Eğitim

Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din – Kuran Araştırmaları Grubu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din – Kuran Araştırmaları Grubu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kimin eseri? Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kitabının yazarı kimdir? Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din konusu ve anafikri nedir? Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kitabı ne konu alıyor? Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din PDF indirme linki var mı? Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kitabının yazarı Kuran Araştırmaları Grubu kimdir? İşte Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kuran Araştırmaları Grubu

Yayın Evi: İstanbul Yayınevi

İSBN: 9786058808256

Sayfa Sayısı: 488


Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuran Araştırmaları Grubu tarafınca hazırlanan

– Bu kitap; din adına uydurulanlar, Kuran’ın anlattığı dinin farklarını ortaya çıkarsın.

– Bu kitap; peçenin, haremlik-selamlığın, sakalın, cüppenin, sanat düşmanlığının ve yığınla uydurmanın din olarak algılanmasını durdursun.

– Bu kitap; hanımefendiler hakkında meydana getirilen insafsız uydurmaları düzeltsin, bu uydurmaların hadis ve mezhep benzer biçimde Kuran dışı insan ürünü kaynaklarca yapıldığını açıklasın.

– Bu kitap; tüm bu uydurmaların Kuran’a karşın, Kuran’la çelişerek oluşturulduklarını göstersin.

– Bu kitap; güzel, hayırlı bir kitap olsun, karanlıklarda bir mum olsun.

– Bu kitabı yazarken eserlerinden, fikirlerinden faydalandığımız herkesten Allah razı olsun. Tüm bu isteklerimizi Allah kabul etsin.


Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din Alıntıları – Sözleri

  • Dine, asla kimse, din istirmarcısının verdiği benzer biçimde zarar vermemektedir..
  • Ve hakkaten O (Kuran) inanç edenler için bir doğruluk rehberi ve bir rahmettir..
  • Kur’an haricinde her şey, Kur’an’ı bilmek ve yaşamak arasına konmuş engellerdir.
  • Kuran’ın musikisi yerine mânâsı, üfürülmesi yerine okunması, ölülere hitabı yerine canlılara hitabı aslolan olmadıkça bu kaos, bu rezalet ne yazık ki devam edecektir.
  • Hakkında alim olmayan şeyin ardına düşme. Şundan dolayı kulak, göz ve gönül, hepsi bundan görevli tutulacaktır.
    17-Isra Suresi
  • Kuran, üstünlüğü adam yada hanım olmaya değil, Allah’a yakın olmaya, Allah’ın dininde titizliğe bağlar.
  • “Din adına dine güçlük ilave etmek haddi aşmaktır, sapkınlıktır, Allah’ın emirlerine karşı gelmek anlamına gelir, takvayla alakası yoktur.”
  • Başkalarında kusur tespit etmedeki başarımızı, kendi kusurlarımızı bulmada da gerçekleştirebilseydik ne güzel olurdu!
  • Türklerin Şamanizm geçmişlerindeki Şamanları aşırı derecede yücelterek insanüstü görmeleri [İslamiyette] şeyhlere aşırı bağlılık ve teslimiyet olarak şekillendi.


Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitaba web üstünden pdf formatında ücretsiz bir şekilde ulaşılabilmesi kitapla ilgili öğrendiğim ilk sevindirici bilgiydi. Maddi kaygılar güdülmeden her insana sunulmuş, sanırım bahsettikleri benzer biçimde bilginin zekatını, sadakasını vermiş yazarlar.
Müslümanım diyen her insanın okuması ihtiyaç duyulan, ezber bozan, çok önemli bir kitap. Birçoğumuzun içine sinmeyen, aklına yatmayan, vicdanına sığmayan o denli nokta var ki günümüzdeki dinle ilgili, hepsine Kuran’dan referanslarla yanıt alabildiğimiz bir kitap varmış aslen. Müslüman kimdir, İslam dini nedir, neyi kapsar, bu dindeki otoriteler kimlerdir, en önemlisi İslam’ın deposu nedir benzer biçimde en temel konulardan detaylara kadar ayetler doğrultusunda yapılmış bir emek verme var elimizde. Yeni bir perspektif kazandırmakla kalmıyor, gerektiğinde beni de eleştirin diyor. Zira kendisi de oldukça eleştirel bir dile haiz. Hadisler, mezhepler, tarikatlar, şeyhler, şıhlar benzer biçimde dinde sarsılmaz yeri olduğuna inanılan, Kuran yanında dinin öteki kaynakları bellenen üstelik pratikte Kuran’dan daha çok takip edilen otoriteler eleştiriliyor.
Kitapta fazla yine olmasını şuna bağladım; din benzer biçimde ciddi bir mevzuda günümüz Türkiye’sinde bir ayetin bile Türkçe mealini bilmeyip ciltlerce ilmihaller, binlerce hadis ezberlemiş insanların tabularını yıkmak kolay olmasa gerek. Bu kesimin görüşlerini müdafa amacıyla sarf etmiş olduğu binlerce cümleye tek bir ayet yanıt olarak kafi olduğundan, sıkça aynı ayetlerden, meallerinden ve bunlarla ilgili açıklamalardan bahsedilmiş diye düşündüm.
Mevcut şartlarda ekip meblağ benzer biçimde dinlere ve mezheplere dahil oluyoruz. Doğduğumuzda ailemizin mensup olduğu değil bizim vicdanı ve akli olarak benimsediğimiz kendi irademizle tercih ettiğimiz dinlere inanmalıyız. Böylece ona uygun yaşamak daha anlamlı, daha kolay olacaktır. (Graces)

Tahrif edilmiş hadisleri kanıt olarak gösterilip kökten hadis reddciliği yapmak onca bilimsel birikimi çöpe atmak anlamına gelir.
“Nisa 59 – Ey inanç edenler! Allah’a itaat edin, Peygambere de itaat edin ve sizden olan komut sahibine de itaat edin. Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; Allah’a ve ahiret gününe hakkaten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve netice bakımından da daha güzeldir.”
Elbetteki dinin tek dayanağı Kur’an-ı Kerim’dir ve normal olarak ki o, biz müminlere yeterdir. Sünnete uymak ise Peygamberimiz’in güzel ahlakına uymaktır ki bu aslına bakarsan Kuran’da belirtilmiştir.
Tahrif edilmiş hadislerin olduğu aslına bakarsan bilinmekteyken kitabın “Hadislere niye uyalım ki yav hehe :d” tavrını takınması, kaş yapayım derken göz çıkarmaktır. (Richie Aprile)

Bir Cemre Demirel İncelemesidir.
Bu kitap İslam’ın niçin Kuran haricinde başka bir dini kaynağa ihtiyacı olmadığını son aşama net ve rasyonel deliller ile ispatlıyor. Eğer ortalıkta gezen o rivayetler, şeyhler, mezhepler ve ilmihaller olmasa, bu şekilde bir kitabın yazılmasına da gerek kalmayacaktı. Işid bir bölgeleri bombaladığında “gerçek İslam bu değil” diyen insanların da minimum %90’ı Kuran’ı okumamış olduğundan, bu kitabı her mezhep inanırının okuması koşul. Zira Işid’in yaptıkları sünni geleneğine, rivayetlere ve hadislere bakılırsa uygundur. Kuran’a ise tamamen zıttır. (Okuryazmaz)


Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din PDF indirme linki var mı?


Kuran Araştırmaları Grubu – Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kuran Araştırmaları Grubu Kimdir?

Kuran araştırmaları grubu dini yaşamının en mühim unsuru hayata geçirmeye ve bir tek Kuran’daki dini yaşamaya çalışan, dini yaymayı ve anlatmayı vazife edinmiş kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler, Türkiye’nin en saygı duyulan üniversitelerinde çeşitli alanlarda (tanrı bilim, sosyoloji, psikoloji, iktisat, siyaset, mühendislik vb.) lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde tahsil görmüş genç kişiler ve öğretim elemanlarıdır. Eserler ortak çalışmaların ürünüdür.

https://www.facebook.com/kuranarastirmalarigrubu

http://www.kurandakidin.com


Kuran Araştırmaları Grubu Kitapları – Eserleri

  • Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din
  • Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize
  • Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler


Kuran Araştırmaları Grubu Alıntıları – Sözleri

  • Hakkında alim olmayan şeyin ardına düşme. Şundan dolayı kulak, göz ve gönül, hepsi bundan görevli tutulacaktır.
    17-Isra Suresi (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Eğer Allah vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Kur’an’da ”kara(el-berr)” kelimesi 12, ”deniz(el-bahr) kelimesi 32 kere geçer. Bu oran 12/32=0.375’dir.
    Dünyanın kara yüz ölçümü 135 milyon km karelik alanı kapsar. Denizlerin yüz ölçümü ise 360 milyondur. 135/360=0.375’dir.
    Tesadüf? (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Ve hakkaten O (Kuran) inanç edenler için bir doğruluk rehberi ve bir rahmettir.. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Türklerin Şamanizm geçmişlerindeki Şamanları aşırı derecede yücelterek insanüstü görmeleri [İslamiyette] şeyhlere aşırı bağlılık ve teslimiyet olarak şekillendi. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • 24-Rabbim! Gerçekten de bana vereceğin her hayra muhtacım.
    28- Kasas(Tarihi Vakalar) Suresi (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • “Evlâ leke fe evlâ” Kırdığın yerden kırılacaksın (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Kuran, üstünlüğü adam yada hanım olmaya değil, Allah’a yakın olmaya, Allah’ın dininde titizliğe bağlar. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Başkalarında kusur tespit etmedeki başarımızı, kendi kusurlarımızı bulmada da gerçekleştirebilseydik ne güzel olurdu! (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl ve vicdan sahipleri
    ödül alır.”
    39- Zümer Suresi 9 (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Hayır, hakkaten insan azar.
    Sahip olduklarından dolayı kendini kafi gördüğünden.
    Alak; 6,7 (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Bilmediğinin peşinden gitme!
    Şundan dolayı kulak, göz ve vicdanin hepsi bundan görevli tutulacaktır. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Gerçeği görmek isteyene, hakikat aşikardır! (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Insan kişiliğini devlete ezdiren, devleti insanoğlunun hizmetinde, insanoğlunun ürettiği bir yapı olarak görmeyen; insanoğlunun devletin hizmetçisi ve devletin içinde kaybolmuş bir unsur olarak gören bu perspektif, insanların çekmiş olduğu birçok acının sebebi olmuştur. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • Yaklaştı saat ve yarıldı Ay.
    54- Kamer
    Suresi 1. ayetten Kuran’ın sonuna
    kadar 1389 ayet geçmesi oldukça ilginçtir. Şundan dolayı Ay’a gidiş hicri takvime bakılırsa 1389 senesinde gerçekleşmiştir. (Kur’an Hiç Tükenmeyen Mucize)
  • “Din adına dine güçlük ilave etmek haddi aşmaktır, sapkınlıktır, Allah’ın emirlerine karşı gelmek anlamına gelir, takvayla alakası yoktur.” (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Dine, asla kimse, din istirmarcısının verdiği benzer biçimde zarar vermemektedir.. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Kuran’ın musikisi yerine mânâsı, üfürülmesi yerine okunması, ölülere hitabı yerine canlılara hitabı aslolan olmadıkça bu kaos, bu rezalet ne yazık ki devam edecektir. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)
  • Bismillahirrahmanirrahim (Kuran’daki Dualar ve Seçme Ayetler)
  • Kur’an haricinde her şey, Kur’an’ı bilmek ve yaşamak arasına konmuş engellerdir. (Uydurulan Din ve Kur’an’daki Din)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş