanılmaz keyifli olması, yer yer gülmekten koptuğum oldukça keyif alarak okuduğum bir kitap oldu. Emeğine sıhhat yazarcım harikalar yaratmışsın. (BB)

Ela, on bir yaşından beri bale eğitimi görmüş ve yurt haricinde eğitimini tamamlayarak mükemmel bir balerin olmuştur. Yemyeşil gözlü, kızıl saçlı bu kız dansı ile sahnede uçuştuğunda görenleri zarifliği ile büyülemektedir.
Aren, aile şirketinin başına geçmek yerine basketbola merak sarmış ve iyi bir oyuncu olmuştur. Sahalardaki başarılarından ve bununla beraber hususi hayatında sıkça söz edilir bir oyuncudur.
İkiside birbirinden habersiz hayatlarını sürerken birgün tüm geliri çocuk hastanesi yapımında kullanılacak bir projede partner olacaklarını öğrenirler. Yeni yayınlanmaya başlamış olacak bu yarışma programında yapmaları ihtiyaç duyulan tek şey birlikte buzda dans etmektir.
Peki ayrı dünyalara ilişik Ela ve Aren buzda dans etmeyi başarabilecekler mi hem de tüm bir medya ordusu peşlerindeyken?
Tek kelime ile bayıldım. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve su şeklinde bir kalemi vardı. Kitap iyi mi altı gitti anlamadım bile. Aynı zamanda klasik hikayelerin dışına çıkıp bir basketbol oyuncusu ve bir balerini ana karekter olarak seçmesi bir artıydı benim için. Ayrıca karakterleri oldukça sevdiğimi söylemek isterim. Ela oldukça naif aynı zamandada kendini ezdirmeyen, kuvvetli bir hanımdı. Bir balerin olarak haiz olduğu başarılar ve bu başarıyı elde etmek için yapması ihtiyaç duyulan şeyler oldukça güzel anlatılmıştı. Aren ise benim Laz uşağım. Laz damarı ve kıskançlığı beni oldukça eğlendirdi. Bazende Ela yerine yeter be adam diye ben kızdım ona. Son olarak yazarımızın araştırma yaparak kitabı yazdığı ve karakterlerin gerçek bilgiler ile kaleme alındığı belli oluyordu. (Berfu)


Umuda Dans PDF indirme linki var mı?


Başak Kızıltan – Umuda Dans kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Umuda Dans PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Başak Kızıltan Kimdir?

Başak Kızıltan; 25 Ağustos’ta dünyaya gelen tam bir başak burcu kadınıyım. Yarı Ankaralı yarı Karadenizliyim… Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun olunca İstanbul’da kariyerime devam ediyorum


Başak Kızıltan Kitapları – Eserleri

  • Tesadüfen Aşk
  • Umuda Dans
  • Aksiseda
  • Kalbimin Sahibi
  • Buselik


Başak Kızıltan Alıntıları – Sözleri

  • Aşk… Benim aşkım bu şekilde işte : Yakan, yıkan, kavuran fakat aniden da bulutların üstünde dolaştıran. (Umuda Dans)
  • “Babasına benzeyen erkekleri seçen hanım, kimi zaman hayranlıktan yapmaz bunu; Minik kızın yenildiği savaşı büyük kızın kazanacağını sanır… Işte bu yüzden kim bilir sana aşık oldum..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin..” (Kalbimin Sahibi)
  • Ne acayip, demek birine bağlı olmak, görevli olmak bu şekilde bir şeymiş. Bir an kavga edip yeri göğü inletirken sonrasında sakinleşip gene ona sığınmakmış. (Kalbimin Sahibi)
  • “Nereye gidersen git, geldiğin yer ben olacağım için teşekkürler.” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin…” (Kalbimin Sahibi)
  • “Senden sonrasında hayatımı hep kızıllıklar kaplıyor, Ela. Güneş benzeri biçimindesin, pırıl pırılsın… Henüz oldukça kısa süre oldu fakat inan bana hayatıma inanılmaz bir dokunuş yaptın. Seninle birlikte fark ettim tüm renkleri. Bu manzaranın güzelliğini, huzuru, sessizliği ve sakinliği… Hatta aile teriminin ne kadar hususi bulunduğunu… ” (Umuda Dans)
  • İçinizde çarpışan tüm duyguları, kelimeleri, sesleri yalnız bir “peki” ile özetleye bildiğiniz gibi… “Peki.” (Tesadüfen Aşk)
  • Sevdiğin şahıs seni sevmiyorsa,
    Sen de onu sevme!
    Yeryüzünde yalnız bir adam yada bir karı oymuş şeklinde dilencilik yapmana gerek yok..!!! (Tesadüfen Aşk)
  • “Ben Ela’yı görünce dedim ki: Bu gerçek mi ya?
    Hayatımda aniden bu şekilde takılıp kalmamıştım. Medyada gördüklerin maalesef doğru…
    Evet, Nehir ile bir birlikteliğim vardı hatta aynı evde yaşıyorduk.
    İnan bana Kemal, ben Ela ile tanıştıktan sonrasında bir kez bile o eve gitmedim hatta buraya ulaşmadan önce eski evime geri taşındım.
    Zaten sürekli kavgayla devam eden bir ilişkimiz vardı.
    Şu an Nehir’le ayrıyız fakat bunu şimdilik açıklayamayız. Neden diye sorma! Nehir’le ilgili bir durum, benim olsa anında söyler kurtulurdum fakat aileme bile söyleyemiyorum. Tek bilmeni istediğim ben Ela’ya karşı bir şeyler, aslen oldukça kuvvetli şeyler hissediyorum ve bunun peşinden gideceğim.
    “Ilkin kendi yaşamının peşinden git, prangalarından kurtul, sonrasında Ela’ya olan hislerinin peşinden git Aren. Benden sana bir dost tavsiyesi.” (Umuda Dans)
  • Sonunda alçı çıktığında, “Saklamak istiyor musun? İmzalar var, şiir var üzerinde, bir de bir resim var. İstersen düzgünce sana teslim edebilirim,” dedi Osman alçıyı muntazam bir halde elinde tutarken. Aren’in Ela için yazdığı şiirin mısrası geldi aklına.
    “Başını göğsüme sakla sevgilim,
    Güzel saçlarında dolaşsın elim,
    Bir gün ağlayalım,
    Bir gün gülelim,
    Sevilen yaramaz çocuklar şeklinde…”
    (Sabahattin Ali) (Umuda Dans)
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir. Aşkın ilk soluğu, mantığın son soluğudur.” (Umuda Dans)
  • “Şairin söylediği şeklinde ‘Boğuluyorum.’.” (Tesadüfen Aşk)
  • “Ama siyah hüznü, yası, umutsuzluğu simgeler… Bu topraklar gibi…”
    “Hayır, tam tersi siyah gül kara sevdayı, vazgeçilmez aşkı simgeler. Aşıkların birbirlerine verdikleri sözleri adeta mühürler güzel kız.” (Kalbimin Sahibi)
  • Aşkın buzdan kanatları vardı. (Umuda Dans)
  • Aşk başlanmadan güzel kalplerde coşku bakışlarda korku olduğu süre güzel…
    Birbirimize sezdirmemek için çarpmış,
    Başkaları görmesin diye çabalayış,
    Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği süre…
    Aşk başlamadan güzel… (Tesadüfen Aşk)
  • “ Ayaz’a gittikçe aşık oluyorum, daha fazla nasıl aşık olunur bilmiyorum ama onunla geçirdiğim her dakika ona daha çok bağlanıyorum. Bu bağlılığın normalde beni korkutması lazım ama olmuyor. Tam tersine her şeyimle teslim olmak istiyorum ona. Sorgusuz,sualsiz en saf halimle teslim olmak..” (Tesadüfen Aşk)
  • Durdurun dünyayı, inecek var.. (Tesadüfen Aşk)
  • “Bana niçin güzel kız diyorsun?”
    “Güzelsin şu sebeple..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Belki de artık deli fırtınadan kaçmak isterim. Yol doğru olmasa bile…” (Kalbimin Sahibi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş