Eğitim

Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? – Joel Levy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? – Joel Levy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kimin eseri? Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kitabının yazarı kimdir? Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? konusu ve anafikri nedir? Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kitabı ne konu alıyor? Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? PDF indirme linki var mı? Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kitabının yazarı Joel Levy kimdir? İşte Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Joel Levy

Çevirmen: Nihal Akcan

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 6059545020

Sayfa Sayısı: 216


Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sözcükler olmadan bir şey hakkında düşünebilir miydik?

Gerçekten de erkekler Mars’tan hanımefendiler Venüs’ten midir?

Neden unuturuz?

Bir makine düşünebilir mi?

Yaratılış mı yoksa yetiştirilme mi etkilidir?

İnsanlar niçin ırkçıdır?

Hayatın süresince birbirinden değişik milyonlarca şey yapıyorsun.

Peki, o yaptığın şeyleri niçin yapıyorsun?


Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? Alıntıları – Sözleri

  • İyi şeylerin bir listesini yapın. “Yapılacaklar” sıralaması yerine “Yaptıklarım” listesini hazırlayın.
    Seligman danışanlarına her akşam oturmalarını ve o gün yaşadıkları minimum üç güzel şeyi sebepleri ile yazmalarını tavsiye etmektedir.
    En mühim beş kuvvetli yanınızı yada duygunuzu belirleyin ve bu tarz şeyleri not edin. Kuvvetli yönlerinizi uygulayın. En kuvvetli yönlerinizden minimum birini günde minimum bir kere kullanın. Teşekkür edin.
    Başkalarındaki pozitif yönde yönleri bildirmek onlara kendilerini daha iyi hissettirir ve size de kendinizi daha iyi hissettirir.
  • Diğerlerinin neler diyebileceği, yapabileceği yada hissedebileceği, iyi mi tepki verebilecekleri hakkında her düşündüğünüzde zihin teorisi iş başındadır.
  • … bazen belalarla ve zorluklarla karşılaşmak iyi bir şeydir şu sebeple bela çoğu zaman insanı kendi kalbini araştırmaya zorlar.
  • Bir şeyin suiistimal edilebilme olasılığı var ise o şey kesinlikle suiistimal edilecektir.
  • Hayatın süresince birbirinden değişik milyonlarca şey yapıyorsun. Peki o yaptığın şeyleri niçin yapıyorsun?
  • “İyi talih kandırır, fena talih öğretir.”
  • “Korku filmleri; gerçek dünyadaki tehdit senaryolarıyla başa çıkmak için bir tür sanal gerçeklik provasıdır.”
  • “Daha mühim şeyleri daha kolay anımsamak için bazı şeyleri unutmak gerekebilir.”
  • Kitabı oku…
    Elde kalan tek cümle benim için:
    “Ergen, aynı anda hem ebevyn sevgisine ve onayına ihtayaç duyar hem de karşı çıkar.”
  • Daha mühim şeyleri daha kolay hatırlayabilmek için bazı şeyleri unutmak gerekebilir.


Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Herkese Merhaba.
Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? Kitabı okumaya başladığımda içerik ilgimi çekmişti. Kitapta bazı sorular ve cevapları mevcut. Mesela , Neden Uyuruz? , Neden Rüya Görürüz? benzer biçimde sorular var. Psikoloji kitapları okuyan biri olarak cevaplar bana fazlaca yetersiz kısaca kısa geldi. Derinlemesine bir informasyon mevcut değil. Ama Psikolojiye ilgisi olanların alıp okuyacağı keyifli bir kitap. İçerisinde psikolojiye dair güzel bilgilerde mevcut. Okuyan kişiyi kavramlar hakkında merak uyandırarak araştırmaya sevk edebilir. Bu yönüyle Psikolojiye ilgisi olan ve araştırılacak mevzu arayışında olanlara kaynak sağlayabilir. (neslihan)

Tatlı bir cildi var ve kapağı keyifli. İçeriği ise hoş. İlginç bilgiler bulabilirsiniz.
Mesela “Sıcak su ile soğuk suyu ayırt edebilir misiniz?” başlıklı bölümden olsun. Ufak bir gözlem var, çocuklarla da deneyebilirsiniz diyor. “İhtiyacınız olan tek şey üç büyük kâse, leğen yada kovadır. Kaplardan birini soğuk suyla, birini ılık suyla, birini ise sıcak suyla doldurun ve kapları bu sırayla yan yana dizin. Bir elinizi soğuk suya, bir elinizi de sıcak suya koyun, serinlik ve ısı hisleri kaybolana kadar bir iki dakika bekleyin. Şimdi iki elinizi de ortadaki ılık su kabına batırın ve ellerinizdeki hissi tanım edin.” İlk etapta suali okuyunca “e, herhalde ayırt edebilirim” diyor insan içinden fakat sonrasında iş algıya ulaştığında vaka yön değiştiriyor.
Benim için okuması keyifliydi fakat ben bir sağlıkçı olduğumdan bakış açım düzgüsel okurlara bakılırsa birazcık değişik. İzlenimim kitabın bilimsel niteliği olan yönünün birazcık ağır basmış olduğu yönünde. O yüzden her okura tavsiye edemem. (angelsbooks)

Sorduğu sorular garip olsa da, bu sorulara verdiği yanıtlar bir o denli baştan savma. “Meraklısına Psikoloji” alt başlığıyla gösterilen kitap ne yazık ki ben de hayal kırıklığı yarattı. İlginç deneylerden bahsetmesi hoşuma gitti, ilgimi çekti fakat bunlarla ilgili ek olarak detaylı araştırmalar yapmam gerekti. Dediğim benzer biçimde birazcık yüzeysel buldum. Yine de okuması keyifli ve akıcıydı… (Ayça Yönyül)


Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? PDF indirme linki var mı?


Joel Levy – Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Joel Levy Kimdir?


Joel Levy Kitapları – Eserleri

  • Psikolojiniz Bozulmasın
  • Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?
  • Tuhaf Gerçekler
  • Kayıp Tarihler
  • Kıyametin El Kitabı
  • Gizli Tarih
  • Gizli Cemiyetler Kitabı
  • Really Useful


Joel Levy Alıntıları – Sözleri

  • Kalp Çizgisi avuç içinin yukarısındadır. Bu çizgi kalbin hem fizyolojik hem duygusal yönelimlerini temsil eder. Eğer çizgi işaret parmağının derhal bitiminden başlıyorsa, aşk hayatınızdan memnunsunuz anlamına gelir. Orta parmağın altından başlaması, egoist ve maddeci olduğunuzu gösterir. § Zihin Çizgisi işaret parmağının altından adım atar ve avuç içine doğru yönelir. Bu çizgi, zihni ve kişinin düşüncelerini temsil eder. Dolambaçlı bir zihin çizgisi yaratıcılığa; kısa bir çizgi ise fizyolojik başarıya işaret eder. § Yaşam Çizgisi başparmağın altından adım atar ve bileğe doğru bir yay yaparak ilerler. Canlılığı ve dinçliği temsil eder. Her ne kadar kişinin yaşam süresini göstermese de yaşamının iyi olup olmadığını ve genel sıhhat durumunu gösterir. Eğer bu çizgi dolambaçlıysa fazla enerjiniz var anlamına gelir; eğer kısa ve düz bir çizgiyse başkalarının sizin hayatınızı denetim etmesine izin veriyorsunuz anlamına gelir. (Tuhaf Gerçekler)
  • Dünyanın en sıcak yeri Dalol, Denakil Depression, Etiyopya; senelik averaj ısı 340.
    Dünyanın en soğuk yeri: Plateau Station, Antartika; senelik averaj ısı -66.7C
    Dünyanın en ıslak yeri: Mansynram, Assam, Hindistan, senelik
    averaj yagis 7.78 santim.
    Dünyanın en kuru yeri: Atacama Çölü, Şili, senelik averaj yağış 0.7 milimetredir. Son yıllarda buraya herhangi bir yağış raporu düşülmemiştir (Tuhaf Gerçekler)
  • Şili, Arica’da altı yılda bigün yağmur yağar. (Tuhaf Gerçekler)
  • Bununla beraber Mayalar, Aztekler, lnkalar ve öteki kültürler bir
    kez daha gözden geçirildiğinde, dillerinin, yazılarının, mimarilerinin
    ve bilimlerinin yerlilere özgü olduğu ve Atlantis kuramlarını destek-
    lediği görülen Kolomb-öncesi metinlerin yorum ve çevirilerinden
    birçoğunun açıkça yanlış olduğu genel olarak kabul edilmiştir. (Kayıp Tarihler)
  • Atlantis, kuvvetli bir ordu
    ve filoya haiz, varlıklı naturel kaynakları bulunan, öteki ülkelerle
    yapmış olduğu ticaretten zenginleşerek doruğa çıkmış görkemli bir Tunç
    Çağ uygarlığıydı . (Kayıp Tarihler)
  • Değişik kültürler neyin ağzı sulandırdığı mevzusunda değişik tavırlara sahiptirler. Yiyecek Nerede Nasıl hazırlanmış olur Kurtlu peynir Sardinya Peynir dışarıda bırakılır ve sinekler buna yumurtlar. Kurtlar yumurtalarından çıkarlar. Bu kurtlar şişmanladıkları süre adalılar peyniri, kurtları ve üstündeki her şeyi bölgeler. Buna “carzu marzu” yani kurtlu peynir adı verilir. Çekirgeler Çin, Sahara, Vietnam, Tayland Çin’in Yuan eyaletinde yaşayan Hani halkı çekirgeleri kızartırlar ve önemli konukları için tavuk kafası pişirirler. Sahara’da, Taureg halkı “un” elde etmek amacıyla çekirgeleri çiğnerler. Vietnam’da bunlardan gözleme yapılır. Tayland’da ise yağa batırılmış “çekirge kızartması” yenilir. Konserve haline getirilmiş kızarmış çekirgeler New York’un kimi barlarında egzotik meze olarak satılmaktadır. Ancak Batı Avrupa’nın ve Amerika’nın birçok şehrinde insanoğlu bunu tiksintiyle karşılamaktadır. Karıncalar Tayland Karıncalar asidiktir ve salatalarda limon yerine kullanılabilirler. (Tuhaf Gerçekler)
  • Kitabı oku…
    Elde kalan tek cümle benim için:
    “Ergen, aynı anda hem ebevyn sevgisine ve onayına ihtayaç duyar hem de karşı çıkar.” (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • “Daha mühim şeyleri daha kolay anımsamak için bazı şeyleri unutmak gerekebilir.” (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • Kalp, asla dinlenmeksizin günde ortalama 100 bin kere atar. (Tuhaf Gerçekler)
  • Başka bir deyişle, ne kadar bilincinde olduğumuzun bilincinde değil miyiz? (Psikolojiniz Bozulmasın)
  • Kabala ibranicede anane anlamına gelmektedir. (Tuhaf Gerçekler)
  • Aynı zamanda ilk Tapınak olarak
    da malum Süleyman Tapınağı , Nebukadnezar yönetimindeki Babil-
    liler tarafınca IÖ 586 senesinde ynk edilmiştir. (Kayıp Tarihler)
  • Mumya kelimesi Arapçadaki mumiyah kelimesinden gelir, anlamı ise zift yada katrandır. (Tuhaf Gerçekler)
  • Teknolojinin bizi kurtaracağına inanmak gerçekçi bir umuttan fazlaca, kısmen bizimki kadar karmaşık ve gelişmiş bir toplumun geçmişteki medeniyetlerin başına gelen felaketlere karşı bağışıklığı olacağı varsayımını temel alan bir inanç meselesidir. Bu varsayımın aslı yoktur. Çökmüş toplumların zamanı bunların çoğunlukla en büyük boyuta, kuvvete, karmaşıklığa ve başarıya ulaştıkları sırada eşik noktasını aştıklarını, bu noktadan sonrasında çevrenin artık onları destekleyemediğini ve sonrasında gelen çöküşün kademeli bir gerilime şeklinde değil, neredeyse aniden gerçekleştiğini gösteriyor. (Kıyametin El Kitabı)
  • Daha mühim şeyleri daha kolay hatırlayabilmek için bazı şeyleri unutmak gerekebilir. (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • Kayıp ülkelerin ilk örneği olan Atlantis’in lrlanda’dan Antarktika’ya kadar her yerde olduğu öne sürülmüştür (Kayıp Tarihler)
  • Günümüzde birçok Yahudi ve
    Hıristiyan, bir Üçüncü Tapınak’ın yapılmasının Isa Mesih’in gelişinin
    müjdecisi olacağına ve hatta kökten dinci Hıristiyanlar Kıyamet’i, ya-
    ni Son Yargı Günü’nü ve Günlerin Sonu’nu getireceğine inanmak-
    tadır. Ancak bunların olması için Üçüncü Tapınak’ın orijinal Tapı-
    nakların eskiden durduğu yerin tam üzerine yapılması ve Ahit Sandı-
    ğı’nın da tekrardan yapılıp kesinlikle aynı noktaya yerleştirilmesi ge-
    rekmektedir (Kayıp Tarihler)
  • Üç bin yıl ilkin, lsrail Kralı Süleyman, Kudüs’teki Moriah Da-
    ğı’nın tepesine Yahudi tanrısı için görkemli bir mabet yaptırmıştı.
    Tapınağın ortasında kutsalların kutsalı, kısaca en iç oda yer al ıyordu;
    odada Even Şetiyah’ın (Temel Taşı) üstünde duran Ahit Sandığı6
    (sayfa 82’ye bakınız) bulunuyor ve Tann’nın tecellisi olan Şekinah’ın1
    bu odada görüldüğü söyleniyordu. (Kayıp Tarihler)
  • “Beklenmedik olana hazırlıklı olmak bile onu tespit etmenizi sağlayamayabiliyordu” (Psikolojiniz Bozulmasın)
  • 16. Ve 17. Yüzyıl Avrupasında 40 bin ila 60 bin adam ve hanım büyücülük suçlamasıyla yakıldı. (Tuhaf Gerçekler)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş